- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz84
őstag
-
denes44
tag
Jaaaaaa

Úúúúristen de béne vagyok, én azt hittem, hogy az "USB enabled" és az "External USB ports Disabled" két külön menü
Gondoltam külön lehet engedélyezni "global" USB-t és külön az External USB-t...
De akkor az "USB Control"-on belül lehet választani, hogy Enabled vagy Disabled, csak a más megfogalmazás megzavart
természetesen a felsőt kiválasztva működnek az USB portok...Köszönöm mindenkinek a türelmes segítséget!

Azért fogalmaz így, mert a belső USB-t nem lehet letiltani csak a külsőket. Persze el lehetne képzelni értelmesebb megfogalmazást.
-
5leteseN
őstag
Elméletileg a képernyő alján lévő szöveg szerint a le-/fel-nyillal tudod mozgatni a kijelőlő funkciót, és az aktuálisnál ENTER-t nyomva választod ki azt, amin éppen áll(ami kék színű).
Így táv-segítve, a látottak alapján, kb...
-
denes44
tag
-
cynosure
csendes tag
Szia!
BIOS 2019-es, elvileg engedélyezve van az USB.

Közben azt találtam ki, hogy megnézem a gép belső USB portját, az működött, úgyhogy elegánsan kivezettem a kábelt és szükség esetén pár hetente rá tudom dugni a külső vinyót kimásolni a fontos adatokat. (húdeporos ott bent
)
Sajnos másik táppal nem tudom kipróbálni, laptopom és miniPC-m van.
cynosure: igen, Floppy táp van átalakítva SATA tápra, onnan kapja az SSD a delejt. Az amúgy ketté lehetne osztani egy Y kábellel?
Köszönöm!

Igen egy ilyen elosztó is jó. Én a molexeket osztottam el ami a gép tetején van elvezetve a bölcsőkhöz, de ki mit talál a kábeles dobozkájában, ugye.

-
denes44
tag
Szia!

Közben azt találtam ki, hogy megnézem a gép belső USB portját, az működött, úgyhogy elegánsan kivezettem a kábelt és szükség esetén pár hetente rá tudom dugni a külső vinyót kimásolni a fontos adatokat. (húdeporos ott bent
)
cynosure: igen, Floppy táp van átalakítva SATA tápra, onnan kapja az SSD a delejt. Az amúgy ketté lehetne osztani egy Y kábellel?
Köszönöm!

Ha engedélyezve van az USB, akkor az így néz ki:

Neked ott írja alul hogy External USB Ports Disabled, így ne várd hogy működjön...
-
PpenoO
őstag
Szia!

)
Köszönöm!

Nem azért, de external usb ports disabledre van állítva, azaz a külső usb csatlakozók le vannak kapcsolva. Állítsd át usb enabledre és nézd meg úgy.
-
sasNAXO
aktív tag
Szia!

)
Köszönöm!

Egy nagytakarítást lehet megérne, hátha megjavul tőle az usb?

-
cynosure
csendes tag
Egy ilyet?
dchard: igen sejtem, csak nem tudom milyen irányba induljak el, alaplap vagy a táp döglődik? Ahhoz meg drága hogy próbálgassam. Mindenesetre ez annak a jele, hogy belátható időn belül cserélni kell majd

a gepben nincs semmilyen szabad molex vagy sata tap, csak a kicsi 3.5 floppy, vagy ha volt benne ODD, akkor az ahhoz passzolt rovid sata ami a floppy tapbol van adapterrel megoldva.
szoval van egy molex csatlakozo az ODD alatti reszben, ami megy a bolcsokre. Azt kell szetszedd es tenned kell ra egy Y molex elosztot. ha letezik molex+sata eloszto egyben, az a jobbik eset, ha nem, akkor kell egy Y, meg egy adapter kabel is mint amit mutattal. de onmagaban csak az az egy keves, mert akkor a bolcso aram nelkul marad. -
dchard
veterán
Egy ilyet?
dchard: igen sejtem, csak nem tudom milyen irányba induljak el, alaplap vagy a táp döglődik? Ahhoz meg drága hogy próbálgassam. Mindenesetre ez annak a jele, hogy belátható időn belül cserélni kell majd

A mikroszerver tápja standard ATX, tehát bármilyen ATX táppal ki tudod próbálni ideiglenesen (asztali PC tápot átszereled például). Ha kiderül, hogy ez megoldja a problémát, akkor tudhatod hogy új táp kell, és nem költötted a pénzt feleslegesen. Ha ez nem segít, akkor alaplapon van gond, ezt nem fogod tudni házilag megoldani.
-
PpenoO
őstag
Egy ilyet?

Nekem megy sima (nem otg) külső vinyó mindegyik usbről legutolsó biossal.
Tápot, ha jót akarsz, nem lesz olcsó mulatság. Alaplapot meg felejtsd el, max ha használtan veszel egy komplett kockát.
Tuti nincs rosszul beállítva a bios? Apropó, mikori bios fut rajta?
-
cynosure
csendes tag
Jogos, rosszul fogalmaztam, PCIe.
Boot-olni nem szeretnék róla. Van egy külső vinyom, havonta rádugom rámásolni a családi képeket, hogy offline is le legyen mentve, emiatt lenne szükségem az USB portra.Ez pl jó lehet nekem?
AXAGON PCEU-43RS, 4x USB 3.2 Gen 1 Port, 5 Gbps, PCIe Card, DUAL Power, SP & LP
(azt hittem olcsóbb
)Köszi!

ehhez nezzel egy Y tapkablet es egy molex-sata atalakitot, ha jol latom. ha van molexes verzioja, akkor az elonyosebb lehet, mert csak egy Y kell hozza.
-
dchard
veterán
Jogos, rosszul fogalmaztam, PCIe.
Boot-olni nem szeretnék róla. Van egy külső vinyom, havonta rádugom rámásolni a családi képeket, hogy offline is le legyen mentve, emiatt lenne szükségem az USB portra.Ez pl jó lehet nekem?
AXAGON PCEU-43RS, 4x USB 3.2 Gen 1 Port, 5 Gbps, PCIe Card, DUAL Power, SP & LP
(azt hittem olcsóbb
)Köszi!

Ez jó lehet, szerintem kifejezetten jó árban van.
Azt azért tartsd szem előtt, hogy ha akár az alaplapon, akár a tápegységgel problémák vannak, ez nem fogja őket megoldani, legfeljebb elodázni azt hogy tényleg diagnosztzálni kelljen a hibát és megoldani.
-
Imco
őstag
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy a Microserver gen8 egyik USB portja sem ismeri fel az USB külső vinyot?

Az USB3 porton áramot se kap, elől az USB2 porton kap áramot, de a Windows-ban nem jelenik meg az eszköz, lemezkezelődben sem látom. Másik géppel jó itthon.
Google nem segített [link]
Megpróbálok előtúrni egy pendrive-ot, hogy azzal megy-e, addig van esetleg valami tippje, hogy mit nézzek meg? BIOS-ban engedélyezve van a port, eddig működött is, csak néha dugom rá az eszközt, amikor kimásolom rá a képeket. Áramtalanítás is megvolt.Köszönöm!

Ha a nyilvánvalót kizártad (BIOS-ban port letiltva), akkor jó eséllyel táp probléma van. USB teszterrel meg lehetne nézni, hogy melyik porton hány Volt jön ki belőlük. Táp probléma alatt nem kizárólag a tápegységet értem: táp probléma lehet az alaplapon is.
-
kiskakas
senior tag
-
PpenoO
őstag
Köszi, megpróbálom
(ügyfél régi mentő szervere, őt már nem érdekli, csak nekem akadt meg rajta a szemem, majd eljátszok vele, úgyse fontos gép már
) 2.82 iLO-t feltette már valaki? [link]
Version: 2.82 (2 Mar 2023)Enhancements
Recommended - HPE recommends users update to this version at their earliest convenience.Fix for Security issue.
WebServer self signed certificate has an invalid expiry date on re-generation.
Organizational Unit attribute is not shown as Mandatory for the iLO Redfish REST API.
Online help has references for direct connect feature.Most, hogy belinkelted, feltettem

No changes. -
RazoR
veterán
-
sanzi89
addikt
-
sanzi89
addikt
-
Fifi
őstag
-
spymorass
csendes tag
-
spymorass
csendes tag
-
MrTwister
őstag
-
dchard
veterán
Sziasztok!
Az iLO frissítés egy ideje már nagy dilemmám, főleg hogy olvasgatom ezt az AHS logot meg flash halálozást. Amikor megvettem a gépet akkor felraktam a 2.50 iLO-t, azóta köszöni szépen jól van. Érdemes feltenni a 2.78, lesz abból valami előnyöm? Gondolom javítottak egy csomó fontos dolgot, de kell az nekem? Félreértés ne essék, nem vagyok frissítésellenes, munkám során mindig ügyelek erre, ügyfelek szerverei mindig up-to-date-ek, de itthon nem akarok magamnak plusz munkát

Köszönöm!

"azóta köszöni szépen jól van"
Dehogy van jól

2.78-at gyorsan feltenni, utána AHS log kikapcs, és AHS log törlés. És imádkozol, hogy nem keletkezett még túl nagy kár a frissítés elmulasztásával. Minél tovább vársz annál nagyobb az esély arra, hogy a flash elhalálozik a régi ILO-val, ami megeszi a flash-t a szar wear leveling miatt.
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Az iLO frissítés egy ideje már nagy dilemmám, főleg hogy olvasgatom ezt az AHS logot meg flash halálozást. Amikor megvettem a gépet akkor felraktam a 2.50 iLO-t, azóta köszöni szépen jól van. Érdemes feltenni a 2.78, lesz abból valami előnyöm? Gondolom javítottak egy csomó fontos dolgot, de kell az nekem? Félreértés ne essék, nem vagyok frissítésellenes, munkám során mindig ügyelek erre, ügyfelek szerverei mindig up-to-date-ek, de itthon nem akarok magamnak plusz munkát

Köszönöm!

Röviden: igen.
Hosszabban meg majd leírják mások. -
LógaGéza
veterán
-
mosa18
csendes tag
Szia
Ezt olvastam korábbi hozzászólásokban, csendben már régóta követem a fórumot.

Egyébként garázsban van így ez nem is zavarna. -
urban racer
senior tag
-
germinator66
aktív tag
Köszi! Az mindig marad a gyári verzió, vagy egy következő frissítés alkalmával a mostani lesz a backup? Ha nem, azt lehet bárhogy frissíteni?
-
panelpatkany
csendes tag
Szia, a gépedben 1Rx8 12800E ram van, csak a processzor miatt 1333 MHz-en megy.
Van egy ilyen gyári 4GB-os HPE Smart ramom [kép] . Ha érdekel írj rám. -
Mykroft
tag
Szia!
2016.08 óta van a 4GB mellett az alábbi 8GB modul, és működik gond nélkül.
VR16E11/8 Memory Device KINGSTON ValueRAM DDR3 SDRAM ECC (8GB,1600MHz(PC3-12800),Unbuffered,Thermal Sensors) CL11, Retail, EAN: 740617208979
-
bupemko
senior tag
Nekem 2 éve megy lépcső alatti szobában gond nélkül egy gen7 mellett, olvasva a hozzászólásokat hétvégén porszívózás lesz...
-
Fifi
őstag
Ha még megvan a régi SSD, akkor még a klónozás most is segíthet.
Nem tudom, hogy windows alatt hogy megy, de linux alatt én is úgy szoktam költözni, nem pedig reinstallal.
-
lordjancso
senior tag
-
Youri
veterán
-
Pelican
őstag
-
Zizi123
senior tag
Pont ugyanezt mondtam bent a tobbieknek

Elorelepes tortent eletem elso ESXi telepiteseben.
A mai HPE image mar ismeri a B120i soft RAID kartyat, igy elharult az akadaly, hogy vegre eletem elso virtualis szerveret telepitsem.
Na nem jutottam messzire, mert az alaplapi RAID-el letrehozott RAID1 tombot valasztottam ki, a telepites helyenek, erre azt mondta, hogy a telepito, hogy nincs eleg memoriam ehhez, mert csak 3.84Gb van, es neki 4Gb kell
Vazzzze. Akkor meg 1 par hetig kerulgethetem a szervert, mire szerzek RAMot?
Pedig csak 1 sima OMV-t akartam kiprobalni rajta
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
Fifi
őstag
-
djgeg
őstag
Főverziókon belül elvileg mennie kellene (ha csak nincs a patch note mellet kitérve erre), de pont ezért írtam, hogy kompatibilitás ide vagy oda konfigot ugyan arra a verzióra importáljon és max utána lehet updatelni.
-
lordjancso
senior tag
-
djgeg
őstag
"Restricted Gmail SMTP server" beállításokkal se megy?
-
AiRLAC
veterán
Jogos, most látom hogy nem tud smtp authentikációt.
Akkor vagy a szolgáltatód smtp szerverét próbáld meg (ha az nem kér authentikációt), vagy pl. a routereden (ha valami linuxszerű fut rajta) kell egy smtp szervert beállítani, ami már tud authentikálni a gmail-hez (a fenti app jelszóval) és mehetnek a levelek.
-
AiRLAC
veterán
Gondolom ugyanúgy kell beállítani, mint bármilyen más smtp-t használót
app password-delhttps://www.shoutmeloud.com/how-to-generate-google-app-specific-password-2-step-verification.html
-
bon
őstag
Sziasztok!
Tegnap este áttettem az egyik vinyot a keretbe, és egy kis keresés után szomorúan tapasztaltam, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött.
Átállítottam Legacy-ra, így már működik.A kérdésem az lenne, hogy származik-e valami károm, ha nem AHCI-n használom?
Köszi!

ooszi: 9,5mm
Rakd Raid-be és csinálj egy Raid 0-as kötetet az ssd-ből, nálam így van.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A második kérdésre valaki?!

"2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)"
Az SSD-t tegnap este már áttettem az újba, az alaplapi SATA portra, az működik. A keretben lévő HDD-k esetén is fog? Nem szeretném ha véletlenül leformáznám

Köszi!

Sziasztok!
Tegnap este áttettem az egyik vinyot a keretbe, és egy kis keresés után szomorúan tapasztaltam, hogy AHCI-n nem boot-ol az alaplapra kötött SSD-ről ha van benne másik diszk is. Neten láttam, hogy ez másnál is előjött.
Átállítottam Legacy-ra, így már működik.A kérdésem az lenne, hogy származik-e valami károm, ha nem AHCI-n használom?
Köszi!

ooszi: 9,5mm
-
llacee
őstag
Sziasztok!

"2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)"
Az SSD-t tegnap este már áttettem az újba, az alaplapi SATA portra, az működik. A keretben lévő HDD-k esetén is fog? Nem szeretném ha véletlenül leformáznám

Köszi!

Raidmodban megy a trim az ssdn?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy a gen7 microservert lecseréljem gen8-ra
Rögtön lenne is 2 kérdésem! 
1) Floppy - SATA power átalakítót honnan tudok a legolcsóbban, leggyorsabban beszerezni? Csak néhány boltban látok ilyet.
2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)
Köszönöm!

Sziasztok!

Köszi!

-
Faby
senior tag
Sziasztok!
1) Floppy - SATA power átalakítót honnan tudok a legolcsóbban, leggyorsabban beszerezni? Csak néhány boltban látok ilyet.
2) Bios-ban / Raid kártyán kell valamit állítanom, hogy a gen7-ből áttett diszkeket ugyanúgy felismerje? (Windows Server SSD-n -- alaplapi SATA port, 3 HDD-n pedig adatok -- gyári keretben)
Köszönöm!

Én innen vettem:
A4team.hu
Van személyes átvétel is, így megspórolható a futár 990-Ft-os költsége. -
llacee
őstag
Sziasztok!
Köszönöm!

A floppy csatlakozo egy molexben vegzodik.En egy "y"al es egy sata csatlakozoval oldottam meg.
-
envagyok
veterán
-
gumimaci
csendes tag
Cégen belül kellene napi rendszerességgel, de a windowsos távoli asztallal elsötétülne a szerver kijelzője. Akkor marad valamelyik VNC. Windows 8.1 vagy 10 az mehet a HP gen8-ra?
-
Tsory
tag
-
Tsory
tag
Alapból egy base licence van benne, remote console csak az os indulásáig van. Lehet hozzá venni advanced licence-t.
A külöbségek:
-
M3kk
őstag
-
Mate
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Sárpac
nagyúr
-
urban racer
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gamer PC, 9800x3d, 9070XT
- új, de karcos Lenovo ThinkCentre Neo 50t // Core i7 12700 // 16GB DDR4// 512GB
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core i3-4160, 16GB DDR3 félkonfig - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- Apple Mac Mini M2 8/256GB eladó! Patika állapot, 12 hó garancia
- Bomba ár! HP ProBook 655 G9 - R5P 5675U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Felújított kijelző !
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gondoltam külön lehet engedélyezni "global" USB-t és külön az External USB-t...
természetesen a felsőt kiválasztva működnek az USB portok...

)

Légy üdvözölve az elit klubban!