Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: A végtelenbe...
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Zavar: [link] , [link] , [link]
A tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak, így idővel a kapacitásuk csökken. Ráadásul az elkók nem képesek a nagyon gyors változásra, vagyis a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére. Ha megnézel egy erősítőt, ott a tápellátásban találsz elkót, és vele párhuzamosan kötve kerámia és/vagy tantál kondit is. Azoknak a szerepe a nagyfrekvenciás jelek szűrése. Mivel a számítógépben minden alkatrésznek meg van a saját tápszűrése (hogy mennyire azt hagyjuk), így szinte minden gyártó kihagyja a nagyfrekis szűréshez szükséges alkatrészeket. Valamint a tápkábel is antennaként képes viselkedni, így csökkentett amúgy is a jelentősége. Viszont 2-5 év között (használattól, minőségtől függően) az elkók kiszáradnak, így csőkken a szűrésük, nő a nagyfrekvenciás zavar a rendszerben. Ezek a zavarok a 230V-os hálózatról "kúsznak" be. (Villanymotorok, stb...)
Éppen ezért én "ökölszabályként" úgy használom a tápot, hogy a névleges teljesítményét évente csökkentem kb. 10%-al. Így egy 5 éves táp nálam csak 50%-os. Akkorra már tutira megérett a cserére, hiszen nincs már teljesítmény tartaléka. (Ebbe a számításba előre tudom, sokan bele fognak kötni. Viszont alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon eltöltöttem pár évet, és tudom, minden öregszik. Aki ezzel az öregedéssel nem számol, érdekes dolgoknak lesz szenvedő alanya.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Arc Raiders
- Jövedelem
- Érkezik az élőszereplős Far Cry sorozat az FX-től
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL S700 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN Crucial MX500 2.5 SSD 1TB,ÚJ! Gigabyte SSD 1TB
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi