Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
marinea2
addikt
válasz mefistofeles #73397 üzenetére
Ezzel a zold vilagitassal azok a regebbi Alienwares gamer pc-k jutottak eszembe amire kiskoromban szajjtatva neztunk csak a Gamestar ujsagokban
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
válasz mefistofeles #73397 üzenetére
Érdekes ezen a képen úgy tűnik mint ha a gép hossztengelyével nem lenne párhuzamos a kártya, pedig az!
Egy DeepCool risert szereztem tartóval együtt, és igazából minden passzolt. Azt hittem fúrás, faragás lesz de semmi nem kellett!
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Na csak sikerült a kártya vertikális elhelyezése.
Van még mit javítani de most baromira örülök!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Laraxior #73393 üzenetére
Meg van egy Msi Golden 980ti karim is, a szekrényben.
Használtam is egy jópár hónapot a 9900k mellett, nagyon jó kártya, semmi nem akar szétforrni rajta, 270 wattig elment magától. És ezt azért nem fogom össze-fémezni.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Laraxior
titán
válasz vezeralmos2 #73391 üzenetére
Amikor vettem le a hűtőt, akkor... aztán nem láttam amikor visszatettem, és elindítottam. Azonnal becsíkozta a képernyőt
Mivel nyoma nem maradt ugye egy alapos takarítás után, ezért a gyártónál kötött ki. Gondolom mivel Hall of Fame volt, ezért nem szarakodtak, küldtek helyette egy 1080Ti HoFot. Azóta se lehet Európában kapni kb sehol sem HoF kártyát.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz vezeralmos2 #73389 üzenetére
Az én 980Ti HoF-om pont a folyékony fém miatt halt meg
Amúgy jó kártya volt, azóta szereztem egyet ide a polcra magamnak, bár azt már nem kínzom*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Laraxior #73388 üzenetére
Vizezés nagyon távol áll tőlem.
A GPU hűtése meglepően jó, folyékony fém+ venti profillal 50-55 körül megáll teljes terhelésen. Csak sajnos ezen a típuson a VRM annyira alul van méretezve hogy gyakorlatilag majdnem 150 fokig megy a mosfet.(a gyári adat szerint amúgy annyit bír max ).
Vagy ki kellett volna vezetni a mosfet sort is a bordára, vagy erősebb szettet kellett volna rárakni, mert az a belső vékony lemez az lósz*rt nem ér. A fém hátlapot is leszedtem ami csak dísznek van, és 10db+2db ilyen fittyfirittyet ragaszottam a nyákra, egyből -40 fok:
[Hestore öntapadós hűtőborda]
[Másik hűtő borda]
Amúgy ennyi hűtés kellett volna rá gyárilag is, és akkor nem égtek volna ki tömegesenThats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Laraxior
titán
válasz vezeralmos2 #73382 üzenetére
Vagy telepakolod ventikkel, vagy vizezed
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
marinea2
addikt
válasz vezeralmos2 #73382 üzenetére
Koszi! Nekem annyira nem tetszik, viszont kell neki
Nem a leghuvosebb fajta 3070-et fogtam ki sajna."Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
bobalazs
nagyúr
RGBlue
-
marinea2
addikt
válasz TechN7ne #73379 üzenetére
Talan kap majd eg 14. geneset par honap mulva.. ha nem lenne eleg. De oszinten szolva nekem a 11400-al sem volt semmi bajom, az Arctic LF III miatt tortent a csere, mert csak lga1700-as lefogato jar hozza
Kamelot koszi! Yt-n lattam egy FD north buildet, PROArt lappal meg elforditott Proart VGA-val. Na az bejott nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
bnorci71
addikt
válasz marinea2 #73375 üzenetére
pont az a jó benne hogy full black.
Én nem igazán a kinézettel foglalkoztam a házon kívül amikor összeraktam a gépet de miután kész lett pont az tetszik az enyémbe is ,hogy minden fekete és no light.
Bár a világításon még gondolkodok de nem a vintiket cserélném hanem ledszalagot kapna"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
TechN7ne
nagyúr
válasz marinea2 #73370 üzenetére
Vga takarásban van és full fekete az egész belül ,akár az asztal alá is eldughatod mintha nem is lenne gép.
+vga backplate is hozzáér a kábelekhez ami nem éppen egészséges ,terhelés alatt nehogy elfüstöljön a szövet.Ház külseje viszont szépen megy a szobához.
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
Az nem baj hogy a csoveket ennyire “meghajlitottam”? Csak igy megy ra az oldala
-
addikt
-
marinea2
addikt
Na mar majdnem kesz vagyok!
Mar vegre kepet is ad!
-
bnorci71
addikt
válasz marinea2 #73347 üzenetére
igen ezt én is megettem az LC III 280-al csak azt néztem 280 befér a franc se gondolta ilyen dagadt lesz és a tápcsatitól nem fér el a venti. De 1 ventivel is ellátja bőven a feladatát aztán majd kap egy slim-t
Na meg ezek a kicsi házak amúgy se felhasználóbarátak, de meg lehet oldani.
Ráadásul én nem is vagyok nagy gépépítő.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
moho-jojo
tag
-
sinya85
senior tag
válasz mefistofeles #73355 üzenetére
Ha nagyon zavarja, gondolom leveszi a fényerejét ahogy én is
ஜ۩۞۩ஜ
-
válasz moho-jojo #73360 üzenetére
Ez a te géped. Ha így tetszik akkor így használd.
Egyébként én is írtam, hogy lehet, csak a fotók adják így vissza.
Én is próbálgattam a fehér fényt de sokkal szolidabb formában.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
moho-jojo
tag
válasz mefistofeles #73355 üzenetére
Mond mi a kedven színeid? meg csinálom Élőben egész más a fehér is.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Rottweiler89 #73358 üzenetére
Ha olyan sok éves volt ,akkor jól tetted ,hogy cserélted.
Szépen időt szolgált az biztos... -
Rottweiler89
senior tag
válasz TechN7ne #73357 üzenetére
Hát már ez marad, vissza nem cserélem. Jó ez az Anode.
Sokat nem tudok egyébként erről a Chieftec-ről, de hogy csaknem egy évtizedig velem volt, az azért nem rossz.[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Rottweiler89 #73351 üzenetére
Én a Chieftec CTG-750C ben jobban megbíznék.
-
válasz moho-jojo #73350 üzenetére
Egy megjegyzés a géphez egy laikustól....
Lehet, hogy a fotók adják vissza rosszul, de nekem rettenetesen erősek azok a hideg fehér fények. Ez lenne mellettem biztos megőrülnék 5 perc alatt.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Rottweiler89
senior tag
Ha nem írod, nem cseréltem volna. De mivel a szavaidból kivettem, hogy ajánlott, így megrendeltem. Kicsit tartottam, hogy lesz valami olyan, ami nem fog megint tetszeni, de lekopogom, minden rendben a PSU-val.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
veterán
válasz Rottweiler89 #73351 üzenetére
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
-
Rottweiler89
senior tag
Figyelmedbe ajánlom.
-
moho-jojo
tag
Ronda? vélemény...
-
moho-jojo
tag
válasz mefistofeles #73170 üzenetére
Ez lett végül.
Az aida64 sensorpanel még nincs beállítva
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
Eddig hatalmas szivasokkal de igy allok. Ramok teteje kicsit hozza er a radiator ventijei oldalahoz. A gyari ventikkel eselyem sem lett volna beepiteni felulre.
-
marinea2
addikt
Ha minden jol megy, ma meg jelentkezem a vegeredmennyel :
-
Hát nagyon úgy néz ki ez egy hosszabb projekt lesz. A házam tetszik és a hardvereknek van is benne elég hely de a kábeleket katasztrófa elvezetni. Apró lőréseken kell áttuszkolni őket. Most is azért nincs még kicserélve a 24 pines mert egy kb. 5 centis nyíláson van átvezetve a nagy tápkábel az előlapi USB3-as és a 2x8 pin vga kábel is.
Ha rendbe akarom vágni a setupot akkor házcsere is kéne. De erre költeni elég macerás lesz, két kamasz fiú és egy bölcsész diplomás közalkalmazott feleség mellett.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
VTom
veterán
válasz mefistofeles #73337 üzenetére
Ige, arra. Van belőlük ablakos is, bár ahogy látom, azért azok sem olcsók.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
sinya85
senior tag
válasz mefistofeles #73337 üzenetére
arra gondolt, hogy álló ház és van benne hely a vga-nak ugy hogy függőlegesen álljon.
igaz sokmindent nem érnek és mindig olcsobb egy holder.ஜ۩۞۩ஜ
-
Arra gondolsz ahol vízszintesen helyezkedik el az alaplap? Volt olyan házam, bár akkor még nem voltak ilyen kártya forgatós hóbortjaim.....
Viszont emlékeim szerint ezek a házak inkább zártak és ritka az üveg oldalfalú.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
sinya85
senior tag
válasz Floyd80 #73334 üzenetére
de miért nem azt mutatod, hogy a te gépedben, hogy állt
bocsánat félre értettem, a kártyát vetted tőle.
amugy a tartó is jó abból a szempontból hogy nem kell farigycsálni a házon a monitorkábel miatt mert mágneses és oda rakod ahová akarod, dönthető ha jol emlékszem 60tól 90 fokig.[ Szerkesztve ]
ஜ۩۞۩ஜ
-
VTom
veterán
válasz mefistofeles #73333 üzenetére
Vannak horizontális elrendezésű házak, amikben látszik a kártya. Olyanon nem gondolkodtál?
-
Floyd80
addikt
válasz mefistofeles #73333 üzenetére
Akitől vettem anno ezt a kártyát, neki így volt benne:
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Igazából nekem ez a VGA forgatósdi úgy egy héttel ezelőttig nem is jutott eszembe.
De beszereztem egy régi klasszikus VGA egy különleges darabját és annyira tetszik a vas, hogy elhatároztam, ennek látszania kell a gépben. Akkor kezdtem körbe járni a témát de el kell mondjam az egész setupom jóindulattal 200k szóval egy 30 ezres kütyü aránytalanul soknak tűnik. Persze használtan valszeg meg fog valósulni a dolog de még keresgélek.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
nagyúr
válasz Floyd80 #73331 üzenetére
A kopasz riser kábelhez mérten gazdagon jó az ára is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
LLKobe
veterán
Extra igények extra kiadással járnak. És ez nem létszükséglet, a többszáz ezres VGA-t nem dugnám bele énse valami random szutyokba.
Amúgy annak a 20k-nak lassan a fűtőrétéke több mint mint amit boltba ér
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
nagyúr
válasz Floyd80 #73327 üzenetére
Nemrég építettem be egy ilyet, feketéből.
Elégedett vagyok vele.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Floyd80
addikt
A kábel amúgy tényleg drága, a PCI-e 4.0-sok alapból ilyen 15-20-ról indulnak, ahhoz képest a tartó nem sok.
Ezt a Coolemastert pl. 31-ért vettem, most se olcsóbb.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
sinya85
senior tag
-
válasz sinya85 #73317 üzenetére
Úgy értettem, hogy az volt az elképzelés, hogy egy riser kábel 90 fokban elfordított pci csatival elég lesz. De beépítő keret kéne, ami meg annyiba kerül mint egy ház, szóval felejtős egyenlőre.
-
KAMELOT
titán
válasz mefistofeles #73314 üzenetére
Ott van neki a hely. Vegyél egy risert tartóval együtt és kész is.
Ez a tükrös dolog semmire sem jó!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
sinya85
senior tag
-
-
Speedy007
őstag
-
Fejembe vettem, hogy vertikálisan elfordítva (ventikkel kifelé) teszem a gépembe a videokarimat de szembesülnöm kellett vele, hogy a házam nem alkalmas a dologra. Most egy érdekes ötletet találtam a neten, ennek a megvalósításán filózok: [link]
-
Speedy007
őstag
válasz Zsolty20 #73301 üzenetére
Csak képet tudok mutatni sajnos , nálam így lett megoldva egy kis szigetelő szallag tuningal mivel az Arctic P-s széria A-RGB-s csatlakozók könnyen szét csúsznak. A be kapcsoló gomb és vele együtt az USB port a gép tetejéről az oldalára költözött mivel nekem a gép az asztalon van fej magasságban így kényelmesebb indítani meg az előlapi portokat elérni
-
Zsolty20
senior tag
válasz TechN7ne #73311 üzenetére
Kedves vagy, én messze érzem a széptől a jelenlegi összetételt, legalábbis kábelek terén. De idővel mindenre sor kerül, ezt az állapotot nevezzük mondjuk 1.0-nak, mert bekapcsol a gép, ellátja a feladatát. A fehér VGA-val már asszony is cukkol, s csak addig csinálja amíg be nem szerzek egy ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz mefistofeles #73309 üzenetére
Aki fehér üveges házat vesz fehér lappal és aio hűtéssel ,biztos ,hogy érdekli hogyan néz ki a gépe.
Zsolty20
Ez nem igaz mert nem vagy messze a széptől ,első körben szépen elrendezed (eldugod a kábeleket) ,és majd idővel beleraksz egy szép fehér vga-t (utóbbival ráérsz később is).
Összességében meg nekem tetszik a géped.[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
Próbálok itt válaszolni mindenkinek.
VTom: A ventikábelek szerencsére voltak olyan hosszúak, hogy eltudtam őket vezetni teljesen hátul és csak a szükséges rész látszik. A VGA alatti kábeleknél a Sata kábelekre gondolsz szerintem. Azok egy része elfog tűnni amikor kiveszem a 2 db 3.5-ös HDD-t, így azzal nem is lesz gond. Az AIO blokk kábelét próbáltam minél jobban megoldani, de nem jöttem rá a megfelelően kivitelezhetőre, ezért egyelőre maradt így. Egyébként semmiféle probléma nincs a géppel, kábelek nem akadnak be sehova, ventiket nem korlátozzák, légáramlásban nincs szerepük.
Kamelot: értem a dolgot és köszönök, hogy ha hibát láttok akkor szóltok, de ahogy VTom is említette, inkább fikázásnak hatott a dolog.
Rowon: Hát látod, van akinek nem elég annyi, hogy működik, az is legyen szép és jó, ahogy a benne lévő kábelek hogy állnak, aztán ha meg hirtelen mókolni kéne valamit és nem tud, mert minden el van rejtve akkor meg fogja a fejét.
Igen, a hörcsög tényleg jópofa, asszonynak is tetszik.TechN7ne: Ahhoz, hogy Te rendesen megtervezd és szépen megépítsd valszeg egy élet is kevés lenne, mert sosem leszel elégedett. Mindig lesz ami egy picit is nem fog tetszeni és szálka marad. Persze lehet szépen csinálni, de mindenkinek más a szép, tökéletes meg nincs.
mefistofeles: nem azt mondom, hogy felesleges a kábelmenedzsment, én is szívesen csinálom egy bizonyos pontig. Ha azon a ponton túl, már nem okoz örömöt, akkor miért csináljam? A lényeg - ahogy te is írtad - a megfelelő működés. Jelenleg ez a gép képes erre? Igen.
[ Szerkesztve ]
-
Igazából itt két dolog van. Egyrészt őt nem érdekli, hogy néz ki a gépe csak működjön. Ez szíve joga, az ő gépe. Ettől kezdve totál felesleges kábelmenedzsmentel traktálni.
Másrészt akkor meg felesleges üveg oldalfalu házba tenni, csak megszólják.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
veterán
Kemény ez a 21. század már nem az a fontos egy számítógépben, hogy egyáltalán működik és ellátja-e a feladatát, hanem hogy hogyan áll benne a kábel. Ez már civilizációnk bukásának előszobája!
A hörcsög tetszik a futókerékben.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
VTom
veterán
válasz Zsolty20 #73296 üzenetére
Ne vészes az. A felső fehér entikábeleket látom már megoldottad, begyűrted a gumi mögé.
A VGA alatt is van ilyen gumi, ha jól látom, azokat a kábeleket is be lehet oda passzírozni, és már csak az AIO blokk kábele marad, azt meg próbáld meg úgy elvezetni, hoyg minél kevésbé látszódjon.
Aztán kb. meg is vagy.KAMELOT: a kábel menedzsment esztétikai kérdés, nem probléma. Ha neki így is megfelel, akkor sincs semmi gond. Az egyetlen értelmes hsz speedy-től jött, a többi csak fikázás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Zsolty20 #73303 üzenetére
Ne már, dehogy volt hiba!!!
Köszönjük szépen, biztos vagyok benne hogy építő szándékkal születtek a kommentek, még akkor is ha van pejoratív sugallata egynek-kettőnek.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
Zsolty20
senior tag
válasz Rottweiler89 #73302 üzenetére
Értem a dolgot, de ezt itt engedjük is el. Úgy érzem hiba volt megmutatnom. Ettől függetlenül köszi. Szép napot!
-
Rottweiler89
senior tag
Zsolty20
-
Zsolty20
senior tag
válasz catalano #73300 üzenetére
Értem amit mondasz és meg is értem. Azonban nincs kábelmenedzsment terén szépérzékem, legalábbis nem annyi, mint sok más nagyobb gépépítős csapatnak/embernek. Én még abból a korból származom ahol az elsődleges szempont az, hogy működjön és könnyen hozzáférhető legyen egy esetleges szervizelés kapcsán
Plusz a türelmetlenség nagy problémám amin itt-ott igyekszem dolgozni, de alapvetően a masinával megvagyok elégedve. Működik, a hőfokok rendben vannak, a szellőzés megfelelő, a kábelek sehol semminek nincsenek útban. Nem mondom, hogy végleg így marad, de egyelőre biztosan.
Ettől függetlenül ha valaki bemutatná a megfelelő menedzsmentet nálam azt nagyon szívesen várom és megkínálom amivel csak szeretné[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest