Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz #10726912 #90530 üzenetére

    Ha a piacon két paradicsom közül meg kell állapítanod, hogy melyik a magyar és melyik a spanyol, abban mi az átverés? Ha nem tudod magabiztosan megválaszolni a kérdést, akkor milyen alapon esküdsz fel bármelyikre is? Részemről csupán ennyi volt a történet tanulsága.

    Én úgy látom, itt senki nem biztatott senkit arra, hogy dobja ki a FLAC, vagy bármiféle formátumú zenegyűjteményét és cserélje le MP3 állományokra. De legalább ekkora túlkapások azon kijelentések is, hogy az MP3 ördögtől való és komoly hifista nem engedi a rendszere közelébe. Biztos vagyok benne, hogy a lakószobák akusztikája és a többségében gagyi berendezések jóval többet vesznek el az általad célként megfogalmazott "valódi hangból", mint az MP3 tömörítés.

    "Vallom, hogy a zenehallgatást a tudatunk is befolyásolja, így tudnia kell mindenkinek, hogy mit hall, milyen formátum, milyen felbontás, stb és pártatlanul dönthessen mindenki, a pillanatnyi zeneélményre alapozva.."

    Ezt most nem értem. Ha magabiztosan képes vagy detektálni a formátumok közötti hallható különbségeket, miért van szükséged arra az infóra, hogy éppen milyen formátumú műsort hallgatsz? Lehet, hogy kellene egy néha felvillanó, nagy, piros, "Tökéletes hangminőség" feliratú lámpa a rendszereinkbe és ezzel meg is van oldva a hifizés nagy problémája? Bevallom neked, mikor zenét választok és hallgatok, fogalmam sincs, milyen formátum kerül a lejátszási listára, szándékosan nem íratom ki a szoftverrel. Ezzel akkor én most át vagyok verve? Nem hiszem. Inkább csak Te és én más üzemmódban űzzük ezt a hobbit. OK, tudom, az igazán haladó hobbitársak már évek óta túl vannak magán a zenén és ők már "e" betű nélküli zen állapotban tudnak hifizni, de nekem még nem sikerült odáig fejlődnöm és remélhetően soha nem érek el arra a szintre. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés