- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fil
őstag
válasz
qltsar #39969 üzenetére
Kártya díjak
Revolut miért nem jó! -
qltsar
veterán
Sziasztok!
Erste Privilégium számlám van, a normál betéti kártyám mellé szeretnék egy internetes vásárlásokhoz használható virtuális kártyát, ezt találtam: Visa Virtuális Bankkártya.
Teljesen lefedné az igényeimet a kártya, viszont nem találok róla hirdetményt, hogy ez most mennyibe is kerül - már, ha van díja - .
A a költségekről bármiféle említést csak az igénylés első oldalán George-on belül találtam: "Bármelyik bankszámládhoz díjmentesen hozzákapcsolhatod:
ha díjcsomagod van, akkor pár mozdulattal beállíthatod, hogy kártyád melyik számládhoz tartozzon."Mira sem szolgáltatott erről információt sajnos.
Valaki használ ilyet esetleg, vagy van erről információja?
Köszönöm
!
-
pdr755
aktív tag
Mint most utána néztem 2008-11 között volt UC számlám a mostani előtt és emlékszem erre a megoldásra. Bár hasonlóan a több pénz nemű online számlákhoz (R, Wise etc) amennyiben a kért pénznemben nem volt elég egyenleg, automatikusan átváltott a másik pénznemben lévőből (ráadásul elég kedvezőtlen árfolyamon)
-
confuser
senior tag
válasz
royal828 #39963 üzenetére
Erste-nél még az is jó egyébként, hogy ha van (amúgy szintén ingyenes) devizaszámlád, akkor a normál betéti kártyádat ingyen kapcsolgathatod át, hogy a forintos vagy a devizaszámládhoz kapcsolódjon (Raiffeisen egyébként hasonló, de más bankról nem tudok, ahol így működne).
-
merqree
őstag
Unicredit Parner Aktív Zéró
Mint korábban írtam/jeleztem a tapasztalataimat (2025-02-24 illetve 2025-04-23), ma bementem személyesen egy bankfiókba.
Furcsán néztek rám, mivel sem az applikációban, sem postai úton szerintük nem kaptam arról tájékoztatást, hogy a Partner Aktív Zéró csomagból átraknának. És erről a saját szabályzatuk szerint 30 nappal korábban értesítenek.
Nézegették a rám érvényes kondíciós listát (Partner Aktív Zéró csomagról van szó tehát továbbra is), és találtak benne egy olyan passzust, hogy a kedvezményes időszak valóban 2025.04.30-igy tart, de a bank döntHET úgy, hogy nem változtatja meg a csomag típusát.
Így "dolgavégezetlenül" jöttem el a fiókból. A fióki ügyintéző azt mondta, ameddig a banktól nem kapok semmilyen értesítést a csomag váltásról, addig nyugodtan élvezzem a csomag adta lehetőségeket. -
bigdady
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #39952 üzenetére
Igényelj egy céges Erste kártyát es fizesd be kp-ben a saját szálmládra ingyen ATM-nél
-
mihal
csendes tag
Sziasztok!
MBH banknál más is találkozott az utóbbi pár napban sikertelen online fizetéssel?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
peetie1
aktív tag
válasz
royal828 #39957 üzenetére
Az ersténél van középáras devizaváltás is (nem tudom meddig), én végül emiatt döntöttem a bm privilegium partner 2.0 csomag mellett. És ahogy mondod, ha már van max hitelkártya a george-ban ott van minden, a regisztráció is pofon egyszerű. Plusz van egy kis üdvözlő bónusz is
-
erdey_a
addikt
sziasztok, havi 500e forintot szeretnék megjáratni raffi - cib - raffi vonalon.
Raffiból ingyenes kereten belül vagyok, így onnan ingyenes az utalás. Cib Eco számlám már 2 éves múlt, tudtommal már nem ingyenes, így raffiból kiadott fizetési kérelemmel szedném vissza az összeg egy részét.
Jól gondolkozom? Ez így ingyenes lenne végig? -
royal828
csendes újonc
válasz
confuser #39944 üzenetére
Mindháromnak vannak pozitívumai, nehezen tudok dönteni
Erstét benéztem, a Privilégium X-et néztem, a 2.0 Partnernél valóban nincs utalási limit, ez nagyon jó. Adná magát a George, mivel amúgyis használom a Max miatt.
CIB is szimpi az 5 évvel, csak attól valamiért ódzkodom. Még átrágom.
Köszönöm az infókat!
#39951 TrollBalint
Köszi Neked is. Nagy cég, de nincs nálunk ilyen.
-
merqree
őstag
válasz
zsola400 #39953 üzenetére
Azonosított hívás során azt mondták nekem, hogy a Partner Aktív Plusz csomagba kerülök át április 30 után automatikusan, mivel nekem akkor jár le a 3 év.
Így, ha bemegyek egy fiókba, akkor a Mobil Aktív Plusz csomagot kell kérnem, annak van havi 300 forint havi díja, minden más ugyanaz, mint a Partner Aktív Zéró.Az applikáció mutatja milyen számlacsomagban van az illető, nézd majd meg, mert a most hallottak alapján biztos átrakták.
Év elején, még nekem is ezt mondták, hogy marad minden a régiben, de most már mást mondtak.
-
ReSeTer
senior tag
Ok köszönöm.
-
TrollBalint
addikt
válasz
royal828 #39939 üzenetére
Nem tudom hol dolgozol, de ha esetleg valami nagyobb cég, akkor lehet van céges számla*. Nekem az előző cégnél volt lehetőség Unicredites számlát kötni, amivel minden ingyen van.
*valamiért nálunk se nagyon reklámozták, egyszer láttam valami levél alján megemlítve a 3 év alatt....
-
bigdady
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #39948 üzenetére
Nem. Ja nem a te cégesed? kinek a számlája a magán meg kié a céges? Meg kinek legsen illeték kevés? Mert fizesd be a cég számlájára es kész az ingyenes neked.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #39943 üzenetére
4,4m ft felett már 20 e ft a max illeték utalásnál. Kp befizetés ATM-ben ingyenes erstenél cégeknek is. Kh-ban fizeted az illetéket kivétkor az meg utalásnál is magasabb
-
confuser
senior tag
válasz
Viiktor1989 #39943 üzenetére
Én ehhez is nyitnék egy korlátlanul ingyen utalós bankmonitoros csomagot, átkérném oda K&H-ról fizetési kérelemmel, onnan meg utalnám a céges Erste-re. Annyi, hogy utána fent kell tartani legalább 6 hónapig havi beérkezővel, de egyébként is jó ha van egy ilyen csomagod. CIB-nél pont fizetős már a fizetési kérelem, de csak 74 Ft, szóval itt egy alkalommal nem tétel, vagy Erste, ott még ingyenes a fizetési kérelem is.
-
confuser
senior tag
válasz
royal828 #39939 üzenetére
Összefoglaló CIB ECO Plusz Bankmonitoron keresztül 5 évig ingyenes, vagy Erste Privilégium 2.0 Partner szintén Bankmonitoron keresztül 3 évig ingyenes, vagy az általad is írt Raiffeisen Prémium Banking.
Mindhárom app gyengébb az általad megszokottnál, de ezek is megszokhatóak. Talán Erste, Raiffeisen, CIB a sorrend etekintetben, de hidd el hogy nem ez a döntő, mindegyik élhető.
Erste MAX hitelkártya nem akadály Erste számlához.
Utalás CIB és Erste esetén korlátlanul ingyenes, Raiffeisen-nél ahogy írod, 1M-ig (+0,5M állandó átutalás, akár egyszeres gyakorisággal). Mindegy hogy az 1M 100 kis tétel vagy 1 nagy.
Kp felvét Erste esetén nyilatkozattal max 150e ingyenes, CIB-nél saját automatából 1*400e, Raiffeisen-nél 2*800e.
Raiffeisen kártyadíj nullázás feltételénél nem látok a hirdetményben MÁK vagy bármilyen kizárást, úgyhogy szerintem működnie kell úgy is.
+1: Erste és Raiffeisen nyitási bónuszt is ad (40e Ft), Raiffeisen-nél még ügyfélajánlási pénz is van (10e a meghívódnak és neked is). Vannak persze teljesítendő feltételek, de egyáltalán nem vészes.
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok.
Hogyan tudnék céges számlára(Erste) utalni pénzt úgy,hogy minél kevesebb tranzakciós illetekbe kerüljön ez nekem? Több millió ft-ról lenne szó (KandH vagyok)
Esetleg,ha bemgyek az Erste bankba és ott teszek fel pénzt a céges számlára ott mennyi lehet a max illeték? 20.000 ft? Köszi -
vacs
veterán
válasz
pdr755 #39936 üzenetére
ReSeTer & pdr755
Ha szabad ilyet javasolni, akkor mindketten hívjátok fel az Unicredit-et és kérdezzétek meg, hogy mi várható, ha lejár a Partner Aktív Zéró csomag.
Általános tájékoztatást kérjetek, nem is kell azonosítani magatok, akár kamu nevet is mondhattok szerintem.
Várunk vissza a válasszal. -
royal828
csendes újonc
Sziasztok!
Bankot váltanék (OTP), a következők adottak, illetve az alábbi szempontok lennének fontosak az új számlacsomagomnál:
- számlára érkező összeg havonta >800e / hó
- kimenő utalások 300-500e / hó, sok részletben, olykor egyben nagyobb összeg (300-400e visszafizetés hitelkártyás számlaszámra)
- lehetőleg minden díj 0 Ft legyen, lehető leghosszabb ideig
- applikációval intéznék mindentAz Erste Privilégium X-et és a Rafi Prémium Banking számlákat néztem, a következőkben kérnék segítséget, tanácsot:
- Rafis alkalmazás milyen, mennyire kezelhető? OTP-t eléggé jónak tartom, ahhoz képest mire számítsak?
- Ersténél láttam, hogy feltétel, hogy 6 hón belül ne legyen számlám, az Erste Max hitelkártya annak minősül? (Így egy helyen lehetnék, a Maxot régóta használom, Georgeot ismerem)
- Ersténél ha minden igaz, max 50e-ig ingyenes az utalás, tehát ott darabolni kell, Rafinál annyit láttam, hogy össz 1M-ig ingyenes, ott mindegy, hogy azon belül mekkora összeget utalok?
- 600e ingyenes kp felvétel hogy működik Rafinál, mehet 1 összegben is?
- Rafinál 2. évtől van kártyadíj, kivéve ha előző évben teljesül 1,5M vásárlás, mivel én Erste Maxsal vásárolok mindent aztán arra visszautalok, akkor ezt a 1,5M vásárlást, mondjuk ki tudom lőni 1/2 MÁK vásárlással (pl. DKJ), aztán annyi, vagy azt nem fogadják el?Válaszokat előre is köszönöm!
-
st6969
őstag
válasz
sifarr #39930 üzenetére
Valóban. Jelezte is, hogy ellenőrizte, és mehet a Prémium banking Plus. Megnéztem a hirdetményt, és lehet, hogy átsiklottam valami felett, de miért is kellene nekem a Plus? 2,5M költés vs. 1,5M a bankkártya ingyenességhez, cserébe semmilyen előnyt nem látok. Szerintem elég nekem a "sima" Prémium banking. Vagy valamit nem látok?
-
dptrsk
addikt
válasz
merqree #39932 üzenetére
Raiffeisen esetén nekem korábban csak fizikai kártyával sikerült befizetni... (telefonnal nem)
Ha minden igaz, akkor a telefonon tárolt kártya egyszer használatos tokenek segítségével üzemel. (Ha a folyamat során csak később derül ki a tényleges kártya mögötti számla, akkor lehet ez az oka, hogy nem ajánlja fel telefonos token használatakor)
-
ReSeTer
senior tag
Szia, bocsánat a késői válaszért.
A bankszámlát bankmonitoron keresztül Partner Aktív Zéró-t 2022.08 hónapban nyitottam.
Mindjárt itt az április 30.
Változott valami?Engem igazából a számlavezetési díj ingyenessége és a mobilapp-ban történő utalások, valamint az egyszerű kártyás fizetések érdekelnek.
-
merqree
őstag
válasz
kapasz #39912 üzenetére
Mint írtam korábban Csepelen kettő helyen nem tudtam befizetni.
Szombaton a szigetszentmiklósi ósanban lévő fiók ATMnél sem tudtam befizetni.
Minden alkalommal a mobiltelefonnal "jelentkeztem" be.
Felhívtam az ÜFSZ-t, és nem tudtak hibáról, javasolták, hogy legközelebb a fizikai kártyával próbálkozzak. -
TrollBalint
addikt
válasz
kopeter1982 #39907 üzenetére
Felteszem ATM függő, de kétlem, hogy egy rekesz van amiből a pénzt adja, és egy, amibe a bevett pénzt tárolja. Külön van rekesz a különböző cimleteknek, és ha esetleg (mondjuk egyes korábbi verzióknál) nincsen megoldva, hogy be tudja tenni a megfelelő rekeszbe a pénzt akkor nem fogja tudni azonnal kiadni.
-
sifarr
senior tag
válasz
st6969 #39929 üzenetére
... hiába lennék a fizetésem alapján jogosult a prémium csomagra, van egy olyan feltétel is, hogy adott hó 19-ig (!) be kell érkeznie a fizetésnek.
Nincs képben az ügyintéző.
1. Nem kell a beérkező összegnek fizetésnek lennie. (hirdetmény 1.1 pont)
2. Idézem a hirdetményt:
A Bank az adott hónap vonatkozásában (tárgyhónap) a fenti jóváírási feltétel teljesülését a tárgyhónapot megelőző hónap 20. napjától a tárgyhónap 19. napjáig vizsgálja.
Magyarul: áprilisban nem terhelnek díjat, ha március 20. és április 19-e között van jóváírás (1.2-es pont). -
st6969
őstag
válasz
st6969 #39275 üzenetére
Na, erre is megvan a válasz (Raiffeisen Gold 2.0 -> prémium banking váltás). Egy jó ideje (az ügyintéző szerint az utolsó szakaszban) már nem engedik az online váltást. Kizárólag személyesen, bankfiókban (na ez az, amit nem akartam volna, nincs is a városban, ahol élek).
De most mondom a poént: azt mondja az ügyintéző, hogy hiába lennék a fizetésem alapján jogosult a prémium csomagra, van egy olyan feltétel is, hogy adott hó 19-ig (!) be kell érkeznie a fizetésnek.Ezt ő is furának tartja, és azt mondta, utánajár, nem lehetne-e ezt megoldani "valahogy", mert minden másban megfelelek. Én hó végén kapom 27-31. között általában.
-
-
pdr755
aktív tag
Gránit bankot használ itt vki?
Van 3 tranzakcióm 04.16.-n ami a tranzakció listában nem jelenik meg. Az egyenleg helyes és az üzenetek (amit ők "iSMS"-nek neveznek) között van róla értesítés. Ma csináltam még 1et és az a függők között megjelent.
Általános hiba van náluk vagy csak nekem sz*rt be? -
peetie1
aktív tag
Erstenel működik nektek most a bankkartya atkapcsolas az eurós számlára? Nekem csak homokórázik
-
evbalazs
csendes tag
válasz
ReSeTer #39872 üzenetére
Curve kártya esetleg jó lehet, van topicja
Ha nem ismered: a lényege, hogy ez egy olyan fintech cég, aminek a kártyája mögött nincs lényegileg fizetési számla (van egy technikai számla a visszatérítéseknek, de amúgy a saját rendszerükben nem történik pénzmozgás), hanem kártyákat tudsz hozzálinkelni és a Curve kártyával mindig azzal a kártyával fizetsz, ami épp be van állítva. Fizikai kártyájuk van, de ennek az adatait adod meg minden fizetés alkalmával (és tudod tiltani, fagyasztani, mögé tenni egy nullforintos technikai kártyát amikor épp nem akarod, hogy fizetni tudjon). Van ráadásul go back in time funkció, bizonyos időn belül van lehetőséged, hogy másik kártyára tedd át a fizetést. -
válasz
kopeter1982 #39907 üzenetére
szerintem ennél sokkal jobban tartanak a hamis bankjegyek újbóli forgalmazásától az atmeket és a kp forgalmat üzemeltető cégek, bár az automaták azért elég jó hibaaránnyal szúrják ki és jelölik meg a hamisnak vélt bankjegyeket.
-
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
merqree #39905 üzenetére
Én úgy tudom, hogy igen.
Pont ez is a különbség a borítékos befizetés és az azonnali között. Hogy az azonnalinál a gép megvizsgálja a pénzt, azonnal jóváírjq neked, és ezáltal nem kell olyan sűrűn tölteniük nekik, mert azokat ki tudja adni másnak. De mondjuk lehet, hogy tévedek, és csak valahová külön reteszbe tárolja, de ennek így nem látnám sok értelmét. Tulajdonképpen duplán kellene üríteniük csak azért, hogy egyik reteszből atpakolják a másikba a penzt. -
xy.zsolt
őstag
válasz
kopeter1982 #39903 üzenetére
[link] Ez alapján (ha jól értem) juni 25-ig még kaphatsz mc kártyát is
-
merqree
őstag
válasz
kopeter1982 #39902 üzenetére
Ezek szerint, ha jól értelek, ha befizetek, akkor azokat a címleteket ki is adja?
-
kopeter1982
csendes tag
válasz
xy.zsolt #39888 üzenetére
A többire válaszoltak mások, de amúgy erről hol lehet olvasni?
Nekem pont május a kártya fordulóm, akkor vajon kapok most még egy Mastercardot, és majd 3 év múlva VISA-t, vagy most a lejárat miatt kapok Mastercardot, majd utána a központi csere miatt egy VISA-t helyette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Robogó, kismotor
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest