- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
scorpy02 #2340 üzenetére
Javaslom a CIB-nél a Malacpersely számlát - egyszerű hozzáférés, ingyenes számlanyitás/vezetés, kártya lehet hozzá. A számlára folyamatosan érkezhet pénz, internetbank is kapcsolható hozzá, stb... Ha nem csökken az egyenlege, akkor egész jó kamatot fizet és ha kiveszed a pénzt, akkor sem veszted el a teljes kamatot, mint a sztenderd lekötéseknél. Linkelni most nem tudom a kondíciókat, mert nem megy a cibes honlap.
Ilyen hozzáférési szempontból érdekes lehet még számodra az UniCredit rugalmas lekötése. -
kraftxld
félisten
válasz
Flashcash #2343 üzenetére
Igen, az akciós kamatokra ez mindig így szokott lenni. Anno amikor ezzel játszottunk egy cimborám bankszámláján forgattuk át a pénzt úgy számított új forrásnak. Ehhez ajánlott ugyebár megbízható partner meg olyan számlák ahol a bankon kívüli utalás is nagyon olcsó/ingyenes.
-
Flashcash
Közösségépítő
-
scorpy02
aktív tag
CIB-nél ha lekötök x összeget 6 hónapra 6,75%-os akciós kamattal, akkor a lejáratot követően újra le tudom majd kötni erre, vagy már csak a nem akciós 2,5%-kal mehet majd tovább?
-
-
scorpy02
aktív tag
Budapest Bank-nál lehet a főszámlához külön webkártyás számlát igényelni?
-
Tomics
addikt
Ha 500ezer Ft feletti összeget akarok kivenni a bankból kell előzetesen egyeztetni? Vagy csak bemegyek és szó nélkül odaadják (rajt van a számlán a pénz, nem rabolni
)
Gézengúz: +1 a Cib-re. Ingyenes internetkártyát+külön számlát adnak netes vásárlásokhoz.
-
Gézengúz
addikt
OTP-ről váltanék.....de mire... CIB-re gondoltam....Erősítsetek meg vagy beszéljetek le...
Ami lényeg, netes utalások, olcsó fenntartás.. havi 1-2 készpénzfelvét...netes pénzlekötés..
Kb.. ennyi...
Köszönöm...
-
mat-
csendes tag
válasz
trollreign #2327 üzenetére
raiffeisen
alap forint szamla parszaz forint havonta, melle eur szamla ingyenes!
4350 forint visa kartya éves dija ezzel tudsz fizetni gond nelkul kulfoldon, weben
de ha angliaban hasznalod akkor bukni fogsz, mert ott fontban vasarolsz amit eloszor atvaltanak dollarra (visa elszamolo deviza) majd azt eurra
ezen mindenkepp bukni fogsz szerintem... -
cocka
veterán
válasz
enginev3.0 #2329 üzenetére
mert OTP-hez mennék
Mazochista. Erstét sem, meg OTP-t sem ajánlom.CIB-et igen, de már ez is kezd durvulni vagy az MKB-t. Nézz szét a kondíciós listák között, hátha van neked való.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Erste bankos kártyám van, és megszeretném szüntetni, mert OTP-hez mennék, hogyan kell megszüntetni?
illetve szeretnék új kártyát, OTP-ben gondolkodom, mert az van itt Nagykátán, bár nem a kedvenc bankunk.
Melyiket érdemes náluk, ahogy elnézem van egy pár fajta. Netbank-on keresztül használnám a legtöbbet.
Még diák vagyok tehát havi jövedelem nincs, csak néha rakok rá x összeget, aztán küldök meg veszek le, de nem 100.000-reket, csak 5-10 ezreket, és azt sem túl sűrűn
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek melyik a legjobb diákoknak szóló bankszámla ajánlat, esetlegesen nektek milyen van, és miért ajánljátok azt?Internetes fogadáshoz, vásárláshoz szeretném használni
-
trollreign
tag
Sziasztok!
Szükségem van egy devizaszámlára, EUR alapon. A számlán pár ezer euró lesz általában (ezt néhány összehasonlító program kérte, nem tudom, miért fontos).
A problémám az, hogy a ráutalt összeget csak EUR alapú számlára utalják át, ugyanakkor Angliában fogom használni. Szeretnék vele vásárolni üzletekben, használni netes fizetésre (e-bay, amazon, ilyesmik), kell netbank is hozzá.
Az elsődleges szempontom az lenne, hogy a lehető legkevesebbe kerüljön a netes fizetés, utalás, és az üzletekben való vásárlás.
Előre is köszönöm a válaszokat.
tr -
amargo
addikt
válasz
OTP_Segitunk #2325 üzenetére
Szia!
Nem veszem tolakodásnak egyáltalán, sőt!
Köszönöm a segítséget. -
OTP_Segitunk
csendes tag
Szia!
Reméljük nem veszed tolakodásnak, ha röviden bemutatjuk a 28 éves korig igényelhető Jump számlacsomagot, mely kifejezetten a pályakezdő fiatalok igényei szerint lett kialakítva. Számlavezetési díj zöld bankszámlakivonat esetén 159 Ft/hó, egyéb esetben 199 Ft/hó, a számlacsomag csomagdíja magában foglalja az OTPdirekt szolgáltatások – kivéve az OTPdirekt Bróker – havidíját. Havonta az első két saját ATM-ből történő pénzfelvétel ingyenes. A számlához opcionálisan tartozhat Webkártya számla. A számlacsomagról bővebben itt tájékozódhatsz: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamla/Jump , a különböző díjak és költségek pedig az alábbi hirdetményben olvashatóak: https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Lakossagi_szla_ktg_H_20111001.pdf
OTP Segítünk
-
amargo
addikt
válasz
Ariadne #2322 üzenetére
No most az van, hogy az axa-s számlám ezt alapból tudja - sőt van egy külön megtakarítási része, igaz nem a saját számlámat akarom át szervezni, de ha már van kilehet használni és arra menne a pénz - hasonló kondíciókkal a kamatozásra. Így a megtakarítások mindenképpen arra mennének.
Jó a cib, több kollégám is hazsnálja és elégedettek vele, mi több én is gondolkoztam, hogy át kellene mennem oda, de számomra az axa vált be eddig - nyilván olyan az életvitelem is. Lehet ezért próbálom ráerőltetni a páromra.. az axa-t, de az otp-t nem én találtam ki
Az erste-re meg senki nem írt semmit.Kicsit fehérítem a képet, egy olyan számla kell, amiről lehet vásárolni és néha készpénzt felvenni és egy állandó megbízást lehessen adni egy másik belföldi számlára. Erről a számláról semmi más nem történne - ha csak szét nem válunk. sms értesítés sem szükséges.
-
Ariadne
őstag
Ja plusz ami nekem megtetszett, amikor átböngésztem, melyik bank mit kínál, hogy van a cibnek egy nekem jónak tűnő megtakarítási számlája, szerintem arra hasznos, ha havi kisebb összeget akar félretenni az ember ahhoz, hogy legyen egy-két-három millió, amit utána értelmesen be lehet fektetni. Most malacperselynek hívják, lényeg annyi, hogy nincs számlavezetési díj, csak megnyitod, és ha havi 10k-t vagy többet utalsz rá, akkor max. 5 millió összegig 6,5% az éves kamata. Ha nem utalsz rá semennyit adott hónapban, akkor gyakorlatilag nem kamatozik, ez így ösztönöz, lusta lelkemnek ez hasznos.
Adnak hozzá egy spéci bankkártyát is ingyen, de igazából se kivenni se a bankkártyával elkölteni nem érdemes (magas a költsége), leggazdaságosabb normál bankszámlára átutalni.
mod.: axát nem tudom, cibnél van társkártya, sőt lehet közös is a számla úgy, hogy van egy fő tulaj és a másik korlátozottan fér csak hozzá.
mod2: Cib kondíciós lista, az ingyenes bankközi netes átutalás miatt az online jó konstrukció. Ahogy nézem a számlavezetés már drágább, havi 400 forint, korábban úgy emlékszem csak 200 volt.
-
amargo
addikt
Köszönöm az összesítőt, de látom még az igényeket nekünk is pontosítani kell.
Nekem többek között 10 éve van egy otp és 6 éve egy axa-s számlám is. Az otp-re 59+264+49 fizetek, az axa-ra 0-t. Az otp-t nem csípem és szerintem is drága, de ez egyéni probléma, eddig mindig mindent simán elintéztem. Az axa-val még soha semmilyen problémám nem volt, nekem ez éri meg a legjobban - én ezért is raktam bele a listába -, igaz csak virtuális pénzel rendelkezem, de a feltételezés a felvázolt esetben sem állja meg a helyét, mert nem kp-ban kapja a fizetését. De pos terminálon keresztül lehet pénzt berakni.
szerk: Bár most nézem, hogy nekem az otp-s számlám éves kiadása nem éri el a 4e ft-ot..
De tovább kérdezek, mert a páromról van szó. Vannak olyan lehetőségek, hogy társkártya? Mert akkor valamelyik számlámhoz hozzá lehetne csapni és nem kellene felesleges számlát fenntartani.
Ariadne: Még jobban ki kell ezt találnunk úgy érzem.
Kbali: Megnézem.
-
Ariadne
őstag
Szintén egy szavazat a cibre, pedig nekem sem fizetnek érte.
Megbízható, nem drága, korrekt, lakáshitelem is náluk van, abban sem volt gond eddig. Kpfelvét nem drága, ha nem ezer forintonként veszi ki az ember a pénzét (otp-vel hasonlítottam össze pár éve, akkor úgy jött ki, hogy ha kb. 30.000 forintot kiveszek egyszerre, akkor már olcsóbb is). Valamelyik havi x ft átutalási feltételes számlacsomagom van, ott a számlavezetési díj is alacsony otphez képest, neten pedig ingyen utalok.
Otp-t semmiképpen nem ajánlom, úgy menekültem el tőlük...
Ersténél meg idegesítően használhatatlan a telefonos bankolás, macerás a netes oldaluk is (nekem). Cibnél kb. bármit el lehet intézni telefonon is, akár új kártyát is lehet igényelni, ersténél meg mindig csak bosszankodom, hogy rém bonyolult módon oldják meg a dolgokat vagy egyenesen be kell menni az ügyintézéshez...
-
cocka
veterán
Drágább minden szempontból mint a felsoroltak.
Vegyünk egy felsoroltat: OTP. Én még nem hallottam olyan emberről aki CIB-től ment volna vissza az OTP-hez, csak fordítva.
Nézzük a feltételek nélküli számlákat, aztán majd a feltételeseket is.
Ezek azok: Tempó, Classic
Számlavezetési díj: CIB: 313 Ft/hó, OTP: 569 Ft/hó
díjmentes kp. felvét: CIB: bármely ATM 1 db/hó, OTP: csak OTP ATM-nél 2 db/hó
Banki átutalás bankon kívülre netbankban:
CIB: 0.1% min. 62 Ft, max. 20 000 Ft, OTP: 0.1% min. 204 Ft, max. 3440 Ft
Banki átutalás bankon belülre netbankban:
CIB: 0.1% min. 62 Ft, max. 20 000 Ft, OTP: 0.1% min. 122 Ft, max. 1220 Ft
Rendszeres átutalás bankon kívülre netbankban:
CIB: 104 Ft, OTP: 119 Ft
Netbank havi díja:
CIB: 0 Ft, OTP: 49 Ft/hó
Kártyafigyelő és számlafigyelő:
CIB: 52 Ft/hó + 209 Ft/hó (261), OTP: 150 Ft/hó
SMS-ek díja:
OTP: té: 23 Ft/db, tel: 26 Ft/db, vod: 20 Ft/db. CIB: 19 Ft/db.
Elektronikus bankkártya:
OTP: 0 Ft, CIB: 2087 Ft
kp. felvét sajátból: OTP: 0.56%+ 56 Ft, CIB: 157 Ft
kp. felvét idegenből: OTP: 870 Ft, CIB: 367 FtSzóval ez csak úgy tűnik, hogy drágább. Persze kinek mi a szokása, az anyagi helyzete. Erről ugye nem szól a fáma, de nézzük meg ha csak annyit akarok, hogy legyen egy számla, elektronikus bankkártyával és netbankkal.
CIB: 5843 Ft/év OTP: 7416 Ft/év.
Az axáról meg annyit, hogy tegyük fel megkapod kp.-ban a fizetésed, vannak olyan defektes szervezetek amik pl. csak banki átutalást hajlandóak elfogadni. Kérdés: A kp.-dat hogy fizeted be egy axa irodában a számládra? Sehogy. Vagyis no comment.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Adott egy 26 éves elmúlt személy, aki szeretne lakossági folyószámlát nyitni. Tudomásom szerint nem fogja elérni a nettó 150 - láttam banknál ilyen megjelölést, ahonnan ingyenes már sok minden - ellenben használná 1-2x pénzfelvételre és kártyavásárlásra is, no meg max 1-2 utalás havonta.
Mit tudtok ajánlani?
Eddig axa, erste, otp. -
Kbali
nagyúr
válasz
venember83 #2312 üzenetére
Akkor az mail order, simán megpróbálhattak kétszer is lenyúlni.
Itthon a kártyás fizetés mögött (a kereskedő és közéd beáll) egy bank van (OTP, K&H, BB, ERSTE, CIB), a kereskedő nem látja a kártyaadataidat, a bank pedig azt, hogy mit vettél.
Ezért jó külföldi vásárlás esetén inkább a PayPal, amire előtte tölthetsz kártyával, majd vásárolsz. -
Kbali
nagyúr
válasz
venember83 #2310 üzenetére
Kérdés, hogy milyen volt az elfogadás típusa: csak simán elkértek egy kártyaszámot és lejáratot, vagy valamilyen pénzügyi szolgáltató (bank) virtuális POS terminálja volt közbeiktatva?
-
venember83
nagyúr
válasz
Ariadne #2308 üzenetére
Szerintem már nem kell, a folyószámla-tulajdonos bank feloldotta a számlám zárolását, a csomag meg már úton van 2-3 napja. Egy csomag jön, egynek az árát vették le. Nem vett le az én számlámról több pénzt, mivel nem tudott, szerencsére nem hitelkártyám van, hanem sima bankkártya, amihez folyószámla tartozik 0 hitelkerettel. Amúgy nem tudom, hogy melyik banki rendszer lehet a ludas, de ettől a cégtől többet szerintem már nem fogok rendelni, kell a fenének az ilyen izgalom.
-
cocka
veterán
válasz
Ariadne #2308 üzenetére
A netkártya mögötti számla is mehet mínuszba, de csak úgy, hogy ha a zárolt összegtől magasabb a levont. A tranzakció egyébként is akkor sikeres, ha zárolni tudják az összeget. Mondjuk nagyobb összegeknél már jelentős eltérések lehetnek a zárolt és a terhelt között. Szóval ha átszámolva nem elég a fedezet, akkor nem tudnak zárolni és így mínuszba sem mehet.
-
Ariadne
őstag
válasz
venember83 #2307 üzenetére
Először szerintem írj annak a webáruháznak (gondolom az volt), akitől vásároltál, hogy what's up, és vonják vissza azonnal. Netes kártya hasznos ilyenkor, mert arról (elvileg) nem tud többet levenni, és mégsem zavarja a számládat. Bár igaz hallottam ezzel ellentéteset is egyszer...
-
cocka
veterán
válasz
venember83 #2304 üzenetére
Van kártyatörténet a netbankban? Mert a kártyatörténetben és a számlatörténetben nem egy időben közölnek infókat. A tranzakció tényleges pillanatában (vagy pár perccel utána) főleg nem forintban végzett vásárlásoknál először az összeg zárolása történik. Magyarul elkülönítik a terhelendő összeget, így a zárolás idejére ahhoz új tranzakciókkor más már nem férhet hozzá. A zárolás után tehát a mindenkori egyenlegbe már nem tartozik bele a zárolt összeg vagyis annyival kevesebb pénz áll rendelkezésedre. Ha a zárolást nem követi terhelés, akkor a zárolt összeg visszakerül az egyenlegedhez és újra elkölthető. Ha viszont követi, akkor eltelik 1-2 nap mire az összeget terhelik is. Ekkor az összeg a zárolásból kikerül és ténylegesen levonják.
Ezeket azért nem árt tudni, mielőtt azt gondolod, hogy duplán terheltek.
-
g@bo
nagyúr
válasz
venember83 #2304 üzenetére
paypal.
-
g@bo
nagyúr
válasz
venember83 #2302 üzenetére
ha van netbankod, látod a terhelés jogcimét, nem? érdemes ellenőrizni, nehogy leraboljanak.... használj paypal-t.
-
venember83
nagyúr
Bankügyekben jártas emberektől kérdezném:
Lehetséges, hogy internetes vásárlás után pár nappal a bank még levegyen pénzt a számláról? A napokban (péntek) vásároltam megbízható oldalról, azonban a kezdeti összeg levétele után ma (szerda) azt vettem észre, hogy a maradék pénz is eltűnt a folyószámlámról, ami viszonylag meglepett. Létezik, hogy valami ideiglenes banki tranzakció lehet a háttérben a valutaváltás miatt (eurós vásárlás volt), és hamarosan visszakerül a pénz a számlámra, vagy az illető összegnek már búcsút mondhatok? A kártyám megvan, az nem tűnt el, a számlához meg nincs senkinek hozzáférése rajtam kívül. Holnap mindenképp bemegyek a bankba, de hátha tudok tudtok valami megnyugtatót mondani.
-
josi99
újonc
Mindenhol nagyon másak a költségek. A bankok szépen tudnak ezekkel plusz pénzekhez jutni úgy, hogy még észre sem vesszük. Valamelyik nap a CIB kiküldött nekünk egy számlavezetési díjról szóló számlát, hogy lógunk 5 USA dollárral. A probléma csak annyi, hogy nem nyitottunk számlát a CIB-nél soha....
Szerintetek??
Én itt szoktam az árakról nézelődni: www.bankometer.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest