Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
Mindreader
üzenetére
Menni fog.
-
krealon
veterán
válasz
Mindreader
üzenetére
Ha nem rola akarsz bootolni, akkor tokmindegy, hogy a BIOS mit lat.
Marpedig egy 4T winyo nem rendszervinyonak valo.
Szerk:
Nekem 3T-s WD RED-ek (WD30EFRX) vannak benne es hibatlanul mukodnek.
Az OS (Nas4Free) egy pendrive-on van, arrol bootol a gep. -
Brogyi
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Ha a RAID5 linuxon van akkor mindenképpen próbálj ki egy zfs rendszert. Rengetegen használják a Nexenta-át.
Ha win-en van akkor meg imádkozz, főleg ha software-s. -
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Ha a fentebb említett Die Hard féle BIOS-t használod, akkor el tudod érni a RAID kártya BIOS-át is. Interrupt 19 opciót kell keresni.
6-os racket már soknak éreztem és nem is rémlik, hogy láttam volna valamerre, plusz én már a 13K-t is sokallom egy ilyenért... -
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Úgy értem ezt, hogy néha gondol egyet és lefagy a gép annál a résznél, hogy kiírja F10 to setup és F12 to PXE boot, utána alatta egyre több pont jelenik meg és egyszer csak megáll.
Vagy.
LSI inicializációnál megnyomom a CTRL+C-t majd F10 a következő képernyőn és nincs ott a bootolási lehetőségeknél csak a network boot.
Vagy
Amit feljebb is említettem, hogy a C vagy F10 gomb megnyomása instant resetet okoz néha.Mindezt gyári HP BIOS és P15-ös (legújabb) LSI Firmware mellett.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Bár továbbra sem működik racionálisan a kártya, már most bootol róla a rendszer és az AIDA is tud hőmérséklet adatokat olvasni minden lemezről.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
ASUS M4G alaplapban memória hibát okoz. Be se bootol.

Viszont ezt a metódust eddig még sehol nem láttam, ki fogom próbálni. -
golya87
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Még az elején megjelent a HP biosban a RAID kártya, ám már most az sem. A HP F10 to bios és F12 to PXE boot az a Raid kártya CTRL+C lehetősége után jön.
Ma még nekiugrok egyszer ennek a flashelős dolognak. Mert olyat olvastam hogy a Dell kártya menüje nem megy más gépekben csak Dell-ben, viszont én már átflesheltem LSI 9211 8i kártyának az enyémet.
Ph!-n van ilyesmivel foglalkozó topic? Én sajnos még nem találtam eddig. -
kiskakas
senior tag
válasz
Mindreader
üzenetére
koszi mindenkinek, nem raid-re kene, sima sata3-as portnak, ssd-hez

-
Altbrucke
tag
válasz
Mindreader
üzenetére
nekem ezt mondták, nekem nincs hozzáférésem

a vinyós meg nem éri meg az árát, ennyi

-
worxland
addikt
válasz
Mindreader
üzenetére
Vertex2 annyira nem megbízható, szerintem válassz valami strapabíróbb SSD-t.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Képeket szívesen fogadok

-
Fex
tag
válasz
Mindreader
üzenetére
Ha nem megy a további megbeszélés az amerikai eladóval, és paypallal fizettél, akkor elvileg indíthatsz incidenst, és akkor egyből készségesebb lesz! (Nálam legalább is az volt, én nem kaptam meg egy hétig a terméket, amit rendeltem, aztán utána egyből megküldte.)
-
Rosep
senior tag
válasz
Mindreader
üzenetére
Nem értik ezek a magyart.

-
csballago
csendes tag
válasz
Mindreader
üzenetére
Ubuntu van fent
Talán a Bonnie++ ? -
válasz
Mindreader
üzenetére
Hát igen. Az akkut jó lenne befelé tenni és nem a gép falához, mert fog melegedni rendesen. Belül ott a venti.
-
válasz
Mindreader
üzenetére
És akkor úgy tervezed, hogy lefoglalod vele az x16 portot? Elég hosszú ez a karesz, remélhetőleg azért el fog férni...
-
válasz
Mindreader
üzenetére
A régi vezérlőkkel azért oda kell figyelni egy-két dologra. Pl. ha otthon akarod használni a microserverben, akkor kell, hogy Win7 támogatása legyen, illetve ha szerverként, akkor sem árt, hogy Win 2008 driver van hozzá, mivel a 2003-nak 2014-ben le fog járni a támogatottsága és hát SAS vezérlőt csak nem 1-2 évre vesz az ember.
Ennek függvényében az ilyen kártyák árai az ebay-en is változóak, az újabb oprendszereket támogató kareszok ott is kétszeres áron vannak fent általában sajna. A régi HP vezérlőknél meg általában az a rossz hír, hogy sajnos Win 7 támogatottságuk nincs, esetleg talán Win 2008 elvétve.
-
válasz
Mindreader
üzenetére
Az SB820 az csak a chipsetnek a része. A G5-nél is úgy van, hogy van egy alaplapi vezérlő, ami a chipsetből adódik, meg van külön egy SAS/SATA vezérlő, ami ugyan valójában nem számít alaplapinak, de hát a HP-nál hogy is mondjam ezt... Az alaplap része mégiscsak attól függetlenül, hogy egy x8-as, v. x4-es pci-e-be van dugogálva a kártya maga. És ez a vezérlő hajtja meg a bay-t magát. Tehát alapból a G5 ezzel jött ki, ergo az alaplapi vezérlő hiába van, mégsincs használatban egyáltalán gyárilag. Ilyen alapon el tudom képzelni, hogy van itt is valamilyen saját HP-s kódjelzéssel egy Lsi chip.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mindreader
üzenetére
Ügyesen kivágtad a lényeget a mondatomból.
$760-os kártyáról van szó, tehát nem arról, amit írtam a hozzászólásomban. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mindreader
üzenetére
LSi egy softraid kártya. 100e körül indulnak a normálisabb RAID kártyák. Azoknak van értelme az alaplapi helyett.
-
EasyR
aktív tag
válasz
Mindreader
üzenetére
de kereshetsz hp p400-as vezérlőt is, ez jóval olcsóbb és LSI chipes.
(a p410 elődje, szintén low-prof., pci-e csatis, csak másfajta 4 satás kábel kell hozzá)vaterán van is egy 20k-ért (ebay-t nem néztem, ott biztosan van olcsóbban is)
-
EasyR
aktív tag
válasz
Mindreader
üzenetére
17cm! szóval rá lehet csukni az ajtót!

én anno 25k-ért vettem kábellel és 256 mb battery nélküli rammal!
de volt hozzá 512mb ramom és batterym is, így jól jártam vele! -
EasyR
aktív tag
válasz
Mindreader
üzenetére
nekem van egy HP P410 vezérlőm 512 mb battery-s cahe memóriával!
én ezt tervezem majd beépíteni a kis szerverbe!
ez is "ágyúval verébre", de ki fogom majd próbálni!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a cégnél is ilyen kártyák vannak a szerverekben és elég szépen muzsikálnak!
ráadásul HP termékek!a szerver házába befér, azt már megnéztem!
ráadásul minisas csatis -> jó hozzá a microserverhez kapott gyári minisas->4sata kábel!!!nézz szét itt a hardveraprón vagy a vaterán! néha elő szokott fordulni ilyen kártya!
(battery + cache nekem is szokott hozzá lenni eladó, de most éppen nincs)
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Mini PC
- További aktív témák...
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, MSI-Z490, Lian-Li ház, 850W Táp
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)