- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Pedig korábbi szervereknél bevett szokás volt, hogy a nagyobb TDP-s CPU-khoz heatpipe-os bordát használtak, míg az alacsonyabbakhoz simát (DL380 G3-G4 körül volt ilyen, ami most beugrik). Tehát simán elképzelhető, ha árulják 45W-nál nagyobb TDP-s processzorral is, akkor az valószínűleg valami heatpipe-os vagy más kialakítású borda lesz.
-
Fifi
őstag
válasz
Snoop-y #1093 üzenetére
Ez jó kérdés. A Xeon E3-1265L v2 TDP-je: 45W.
Van aki tesz rá. A http://homeservershow.com fórumán vannak szép és kevésbé szép megoldások.
Ha viszont megnézed a Gen8 Microserver modellkínálatát, akkor láthatod, hogy árulják különböző TDP-s (17W-tól 55W-ig) CPU-val is.
Én felhívtam a magyar hivatalos HP Termékek Internetes Áruházát, hogy a különböző modellekben különböző hűtés van-e? Nem tudták megmondani ...
Nem tudom elképzelni, hogy HP-nál a különböző CPU-khoz különböző hűtést terveztek volna egy modellen belül, de mindenki a saját felelősségére cserélgesse benne a CPU-kat aktív hűtés nélkül.
Bye, Fifi
-
atideath
tag
Valaki akinek Celeron prockója van meg ESXI fut a szerverén kérem keressen meg privátba. Köszönöm!
-
Snoop-y
veterán
Ehhez kell mar plusz hutes vagy ha nem jar csucson akkor elketyeg igy is?
Xeon E3-1265L V2 -
atideath
tag
Ha valaki esetleg biztos Xeon forrást talál kérem jelezze
-
Fifi
őstag
"Egyik ismerős most vett olyan microserver-t, amiben van optikai meghajtó, de nem kell neki, viszont ODD fedlap/takarólemez/ODD face plate vagy minek nevezzem nem járt hozzá, így ott tátong a lyuk."
Ismerőst t@kön rúgom! Voltam nála és hát nem ott volt a kapott CD-k és papírok mellett az ODD blank a dobozban.
Ezért telefonálgattam és keresgéltem.Bye, Fifi
-
atideath
tag
Azt megtudja valaki mondani mi a különbség a VT-x és a VT-d között? Mert ahogy látom a Celeron nem támogatja az utóbbit. Csak a VT-x-et.
-
jegesib
aktív tag
válasz
atideath #1084 üzenetére
https://www.vmware.com/files/pdf/techpaper/vmware-horizon-view-graphics-acceleration-deployment.pdf
Sztem ez lesz az
szerk: vagy ez:
http://networkingbunny.co.uk/documents/vmdirectpath[ Módosította: radi8tor ]
-
atideath
tag
Olyat valaki csinált már hogy esxi alatt lévő guest vm-nek a képét kiküldte a szerverről a Server monitor kimenetén? Vagy ez nem lehetséges? Lehet kicsit kuszán fogalmaztam. Az esxi alatt futó guest VM-et szeretném a szerver vga output-ján megjeleníteni.
-
szapeboy
tag
Segítség kellene: AHCI-ről RAID-re szeretném áttenni a vezérlőt, viszont nem vagyok biztos a dolgomban. Nem szeretném ha adatvesztésem lenne illetve nem tudom, hogy a művelet után bootol-e a windows 10. Ehhez szeretnék segítséget kérni, valamint hogy a RAID 0-t hogyan állítom be.
Köszi előre is.
-
Dave™
nagyúr
A rendszer ventilátort nem elég csak simán kicserélni, mert nem szabványos a kábelezése, be lehet tenni fix fordulatos halk ventilátort, de a csatlakozón három lábat rövidre kell zárni, ha nincs műszaki érzéked inkább hagyd. De 15% alatt kár vele görcsölni, mert ott már nagyon halk. A tápegységben lévő 4 centis ekkor már feltűnőbb, hangosnak azt sem mondanám, de azt azért észre lehet venni. Egyébként itt van tőlem két méterre és tökre nem zavar, ha ez segítség. Nyáron hangosabb tud lenni, de egyébként elég halk.
-
Mauzes
addikt
válasz
Snoop-y #1078 üzenetére
Próbálnám minél egyszerűbbre venni, nekem ez a virtualizáció kicsit kínai még. Mondjuk ha egyszer kész a konfig, akkor évekig nem módosítanék rajta. Vagy azt hogy érted, hogy simán esxin használva nem tudom más xpenology-ba pakolni a drive-okat? Még a frissítés is problémás lenne?
Dave™: Remek, pont a mókolást akartam elkerülni.
Amúgy ha egyszerű, kicserélek én mindent (világos leírás alapján), de azért nem vagyok egy műszaki ember. Pl. a tápventi cseréje fogalmam sincs, mivel jár. Amúgy a ház ventilátorra visszatérve, annak a cseréjével nem lehet "áthidalni" azt, hogy a rendszer esetleg magasan tartja a fordulatot? Pl. fix-re cserélem. Vagy ez nem ilyen egyszerű (mondom, nem értek ezekhez)?
Egyébként beszarás, hogy nemtudok csak simán megvenni egy Synology-t. Még egy 716+ sem tud rendesen transzkódolni Plex alatt.
-
Snoop-y
veterán
Erre xpenology topicban kerdeznek ra a helyedben.
Ha jok az emlekeim akkor az ilo driver miatt nem lehet lehalkitani xpenology alatt csak ugy ha esxi-n virtualizalva fut az xpenology.
Ekkor ket verzio lehetseges egyik hogy hasznalad siman esxin viszont ekkor nem tudod atpakolni a driveokat masik xpenologyba.
Masik verzio ha esxi-n belul ugynevezett raw device mapping hasznalataval lesznek bent a driveok ( ekkor nem vmdk tipusu a disk ) utobbi verziot viszont ha nem hasznaltal meg esxi-t nem biztos hogy egyszeruen meg fogod tudni csinalni. (mondjuk van ra eleg jo leiras ) -
lajos75
senior tag
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Synology leváltására néztem ki a Gen8-at, elég jó áron van, és mégis csak dobozos, nem kell építenem. De fontos, hogy tényleg halk legyen, mert a nappaliban lenne tartva. Ennek próbáltam utána járni itt, de még mindig nem egyértelmű nekem, hogy mi kell ahhoz, hogy biztosan 6%-on menjen a venti, és halk maradjon. Xpenology futna rajta, mert kellenek a Syno-s appok.
Valaki tud ebben segíteni?
-
atideath
tag
Igen egyenlőre alap CPU-val lesz, majd későbbiekben bővítem ha szükséges. Egyenlőre a számításaim alapján az egyik rendszernek elég egy 2Gb memó a másiknak meg elég 1gb így még az ESXI-nek marad 1 gb szabadon. Lehet kicsit lassú lesz de csak elbírja.
Viszont egy fontosabb kérdés. Van most 2db 3TB wincsim RAID-ben a NAS-ban. Ez kerülne át ide. De most mivel anyagiak miatt nem tudok SSD-t tenni a serverbe melyik lenne jobb megoldás az ESXI-nek? Van egy 120gb-s Sata HDD wincsim amire telepíteném a ESXI-t a másik 2 wincsi pedig raid-be maradna, erre mehetne a VM disk meg egyéb cuccok. Vagy egyből a Raid-re telepítsem és ne is foglalkozzak egy 3-dik wincsivel?
Érdemes újrapasztázni a CPU-t? Ha igen nem jár garivesztéssel?
-
-
GoZoL
senior tag
Ezekkel a processzorokkal kompatibilis a HP? Hol lehet ilyeneket szerezni?
-
atideath
tag
Jelenleg a gépet 4gb memóval rendelem mert az van gyárilag benne. A mostani szerverbe pedig 2gb van. A nasról ne is beszéljünk mert az össz vissz 512mb-t kapott. Az ESXI ennyit enne meg? Vagy az Xpenelogy-nak kell ilyen sok? Később még lehet bővíteni fogom. De ha kevés szerver célra akkor megmarad a régi szerver is.
A XPEnology tud kezelni IP kamerákat mint NVR? Ahogy láttam azon is van virtualis gép futtatási lehetőség. Nem lehet jobban járok ha kihagyom a ESXI-t?
-
rekop
senior tag
A HP support oldalán nálatok jól mutatja a garancia lejártát a serial alapján? Most néztem meg kíváncsiságból és 4 hónappal kevesebbre írja, mint kellene. Vagy a gyártás dátumát veheti alapul, és onnan számolja az egy évet?
-
atideath
tag
Sziasztok.
Most készülök venni egy ilyen szervert. Gondoltam telepítek rá egy ESXI-et és azon futtatok 2 virtuális szervert. Mennyire bírja ez a vas? Most van egy Core2Duo szerverem amin linux fut, 2-3 weboldalt szolgál ki, ezen felül még Git-et meg adatbázist.Ez lenne az egyik VS a másikon pedig futna egy XPEnology az itthoni NAS kiváltására. Ez elbírja kényelmesen? Reményeim szerint el kellene.
Vélemények?
-
Fifi
őstag
Nédd 'má idahaza is van ilyen. A hivatalos HP szervizalkatrészes boltban potom 15,5eFt.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
szapeboy #1036 üzenetére
Még szerencse, hogy lehet kapni
Most, hogy már tudjuk, mi a pontos neve, könnyebb keresni. Köszi!
eBay-en az első találat is olcsóbb, bár ez is ~6eFt.Bye, Fifi
-
szapeboy
tag
Ki akarok vezetni egy sata aljzatot és egy molex csatit az előlapra és a jelenlegi takarólemezt akarom átalakítani viszont vennék helyette egyet, amit nem piszkálok, ha később el akarom adni. De mocsok drága, 43 dodóér van, ODD blank a hivatalos neve.:
http://www.amazon.com/724499-001-Optical-Disk-Drive-blank/dp/B00G2FY116
-
Honkydoo
őstag
Jobb ötlet híján azt tudom tanácsolni, vegyetek egy odd -> 2.5 HDD átalakítót.
Akkor nem lesz ott a lyuk és bele lehet pakolni még egy HDD-t.
ebay-en talán nem is olyan drága.. -
Fifi
őstag
válasz
szapeboy #1031 üzenetére
Ezt nem hiszem el.
Egyik ismerős most vett olyan microserver-t, amiben van optikai meghajtó, de nem kell neki, viszont ODD fedlap/takarólemez/ODD face plate vagy minek nevezzem nem járt hozzá, így ott tátong a lyuk.
Tegnap ezért telefonálgattam fél órát, de a HP hivatalos viszonteladója (hpshop.hu) erről nem tud semmit, szerintük ez nem vásárolható külön meg
Akinek nem kell az ODD, az csak olyan verziót vegyen, mert a kivett ODD helyére nincs takarólemez!Neked miért kell? Eltörött vagy neked is optikai meghajtóval sikerült megvenned?
CPU-ra írtam PÜ-t.
Bye, Fifi
Microserverből kivett 0km-es optikai meghajtó fentiek miatt takarólemezre cserélhető értékegyeztetéssel. A hivatalos ár feléből is engedünk
-
szapeboy
tag
Hol lehet beszerezni az ODD-t takaró műanyag részt? Ötletem sincs, hogy hogy keressek rá...
-
Dave™
nagyúr
Megcsináltam a ventilátor cserét, egy fix 800 RPM-es Scythe került be a felső Molexről leágaztatva, az iLO-val pedig elhitettem, hogy a gyári venti megy (a gyári ventilátorcsatlakozó két föld és PWM lábát kell összekötni, egymás mellettiek, nem nagy kaland). Így hangra kicsit halkabb, mint a gyári ventivel 10%-on (ennél lejjebb sosem ment a gyári), igazából csak a tápegység 4cm-es ventilátorát hallom, lehet azt is cserélni fogom valami halkabbra, utána kb. néma lesz
A hőmérsékletek nem változtak, a Scythe légszállítása pedig elég nagy, szerintem nyáron is simán elég lesz, de ez majd akkor kiderül.
-
Snoop-y
veterán
En meg rendeltem egy ilyet:
KTH-PL316E/8G
-
válasz
Gabesz84 #1021 üzenetére
Saját magamat javítom
http://www.supermicro.com/support/faqs/faq.cfm?faq=10712
Intel is using the same Core i3 processor at both Desktop as server platforms
So when Core i3 processor is inserted in to a server chipset platform, like with intel 3400/3420/3450 chipset,then the CPU will support ECC with UDIMM.
On the other hand if Core i3 is pluged into a Desktop chipset mainboard, like with P55, H55… chipset, then CPU won’t have ECC support function.
So with X8SIL-F using Server 3420 chipset,you need to install unbuffered ECC memory in combination with Core I3 processor -
Fifi
őstag
válasz
radi8tor #1016 üzenetére
Az emag-ot nem is hívtam, egyből a HP-t kerestem telefonon.
Röviden: Volt egy Addonics ADSA3GPX1-2E 2 eSATA II PCI-Express kártya, amit szerettem volna használni a microserverben, de nem működött benne. Próbáltam Debian linux, Windows, majd Red Hat linux alatt is. A HP felajánlotta az alaplapcserét, hátha az ment tönkre, de az sem segített. A vége az lett, hogy az általam használni kívánt kártya nem támogatott :-(
Hosszabban itt olvashatod a kálváriám.
Igaz lehet, hogy az alkatrészcserében az is segített, hogy az adott fórumon volt olyan tag, aki HP mérnök és próbált ott is segíteni.
Ami fontos: A HP nem szerelt nálam semmit! Előre egyeztetett időpontban hozta a futár az új alkatrészt, én meg átadtam neki az általam kiszerelt régi alkatrészt.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Snoop-y #1013 üzenetére
Igen, de a CPU-nak is kell támogatnia és ha cserélsz CPU-t, akkor erre nem árt figyelni.
Például a I3-3230T adatlapján is látszik, hogy az ECC RAM-ot nem támogatja.
@radi8tor1: Az emagos gépre is jár a gyártói garancia 1 évig. Nekem is futár hozta az alkatrészt és vitte a kiszereltet.
Bye, Fifi
-
-
szapeboy
tag
Van esetleg valahogy egy lista a kompatibilis CPU-król? Szeretnék bővíteni, de nem találok információt.
Köszi előre is.
-
Fifi
őstag
A legfrisebb BIOS (System ROM): J06 07/16/2015
A legfrisebb iLO: iLO Firmware Version 2.30 Aug 19 2015Nemrég írtam, hogy az iLO web felületéről a legkönnyebb ezeket frissíteni.
A BIOS frissítése a microserver újraindítását igényli, így érdemes előtte a futó oprendszert lekapcsolni a filerendszer épsége miatt!
Az iLO frissítésénél meg csak az iLO szolgáltatás indul újra, az nem érinti a microserveren futó oprendszer(ek) működését.Bye, Fifi
ps: Ezzel elvileg ki tudod csomagolni az rpm file-okat windows alatt is. Én még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / 16GB 3200Mhz / 750w Gold
- GAEMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / B450 Strix / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 650W Gold!
- Asus ROG STRIX PC! Ryzen 5950X / RTX 3080 / X570 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest