- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Valaki eltudja nekem árulni, hogy az ILO4-ben mit kell beírni, az Alert Mail-nél, hogy a gmail címemre küldje az email alertek-et ???
Akármit állítok, nem jönnek meg az email-ek
Valakinek sikerült ezt már beállítani ?
-
ooszi
senior tag
Sziasztok kineztem egy Gen8 G1610T, az lenne a kerdesem hogy mennyire alkalmas OpenMediaVault futatasara, transmission, plex media, adattarolasra?
-
Hav3l
tag
Hogyan tudom az SPP-t letölteni a HP oldaláról vagy valahonnan beszerezni mert semmire nem jutok a frissítéssel
-
641147
csendes tag
válasz
Partyface007 #886 üzenetére
Köszönöm, azóta nem foglalkoztam vele. Majd az ünnepek alatt/közt megpróbálom, de valószínű új telepítés lesz a vége.
-
bupemko
senior tag
Nem hiszem, hogy ez interneten keresztül menni fog, gondolom LAN-on keres DHCP/DNS/IP alapján egy HP update szervert. Nem 100%, hogy így van, mert nem néztem utána, de nekem furcsa lenne, hogy ha egy enterprise grade szerver interneten keresztül próbálná meg frissíteni magát, nagyobb cégeknél nem nagyon engednek ki mindent a netre...
Ha rosszul gondolom, akkor javítsatok ki!
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a teljes firmware update-t megoldani az Intelligent Provisioning Preferences-en belül a firmware update lehetőséggel, de ha rényomok, akkor nem tud kapcsolódni "unable to contact update server" hibaüzenetet dob.
Milyen ftp vagy http oldalt kell neki megadni, hogy tudjon kommunikálni?
Vagy milyen beállításbeli gond adhatja ezt a hibát?köszönöm.
-
jegesib
aktív tag
iLO teljes verziót csak ilyen baromi drágán lehet beszerezni?
-
Mate
nagyúr
Elhasználtam mind a 4 csatlakozót a routeren, viszont egy tv még maradt, amit kábelen kéne csatlakoztatnom a hálózathoz.
Egészen pontosan csak a nashoz, DLNA miatt, mivel a tv mást úgy se tud. Járható út, hogy lan 2-re simán rádugom a tv-t és kész?
Xpenology fut rajta.
-
Rocko007
aktív tag
Intel Xeon E3-1270v3-mal mukodne-e a gep?
-
kiskakas
senior tag
En anno ilyen kingstonnal bővitettem, 1 éve kb 9k brutto volt, most 11k.
-
hakka0709
csendes tag
Hello,
Akinek az i3-as procival van gen8-a... befér a gyári réz hűtő? Vagy hákolni kell?
-
641147
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gen7 (n40l) win10-es rendszert hogy lehet a legegyszerűbb módon Gen8-ba (g1610t) átültetni?
Szeretném elkerülni a telepítgetést, a torrentek újraindítását/ellenőrzését, stb...
-
XuChi
addikt
Az ILO4 felületen belül a virtual console, hogyan indítható el ???
-
kisnorbi
csendes tag
Dehát ez szerver..
-
XuChi
addikt
Ha betölt a rendszer, akkor már nekem is halk. A boot közbeni hangzavarra utaltam. E miatt kellene egy halk venti. Engem nagyon zavar
És most, hogy kísérletezgetek a rendszerekkel, hogy melyik a jobb, tesztelgetek, sokat indítom újra. Na meg a jövőben sem ártana, ha nem zajongana egy esetleges újraindításkor
-
kisnorbi
csendes tag
Ja én se hallom, valószínűleg gyárilag rossz ventit kaptál
-
XuChi
addikt
A gyári ordibálós (hangos) ventit le lehet cserélni másik ventilátorra ?
-
Fifi
őstag
válasz
hakka0709 #840 üzenetére
Nálam az ODD, helyére került egy SSD és az alaplapi USB-re egy másik SSD. Ezek vannak soft RAID-ben, amiről bootol és ezen van az operációs rendszer.
A 4db HDD cage-be pedig kerültek a terrás HDD-k az adatoknak, ezekről nem is próbáltam soha bootolni.
BIOS-ban nincs belállítva valami boot sorrend?
Bye, Fifi
-
hakka0709
csendes tag
Sziasztok,
Nézegettem az SSd-s hozzászólásokat, de nem láttam olyat ami nálam van. AHCI módvan van, betettem az SSD-t az első helyre, de nem ismeri fel... csak a 2+ slotokban... igazából csak kicsit idegesit, de végülis nem gáz... csak igy betehetek a drive bay 1-be mást? Nem csak onnan bootol (ha van benne valami?)...
Meg hogy miért nem ismeri fel a slot-1ben (teljesen logikátlan)? nem értem... valaki láttott már ilyet?
Köszi!
-
jegesib
aktív tag
válasz
SzakiTom #831 üzenetére
Mindegyik plugin-ozható, mindegyikre lehet tenni plexet, owncloudot, mindkettő tud AFP-t. Igazából mindkettő megálmodója Völker Theile, aztán anno a freebsd korlátai miatt, eladta/odaadta ix systemnek ami sztem ballépés volt. Freenas-t kicsit nehézkesebb beállítani, viszont nagyon stabil és a ZFS nagyon barátságos, de szereti a ramot. OMV szebb, egyszerűbben pluginozhato, LVM itt is van már, viszont aktívan használja az OS-t szal ha pendriveról futtatnád, akkor fél év után az kuka. Tegyél egy esxi-t probáld ki mindhármat. XPEnoloigyval nincs tapasztalatom, én is megrendeltem a gen8-at, majd tesztelem azt is
-
SzakiTom
csendes újonc
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SzakiTom
csendes újonc
Sziasztok, én is beszereztem egy Gen8-ast Black Friday során.
Az lenne a kérdésem, hogy elsősorban NAS ként szeretném használni úgy, hogy leginkább Macek vannak rákötve. Olvastam a fórumon, hogy a XPenology lenne a legmegfelelőbb választás számomra, viszont azt szeretném megtudni, hogy ez támogatja-e azt, hogy nem töltöm fel az egész gépet merevlemezekkel egyszerre, csak mondjuk amikor már nagyjából kezd betelni, és ilyenkor hozzá lehet-e már meglévőkhöz adni, mindenféle adatvesztés, újraformázás nélkül? Illetve, hogyan érdemes beállítani az eszközt, gyári bios verzió elég vagy érdemes-e valamit frissíteni?Valamint nézegettem még a ClearOS-t is, erről van valakinek valami tapasztalata?
-
Sárpac
nagyúr
Ez lett ráapplikálva:[link]
Gyári hűtőbordát leszedtem kiszedtem belőle 2 rögzítő csavart, új hűtőről letördeltem a pöcköket(mivel műanyag szar csak törni lehet) 6-6 alátétet kellett még hozzá venni kemény 12ft, és még az új hűtő egyik fém rögzítő szárát is le kell vágni, mert beleütközik a processzor foglalat leszorító felső részének sarkába. 2 ponton szépen lehet rögzíteni, nem hajlik mivel hátul az alaplapon is van egy négyzetes fémlap a proci körül ami megakadályozza az elhajlást.
Ez a hűtő azért is jó mert ha megnézed a ramokat is chipsetet is hűti maga körül szépen, nem pang a meleg levegő sehol a házban! -
jegesib
aktív tag
Ejj lecsúsztam az emag ákcióról. A procim már megvan hozzá egy e1265. Láttam h használjátok aktív és passzív hűtéssel is. Mennyire indokolt az aktív? ESXi menne rá, azon csücsülne, egy winserver, pár játszós suse+SAP és egy openmediavault (esetleg cserélném XPEnology-ra. Jobb?). Semmi extra fogyasztó/hőtermelő (VGA) nem kerül bele csak a 4 vinyó+1ssd. Főleg a párhuzamosítás miatt kellett a xeon, de egyik szál sem fog tartósan 100% közelében menni. Viszont nagyon viszketek a házi barkácstól... Nagyjából télen nyáron 20-25 fokban tudom elhelyezni. Megúszható a barkács, vagy erősen javasolt?
-
b.lajos
tag
Végül én is megrendeltem emagos akcióban a kisebbik Gen8-at. Még merevlemezt kell rendelnem, aztán be lehet izzítani, laptopot lehet torrent mentesíteni.
De addig is jöjjenek a kérdések:
- sokszor voltak ajánlva a különböző ingyenes progik, de azért megkérdem melyik a legegyszerűbb, legkezelhetőbb mindközül, tekintve, hogy hálózati tudásom közel van a nullához.
b.lajos -
Billu
aktív tag
-
XuChi
addikt
Nos végül Én is megrendeltem a celeron 1610t, 2gb verziót 49900-ért az e-mag-nál
Ha rakok bele még 2gb ramot, egy Windows server 2012 elfutni rendesen ?
Vagy ahhoz már Xeon, i3 kellene ?Maradjak inkább az Xpenology-nál ?
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
Enyhén(?) dilletáns kérdés:
A 1610-es Celeronos processzoros Proliantban is cserélhető mondjuk I3-ra a proci? (Gondolnám igen.) És akkor a memóriát is cserélni kellene Udimm-ről ECC-s re?
Köszönöm.
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
A "milyen Nas"-t vegyek topicban már kérdeztem, de hátha itt kapok választ is.
"A kisebbik Gen8 mikroszerver (Intel® Celeron® G1610T 2.30GHz-es processzorral, 1x2GB, 150W-os táp) mennyire ajánlott ha a fő felhasználási cél a torrent, vagy helyesebb ha úgy kérdem ki tudja-e használni a Digi 200-as netet?"
Kösz előre is!
b.lajos
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Windows 11
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Mobil flották
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC! i7-13700k/32gb DDR5/RTX 4080/1tb SSD/Garancia/Beszámítás/
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3070/3080/3090 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i7-14700KF - RTX 5070 - 32GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest