Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Zavar: [link] , [link] , [link]
A tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak, így idővel a kapacitásuk csökken. Ráadásul az elkók nem képesek a nagyon gyors változásra, vagyis a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére. Ha megnézel egy erősítőt, ott a tápellátásban találsz elkót, és vele párhuzamosan kötve kerámia és/vagy tantál kondit is. Azoknak a szerepe a nagyfrekvenciás jelek szűrése. Mivel a számítógépben minden alkatrésznek meg van a saját tápszűrése (hogy mennyire azt hagyjuk), így szinte minden gyártó kihagyja a nagyfrekis szűréshez szükséges alkatrészeket. Valamint a tápkábel is antennaként képes viselkedni, így csökkentett amúgy is a jelentősége. Viszont 2-5 év között (használattól, minőségtől függően) az elkók kiszáradnak, így csőkken a szűrésük, nő a nagyfrekvenciás zavar a rendszerben. Ezek a zavarok a 230V-os hálózatról "kúsznak" be. (Villanymotorok, stb...)
Éppen ezért én "ökölszabályként" úgy használom a tápot, hogy a névleges teljesítményét évente csökkentem kb. 10%-al. Így egy 5 éves táp nálam csak 50%-os. Akkorra már tutira megérett a cserére, hiszen nincs már teljesítmény tartaléka. (Ebbe a számításba előre tudom, sokan bele fognak kötni. Viszont alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon eltöltöttem pár évet, és tudom, minden öregszik. Aki ezzel az öregedéssel nem számol, érdekes dolgoknak lesz szenvedő alanya.)
-
liksoft
nagyúr
A táp ingadozása kisebb gond, mint a hibás szűrése. Ha zavartüskék jelennek meg a tápon, azok "szurkálgatják" az egész elektronikát. Előbb utóbb elege lesz belőle.
Két biztonságot kell megkülönböztetni. Az üzemelésit, és az archiválásit. Az üzembiztonságot a tükrözés tudja biztosítani, az archiválásit pedig a 2-3 példányos más helyen tárolt mentés.
Az anyag mennyisége és jellege határozza meg, mire és hogyan célszerű menteni. A 2-3 példány miatt inkább gazdasági és kezelhetőségi oldalról célszerű megközelíteni.
-
liksoft
nagyúr
Igen, és nincs atomstabil HDD. A tápellátás viszont kritikus! Gyanítom (statisztikával NEM tudom alátámasztani - és ezt az állandóan mindenhol ott lévő figyelő és kukacoskodó Fórumtársak miatt írom ide !!
), hogy három winyóhalálból kettőt a hibás tápellátás okoz. A maradék a hűtés, majd az egyéb hibák.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Nagy valószínűséggel valóban a végén lehet. Erős hűtés mellett a GDB talán tud segíteni az adatok visszaszerzésében. Ami viszont a drive-ot illeti, nagy valószínűséggel elfelejthető. Erre a HDSentinel nagy valószínűséggel választ fog adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ 1 év garancia/ Steam Deck ready/
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Eladó SanDisk Dual Drive Lux 256GB!
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB CooleMaster MasterboxMB 600 CM650W
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest