Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ligend

tag

válasz liksoft #5709 üzenetére

A dolog ott bukott ki, hogy néhány alaplap (talán ASUS-ok) jelezték, hogy SMART probléma van a meghajtóval. Ekkor figyeltem fel rá, és próbáltam lekérni az attributumokat, ami nem sikerült. Kicsit körbejártam a témát, és kiderítettem, hogy a SMART, mint feature van kikapcsolt (letiltott) állapotban. Nosza, kapcsoljuk vissza - és itt jött a meglepetés, hogy nem lehet.

A dolog nem zavarna, ha minden alaplap elfogadná a drive-ot, és nem problémáznának a SMART-tal.

[OFF]

A fontos adataimat természetesen archiválom, vagy redundánsan tárolom. Pl. a munka jellegű anyagokat időnként kiírom DVD-re, de fontos, hogy egy helyen és gyorsan elérhetőek legyenek - ezért kell a merevlemez.

Tisztában vagyok vele, hogy a SMART nem a Szent Grál, mindig is fenntartással kezeltem. Ennek ellenére nagy tömegű adat gyors elérésű tárolására jelenleg nem tudok jobb megoldást, mint a "megbízhatatlan" merevlemezt. Szalagos egységre nincs pénzem, és arról vissza is kell valamire tölteni az adatokat. A DVD-t pedig lassan kinövi az ember... Ha lenne rá keretem, valószínűleg összepakolnék egy házi SAN-t. :U

[/OFF]

Új hozzászólás Aktív témák