Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
hadtest
tag
válasz
liksoft #5777 üzenetére
nem-nem. a smart az "elégés" után nem szólt.az már régi történet.
Csak most átraktam egy másik gépbe,mert tesztelni kellett vga kártyákat.És ott egyszer lenyomta a tápot,valami kontakt hiba miatt.Azóta teljesen maga alatt van a vinyó.És onnantól van hibaüzenet.
MIndenféle programot ráküldtem,és nagynehezen elértem,hogy win is látja a vinyót.Sőt adatokat is tudok rámenteni és visszaolvasni.(használom,de egy idő után megáll az élet,és fagy minden)lehet melegszik vagy elér egy olyan pontot ahol a hiba van?Viszont a smart és dma hiba maradt (sam progija írja)
-
Llew
senior tag
válasz
liksoft #5768 üzenetére
Kösz. Ma is okosabb lettem. De azért jó, hogy nem vagyok tök analfabéta.
Sajnos a USB-s IDE ház és a régi gépben való adatmentés nem megoldható. Előbbi azért mert nincs, utóbbi meg azért mert nincs hely a vinyón, meg mert a régi gép kb. 250 km-re van.
"Kis esély van a két rendszer összeakadására"
Tehát a kétféle vinyó nem szereti egymást, vagy a win/akármi nem szereti a kétfélét egyszerre? Mert az IDE-n nincs OS. Az a régi gépben is csak másodlagos vinyó volt Akkor ezek szerint ilyet ne gyakran játszak. Filmek, zene, meg játékok vannak az IDE-n. Előfordulhat, hogy elvész valami belőlük? -
Llew
senior tag
válasz
liksoft #5766 üzenetére
A BIOS-ban való engedélyezést meg tiltást azt értem, de ezzel a PATA dologgal összekavarsz engem. Nekem van egy IDE és egy SATA csatlakozós vinyóm,ez a PATA amit írsz ez most akkor, hogy kerül ide? PATA=IDE? Én eddig azt hitem az két külön dolog. Kéretik részletesebben magyarázni.
Ez ígyalant oké?
1. telepítem a win-t a SATA-ra
2. ha kész akkor gép újraindít és "a BIOS-ban a PATA controller-t engedélyezed, de a winyó detekt résznél a NONE-t állítod be"
3. gép kikapcs->bedobom a IDE-s vinyót->a gép bootol a SATA-ról és érzékeli az IDE-t
4. cucos átmásolása->kikapcs->IDE kiszed és minden szép -
Llew
senior tag
válasz
liksoft #5764 üzenetére
Azt tudom, hogy más a kábele a kettőnek, csak az a kérdés, hogy kell e a SATA mellé tett IDE-s master vagy slave beállításval foglalkoznom. HA két IDE-s volt régen egy gépben ott is az egyik volt a master a másik a slave nem.
A mellét úgy értem, hogy a SATA-son lesz a rendszer, az lesz a gép állandó vinyója. De mivel új gép így a régiből az IDE-s vinyóról akarok cuccokat átmásolni rá, ha feltelepítettem a SATA-sra a wint. Az optikai meghajtó is SATA-s lesz. Az IDE-s csak addig lenne a gépben amíg átmásolom a rajta levőket.
Akkor ha jól értelek azt írod, hogy ha mindkét vinyót beteszem akkor a SATA-sról nem fog tudni bootolni a rendszer? Akkor megette a fena ez egészet, mert nem tudok (nincs hely/ partíció) a régire wint telepíteni. -
-
skoos
őstag
válasz
liksoft #5716 üzenetére
Hát. Ilyentet még nem csináltam, elszúrni nem szeretném, kérlek segíts!
Nem tudom NTFS vagy FAT van-e a lemezen, de az NTFS GDB az új vinyón 2 partíciót lát. Mit kell tennem? Hova, miként metsek? Ez az egész vinyót lementését fogja jelentni?
Bocsi, láma vagyok (még).
Köszi!
-
skoos
őstag
válasz
liksoft #5716 üzenetére
Köszönöm előre is,
Nos, a helyzet, hogy ez egy vadiúj vinyó, azért lett véve, hogy a hozzáértők a halott lemez adatait rámentsék. Nem tudom milyen eljárással és miként teszik ezt, gondolom csak nem vésővel esnek a vinyónak.Megnézem a progitt, ha sikerül lementeni a kötetet akkor majd jelentkezem (ilyet még nem csináltam). Mellesleg Xp prof-om van.
Köszi!
-
Ligend
tag
válasz
liksoft #5709 üzenetére
A dolog ott bukott ki, hogy néhány alaplap (talán ASUS-ok) jelezték, hogy SMART probléma van a meghajtóval. Ekkor figyeltem fel rá, és próbáltam lekérni az attributumokat, ami nem sikerült. Kicsit körbejártam a témát, és kiderítettem, hogy a SMART, mint feature van kikapcsolt (letiltott) állapotban. Nosza, kapcsoljuk vissza - és itt jött a meglepetés, hogy nem lehet.
A dolog nem zavarna, ha minden alaplap elfogadná a drive-ot, és nem problémáznának a SMART-tal.
[OFF]
A fontos adataimat természetesen archiválom, vagy redundánsan tárolom. Pl. a munka jellegű anyagokat időnként kiírom DVD-re, de fontos, hogy egy helyen és gyorsan elérhetőek legyenek - ezért kell a merevlemez.
Tisztában vagyok vele, hogy a SMART nem a Szent Grál, mindig is fenntartással kezeltem. Ennek ellenére nagy tömegű adat gyors elérésű tárolására jelenleg nem tudok jobb megoldást, mint a "megbízhatatlan" merevlemezt. Szalagos egységre nincs pénzem, és arról vissza is kell valamire tölteni az adatokat. A DVD-t pedig lassan kinövi az ember... Ha lenne rá keretem, valószínűleg összepakolnék egy házi SAN-t.[/OFF]
-
Vogel
csendes tag
válasz
liksoft #5644 üzenetére
Mivel az én általam favorizált topicba is gyakran kérdezik ugyanazt igy egy txt-ből ctrl+c+v megvan a válasz. Ajánlom neked is
Egyébként kössz a helpet.
Mit várok el? Pl nem értek a vinyókhoz, a gyenge szektor nálam azt jelenti hogy gyengén romlott tehát nem erősen vagyis használható. Életembe először tettem fel smart progit, asse tudtam mire jo ez az info. Választ adtál kérdésemre, igy már semmit nem várok el. ty -
asysoft
aktív tag
válasz
liksoft #5654 üzenetére
Köszönöm a választ! Tehát akkor szerinted sem egyértelműen a HDD hibája. Este lefuttatom a diagnosztikát, és ha nincs hiba, megpróbálom a patchet. Notebook témában megkérdeztem már, egyelőre semmi érdemleges válasz nem érkezett.
Ez a G-sense amúgy mit jelent egész pontosan? Csak mert 2-vel megnőtt az értéke azóta, s a gép teljes nyugalomban van... -
-
kingabo
őstag
válasz
liksoft #5620 üzenetére
Köszi!
Vajon a pio mód eddig miért nem jutott eszembe?
Látom sokaknak volt már ilyen gondja, de az ott leírt eszközkezelős eltávolítás aztán újra indítás nem oldotta meg a problémát. A biosban azóta minden default-ra lett állítva, de ez sem segített. Még kiprobálom, hogy a biosban a vinyóknál az adatátvitelt large-ra állítom auto-ról. (ez a két lehetőség van) -
gombavadasz
tag
válasz
liksoft #5624 üzenetére
"Így távolról nem látok bele a partíciós táblába és a hozzá tartozó adminisztrációba, így nem tudom megmondani dinamikus, vagy adminisztrációban sérült."
Ezek szerint szerinted sérült lehet?
Én bízom benne,hogy nem, sima win xp felrakás volt, és vmiért nem látja a winyót. Vagyis formázni akarja. Az a gond, nem az enyém, hanem ismerősömé.
-
remington2
senior tag
válasz
liksoft #5628 üzenetére
És hogyan tesztelhetem le, mi lehet az? Kábel - szerintem - már kizárva, mert azt cseréltem, a probléma meg fennáll.
Az eseménynaplóban szinte "élőben" figyelhetem, amikor másolok valamit, van-e hiba. Néha előfordul, utána megint nincs.
De ez a hiba sokszor előfordul: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D." 10-ből 9 ez a hiba. A fennmaradó egy pedig : "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1."Ez jelent valamit, vagy az eseménynapló nem kompetens ebből a szempontból?
-
remington2
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
-
kem
addikt
válasz
liksoft #5560 üzenetére
Nincs fönt RAID driver, csak sima sata.
Ma már 2 alaplapban próbálkoztam vele(DFI nF3 és nF4)
Egyik sata, másik sata2.
Ugyanaz a jelenség, ugyanazok a smart értékek.Ubuntu azt írja hiba történt, amikor új particiót akarok létrehozni,
viszont ő üresnek látja telljesen a vinyót.
A WD lifeguard kilép errorral, de lehet hogy ez a boot lemez hibája, még próbálkozom vele.
A Kill data vagy micsoda elindul(DFI boot lemezről, mélyformázó program),
de 0%nál azonnal lefagy.
Nem driver hiba van az tuti. BIOSban ha Large-ra állítom auto helyett, akkorse jó.A vinyó működött az előző (átmeneti)tulajnál, aki csak tesztelte.
Viszont több ugyanilyen vinyó ugyanezt csinálja a teszt óta.
Ezért gondolom, hogy valami softveres gond lehet.
A sebeség értékeket azért linkeltem, mert gondoltam hátha az utal valamire amivel már találkoztál.Egyáltalán nem tudok a lemezhez semmivel hozzáférni.
Ha a lemezen egy tömb töredék lenne akkor kellene hogy menjen a low level format ugye?! -
zsaron
csendes tag
-
zsaron
csendes tag
válasz
liksoft #5554 üzenetére
hat, ha felvetne a pénz... na akkor fontosabb dolgokra költenék többet, és ha azután is maradna, akkor invesztálnék a számítástechnikába
viszont ez az usb kontroller dolog érdekes, eddig azt hittem, hogy más usb eszközeim működnek, most viszont észrevettem, hogy ha belövöm a nyomtatót, akkor is kifagy a cucc, viszont a billentyűzeteim és a bankkártyaolvasóm faszán megy, szóval nem értem. ezt a dolgot lehet szoftveresen frissíteni, vagy cserélni kell vmit? vagy ezek szerint az oprendszer a gond? xp pro egyébként. köszi! -
04ahgy
nagyúr
válasz
liksoft #5516 üzenetére
Szia!
Igazad lett.
A merevlemez bad szektoros. SeaTools talált rajta ~184-et... Kiválasztottam, hogy újraallokálja őket. Gondolom, ezt a SMART közreműködésével teszi, mivel ezután a windows jól ment.
A 184-ből, amit sikeresen javított, pont annyi lett a Reallocated Sector. Amit pedig nem tudott javítani (gondolom, azért, mert nem volt teljesen rossz, vagy nem tudom, miért, az pont annyival növelte a Current Pending Sector számát.Az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra így behal, bad szektorosodik? Ebben az állapotában (ha HDSentinelt figyeve az állapota nem romlik) nem fontos adatok tárolására még jó lesz (pl. filmek)?
Köszi: HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
liksoft #5516 üzenetére
Ja, igen, el is felejtettem említeni: a HDSentinel legújabb verziója 5%-osnak hiszi. Újraallokált szektor: 0, pending: 0... Reallocation Event: 0, Off-Line uncorrectable sector: 0.
Egyszer volt ingadozás a Spin-up time-ban, 4800 helyett 5300 körüli volt. A hardware ECC recovered érték nagyon magas (de hát az meg kábel szokott lenni, nem?), és az Ultra ATA CRC Error Rate is.Korábban használhatatlan volt teljesen a HDD, de az egyértelműen kontakthiba volt (ahol a panel rányomódik a fejekhez vezető érintkezőkre), és nagy amplitúdójú, teljes, ütemes fejmozgatást végzett. (Ahogy más mondaná: kattogott...)
Csinálok még SMART elemzést addig.
HGyu
-
tsar
aktív tag
válasz
liksoft #5509 üzenetére
A táp is és az alaplap is volt közben cserélve újra.
Az előző táp Chieftec volt, a mostani egy FSP, az alaplap mindkettő DFI.
Az előbb csinált olyat hogy menet közben kattant egyet a vinyó, a windows be is nyekkent.
Újra indításkor nagyon soká pörgött fel, azt hittem hogy már nem is indul el, bootolásnál a vinyó felismerésnél is sokáig várt.
Jövő héten visszem vissza a boltba. -
fiATHaLON
őstag
válasz
liksoft #5461 üzenetére
Morcosságot pedig megértem.
Mert a magyarságot (és itt most értek mindent, ami ide tartozik)
igyekeznek minden eszközzel elfojtani a magyar emberben, de
legbelül azért hiszem, hogy sikertelenül.
Befejeztem, mert kivágnak, hogy így tönkreteszem a teljesen
más témakörű topicot! -
fiATHaLON
őstag
válasz
liksoft #5457 üzenetére
Nagyon szép és terjedelmes hozzászólást fabrikáltál, amit
becsülettel végig is olvastam.
De szerintem sokkal egyszerűbb lenne elfogadni, hogy
bizony te is hibázol olykor, mintsem zengzetes tirádával
leplezni egy nyilvánvaló, ám teljesen elnézhető apróságot.
Egyébiránt ezekből a hasonszőrű hozzáállásokból alakul
ki szépen a létjogosultsága, a 'nyitva tartás' és hasonló vadbaromságoknak,
mikor az elkövető "tanultság" álcája mögé rejti tévedését,
majd az ecceri emberfelkajálja kérdés nélkül, hisz
mégis ő a diplomás...Biztos ő tudja jól.
Természetesen ez saját szemszögem, meghagyom mindenkinek
ugyanezt.
Remélem nem veszed személyeskedésnek, az esetleges nyersesség oka
pedig iskolázatlanságomban keresendő. -
dr42
tag
válasz
liksoft #5452 üzenetére
hmm. nemtom hogy jonak szamit-e, egy 10000rpm-es SATA-s raptortol a grafikon szerint egy PATA alatti teljesitmeny
(elegge erzem amagyar nyelvet, tanari diplomaval rendelkezem, viszont a gepelesre pont teszek magasrol, ezert talalhatsz sok hibat a beirasomban. vajon akkor vajon mit mondasz netuddki kommentjeire?
-
chungee
addikt
válasz
liksoft #5449 üzenetére
Bármilyen lemezt az OS belső lemezkezelőjével illik inicializálni, a kompatibilitás várhatóan akkor a legnagyobb. Ha itt valami gond van, akkor nem erőszakolni kell a rendszert bármilyen másik progival, hanem a hibát megkeresni.
Igen! Olyan is volt, hogy szimplán particíónáló progi nélkül, azaz XP telepítővel formáztam (lassú, NTFS rend.) kinn boot-olosan. És utána beléptem XP-be, hogy lemezkezelőben végrehajtani műveleteket (particíónálni, meghajtó betűjel, címkézni, logikai meghajtó meghatározás, aktiválásá tenni stb...) és mindig ezt dobja ki: [link] ill. lemezkezelőben is uez. csak lefagy, nem csinál semmit. A linkelt kép a sajátgépi formázás
Mindenből kiléptem, netet, tűzfalat meg minden anyám kínját bezártam. Szintén komámnál is uez.Szal akár particíónáló progik akár OS belső lemezkezelőjével csinálom, akkor lép fel a fennti próbléma. ill. utána restart -> boot DOS-szosan a Partition M. -> check error scan: 1516: partition improperly dismounted. Utána Acurisk-vel scan, de az nem talál semmit.
Tápos tanácsot köszönöm és megfogadom és tudom, hogy nem az okozza próblémát
. De elsőnek erre koncentrálnék.
-
chungee
addikt
válasz
liksoft #5441 üzenetére
Nem nem. Már visszavitem a badsector-os Samót, de nem badsector-ral, hanem kisütöttem. Amit kaptam helyette: Western Digital WDC WD800BB-22JHC0.
Ennek meg az a gondja, hogy particiónálás (Partition Magic 8.05+Acrodisk) után nem lehet a lemezkezelőben végrehajtani műveleteket (meghajtó betűjel, címkézni, logikai meghajtó meghatározás, aktiválásá tenni, lassú formázni stb...)Komámhoz is elvittem ott sem tudtuk megcsinálni. Tápra nem lehet panasz (FSP350-60THA-P), mert másik vinyónak mondhatni nincs baja.
-
Locsi
senior tag
válasz
liksoft #5352 üzenetére
Itt a Samsung Smart táblája az Everestből.
[ SAMSUNG HD403LJ (S0NFJDWQ206523) ]
01 Raw Read Error Rate 51 253 100 0 Rendben: Az érték normális
03 Spinup Time 15 100 100 7168 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 100 100 101 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
08 Seek Time Performance 15 253 253 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 253 253 123 Rendben: Mindig rendben
0A Spinup Retry Count 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
0C Power Cycle Count 0 100 100 64 Rendben: Mindig rendben
0D Soft Read Error Rate 0 100 100 3700 Rendben: Mindig rendben
BB <gyártó-függő> 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
BC <gyártó-függő> 0 100 100 46 Rendben: Mindig rendben
BE Airflow Temperature 0 69 55 31 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 145 103 31 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 3700 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Offline Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
CA Data Address Mark Errors 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben -
student
őstag
-
Clemi
veterán
válasz
liksoft #5327 üzenetére
Természetesen tesztelni fogom, de a HDSentinel egyelőre 100%-os állapotúnak jelzi a winyót, a SMART adatokat még nem néztem. Az biztos, hogy meg kell győződnöm róla, hogy döglődik-e az elektronika, mert ezen a winyón tartom az összes fontos (hát hol máshol mint a döglődőn) képet, dokumentumot, programot, és bár rendszeresen archiválok, nem szeretem a meglepetéseket.
Az OS nem jelzett egyébként hibát, csak közölte a 10GB üres hely mellett, amikor egy 400MB-os file-t (azt a bizonyost) akartam letölteni, hogy elfogyott a hely a meghajtón. Na ekkor kezdődtek a bajok, de egy szemvillanás alatt, és nem lassan fokozatosan.Szerinted mivel teszteljem formázás után, mielőtt visszakerülnek rá az adatok?
-
-
sksporky
tag
válasz
liksoft #5297 üzenetére
Wáááh ezt nem fogod elhinni,bepakoltam a vacak ATA100-as winyómat masterbe(a SATA-s is master) és a kis vacak 40MB/s-al nyomja át az adatokat
,ha SATA-ról másolok ATA-sra az meg ingadizik 3-40MB között,Ezekszerint hibás a SATA-s winyóm??
ATA-->SATA ~átlag 20MB/s és ingadozik 40MB/s-ig
SATA-->ATA ~14-30MB/s között ugrál de inkább 30körül van -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #5292 üzenetére
Bocs, úgy látszik, valamiért elég tompa agyi állapotban valami nagyon összedobált hsz-t sikerült kreálnom.
(Ebből származott a félreértés.)
Azért ennyire hülyének ne nézz, kérlek, hogy nem tudom, hogyan lehet megtalálni egy programot...Azért már egy ideje én is nyüstölöm a gépeket, ha nem is munkajelleggel, de érdeklődést mutatva az informatika iránt. Viszont természetesen előfordulnak területek, ahol még amatőr vagyok, ezért kérem mások segítségét, akik nálam többet tudnak.
Már más gép+táp+adatkábelnél is előfordult ugyanez a hibajelenség a vinyóval. Most épp ötletem sincs, mivel tudnám felülvizsgálni a vinyó hőmérőszenzorát. Talán egy szobai hőmérővel, amelynek külön "tüskéje" is van hőmérés céljára? (Aminek segítségével a kinti hőmérsékletet is le lehet mérni úgy, hogy kívülre rakod a hőmérőcsúcsot. Talán ezt nyomjam hozzá a vinyóhoz...?)
Kipróbálom majd a Powermax-et, csak jelenleg nem vagyok annál a gépnél. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #5283 üzenetére
De igen, a Maxtorhoz kerestem írástesztelő progit... És ki mondott mást?
Én azt mondtam, hogy a Maxtor vinyónál (!) nem működött a saját progi, vagyis az általad is linkelt SeaTools.
Szóval valamit Te érthettél félre, vagy én fogalmaztam rosszul. Mindegy, a félreértések itt most talán tisztázódtak.
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmet arra, hogy a defrag akár veszélyes is lehet... Ezek szerint mégis igaza volt azoknak, akik azt állították, hogy törlődhetnek adatok. Viszont gondolom nem ez az általános, ez csak szélsőséges esetekben fordul elő.
Mert akkor elég furcsa lenne, hogy számos helyen azt ajánlják pl. elérési idő csökkenése esetén, hogy időnként töredezettségmentesítsünk, és nem hívják fel a figyelmet az esetleges veszélyekre...
Annak a vinyónak a hőmérséklete, amivel a legutóbb problémám akadt (amely sokszor annyira "befagyasztja" a rendszert, hogy SEMMIRE nem reagál - csak nem tudom, mitől...), kb. két-három órányi használat után 40°C fölé emelkedik. (40-42 körül) Ez még normálisnak tekinthető?Előre is köszi a választ...
(Egyébként csak hogy tudd, maximális respect jár a tudásodért.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #5279 üzenetére
Köszi.
A SeaTools-szal viszont a már korábban leírt probléma fordul elő, bár még nem próbáltam a Western Digitallal. Majd kipróbálom, és visszajelzek.
A vinyó már rég nem garanciális, mert már több mint 3 éves. Valószínűleg a végóráit éli sajnos. Kár, hogy ez nem derül ki. Túlmelegedésre vonatkozó adatot nem találtam a SMART-jában, úgyhogy lehet, hogy nem is ez a baj. Valójában 45 °C-nak nem kellene soknak lennie tudtommal, mert asszem 70 fok fölött kell parázni... Úgyhogy nem vágom mi lehet a probléma, de lehet, hogy egyszerűbb, ha ezt a vinyót kivágom az első kukába, és veszek helyette egy újat. Kár, hogy most nincs erre pénzem.Ezért se terveztem ez utóbbi megoldást, hanem a probléma feltárása érdekelt.
Egyébként gondoltam, hogy NEM a programozó hibája... Egyáltalán nem vagyok elégedett a Western Digital vinyókkal. Igaz, eddig csak 2 ilyen vinyóm volt, de mindegyiknek igen magas volt a zajszintje, és hajlamos volt a melegedésre is. Mondjuk ugyanez igaz a már 2,5 éves Maxtor-vinyómra is... Bár igaz, hogy mindennek megvan a maga élettartama, de azért ez egy kicsit kevéskének tűnik. Pedig eleinte nem voltak ilyen gondjaim...
De nem akarok flame-wart indítani, hogy melyik márka a legfaszább, én csak a saját tapasztalataimról beszélek. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #5217 üzenetére
Nem találtam a Maxtorhoz ÍRÁSTESZTELŐ programot sajnos.
Pedig biztos van, csak én voltam figyelmetlen...
Közben más problémám is akadt: egy Western Digital vinyó időnként érdekes dolgokat produkál, szerintem talán túlmelegedés miatt, de a Windows olyan szinten befagy, hogy SEMMIRE nem reagál, hiába a Ctrl+Alt+Del, hiába a kurzormozgatás, semmi reakció, a megoldás csak az újraindítás, vagy a gép kikapcsolása egy darabig (gondolom míg lehűl a vinyó??).
HD Sentinel tökéletesnek látja a vinyót!! Kondíció és teljesítmény 100%, elvileg semmi baja, csak hát sajnos ennek nem tudok hinni, mert a hangja is katasztrofális (szinte csörgő hangja van), mintha szenvedne benne a motor, ami mozgatja a lemezt, és a leolvasófej is furcsa hangokat ad. Miért látja akkor a HD Sentinel hibátlannak??Amúgy erre valaki?
-
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #5237 üzenetére
tegyükfel kicseréli a kereskedö, de ez neki hol éri meg? vagy a gyárilag elvileg jónak minösitett cuccot is visszaveszszik tőle, megbiznak benne hogy ha ö azt mondta h cserélni akkor cserélik is. meg a felbontott de párnapon belül visszavitt termékeket ujra eladják ujra vagy visszaviszik a gyárba ujra csomagoljak aztan resale? bocs az offért
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #5214 üzenetére
Egy Maxtor-vinyóról van szó, ennek ellenére a "SeaTools for Windows" nem Seagate terméknek ismeri fel. Ez számomra elég furcsa, mert ha jól tudom, a Seagate és a Maxtor egy és ugyanaz a gyártósor. Gondolom nem véletlenül vannak a Maxtor termékei a Seagate oldalán...
"Seagate and Maxtor drives models are given a gold drive icon. Non-Seagate drives have a silver drive icon." Tehát az én vinyómnak elvileg aranyszínt kellene kapnia, nem teszi. Mindegy.
A saját diagnosztikai progi SMART-tesztjén azt írja ki, hogy "Fail".A rövidtávú teszteken átment hiba nélkül. Advanced Tests-nél a Drive Settings...-re azt írja ki, h "Test Unavailable". Nem értem, mi baja.
HD Sentinel szerint a vinyó teljesítménye 91% (egy-két helyen hibádzik, de nem vészes), a kondíció 100%, 35 C°.A kérdésem arra irányult volna, hogy hogyan tudok törölni, hogy NE lehessen visszaállítani a tartalmát formázás után. A partíciókat már eltávolítottam, lehet, hogy így nehézkesebb lesz...
-
Muton
addikt
-
DrSoul
őstag
válasz
liksoft #5107 üzenetére
Bocs, de nem igazán értem az elejét annak, amit írsz. Mi ez a zavartüske? Semmiféle zavart nem tapasztaltam (lekopogom) a tápomon. Eleve egy megbízható darab, nincs túlhajtva, bőven elégnek kéne lennie a konfigurációmhoz (lásd adataimat, kivéve azt, hogy nem 20Gb-os Quantum, hanem már 80Gb-os Hitachi van helyette).
Az ok, hogy 2-3 példányba menteni, de mégis mire?
Menthetek 1000 DVD-re is (ebben is csak minőségit használok, Verbatim), ha az mondjuk 10-20 év alatt olvashatatlan lesz... Ez itt a kérdés... Főleg ha abból indulunk ki (ha jól értem), hogy egy HDD 4-5 év után (mint az enyém) tönkremegy. -
demars
addikt
válasz
liksoft #5097 üzenetére
Hello!
A táp miatt valóban hamar megadják magukat a vinyók! Mi van a külső usb s rackekkel? Azok külön áramról üzemelnek, s nekem is abban volt a samu vinyóm, s 4 hónapot bírt ki (vásárlástól számítva)! Heti pár órát használtam csak. A notimról a fontosab dolgokat, filmeket, zenéket, stb. tartottam rajta, de nem használtam állandó jelleggel. Mégis egyszerűen elkezdett ketyeregni, megált a commander ha tallóztam benne, illetve 1 napi szenvedés után, nem is ismerte fel a noti...! Gariba becserélték. Tegnap vettem át a zsír új samsung 250Gb os Pata s vinyót! Ismét a mobile rackben kapott helyet. Ha nem kap megfelelően stabil energiát, azt hol tudom megnézni?
everest? hdsentinel? disc wizard? hdd regenerator? -
DrSoul
őstag
válasz
liksoft #5097 üzenetére
Pedig figyelek az ilyenre...
A tápellátás szerintem jó, Chieftec 400W (vagy 410?)-os táp, a ház nagy torony Casetek, a vincsiket jó távol raktam egymástól, nem melegítik egymást, és mindegyiket külön-külön 1-1 venti hűti (bár alacsony fordulatszámon, hogy ne zörögjön annyit, de folyamatosan).Régen figyeltem a konfigurációm tápellátását folyamatosan, nem nagyon ingadozott...
Tehát nincs atomstabil HDD. Akkor a mai technológiai ismeretek alapján, azon kívül, hogy az ember folyamatos Backupokat készít, melyik a legjobb adattárolási módszer?
Egyébként nagy cégek, bankok is tudtommal HDD-n tárolnak, persze backupolva folyamatosan. Ritka az, hogy szalagra mentenek, meg az nagyon drága... Elérhető áron mi a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos Otthon / Smart Home
- Viccrovat
- VGA kibeszélő offtopik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Call of Duty: Black Ops 7
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 ,Navy ,120 Hz AMOLED dupla kijelző, Snapdragon 8 Gen 3,12/512 GB,2027. 07. 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2107, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 5820 XL PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB HDD RX 580 GTS 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest