Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz
Drone86
üzenetére
nem a router lesz a baj.. enis ezzel szopok, az oka a windows master browser szarsága. Roviden es zanzasitva arrol szol a dolog,hogy Samba megosztasnal, egyenrangu helyi lanon ha tobb samba szerver van, egy bizonyos logika alapjan az egyik samba szerver (esetetben pl a win7, vagy ha van mas kliens geped, pl noti) lesz a master browser. Attol fuggoen,h melyik gep lett a master, hiaba azonosak a beallitasok, random nem fog latszani vagy az egyik megosztas, vagy pl csak sajat magat latja az adott gep (azonos workgroupban).
napokat szorakoztam ezzel, azt figyeltem meg, ha a nas-t (n40l) bootolom be eloszor, tobbnyire o marad a master browser, joideig..de teljesen random megint valtozhat a felallas.
Nalam is 2 medialejatszo van (egreat/wdtvlive) es pont ezert lottem be mindkettore vagy fix megosztasokat, vagy NFS share-okat..
itt egy jo doksi, akit erdekel a dolog hattere
http://scottiestech.info/2009/02/14/how-to-determine-the-master-browser-in-a-windows-workgroup/
-
Mindreader
tag
válasz
Drone86
üzenetére
Én egy LG BD390 Bluray lejátszót használok, és én is találkoztam már ezzel a problémával, de nálam nagyon ritkán jön elő, nem is tudnám meg mondani utoljára mikor csinálta ezt. A szerver újraindítása után megint működik. Nem tudom biztosra mondani de én a router állítgatáshoz tudnám kötni a jelenséget. Amikor egy időben sokat állítgattam az OpenWRT-t akkor volt hogy 1-2 naponta is előjött ez a jelenség, de amióta rendesen beállítottam mindent és nem lépkedek be a router-re és állítgatom, azóta nincs ez.
-
slashing
senior tag
válasz
Drone86
üzenetére
Hát nem tudom mennyit számít de az nl-40 64bit-es tudtommal, szvsz akkor menjen rá olyan op. rendszer vagy egy kimondottan nas operációs rendszer vagy mondjuk win home server vagy win server, ezeknek a hálózati beállításai a legbiztosabbak szerintem és gyaníthatóan ott nem lesznek elfeledett beállítások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Apple Mac mini M4 / M4 Pro garantáltan a legjobb ár, bontatlan, EU-s, garanciális
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, i5-6500 CPU, 16 GB DDR4 RAM, Windows 11
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / Nitro+ RX 9070XT/ 32GB DDR5
- Eladó Ryzen 5 + RTX 2060 Super - 8 GB RAM - B450m
- ÚJ CORE I7 13700KF B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 2.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRockB450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD STRIX RTX 2070 SUPER 8GB GameMax Aero Mini 700W
- Update 11.25. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest