Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pazolini

senior tag

Kell-e foglalkoznom a Sentinel üzenetével? :U

100%-os volt egy ST3500320AS Seagate sata2-es merevlemezem Sentinel szerint több mint 3 évig (korábban voltak firmware-gondok, meg szektorhibák, de javítottam felületdemágnesező progival 3 éve);

- egy hete vacakolok billenőkapcsolós megszakítással, hogy a merevlemezeimet hotswappal leválasszam win7 alól.
    Ennél a meghajtónál valóban voltak "tápgondok", a kapcsolók kipróbálásánál, amiket ír is a Sentinel lejebb idézett állapotleírásában.

- illetve a rajta levő win7x86 rendszer (melyről most írok), amely logikailag ugyan el volt tüntetve a másik rendszer (win7x64) futása alatt, biosos SCSI-sorrend miatt (mert a fel-lekapcsolásokkal ebbe belezavartam) újraindult, összekavarta a két windowsos C meghajtót, s windows az új x64-es rendszer javára x64 alatt teljes mértékben hozzáférhetetlenné tette Seagate lemezemet, majd unbootable device hibasorral kékhalált kaptam...Újraindítás után x64 RAW állapotúnak látta ezt a lemezt, adatot semmit természetesen nem jelzett a lemezen. (Erre lehúztam a kapcsolóról, direktbe kötve indult x86 win a Seagate-em, s minden hozzáférhető újra, de elveszett a lemez 100%-os állapota. :Y

"A lemez felpörgése során előfordultak problémák 9 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
    Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
    Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
    Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."

Kell-e foglalkoznom a Sentinel üzenetével? :U

Új hozzászólás Aktív témák