- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Zavar: [link] , [link] , [link]
A tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak, így idővel a kapacitásuk csökken. Ráadásul az elkók nem képesek a nagyon gyors változásra, vagyis a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére. Ha megnézel egy erősítőt, ott a tápellátásban találsz elkót, és vele párhuzamosan kötve kerámia és/vagy tantál kondit is. Azoknak a szerepe a nagyfrekvenciás jelek szűrése. Mivel a számítógépben minden alkatrésznek meg van a saját tápszűrése (hogy mennyire azt hagyjuk), így szinte minden gyártó kihagyja a nagyfrekis szűréshez szükséges alkatrészeket. Valamint a tápkábel is antennaként képes viselkedni, így csökkentett amúgy is a jelentősége. Viszont 2-5 év között (használattól, minőségtől függően) az elkók kiszáradnak, így csőkken a szűrésük, nő a nagyfrekvenciás zavar a rendszerben. Ezek a zavarok a 230V-os hálózatról "kúsznak" be. (Villanymotorok, stb...)
Éppen ezért én "ökölszabályként" úgy használom a tápot, hogy a névleges teljesítményét évente csökkentem kb. 10%-al. Így egy 5 éves táp nálam csak 50%-os. Akkorra már tutira megérett a cserére, hiszen nincs már teljesítmény tartaléka. (Ebbe a számításba előre tudom, sokan bele fognak kötni. Viszont alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon eltöltöttem pár évet, és tudom, minden öregszik. Aki ezzel az öregedéssel nem számol, érdekes dolgoknak lesz szenvedő alanya.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest