- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
flashpointer #74198 üzenetére
Nem vészes, első termékes gyártó, nem adhatják horror áron, mert senki nem veszi meg akkor.
Úgy értem, hogy ennél sokkal drágább házak is vannak a piacon, a kinézet meg szubjektív, nekem első látásra szerelem volt, meg is vettem.
86.000 hungarian fabatka volt amúgy. -
sixpak
nagyúr
válasz
flashpointer #74196 üzenetére
Hőformázott edzett üveg.
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
hegegabi80 #74192 üzenetére
Aha, Corsair az is, egy szoftverből vezérlek mindent.
-
ULPIUS
őstag
Továbbra is nagyon ott van ez a sarok, grat!
Remélhetőleg nem fog fura szélzajt generálni az üres keret, ez az egy félelmem lenne, de majd kiderül -
-
Gyuffa
tag
én azt csináltam, hogy amit ajánlott abridabri azzal leszedtem az armoury-t.
majd az asus oldalán kikerestem az alaplapom újra, és leszedtem a régi armoury-t, és elsőre működött, és újra indítás után is megmaradt a szín.
Bár nálam más gond lehet mert nincsenek szinkronba valamiért a ventik a gyárival ami van a házba, bár régen nem volt ilyen gond, no mind 1, lehet csak újra kéne kötni -
Autostart tutorial:
[YT]
Én azt is megcsináltam, hogy automatán indul a windozzal ,betölti a profilomat , majd bezárja 30sec múlva a programot . A világítás marad ,meg nyerek 1fpst ,mert nem fut a progi
( @echo off
taskkill /F /IM openRGB.exe ) .bat elmenteni valahova < ezt hozzáadni a feledatütemezőhöz. -
Ispy
nagyúr
Nálam az volt a baj, hogy nem volt fent az alaplapi chipset.driver, valami inf volt a telepítő neve. Illetve lehet kell egy teljes áramtalanítás és először rendszergazdaként kell futtatni.
Egyébként van discord szervere az openrgb-nek, ott segítenek, ha más nem log módban indítod el és bemásolod nekik, abból látják mi a hiba.
Most az autostartal szívok, mert nem akar menni, de egyelőre elegem van belőle.
-
RazoR
veterán
Még mindig ezzel szívok de nem jön össze sehogy sem, arra tudok gondolni, hogy az armoury crateből maradt valami szemét és emiatt összeakad valami valamivel.
Most felraktam egy Aura syncet de ez meg csak a ramokat látja
Az ünnepek alatt lehet rászánom magam és újrahúzom a rendszert, kb 2 éves és megélt 2,5 konfig cserét, aztán megpróbálkozom úgy az openrgb-vel
-
Ispy
nagyúr
Na, sikerült beüzemelni az openrgb-t, a gskill memóriákat is kezeli most már, te nem ezzel szívtál szintén?
Valami akadás van, még nem tudtam megcsinálni az argb kábeleket, ezért most 3 cuccot egy elosztóra raktam, így ha azok be vannak dugva, akkor a táp nem megy, ha a táp van csak bedugva, akkor az megy, de együtt az összes nem akar, szóval még játszok vele, ez most lehet nem az asus hülyesége, hanem a chroma rgb-é.
-
ULPIUS
őstag
Visszakerestem, én 4 éve vettem a mai napig meglévő asus strix lapomat, azóta fent van az aura sync, igaz nálam csak a lap saját ledeit kezeli meg egy lapra dugott rgb szalagot mert a többi hardver nem asus/nem is ledes, de semmi baj nincs vele. Igaz kb évente kétszer ha megnyitom, mert nem szoktam már színeket állítgatni, pár hónapig érdekelt új korában, aztán azóta fixen megy egy színnel, de legalább nem felejt
-
látja 100% ,valamit állítani kellett a programban , már nem emlékszem pontosan mi volt. Nem is tudom megnézni ,mert már eladtam a DDR4 es TridentZ-t , a DDR5 ös Gskillemet meg simán látja minden vergődés nélkül .
De ha nem boldogulsz ,akkor ott a Gskill saját RGB programja a ramokhoz. -
-
RazoR
veterán
Használja valaki a förtelem asus armoury crate-et? Update óta minden gép bekapcsoláskor standby módban van és elfelejti a beállított rgb effektet, el kell indítanom a programot és beállítani újra minden egyes gépindításnál. Azon kívül, hogy letörtöm létezik erre valami megoldás?
-
Morris
veterán
Kész vagyok
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #74150 üzenetére
Egy deepcool ak500s, de valamiért gyárilag csak egy pár fan clipet adnak hozzá (?), ezért írtam nekik, hogy küldjenek már még egy párat, mert én 2 ventit (deepcool fc120) akarok rárakni, szóval az most csonakázik valahol Kínából.
A tápon, a vgán, a házon, a ventilátorokon, a hűtőn és a ramon kívül semmi sem fog világítani.
-
Ispy
nagyúr
Kábelezés teszt, hát elég szűkre szabtam...
Már csak 6 db argb, 2 sata táp és 1 molex tápkábel van hátra. -
Gyuffa
tag
válasz
gery14 #74144 üzenetére
Hát nekem sajna jelenleg se időm, se kreativitásom, mit hogyan kellene rakni a házba, sőt szerintem az én [házam] se épp alkalmas rá, mert kicsit zsúfolt lenne a beltér
egy vizhűtésen agyalok majd egyszer, mert ha a ramokat bővitem 16-ról 32 akkor a mostani hűtő nem lesz alkalmas, mert nem fog visszamenni a ram magassága miatt. -
Ispy
nagyúr
Lassan lesz gépem, nagyon lassan....megállapítottam, hogy az egyedileg készített kábeleknek a legjobb része, amikor végre készen van, már vagy 3x megbántam, hogy nekiálltam.
-
gery14
senior tag
válasz
Angie™ #74142 üzenetére
Köszi! Nem az én gépem, így nem is igazán érdekelt. Annyit csináltam, hogy kicsit mókoltam a BIOS-ban, és kapott egy kis UV-t a 12900K, aztán ennyi. Megemlítettem a srácnak, amikor elvitte, hogy én a helyében cserélném 2 stickre.
#Gyuffa #Kamelot Köszi a fentit, tényleg egyszerű volt. Egy nap alatt összeraktam, csak rengeteg fitting kellett, és három csövet vágtam méretre. Az én régi, piros AM4-es rendszerem időigényesebb volt, mert nem vettem meg hozzá minden extrát. Inkább hajtogattam meg hasonlókat csináltam. Az EK egyébként leírja, hogy mit vegyél, ha nagy distro van a házhoz. Ha azokat berendeled, ott van a neten is útmutató, hogy hogyan rakd össze.
Azért van egy kis eltérés a CPU és a VGA között vízszintben, mert nem volt elegendő fittingem, és az Aorus kártyának más a magassága, mint egy EKWB-s VGA-nak. Amit lehetett, kihoztam belőle. 40 km-re elvitték kocsiban, feltöltve, nem rázkódott szét semmi. Két hete hibátlanul megy. Innentől Bodotá!
-
Morris
veterán
Hát kicsit moddolni kellett a oldalsó venti keretet, de befért a 3 140-es.
Még alulra várom a következő 3-t és kész.
-
marinea2
addikt
AMD-s hobbi-s masodlagos gepem. Mar csak egy feher hutes es egy VGA hianyzik belole
-
Morris
veterán
válasz
flashpointer #74130 üzenetére
Dali Zensor 7
Sixpak: úgy ám
-
Morris
veterán
Bekerültek a Phanteks ventik. Nemsokára érkezik a front üveg és a side venti csomag.
Csak még nem tudom hogy a side ventik mekkoák legyenek.
Jelenleg 140-esek vannak bent. -
Grave_444
nagyúr
Több képed nincs róla? Érdekelne a belseje.
Normál ATX táp is elfér, hosszú kártyával benne egyébként.
Baromi jó kis házaik vannak, kezd mATX vonalon is elterjedni ez a kisebb, kompromisszum mentes kivitel. D32-re várok, ígéretesnek tűnik, abba a Noctua D15 is befér, akármilyen kártyával.sixpak Azért egy hasonló méretű házba is elfér ám 7-8 venti is.
Pl Jonsbo D30 vagy D31, mint nekem.KAMELOT Minőségre is elég jók szerintem, több belőlük full alumínium.
-
sheep
addikt
válasz
SoulReaver #74122 üzenetére
Egy Corsair SF 1000w táp van benne a kisebb mérete miatt, de ATX táp is okés ha a gpu max 280-as.
A kompromisszum itt annyi hogy a táp az előlap mögött van emiatt előre nem tudsz ventit tenni -
sheep
addikt
Ha valaki esetleg nem szereti a nagy házakat de nem akar annyi kompromisszumot kötni mint ami az ITX építésnél sokszor előjön, akkor ajánlom a Jonsbo Z20 m-atx házat.
A 334mm-es gpu és a 155mm cpu torony is befért, persze itt is azért kell a nőgyógyász kéz néha. JonsboZ20 -
sixpak
nagyúr
válasz
KAMELOT #74112 üzenetére
Olyan apróságokra is figyeltek, amit még soha egy gyártónál sem láttam.
Sok házam volt már az évtizedek során, de ennek minden centiméteréből süt a profizmus.
És most nem "csak" a csomagolásra gondolok, meg arra, hogy adnak kesztyűt a szereléshez, hanem tényleg mindenre figyeltek, mindenhol gumigyűrűk, gumi alátétek, ahova kell.
Nagyon masszív a cucc, közel 20 kg üresen, de annyira jók az anyagok, hogy akkor sem tekeredik, ha nincs benne az üveg.
Mindenhol kábelcsatornák, felmatricázva, beépített velcro mindenhol... -
sixpak
nagyúr
válasz
hegegabi80 #74108 üzenetére
Köszi, ránézek.
-
hegegabi80
addikt
válasz
sixpak #74107 üzenetére
Az obiba szokott lenni kis dobozkában többféle csavar akár anyával alátéttel.
M4-ből kell venni hosszabbat, korábban én is azzal tettem kicsit távolabb, hogy ne legyen szélzaj, igaz az ház aljában volt. -
sixpak
nagyúr
válasz
Morris #74102 üzenetére
Ok, csinálok majd.marinea2: hát nem first world problem, de engem zavar....vagy csak megszoktam már az előző házamnál.
juliensorel:
Nem tudom....van pár felesleges Corsair RX ventim a fiókba, de nem akarok 50 ezer forintos távtartót.
Gondolkodok, hogy lehetne hand made megoldást találni, de egyelőre zero ötletem van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Formula-1
- Filmgyűjtés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Steam Deck
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged