Új hozzászólás Aktív témák

• hszilard666

veterán

Sziasztok!

Rég jártam erre, remélem mindenkivel minden rendben van!

Az elmúlt 1 évben nem volt hatalmas változás a konfigomban, csak annyi hogy a Cyberpunk miatt lecseréltem a 1070 emet egy GTX 1080Ti-re de mivel az is founders volt, nem lőttem új képeket. Miután befejeztem a CP-t azonnal ment is tovább a Ti, és kukáztam aprópénzért egy GTX 770 et azzal a címszóval hogy kivárom vele míg rendbejön a vga piac, és utána lövök majd valami best buy budget GPU-t.

Viszont 2 problémám volt a 250D ben lévő ITX konfigommal. Az egyik az volt hogy még mindig viccesen nagynak éreztem a gépet, annak ellenére hogy ITX szabványra építkeztem, a másik pedig az ár/érték arány. Vettem a 1080Ti alá egy 850W os Be quiet tápot, ami hírtelen a gépem legdrágább komponense lett az átmeneti VGA után és engem ez bántott. Nem azért mert rossz termék, hanem mert a gépem vételárának a harmadát egy olyan komponensre locsoltam el, ami ad + teljesítményt, sem növeli a felhasználói élményt.

Jött az ötlet hogy itt az ideje downsizeolni, hetekig túrtam is az aprót SFX táp és számomra megfelelő ITX ház iránt, és a napokban a szerencse velem volt! Sikerült kukázni egy Silverstone ML08 as házat, ami kiválóan kielégíti a Node202 es vágyamat úgy hogy nem csak olcsóbb, de IMO szebb is, és emellé kaptam még egy FSP SFX 450W os tápot is ajándékba. Életem első SFX tápja ez a cucc, soha nem láttam még ilyet, de annyira bejön hogy picit nagyobb mint egy 3.5 es HDD, annyira komolytalan hogy tetszik! :D Volt már Silverstone házam, a TJ08 as, nagyon szerettem, így nem féltem a sem az anyaghasználattól, sem a minőségtől, tudtam hogy safe bet.

Örültem mint majom a farkának hogy micsoda üzletet kötöttem, de a kisebb kuckó és a kisebb táp más problémákat generált. Az egyik az volt hogy a közepesen nagy noctua coolerem nem fog beférni az új kuckóba, a másik pedig hogy a GTX 770 nek várhatóan kevés lesz a 450W os PSU, sőt mivel custom hűtéses 2.5 slotos phantom GLH ról volt szó, így még esélyem sem volt ezt beletenni az ML08 ba, így mindenképpen új VGA után kellett néznem. A 770 est el is vitték 2x annyiért mint amennyibe került, de aztán koppantam egy nagyot, mert hogy a piacon semmi sincs normális áron, így nem volt egyszerű megoldani az issue-t. Végül megszabtam magamnak hogy nem költhetek többet VGA ra mint amennyit kaptam a 770 ért, nehogy véletlenül elcsesszem a build ár/érték arányát. Nem azért mert nem fér bele, csak egyszerűen felhúz ha rossz üzletet kötök. A jelenlegi piacon meg elég nehéz normális áron venni bármit is. A teljesítmény meglepően a 770 nel is megfelelt, nem játszom nagyon semmivel csak a Battlefield 3 pörög 2560x1080 ban az is csak 60hz en, szóval nincs szükségem hatalmas teljesítményre. Végül egy Gigabyte GTX 960 lett, mert fillérre pontosan annyiba került mint amennyit kaptam az öregecske 770 ért. Viszont nyertem fogyasztásban méretben, és veszítettem 10% ot teljesítményben! Viszont a tuningot jól bírja a kártya +100MHZ et kapott a vram és a GPU is, és az afterburner engedi 144% ig a powerlimitet. Teljesítményre full elég tegnap este már teszteltem a masinát, flawless!

Következő probléma a CPU Cooler volt. Mivel az ML08 elég vékony csak low profile cooler hajlandó belemenni. Mivel nem tuningolok, az volt szem előtt tartva hogy ne legyen throttlng, és ne legyen túl hangos a megoldás. Egy fórumtársunk javasolta az ID Cooling IS-60 at, hála az égnek volt az aprón diszkont áron, így ezt is sikerült apróból megoldani ezt a problémát is.

Összeraktam tegnap a gépet, és teszteltem is egy bő 2 órát, mindent alapjába véve elégedett vagyok, imádom a form factort és a gép megjelenését, akkora a gép mint egy 1.5l es ásványvíz. A silverstone logot levettem az előlapról mert nagyon világított az ezüst felirat. Egyetlen egy pici problémám van, az pedig a terhelés alatti hangja a gépnek. Pici coil-whine jön a tápból, valamint a procihűtőn a venti magasabb fordulaton magas szélzajjal rendelkezik, de ezek csak akkor hallhatóak ha éppen olvasok, játék közben nem hallható se hangszóróval, se fejhallgatóval.

Redditen sokan panaszkodtak a kuckó hűtési teljesítményére, de nekem nincs problémám vele. 2 óra full terhelés után a proci megáll 74 fokon, a GPU pedig 65 fokon gyári ventivezérléssel, valamint a fent említett OC-kal. A képeken a gép mellett egy 11” es macbook air van, szerintem kiválóan mutatja azt hogy mennyire kompakt a ház :D Sok házam volt már, de úgy érzem ez lesz a kedvencem! Elnézést kérek a gyenge képek miatt, ezt tudtam produkálni késő este összeszerelés után.

[kép] [kép] [kép] [kép]

Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.

Új hozzászólás Aktív témák