Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Clemi

veterán

Sziasztok!

Két kérdésre keresem a választ, talán itt valaki tud segíteni.

1.) Van egy 2TB-os SATA 2-es Samsung HDD-m, aminek a partició eltolása az AS SSD Bencmark szerint nem jó. Okozhat ez valami gondot a későbbiekben? (A másik HDD minden particiójára azt jelzi ki, hogy OK)

2.) Ugyanennek a HDD-nek az első particiója aktívnak van jelölve. Ki lehet azt valahogy kapcsolni?

Köszi előre is a válaszokat.

• Clemi

veterán

Na mégegyszer....

Visszatérve a megnövekedett MFT méretre, és az 1/20-ra csökkent írási sebességre... Leformáztam a winyót, sőt előtte töröltem a particiót és megjavult, tehát hibátlanul működik, teljes sebességgel lehet rá írni, és olvasni róla. Vajon mi okozhatta ezt a hibát? A rosszul letöltődött file? Ez nem lehet, mert azon a winyón volt egy másik partició, amire nem töltöttem le semmit, mégis lecsökkent annak is az írási sebessége.
    Okozhatta ezt a meghülyülést a megemelt FSB? (333-on ment 200 helyett) Ha igen, akkor a a többi winchester miért nem hülyült meg? :F A gépben egyébként 2 egyforma 200GB-os Seagate van, és volt az a bizonyos, ami egy 120GB-os SATA-I-es Samsung volt.
    Valami ötlet, mert nem szeretnék még egy ilyen élményt! :W
    Egyébként az O and O degrag szerint más particiomon is (nem mindegyiken) bazi nagy az MFT (a sárgával jelzett szektorok) de a két rendszer particiómon meg alig néhány kockányi csak, de még az egyik kiürített partición is legalább 10% sárga, pedig nincs is rajta semmi.
    Ez vajon miért lehet? Valami ötlet? :F

• Clemi

veterán

Visszatérve a megnövekedett MFT méretre, és az 1/20-ra csökkent írási sebességre... Leformáztam a winyót, sőt előtte töröltem a particiót és megjavult, tehát hibátlanul működik, teljes sebességgel lehet rá írni, és olvasni róla. Vajon mi okozhatta ezt a hibát? A rosszul letöltődött file? Ez nem lehet, mert azon a winyón volt egy másik partició, amire nem töltöttem le semmit, mégis lecsökkent annak is az írási sebessége.
    Okozhatta ezt a meghülyülést a megemelt FSB? (333-on ment) De akkor a a többi winchester miért nem hülyült meg? A gépben egyébként 2 egyforma 200GB-os Seagate van, és volt az a bizonyos, ami egy 120GB-os SATA-I-es Samsung volt.
    Valami ötlet, mert nem szeretnék még egy ilyen élményt!
    Egyébként az O and O degrag szerint más particiomon is (nem mindegyiken) bazi nagy az MFT (a sárgával jelzett szektorok) de a két rendszer particiómon meg alig néhány kockányi csak, de még az egyik kiürített partición is legalább 10% sárga, pedig nincs is rajta semmi.
    Ez vajon miért lehet?

• Clemi

veterán

válasz liksoft #5327 üzenetére

Természetesen tesztelni fogom, de a HDSentinel egyelőre 100%-os állapotúnak jelzi a winyót, a SMART adatokat még nem néztem. Az biztos, hogy meg kell győződnöm róla, hogy döglődik-e az elektronika, mert ezen a winyón tartom az összes fontos (hát hol máshol mint a döglődőn) képet, dokumentumot, programot, és bár rendszeresen archiválok, nem szeretem a meglepetéseket.
    Az OS nem jelzett egyébként hibát, csak közölte a 10GB üres hely mellett, amikor egy 400MB-os file-t (azt a bizonyost) akartam letölteni, hogy elfogyott a hely a meghajtón. Na ekkor kezdődtek a bajok, de egy szemvillanás alatt, és nem lassan fokozatosan.

Szerinted mivel teszteljem formázás után, mielőtt visszakerülnek rá az adatok?

• Clemi

veterán

válasz DjPremier #5167 üzenetére

Hali!

Tegnap este nekem is ilyen ablak jött elő, és mit se mondjak levert a víz. Valami brutális módon megnőtt az MFT mérete az O&O defrag program szerint, és a win minden ujraindítás után mindenáron scandiscelni akart. A gondot szerintem egy rossz letöltés okozta, ami összezavarta az MFT-t. Nekem is elkezdte, hogy nemlátja az adataimat, lett pár üres könyvtáram, és még a winyóról való másolás is szinte lehetetlen volt, mert kb 200kb/sec sebességgel másolta a rendszer az adatokat. Elindítottam a rendszert csökkentett módban, így le tudtam törölni azt a bizonyos fájlt amit utoljára töltöttem le (a teljes op rendszert indítva nem engedte) és utána annyit sikerült elérnem, hogy teljes sebességgel tudtam másolni a winyóról, de rá írni továbbra is csak eszméletlen lassan tudok. Most következik az összezavarodott terület formázása, és majd meglátom mi lesz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés