- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Két kérdésre keresem a választ, talán itt valaki tud segíteni.
1.) Van egy 2TB-os SATA 2-es Samsung HDD-m, aminek a partició eltolása az AS SSD Bencmark szerint nem jó. Okozhat ez valami gondot a későbbiekben? (A másik HDD minden particiójára azt jelzi ki, hogy OK)
2.) Ugyanennek a HDD-nek az első particiója aktívnak van jelölve. Ki lehet azt valahogy kapcsolni?
Köszi előre is a válaszokat.
-
Clemi
veterán
Na mégegyszer....
Visszatérve a megnövekedett MFT méretre, és az 1/20-ra csökkent írási sebességre... Leformáztam a winyót, sőt előtte töröltem a particiót és megjavult, tehát hibátlanul működik, teljes sebességgel lehet rá írni, és olvasni róla. Vajon mi okozhatta ezt a hibát? A rosszul letöltődött file? Ez nem lehet, mert azon a winyón volt egy másik partició, amire nem töltöttem le semmit, mégis lecsökkent annak is az írási sebessége.
Okozhatta ezt a meghülyülést a megemelt FSB? (333-on ment 200 helyett) Ha igen, akkor a a többi winchester miért nem hülyült meg?A gépben egyébként 2 egyforma 200GB-os Seagate van, és volt az a bizonyos, ami egy 120GB-os SATA-I-es Samsung volt.
Valami ötlet, mert nem szeretnék még egy ilyen élményt!
Egyébként az O and O degrag szerint más particiomon is (nem mindegyiken) bazi nagy az MFT (a sárgával jelzett szektorok) de a két rendszer particiómon meg alig néhány kockányi csak, de még az egyik kiürített partición is legalább 10% sárga, pedig nincs is rajta semmi.
Ez vajon miért lehet? Valami ötlet? -
Clemi
veterán
Visszatérve a megnövekedett MFT méretre, és az 1/20-ra csökkent írási sebességre... Leformáztam a winyót, sőt előtte töröltem a particiót és megjavult, tehát hibátlanul működik, teljes sebességgel lehet rá írni, és olvasni róla. Vajon mi okozhatta ezt a hibát? A rosszul letöltődött file? Ez nem lehet, mert azon a winyón volt egy másik partició, amire nem töltöttem le semmit, mégis lecsökkent annak is az írási sebessége.
Okozhatta ezt a meghülyülést a megemelt FSB? (333-on ment) De akkor a a többi winchester miért nem hülyült meg? A gépben egyébként 2 egyforma 200GB-os Seagate van, és volt az a bizonyos, ami egy 120GB-os SATA-I-es Samsung volt.
Valami ötlet, mert nem szeretnék még egy ilyen élményt!
Egyébként az O and O degrag szerint más particiomon is (nem mindegyiken) bazi nagy az MFT (a sárgával jelzett szektorok) de a két rendszer particiómon meg alig néhány kockányi csak, de még az egyik kiürített partición is legalább 10% sárga, pedig nincs is rajta semmi.
Ez vajon miért lehet? -
Clemi
veterán
válasz
liksoft #5327 üzenetére
Természetesen tesztelni fogom, de a HDSentinel egyelőre 100%-os állapotúnak jelzi a winyót, a SMART adatokat még nem néztem. Az biztos, hogy meg kell győződnöm róla, hogy döglődik-e az elektronika, mert ezen a winyón tartom az összes fontos (hát hol máshol mint a döglődőn) képet, dokumentumot, programot, és bár rendszeresen archiválok, nem szeretem a meglepetéseket.
Az OS nem jelzett egyébként hibát, csak közölte a 10GB üres hely mellett, amikor egy 400MB-os file-t (azt a bizonyost) akartam letölteni, hogy elfogyott a hely a meghajtón. Na ekkor kezdődtek a bajok, de egy szemvillanás alatt, és nem lassan fokozatosan.Szerinted mivel teszteljem formázás után, mielőtt visszakerülnek rá az adatok?
-
Clemi
veterán
válasz
DjPremier #5167 üzenetére
Hali!
Tegnap este nekem is ilyen ablak jött elő, és mit se mondjak levert a víz. Valami brutális módon megnőtt az MFT mérete az O&O defrag program szerint, és a win minden ujraindítás után mindenáron scandiscelni akart. A gondot szerintem egy rossz letöltés okozta, ami összezavarta az MFT-t. Nekem is elkezdte, hogy nemlátja az adataimat, lett pár üres könyvtáram, és még a winyóról való másolás is szinte lehetetlen volt, mert kb 200kb/sec sebességgel másolta a rendszer az adatokat. Elindítottam a rendszert csökkentett módban, így le tudtam törölni azt a bizonyos fájlt amit utoljára töltöttem le (a teljes op rendszert indítva nem engedte) és utána annyit sikerült elérnem, hogy teljes sebességgel tudtam másolni a winyóról, de rá írni továbbra is csak eszméletlen lassan tudok. Most következik az összezavarodott terület formázása, és majd meglátom mi lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 3 TB WD RED (WD30EFRX) 1000+Nap 100/100
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3422
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest