- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Hja, arról nem is beszélve..
-
dgyuri0123
nagyúr
Jaja.. csak páran cseréltek tabletet, azok is innen onnan származó ismeretlen gyártók termékeit vették meg. Csak a Jóisten tudja, milyen hibákkal lehet számolni.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Így talán jobban látszik a valódi színe (sajátom).

-
dgyuri0123
nagyúr
Xar a kép. Ez gyöngyház halvány-kékes igazából. Napon kicsit színjátszós...
Sajátom is ilyen. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Alaposabban megnéztem és szerintem a hátsó ajtó és a hátsó lökhárító fényezve lettek, mert én színeltérést látok. Kissé sötétebb, mint az eredeti szín. És ha így van, akkor kérdés, mennyire volt sérült. És mivel még a gyári színt sem sikerült eltalálni, így fene tudja... De javítsatok ki, ha tévednék.
-
dgyuri0123
nagyúr
Engem is meglepne, de ki tudja. Az ára amúgy nagyon jó. Ennyiért a ~200e km futású ehev Jazzeket szokták adni.
-
dgyuri0123
nagyúr
Az 5 év hibrid garancia márkaszervizhez van kötve. Van még a 8 éves fődarab garancia, de az is kötve van a márkaszervizes előélethez.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Hát... van egy-két Crosstar tulaj, aki 70-100e km alatt max. 3.5l-t átlagolt. De jellemzően 3l a fogyija. Azt is megnézném, hogy hogy csinálta és hol? Mer' ez csak úgy jönne ki, hogy nyár, meleg van, de nem 35 fok, inkább 28 és semmi autópálya, csak országút, de az is max 80-as tempóval.
De értem én, csak rettentően sok a pontatlanság és nagy a szórás. Erre én nem adnék...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Kérdés. 4 éves a Jazzem és ma a gumisnál észrevettem, hogy néhány helyen megkezdte a rozsda a futóművet. Nem vészes, itt ott egy kis folt, csak meglepett, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar nyomot hagy rajta az idő. Mennyire gáz ez? Nem lőttem képet sajnos, mert lefagytam. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak nekem volt/van gondom az üléssel/szövettel?
Szerintem rohadtul elkeserítő, hogy ilyen triviális sz@rságok miatt rontják le egy márka hírét/szerethetőségét. Ha gyárit rendelek, az legalább 200e lenne, de lehet hogy nagyon keveset mondtam. Annyit meg hol ér egy olyan "alkatrész", ami 2 év múlva ismét szétmegy... -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Na... a 2 évvel ezelött cserélt vezetőülés huzat is kirepedt...gratulálok a Hondának.
Természetesen már nem garis a gép, szóval, nagyon megköszönném, ha esetleg tudnátok javasolni egy jó autó kárpitost budapesten.
-
dgyuri0123
nagyúr
WD40 erre biztosan nem jó. Kiszárad és még jobban fog nyikorogni, mint előtte. Ezt [link] javaslom. Évek óta használom, már a második palackot fújogatom (ha szükséges). Egyébként bringa lánchoz van kitalálva. Ha ezzel befújod és pár óra múlva is nyikorog, akkor azon csak szétszedés, vagy csere segít. Kellhet neki egy kis idő, míg a legapróbb résbe is bejut, ezért mondtam a pár órát.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem értem ezt a kikapcsolhatatlan eco módot. Volt 1.4 GE-m, kb. 7 évig használtam, de ilyenre nem emlékszem. Ami tény, hogy nem egy nyomatékbajnok és emiatt tűnhet még lomhának. Alul alig van valami, ahhoz hogy menjen, kell neki fordulat. Alulról sosem fog húzni, vagy virgonckodni. 2-2500 fordulatnál alig van nyomaték, de tényleg... Az állórajt inkább csak szerény elindulást jelent. Ezen nem tud/na segíteni csak egy turbó. Nézd, a nyomatéka annyira szerény, mint egy akármilyen másik márka 1.4 szívómotorjának. És nyomaték nélkül nincs élet, hiába vannak sokkal többen a lovak, de igazából azok sincsenek. Ez az 1.4 szívómotor ennyire képes, de azt legalább rohadtul megbízhatóan teszi akár 2-300e km futásteljesítményig, vagy annál is tovább. A Jazz nem arról híres, hogy repülőgép, hanem , hogy szinte elpusztíthatatlan, ha rendesen karban van tartva + iszonyú megbízható. Soha nem kell félreállni vele egy útpadkára sem, mert el fog vinni haza. Ezt nagyon sok márka nem mondhatja el magáról.... Ezért is ilyen magas a használt áruk, mert nincsenek olyan rejtett hibái, mint a többi gyártó autóinak. Nem attól drága a Jazz, mert istenkirály az aszfalton, hanem mert elvisz Ausztráliába úgy, hogy közben semmilyen hibát nem generál... Éményautózni képtelenség vele ennyire szerény teljesítménnyel és nyomatékkal. Én ott látom a problémát, hogy szerintem nem érted a Jazz "filozófiáját" De ez csak a saját véleményem...lehet, hogy tévedek.
-
dgyuri0123
nagyúr
Mit kéne látni? +3 Nm nyomatékot?
GE-t sokszor "megmérték" anno, mikor még "ropogósnak" számított és mindig 102-104 LE jött ki és nyomatákból is volt némi plusz. Én azt gondolom, ez csak mókusvakítás, amit ott csinálnak az autóval. Ezeket az értékeket gyárilag is simán megugorja a GE Jazz. Ja... ha hibátlan a motor. Vagy félreértek valamit?
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Múltkor, éves szerviz okán jártam egy kereskedésben és volt kiállítva egy fekete gyöngyház metál Jazz ehev. Már a szalonban is poros volt és a legapróbb "makula" is látszott rajta. Ismét megerősített abban, hogy a fekete csak légmentes vitrinben tud igazán szép lenni...
Amúgy gyönyörű lenne... -
dgyuri0123
nagyúr
Az "előbb-utóbb" sem túl precíz megfogalmazás... Mer' ugye nem mindegy, hogy 150e után, vagy 350e km után kell félni ettől a "dologtól".
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Azt gondolom, mivel széria végi darab, ezért is lehet, hogy alig van gondod vele. Na meg amúgy, aki használtan veszi, annak kimarad a garanciális ügyintézések garmadája és ettől sokkal jobban fogja érezni magát, mint az, aki újonnan vette, aztán 3 évig rendszeres látogatója volt valamelyik Honda márkaszerviznek.
-
dgyuri0123
nagyúr
Én is kiváncsi vagyok, mert ha full japán minden alkatrész, akkor felesleges riogatni a usereket. Sajátom is japán
Barátom 9 genje hibátlan amúgy, de ő már akkor vette, mikorra teljesen kifutott a széria és ilyenkor szinte nincs kockázat, mivel a gyártásuk sokadik évére kiforr annyira egy tipus (és persze a munkafolyamatok), hogy akár angolt is ajánlott venni. Angolnál nagyon sokmindentől függ, hogy éppen hol járt adott széria a sorozatgyártásban, mert ha az elején, akkkor Isten ments tőle. 10 gen is hasonló cipőben járt. Ott is volt a hétfői gyártás, meg volt a szerdai gyártás, ami sokszor okozott igen jelentős szerelésminőségi eltéréseket. A beépített alkatrészek is egyszer ilyen, egyszer olyan gyártótól származtak. Ez is okozta a rengeteg problémát. Sok szar olasz/francia/angol beszállítótól az alja lett beépítve.
Pl. a Toyotánál nem japán volt a kuplung sem. Estek is szét idő előtt. Aztán, mikor cserélték gariban, akkor már eredeti japánt kapott, amivel kiment a világból. Dacia jut eszembe azokból az időkből, amikor a merkurból egynsen kellett vinni szervizbe és újra összerakni... csakhát egy Hondánál ez nem annyira elegáns...
-
dgyuri0123
nagyúr
Marelli generátor, Marelli műszeregység, egyéb Marelli elektronikák, Valeo világítótestek, Valeo ablaktörlő motor, ismeretlen gyártótól valami német gyártású ajtóteleszkóp, stb stb. Ha ilyenek kerülnek egy Hondába, Toyotába, onnan kezdve annak nem sok köze lesz egy Japán szerelőszalagról lejött autóhoz. Igaz, Hondát még nem vizslattam át perifériás szempontból. Még az is lehet, hogy csak a Toyota volt ennyire legalja...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Angol gyártással annyi volt a gond, hogy telepakolták a Hondákat eu-ban készült alkatrészekkel (valeo, marelli, stb). Ergo, olyanok lettek, mint egy Fiat, VW, Renault, vagy bármilyen eu-s autó. Szerencsére a váltó/motor Japán gyártás volt, azt csak beépítették eu-ban. A saját angol szerelésű Toyotámban az összes "periféria" eu-s országból származott. Sorra el is haláloztak, szépen egymás után. Rengeteg elektronikai hibám volt, kormánymű hiba, fékhiba, üléstörés, komplett műszerfal csere, komplett műszeregység csere, gyújtáskapcsoló csere, ablaktörlő motor csere, hátsó ajtó kitámasztó cserék 6 havonta, ülésszövet szakadás, gumikéder szakadás, rángató kuplung (45e km és 4 év után). El is adtam 4 év után azt az ipari hulladékot. A magam részéről az hogy "angol szerelés" az szitokszó.
Természetesen lehet, hogy az évek alatt minden ki lett cserélve egy ilyen autón, de ki tudja mire és mikor? Tudom, nagyon szubjektíven ítélek most, de rettenetesen rossz a tapasztalatom etéren.
-
dgyuri0123
nagyúr
Szerintem félreértettél. Arra utaltam volna, hogy 2m ma elég kevés egy akármilyen tipusú, "kiváló állapotú" 2010-es, vagy akörül gyártott Hondához.
20 évesen pedig már a Honda is kockázatos. Rozsda, sok esetben rengeteg, ellenőrizhetetlen futott km., el nem végzett/kihagyott javítások/szervizek akár tömkelege. Esetleg veszel egy lepukkant autót, aztán locsolod rá a pénzt, amitől nem lesz értékesebb, csak drágább. Az értéke villámgyorsan esik és pár év múlva iszonyú bukóval tudod csak eladni, ha egyáltalán megveszi valaki fillérekért.
"Normális", 10 év körüli, akármilyen Honda 3.5m-tól indul. Én inkább ezt céloznám meg, vagy elengedném a Honda vonalat. De ez csak a saját véleményem.
-
dgyuri0123
nagyúr
A linket elb..tam, mert 2011-es a Corsa, de a 2010-es sem olcsóbb nagyságrenddel. Elnézést a figyelmetlenségemért.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Skoda/VW motorok nem jók? 1.0 / 1.2 /1.4 kimennek a világból, egy egy kivétellel, de ezek a kivételek jellemzően garanciaidőn belul elhaláloznak és komplett motorcserét hoznak magukkal. Honda motorok azért nem német motorok. Arról nem beszélve, mikor F1-ben még engedélyezett volt a turbo, nem volt ellenfelük a Honda turbós motorjainak. Szóval, turbógyártásban/tervezésben (is) van múltja a hondának.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Az megvan, hogy ez Honda fórum? Ezért (jellemzően) Hondások járnak ide, nem BMW-sek, Rönyósok, vagy Toyotások.
De amúgy a Japán márkák zöme nem japán egy ideje, így a feeling sem maradt japános, inkább franciás lett. Mai német autókban már nincs egyediség, hacsak a ronda Mercedes belsőt nem számítjuk feelingnek, de szerintem az nem feeling, inkább ízléstelen magamutogatás. [link] Ha ez valakinek tetszik, hát szíve joga, de én egy petákot nem adnék érte.
Ez meg az én véleményem. 
Japánok alkatrészárai valóban borsosabbak, mint a többi nem japán átlag autóé, de ha egy japánt (valóban japánt) jól karban tartasz, akkor 3-400e km-ig nem lesz vele olyan gondod, mint egy némettel, olasszal, angollal, vagy franciával. Nyilván ez is szerintem...
Mi a gond ezzel a feelinggel? [link] Funkcionális, ízléses, praktikus, semmi felesleges csicsa.
-
dgyuri0123
nagyúr
Na jó.... picit túloztam. 10 éves cvt jazz 4.5m. 9 évesnél ugrik nagyot az ár, mert azok 5.5m alatt nemigen vannak, sőt, kevés km-el 6m. Tehát 10 évesen azért ki lehet fogni "olcsóbbat" [link]. Ez képről nézve tiptop autó, elvileg nagyon kevés km-el. De ez is jóval több, mint 8k €.
#74236tibor.sz Hát, ja... csábító a Lexus is, csakhogy 1.5t szekér, csak külső méreteiben nagyobb a Jazznél, beltérben, variálhatóságban nem, csomagtérben pedig alig alig nagyobb és gyanítom, fenntartásban is drágább a Jazznél. Casco (ha kéne) szerintem x2 a Lexusnál. De értem a dilemmát.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Mennyire csalóka egy kép a valósághoz képest... Ezért is veszek új autót immáron 30 éve... Tudom, menjek melegebb éghajlatra...
Igen, ez a "szépsége", "romantikája" a használtautó vásárlásnak. Mindig benne van a tévedés/lyukra futás lehetősége. Én is utaztam anno több száz kilométert egy állítólag makulátlan autóért, aztán kiderült hogy lekotlott szart hirdettek. Pedig még telefonon is egyeztettem az eladóval és elmondtam neki, hogy messziről jönnék, ne csesszen ki velem. Ő megesküdött, hogy tiptop az autó... ja.
Mit lehet a kérdésedre mondani?
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem volt még hibás cvt váltós jazzem, ezért nem tudom, mik a pontos jelek, de szerintem, ha indulásnál (finoman is és nagyobb gázadásnál is) nem rángat, akkor nem gondolnék hibára.
A hibridekben ilyen Suzuki féle megoldás van. Önerőből nem képes haladni, de gyorsításokba besegít. Városban sokat tud spórolni az a kis villanymotor is. Ha viszont hibás az IMA rendszer, akkor az sok pénzbe fájhat, bár ez az összes mai modern, ilyenolyan hibrid autóra igaz, Suzukitól Kia-ig.
CVT szerintem ugynaz lehet. Miért is lenne más? -
dgyuri0123
nagyúr
Igaz...használt autónál mindig van kockázat. Nomeg kis szerencse is kell a jó vételhez..
-
dgyuri0123
nagyúr
Hát ez is (mármint egy esetleges váltóhiba) tartós használat mellett derül ki. Lehet, hogy még évekig el tudsz vele járni így is, de lehet az is, hogy fél év múlva bejön egy nagyobb váltógyógyítás. Neked azért jobb a helyzeted, mert ismered az autót, de amikor veszel egy ismeretlen eredetűt/állapotú járgányt, ott azért nagyobb a kockázat.
Mondjuk ez sem csúnya... és hibrid. [link]
-
dgyuri0123
nagyúr
2012-es ??? [link] Képen csodaszép.... hogy aztán közelről mit mutat...
CVT is olyan, mint bármi, amiben rendszeresen olajat kell cserélni. Ha rengeteg a kilométer, akkor lehet egyéb nyűgje, mint pl. indítókuplung, de azért annak a hibája többnyire kiderülhet próbavezetés alatt. Szerintem...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Fogalmam nincs... én csak azt mondom, ami a folyosói pletyka....
De lehet, nem kellett volna.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
A Kunigunda utcai szervizekkel csak baj volt és van. Úgy látszik, a hely szelleme okozza ezt. Mindenesetre be sem teszem a lábam oda, az biztos. Kösz az infót. Szégyenletes különben, amit idehaza művelnek úgy általában a magyar képviseletek és szervizek.
-
dgyuri0123
nagyúr
Én direkt szólok a márkaszervizben, hogy 0-20 legyen beleöntve, ne más. Erre ők (mindig) azt mondják, hogy természetesen 0-20, mert az az előírt Jazzbe. Nem értem, egy Honda márkaszerviz hogy nem tudja, mi az előírás? Milyen márkaszerviz az? A kérdés csak teoretikus volt, de valójában azért kiváncsi lennék
, hogy oda még véletlenül se vigyem az autómat. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez így tök jó... kollégám (gépjármű ügyintéző) riogatott vele mindenkit itt a melóhelyen, hogy szervizbe mondták neki azt a süketséget, miszerint 24 órára "lefoglalják" az autót, hogy ezidőn belül bármikor "viszahívhassák" egy szúrópróbaszerű "ellenőrzésre." Csak pislogtam, mint ponty a szatyorban. Ezek szerint csak vaklárma volt, hál' Istennek.

-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Gyakorlat érdekelne, ezért teszem fel itt a kérdést.
Nem tudjátok, hogy van idéntől a műszaki? Állítólag nem lehet egy nap (1-2 óra) alatt letudni, mert zárt lett a rendszer és minimum egy éjszakára ottfogják az autót?
Én eddig autóklubhoz jártam. Odavittem időpontra és 1 órán belül friss vizsgával vittem is a Jazzit.
Köszi, ha segít valaki. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Magam részéről gyűlölöm a dizeleket Nem is ajánlok semmit ami dízel. 👍 Viszont pályázásra pont nem a hibrid a legalkalmasabb, mert alig fogyaszt kevesebbet, mint egy sima benzines. Szerintem. Céges Skoda Fabia kombi simán elmegy 5l körül autópályán. HRV hibrid sem fog kevesebbet kérni. De egy mai, modern, akármilyen kis turbós benzines is elszaladgál ennyivel. Pl. Skoda Octavia 150 le is, ami kb. ugyanott van árban, mint a HRV ehev. Csak példát mondtam...
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha elismeri a szerviz, hogy ez gyári hiba, akkor ingyen cserélik. Egy próbát megér elvinni egy Honda márkaszervizbe.
-
dgyuri0123
nagyúr
A garanciát nem tudom, de fel kell keresni a Honda Magyarországot és rákérdezni. Alapfeltétele a garanciának egy Honda (márka) szerviz által vezetett szervizkönyv. Ha ez nincs, akkor biztosan nem lesz az autóra + 5 év garancia. Magára a hibrid rendszerre alapból jár 5 év gari, de ha nincs vezetett szervizkönyv, akkor a hibrid rendszerre járó garancia ugrik, szinte biztosan. Hibrid akkuk elvileg hosszú ideig problémamantesek, de nyilván itt is akadhatnak kivételek. Arra figyelj, hogy az autó üzemmeleg motornál kb. 1 km-t képes megtenni sík úton városban, finoman adagolva a gázt. Ha párszáz méter után beindul a benzinmotor, akkor gyanús, hogy a hibrid aksi nincs a helyzet magaslatán. Hangsúlyozom, sík út és lavirozás, semmi hirtelen gázadás, vagy még inkább padlógáz, mert arra azonnal beindul a benzinmotor. De a fogyasztás is komolyan megnőhet, ha a hibrid akku betegeskedik, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi időjárási viszonyok melletti, 4-5 liter helyett 6-8 litert jelez a bc. Nekem most 4.3l a városi fogyi úgy, hogy fűtök is, nem csak ülésfűtéssel próbálom túlélni a reggeli 0-2 fokokat.
A 2021-es modelleken még előfordulhat az első ülőlapok külső-oldalsó szélének kirepedése (kivéve Crosstar). Tükrök néha nem csukódnak, de ezen olajozás/kenés segíthet. Ezen kívül nincs igazán tipushibája, bár ugye minden elromolhat.
Sajátom is 2021-es és azon kívül, amit leírtam, nincs semmi bajom az autóval. Kopp kopp.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Ismeri valaki őket? [link]
Lett egy apró pukli az autómon és náluk csináltatnám. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Ja... (tudtommal) a Toyota sem gyárt akkut. Azt ők is gyárttatják ki tudja hol. Tehát, a Honda sem hendikeppes ilyen szempontból, mert gondolom/remélem, nem a legalja minőséget rakja az autóiba.
-
dgyuri0123
nagyúr
Az első Priusokban még nem Li-Ion, hanem Ni-Mh aksik voltak, amelyek tudvalévőleg erős memória effektussal rendelkeznek/léteznek, aztán mégis jók a mai napig. A Li-Ion aksik szintén Priusokban 20+ éve, minimális hibaszázalékkal működnek.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Ez? [link] Akkumulátorról is megy, tölteni is tudod autó USB-jéről. Telefonálni is tudsz vele, hívást is tudsz fogadni, hangerőt is tudsz állítani, de léptetni valószínűleg nem tud.
#73102Avicularia Ez a legnagyobb gond. 9 gennek is kellett 6év, mire gatyába rázták a szerelési minőséget. 10 gennek nem volt ideje erre, mert hamar átkerült a gyártás Japánba. Angoloktól nekem csak hangfalam van, mást nem is vennék, ami angol.
Jó, ez így nem igaz, mert haverom 9 gen Civicje 7 év után is tiptop állapotú és soha semmi baja nem volt vele közel 200e km alatt. -
dgyuri0123
nagyúr
Gen 10 még angol szerelés volt, ha jól tudom. ??
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Eddig nem volt olyan helyzet, hogy elgyengült volna. Alapesetben 2 szegmensig engedi merülni az akkut, de erős, hosszú és erőltetett hegymenetnél engedi 1 szegmensig is merülni, közben természetesen ezerrel tölti a benzinmotor az akkut. Ilyenkor persze már üvölt és "üveghangon" pörög (tölt) a benzinmotor. De ilyen csak akkor fordult elő egyszer-egyszer, mikor nagyon komoly emelkedőre mentem fel 150-es tempó körül és nem fél percig, hanem kilométereken keresztül Német autópályán. "Normális", nem eszement tempó mellett nincs olyan emelkedő, amivel ne birkózna meg könnyedén úgy, hogy 2-3 szegmens alá nem merül az akku. Szerintem le van ez modellezve annyira, hogy soha ne merüljön 0-ra az akku. Elvileg persze biztosan elő lehetne idézni tesztkörnyezetben, hogy 0-ra merüljön és lekapcsolja valamiféle "akku védelem" a villanymotort, de a való életben szerintem nem fog ilyesmi megtörténni, mert vagy rövidek a távok, vagy hiába hosszúak, ha nem elég meredekek, + a tempó sem elvetemülten forszírozott.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
dgyuri0123
nagyúr
Ja... 1700 kg vs 1260. Gyorsulásban 1 mp-el jobb a Rav, de a Jazz is elég fürge és ami a lényeg, bármilyen emelkedőre felmész vele annyival, amennyivel nekifutottál az alján. Ha 150, akkor felmegy 150-el, akárhová, ahol ezt meg tudod (szabad) tenni.
Pécsen jártunk vele két éve és olyan meredek utcában parkoltam le, ahol majdnem hanyatt estem, mikor kiszálltam az autóból. Gondoltam is, mi lesz amikor el kell indulni 3 személlyel hegynek felfelé, azon a 20%-os emelkedőn. Hogy fog szenvedni tőle szegény... Aztán mikor elindultunk, simán, erőlködés nélkül meglódult felfelé én meg csak tátottam a számat, mert ugye a két előző Jazzem hasonló helyzetben alig akart elindulni, a kuplung meg el akart füstölni, annyira kellett csúsztatni, különben lefulladt volna. Szóval, nagyon jól esik vele autózni. Kicsit sem érzem azt, mint az előző Jazzeknél, hogy kissé alárendelt lennék városban. Pályán azért nem egy aszfaltbetyár, de 140-el lemegy a térképről, ha úgy akarod. Sőt, azt tapasztaltam, hogy jobban megy (áll) neki a 140, mint a 120 és csendesebb is. Szerintem nem okozna csalódást egy asszonynak sem (kivételek pedig mindig vannak).
#72961Micsurin Qva jó... és az, hogy ez a nyomaték már akkor rendelkezésre áll, mikor épp csak hogy megmozdult az autó. Lágyhibrideknél is azonnal ott a +60-80 Nm, ami sokkal magabiztosabbá teszi a manőverezéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Természetesen már nem garis a gép, szóval, nagyon megköszönném, ha esetleg tudnátok javasolni egy jó autó kárpitost budapesten.