- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Van egy 6-7mm külső átmérőjű három eres hosszabbítóm ami 4-5m. hosszú.
Hegeszthetek erről a fogyóelektródás inverteremmel? Vagy közbe tapizzam meg és ha nem melegszik akkor ok?
Köszönöm. -
Kolty
aktív tag
Acef
Akkor úgy csatlakoztatom.
Más, úgyis punnyad a topic.
Mennyire jó ötlet hőlégfúvóval melegíteni használat előtt
a bázikus pálcát?
Több helyen olvasom, hogy érdemes sütőbe tenni, nálam ez kivitelezhetetlen.Illetve. Valami trükk, hogy ne húzza el a hegesztés az anyagot?
80*40.es zártszelvényt kéne összehegesztenem, mert nem tudtam elhozni 6 méter hosszban.
Ketté kellett vágnom.
Hiába fogatom szögvasba, valamennyire úgy is elhúzza. -
Kolty
aktív tag
Meg is van.
Hogyan kéne elvileg hegeszteni inverterrel bázikus pálcával? Próbálom fordított polaritással is, de nekem mindenhogy működik, persze nem olyan jól mint rutilos pálcával. Ám a pálca közepe jobban fogy mint trafónál.
Az miért van? Így jobban oda kell koppanta, hogy lemenjen a bevonat és ívet fogjon. -
Kolty
aktív tag
moha21
Köszi.Milyen hegesztőt kapok ötven ezer forintig amivel tudok vékonyabb anyagot is hegeszteni? Pl. Autó karosszériát. No meg az se gond ha vállraakasztható.
Pl.inverter amihez odaírják, hogy Awi?
-
moha21
veterán
Bármit amit bázis bevonatú elektródával célszerű hegeszteni. :-)
Kicsit gyakorloni kell az ívgyujtáshoz, meg figyelni a fordított polaritásra.Leginkább szerkezeti elemeket, amik nagyobb mechanikai igyénybevételenk vannak kitéve.
Vékony anyagra, lemezre szerintem teljesen alkalmatlan, legalábbis én nem boldogultam vele. -
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy ezzel a pálcával mit célszerű hegeszteni?
[link]Mire való?
Köszönöm.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy ez a huzal alkalmas-e porbeles tehát védőgáz nélküli géppel történő hegesztéshez?
DOBOZAMikor megvettem a parkside gépet sokan azt mondták ne vegyek ilyent, mert 10.000.ft egy kiló huzal hozzá.
Ezt ami a képen van ma adták volna a géphez egy üzletbe 3.000.ft.ért.
Jó hozzá valójában? -
do3om
addikt
Hi
Valamikor hegesztőt vennék mert már unom a régi trafót ami kb 30Kg.
Ez még mindig az ajánlott?
[link]
Otthoni célra lenne 2,5-ös pálcát használok, hegeszteni tudok szóval ha szar nem fog levenni a lábamról mint egy kezdőt, ezért is van a kérdésem. Viszont itthon csak ritkán van szükség rá egyszerűbb dolgokhoz. (munkahelyen már más)
Másik ami hasonló:
[link] -
Sz.Péter
tag
válasz
szabi199 #373 üzenetére
Az iweldre 1év,de vehettem volna még egyet 25ért.Elektródával nem lehet minőségi varratokat készíteni alura.Tudom régen a pb palackokat így csinálták,de ebbe most nem mennék bele.Ilyen márkásabb gépet akkor vegyél ha napi két műszakban,vagy 3-ban nyomod,de akkor nem hinném,hogy ezt vennéd,főleg nem awi-ra,az aluról nem is beszélve.Az amerikai márkákon kivül,szinte az összes géppel dolgoztam,a nonémékből pedig a jasic,blm,iweld.Sztem főleg az iweldes gépek igen jók.Pajzsnál már nem használnék ilyeneket.Most ezt nézegetem.A kosár része is nagyon tetszik.
-
szabi199
újonc
válasz
Sz.Péter #372 üzenetére
Amit rászánnék maximum 160-200e Ft lenne. Alu hegesztését csak nagyon ritkán csinálnám MMA eljárással, ,amit tud a Jasic is. Vízhűtéses pisztolyra nincs szükségem.
Nem igazán ismerem ezeket a márkákat, melyik mennyire megbízható?
Amit linkeltél Iweld-re mennyi gari van?Ezen az ESAB-on gondolkodom még, igaz kevesebb a funkcióbeli állítási lehetőség, de van egy olyan érzésem, hogy így is sokkal minőségibb gép, mint a Jasic, vagy Alfaweld, Mastroweld stb. szerinted?
https://www.hegeszto.hu/esab-hegeszto-ar-webaruhaz/968-esab-buddy-tig-160-dc-awi-hegeszto-inverter.html
Igaz ez MMA-val se tud alut de ha muszáj arról le tudok mondani.
-
szabi199
újonc
Sziasztok,
Hegesztő vagyok, és TIG/MMA gépet szeretnék vásárolni heti 10-15 órás használatra.
Amik szükségesek nekem:
-inverteres legyen
-HF ívgyújtás
-TIG Pulse
-Arc Force
-Hot Start
-vékony lemezekhez 5-10 amperig le tudjam tekerni
-állítható gáz fel, le futás
-MMA módban tudjak vele alut hegeszteni
-2-3 év gariNagyrészt awi módban használnám mma csak ritkán, és aluhoz kellene nekem.
Találtam pár gépet, szerintetek melyik a lenne a legmegfelelőbb/legmegbízhatóbb?https://praktikusszerszam.hu/termekek/tig-160-p-hegeszto-inverter-p236848.html
https://www.zakanyszerszamhaz.hu/termek=10169_Mastroweld-TIG-160-P-hegeszto-inverter
http://www.hegesztestechnika-webaruhaz.hu/tig-pegasus-160a230v-egyenaramu-inverteres-awi-hegesztogep.html
https://balintcsavar.hu/termekek/tig-200-w207-dc-awi-hegeszto-inverter-p238591.html
https://balintcsavar.hu/termekek/tig-200-p-w212-dc-awi-hegeszto-inverter-p238588.html
-
Sz.Péter
tag
Szia.Mindkettő jó gép,az előbbi nagyobb teljesítményű,viszont ekkora teljesítményre nem hinném,hogy otthon szükség lehet.Az utóbbi egy kicsit fejlettebb,és van venti vezérlése,viszont drágább,én ezt venném,de ha nincs pajzsod inkább ezt,és hozzá egy rendes ipari pajzsot.A panelcsere miatt kérdez meg egy szakszervizt,viszont az ütődésekre minden inverter kényes.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok!
IWELD GORILLA SUPERFORCE 230 vagy IWELD HD 170 LT DIGITAL Hegesztő inverter?Otthoni munkakhoz kellene, de nem baj, ha strapabíró. Es javítható legyen, ne panelcseres.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. A holnap lidlben kapható védőgáz nélküli probeles hegesztővel lehet vajon vékonyabb anyagot hegeszteni mint trafóval? pl. autó alvázat?
-
Acef
addikt
Hi Srácok!
Otthoni, barkács használatra melyik márka ajánlott kb 20-30 e Ft között?
Terv:
- inverteres
- kb 100 (A)
- awi nem fontosEzt a kettőt néztem ki
- olcsó : Straus WD-101A
- drágább, "okosabb: HETRA MMA 140Esetleg más márkát,, típust ajánlotok?
-
Sz.Péter
tag
válasz
dellfanboy #358 üzenetére
Az ok jelölésű elektródák az esabé ott néz körül,kerítéshez ötvözetlen acél anyagot válasz,az is az. Gyufagyújtás szerűen kell ívet húzni,de nem olyan hosszan mint a gyufánál,és 2-es anyagnál cc 70A elég lesz.Az elektródás dobozon rajta vannak az alap infok is.
-
SoulReaver
veterán
válasz
dellfanboy #358 üzenetére
Fotót tudnál feltenni arról a gépről? Hát-ha ki lehet valamit találni rajta. Valami skálának lennie kell rajta.
A pálcád szerintem rutilos és annak egyenáram kell negatív pólusról, úgy könnyűnek kell lennie az ívgyújtásnak. Az ív hossznak mindig akkorának kell lennie(vagy törekedj rá), amekkora az elektróda magátmérője. 2, 2.5mm a pálca?
-
dellfanboy
őstag
kösz a gyors reakciót mindenkinek.
a zártszelvény 40*40-es ha jól látom 2 mm vastag, de van olyan szögvasam amit hegeszteni szeretnék ami4 mm vastag.
a hegesztő gép egy invertes straus masina. bekapcs gombon illetve egy tekerőn kívűl ahol min-max-ot lehet állítani nem látok rajta sok opciót (meg persze egy piros és fekete dugalj, egy a pálcának a másik meg leföldeléshez)
a pálcám vadi új ez van ráírva bár kicsit kopott ok4352 6013 hol tudok utána nézni hogyh milyen vas-hoz milyen pálcával illik hegeszteni? a problémám hogy néha vagyis nagy többségben nem sikerül elindítanom a varratot. lehet azért mert remeg a kezem a pálcám meg túl hosszú?életem első hegesztése és a szakszavakkal se vagyok képben sorry
-
SoulReaver
veterán
válasz
dellfanboy #354 üzenetére
Inverterrel azért elég könnyű dolgod van, ha kicsit értesz a hegesztéshez. A legfőbb az az, hogy a test kábel mindig azon a darabon legyen, vagy legalább is érintkezzen, amit épp hegesztesz! Aztán az anyagvastagságot figyelembe véve állítod az Ampert. Sarok varratoknál kicsit több kakaót kell adnod. Én a 40*20 as zártszelvényt sima trafóval 80-85 amperrel hegesztettem, 2,5 pálcával. (Kiindulásnak talán megfelel neked.)
-
SoulReaver
veterán
válasz
Feribacsi555 #353 üzenetére
Nem, kézzel csak. Volt perem, betámasztottam a pálcát és vezette
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
dellfanboy #354 üzenetére
Egy kicsit azért többet kéne erről tudni. Milyen vastag a zártszelvény fala, milyen elektródával akarod hegeszteni (mérete) és milyen beállításokon
-
dellfanboy
őstag
szuper hogy van ilyen topic is
van egy inverteres hegesztőm amivel a kerítést próbálom hegeszteni (zártszelvény) tudnátok segíteni egy how to-val pontosan hogy is kellene? a mai pár órás hegesztésem alatt 1 varratot sikerült varrni ami elég jó lett, de nem értem miért csak 1x kapta el..
tekergettem az erősséget mindenhova de nem sikerült. a hegesztő pálcám szép új, és a gép is működik. szóval pontosan mit bénázok??vagy valamit figyelmen kívűl hagyok? -
Feribacsi555
senior tag
válasz
SoulReaver #352 üzenetére
Forgatón?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest