Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz csemege86 #3151 üzenetére
Adjál neki pár napot ha nem sürgős.. Én is így voltam amikor venni akartam.. 280ezer ft volt mikor kinéztem, mire megvettem volna elfogyott, és máshol 320ezer ft-ról indult az ára.. 1-2 napon belül újra volt MM készleten és meg tudtam venni.. Egyébként akkor kaptam egy jó tanácsot, hogy érdemes a közeledben lévő MM-okat felhívni,mert az áruházi készlet nem mindig jelenik meg a webshopban. Nekem mákom volt, Fehérváron volt egy bontatlan készleten(webshop 0-t mutatott), és áthozták Veszprémbe. Csak egy utánfutót kellett bérelnem, hogy haza tudjam hozni!
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
csemege86
tag
válasz Ferenczi Áko #3152 üzenetére
-
Zizi123
senior tag
válasz szkutyi #3145 üzenetére
A local dimming -et is tudod 4-5 fokozatban allitani. Tehat ha bantotta a szemed, akkor lejjebb kellett volna venni.
Nekem 2 fele beallitas van beallitva. **
Az egyikben:
hatterfeny: energiatakarekos
hatterfeny fenyero: 50
gamma: 2.2A masikban
hatterfeny: magas
hatterfeny fenyero: 34
gamma 2.4** Emlekezetbol irom az ertekeket, igy fenntartassal kell kezelni
Kis tulzassal a 2 beallitas ugyanazt az eredmenyt adja a kepminoseg szempontjabol.
Kezdem azt hinni, hogy neked az volt a bajod a TV-vel, hogy szarul allitottad be, vagy be sem allitottad normalisan... Vagy rossz beallitasokat neztel ki a netrol (velem ez tortent), de akkor ra kell szanni az idot, es addig kell szemelyreszabottan allitagatni, amig jo nem lesz. Oszinten szolva teljesen kizartnak tartom, hogy a HiSense-n nincs olyan beallitas, ami neked is megfelelt volna.
De igazabol ez a tema mar nagyon tul van ragozva. -
Márton
nagyúr
válasz Zizi123 #3132 üzenetére
bocs, csak azt hittem korod miatt esetleg még járatlan vagy a filmes, mozis szabványokban, tv-s megjelenítésben, vetítőgépek világában, így nem hallottál még arról, hogy a 24p hozzá tartozik a mozis hatáshoz, ez képezi a "falat" a valóság és az illúzió között. Ezért elfogadható egy sporteseménynél, egy híradónál, esetleg természetfilmnél az 50(fél)kép/mp folyamatos mozgása, míg egy hollywoodi filmet sokak szemében nevetségessé tesz. Tehát normális az, hogy főleg gyors mozgásnál picit darabossá válik egy jelenet ez nem hiba, ez hozzá tartozik.
Megfelelő shuttert használva (180-as szabály) azért jelentősen csökkenthető a zavaró hatás, de pl. komoly rendezők, operatőrök eleve tudják, milyen látószögnél milyen gyorsan svenkelhet a kamera, hogy ne legyen már túl zavaró a 24 képből adódó kevés mozgásfázis.
A hiba az, mikor valaki ezt a 24p-ban forgatott filmet 50/60Hz-re állított kijelzőn nézi. Ott már rángat a film, pulzál, hol kicsit, hol nagyot. Na ezt nem bírnám nézni.
De ha - a sok tv-n létező - realcinema módon nézi, amikor is a tv képfrissítése is 24 (vagy ennek egész számú többszöröse lesz), ott nincs gond, és ez nem a tv hibája, hogy itt-ott remeg egy gyors mozgás.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mihione
őstag
Végigolvastam a hozzászólásokat,ha minden motion fiszf@aszt kikapcsol az ember akkor a 24p film hisensen és sonyn is ugyanazt kéne mutatnia nem?
Amúgy jó hogy ilyen részletesen összehasonlítottátok őket de egy bazi nagy tény még kimaradt,a hisense jó 100k-val olcsóbb,minden hasonló tudású nagy márka riválisától.Én is néztem 65u7qf helyett mik vannak még hasonló tudásban,de nekem annyit már nem ért meg amennyi felárat kérnek rá.Szóval összességében ár/érték arányban még mindig a hisense a legjobb ami lefedi egy átlag felhasználó igényeit,még ha smooth motion alapban nem túl jó,egyéni beállításokkal szinte 0-ra csökkenthetők a vele kapcsolatos anomáliák.Ha meg kikapcsolod akkor ugyanazt kéne tudja mint bármilyen más márka.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
earbash
csendes tag
Sziasztok, előre is bocsi a picit offos témáért de a "Milyen TV-t vegyek?" fórumban este óta rám sem bagóznak így itt kérnék egy kis segítséget:
TV vásárlás előtt állnék, egy gyors utolsó lendülettel szeretném Black Friday alatt elintézni.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150-180k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Tévénézés, nem hardcore gaming, esetenként film
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5m - 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Is-is, aktívan este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből, 2-en
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix nem baj ha van, AirPlay érdekelhet de nem fontos
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Falon lesz, nem érdekes
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Valamiért az LG-hez jobban vonzódom, de nem zárok ki semmit
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Semmi extra
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Akár használt is lehet ha még garis vagy nem 4-5 éves
Az alábbiakon akadt meg a szemem, esetleg ezek közül aki ért is hozzá?LG 55NANO753PR
LG 55NANO793NE
Hisense 55U7QF (utólag utánaolvasva nagyon tetszik ez a modell, ezért teszem fel ebben a fórumban a kérdést)Nagyon köszönöm a segítséget!
U.I.: egy 10 éves LG Plazmát váltana amit egyébként nagy megelégedéssel használok a mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz earbash #3158 üzenetére
LG IPS, hisense VA panelos így alapban nagy különbség van a két márka képe között a technológia miatt.HDR-ben egyértelműen a hisense a nyerő,szoftverben szerintem az LG lehet jobb.Este szintén a hisense lesz jobb,illetve nappal is jól jöhet az extra fényerő ha világos szobában van.Az ips betekintési szögeinek előnyei nálatok nem számít a leírásod alapján,szóval én a hisense-t mondanám,de a legjobb ha élőben meg tudod nézni mindkettőt és az alapján döntesz.Airplay a hisenseben nincs,lg-t nem tudom.
-
Gabesz87
veterán
Na megjött a 65U8QF! Impozáns látvány a 49" után. Kicsit hagyom "kiolvadni" aztán megpróbáljuk felpattintani a falra (bár lehet, hogy ebben a feleségem nem lesz partner, nem fogja bírni ). De kíváncsian várom az ereményt, különösen este, sötétben.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Hieronymus #3162 üzenetére
Hűha, hát nem is tudom mi legyen akkor, mert az asszony nem egy erőbajnok a maga 158cm-vel De ahhoz meg türelmetlen vagyok, hogy várjak valakire
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
igaz nem 4k meg minden más csoda , csak 1 sima fhd édesanyámnak kellene.
Hisense 40A5600F 40" Full HD Vidaa SMART LED Televízió van valakinek valami tapasztalata? Az edgitalnál most 100k ebben az árban van jobb a márkától ha ez nem lenne jó egy 81 éves asszonynak.
Előre is köszönöm.Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
mihione
őstag
válasz Gabesz87 #3163 üzenetére
Ez valami akasztos fali konzol?Mi a kb fel meter magas nappali szekrenyre siman felraktuk az asszonnyal a 65u7qf-et.ket also sarkanal alanyultunk masik kezzel meg a felso sarkat fogtuk.Mondjuk az u7qf rendes acel keretes vegig korbe.Ha nem valami mely szekreny veszi korbe a fali tartot es nem nagyon maceras a beakasztas sztem megoldjatok.
-
persil
nagyúr
válasz Gabesz87 #3163 üzenetére
Nem kell aggodni, ezeknek semmi sulya nincs, egyedul is el kell birnod. A fogasa szar, meg az, hogy nem lehet "ramarkolni" mert serul a kijelzo.
Asszonykadnak epp eleg annyira segiteni, hogy a balanszirozashoz odafogjon 1-2 ujjaval.
Nekunk ugy volt a legegyszerubb, hogy "alanyultam" a tv-nek, parom meg a tetejen epp csak raacsippentett, hogy borulni ne tudjon.
[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
Zizi123
senior tag
válasz mihione #3157 üzenetére
@mihione Nem maradt ki Leirtam, hogy 160k-val olcsobb a HiSense, mint a Sony
@Márton Nem vagyok jartas a filmek, mozik / vetitogepek vilagaban. Nem a korom miatt, hanem mert en csak 1 sima felhasznalo vagyok, nem vagyok szakember. Szamomra teljesen ujdonsag volt, hogy szandekosan "szaggatjak" a filmet. En IT-s vagyok, engem idegesit, amikor a jateknal a nagyon minimalis 30FPS sincs meg, csak 25-28 es szaggat.
Valoszinuleg ezert hamar van ra lehetoseg, akkor bekapcsolom azt a technikat, amivel megszuntetheto ez a jelenseg.
En laikuskent nem is ertem, hogy miert jo, hogy szandekosan szaggatjak a filmet, valoszinuleg a tradiciok miatt, gondolom. De ez csak hives kerdese szerintem.
Ez nekem nagyon hasonlit az audiophile vagyok, ezert csak bakelit lemezt hallgatok, vagy az audiophile vagyok ezert csak a sztereo lehet jo es elvezheto, vagy az equalizer az ordog talalmanya, mert azzal mar az eredeti hang szinezve, igy nem az eredetit halljuk legendakkal. En ezekben nem hiszek, ha van 1 technika, amivel szamomra jobba / elvezetesebbe / ne adj isten realiztikusabba teheto a TV kepe, akkor en azt hasznalni fogom. Mert hat a real world-ben sem szaggatva latva eljuk az eletunket.De ahogy tanult forumozo kollega is irta: kinek a pap, kinek a papne.
-
persil
nagyúr
válasz Zizi123 #3170 üzenetére
Meg a bitangabbak is megallnak 20-30 kilonal, az meg gyakorlatilag a tesco-s szatyor egy felnott ferfi szamara.
Csak a fogasa/sulyelosztasa miatt tunik neheznek, ezert jon nagyon jol egy segito, hogy ha valahogy meg tudod fogni, akkor a masiknak eleg mar csak annyira tartani, hogy a billegest kizarjuk.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Zizi123 #3170 üzenetére
Nincs optimális fogás ezeken a tévéken.
Két ember már szépen boldogul, de egyedül nehéz a fali tartóra emelni és rámozdítani.Jó megoldás ha az erős, két kézzel emel, a partner meg segít ráakasztani a tartóra a tévét.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
persil
nagyúr
válasz Hieronymus #3172 üzenetére
Pontosan.
-
Márton
nagyúr
válasz Zizi123 #3168 üzenetére
"realiztikusabba teheto a TV kepe"
De a nagy filmrendezőknek általában pont nem az a szándéka, hogy minél realisztikusabb legyen a kép a néző felé.. Épp ellenkezőleg: el akar varázsolni, egy álomvilágot megteremteni, ami csak rá jellemző. Ehhez pedig kell a 24p és majd az agyunk kipótolja a hiányzó infókat.
Nagy témája van ennek, google-zz csak rá.
Itt is elég "viccesen" néz ki a 60p-s verzió. Ki hogy látja?Ó, és köszi, hogy értelmes hangnemben tudunk erről diskurálni, ritka manapság
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Zizi123
senior tag
válasz Hieronymus #3172 üzenetére
Ja, valoban nem a suly a legnagyobb gond, hanem, hogy tenyleg nincs fogas rajta.
Mi 3-an raktuk ossze, mert 2-en emeltuk a 3. csavarozta ra a talpat. 2-en is meglehet csinalni, ha lerakod pofara a TV-t, mert van rajta tavtarto a 2 szelen, de en nem kockaztattam. -
Zizi123
senior tag
En hiszek neked.
Abban viszont 1 kicsit vitatkoznek, hogy:
"De a nagy filmrendezőknek általában pont nem az a szándéka, hogy minél realisztikusabb legyen a kép a néző felé."
Haaaaat manapsag amennyi, es amilyen minosegu SGI van a filmekben nem ugy tunik, hogy nem akarnak a minosegre torekedni.
Ezt tamasztja ala a nagyonsok pont kicsit kevesebb pont keves profi hangrendszerek hasznalata is. Mar mindenhonnan jon a hang, csak, hogy minnel realisabb legyen. -
persil
nagyúr
válasz Gabesz87 #3176 üzenetére
"Hát azért 24kg...az nem épp Tesco szatyot"
Lattam en mar nagyit olyan szatyorral rohanni akcios napokon, ami 50 is megvolt.
Persze, menjetek biztosra, egyertelmu, csak arra akartam ravilagitani, hogy nem a sullyal lesz gond. Szepen, odafigyelve es nem raparazva.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Az mennyire probléma, ha a TV és a konzol közt nincs távtartó? A TV használatija is írja, meg a konzol használatijában is benne van ahogy látom, de sajna nem volt ilyen távtartó itt (ahogy mondtam, ez már fenn volt a falon, az előző tulaj itthagyta). A mostani 49" TV-re is távtartó nélkül van feltéve.
-
szkutyi
addikt
Számomra az a mocskos furcsa hogy ahány rendező annyi felbontás:D.eszem megall, múltkor már mondom mi egy centis fekete csík alul felül..aztán bele astam magam...hát mit ne mondjak..én letagadták hogy hogy 16:9 és imax...ja ..meg mellette az ezer féle ..:D
-
válasz Gabesz87 #3179 üzenetére
Hát, a legtöbb tévé konzol VESA rögzítő csavaranyái mélyebben vannak a borításnál. A borítás általában nem sík felület.
Amúgy nem nagy probléma. Veszel optimális méretű csavaralátétből annyit, amennyi a 4 csavarhely kitöltéséhez elegendőnek tűnik. A lényeg, hogy a tartó ne nyomja közvetlenül a tévé borítását.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Rebirth
tag
Na hosszú gondolkozás után megrendeltem én is a 65u8qf-et. Kedden szállítják, ha minden igaz.
„A mindennapi élet tudata az Út.''
-
arabus
addikt
válasz Rebirth #3183 üzenetére
Üdv a klubban!
Remélem te is elégedett leszel.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Krobi79
tag
Sziasztok, aki falra akasztva használja a 65u8qf-et szeretném kérdezni, hogy 4 egyforma távtartóval tettétek fel a konzolt? Az alsó két csavar sűllyesztve van a hátlapban, ide a magasabb távtartó kell? Vagy csak a hátlap domborúsága miatt tűnik az alsó csavar helye mélyebbnek? Hama 108771 konzolom van a koábbi 42-es volt rajta, ezt 65" /35 kg-ig írják. Elméletileg bírnia kellen vagy érdemes egy masszivabbat venni?
-
Gabesz87
veterán
válasz Krobi79 #3189 üzenetére
Mi most szenvedtük fel épp. Nem volt egyszerű. Nekem nem volt távtatóm, úgyhogy egy halom alátétet használtam.Felülre 4-et, alulra meg vagy 9-et. Feleségemnek meg kislétrára kellett lépnie, hogy fel tudja akasztani a TV-t. Úgyhogy ksiebb hadművelet volt a folyamat. De sikerült! Most frissít!
-
gambeca
tag
Sziasztok!
Kettő tv-t néztem ki.
Melyiket ajánlanátok?55A6G
vagy
55A7500FKöszönöm
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
arabus
addikt
válasz gambeca #3191 üzenetére
A második jobb kijelzővel van.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz gyuromoj #3060 üzenetére
Én pedig a Halálos Iramban 9-et néztem meg. 2 verzióba néztem bele: Az egyik HDR10+ a másik Dolby Vision és mindkettőnél megjelentek ezek a kép módok!
És csak magamat tudom ismételni, bámulatosan szép a kijelző és a képminőség..akinek ezzel a megjelenítéssel gondja van, az nagyon nagyon maximalista lehet.. Én a smooth motiont 4-re vettem le, ez nekem tökéletes, reccenés nélkül de mégsem összefolyva ment végig a film a gyári lejátszójával(65U8QF)
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
arabus
addikt
-
-
arabus
addikt
válasz Hieronymus #3195 üzenetére
Azt irja a régióban nem elérhető.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
arabus
addikt
válasz Hieronymus #3197 üzenetére
Köszönöm megnézem majd.
-
Gabesz87
veterán
U8qf TV-t esetleg valaki össze tudta hangolni a Telekom STB távjával? 1249 kód nem tűnik jónak.
-
Gabesz87
veterán
HDMI 2.0-t a beallitasokban mire kell állítani, standard vagy a megújult formatum? Illetve a fast boot-ot használjátok? Mintha itt is, meg valami tesztben is olvastam volna valami bugrol ezzel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest