Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Shadowfax #498 üzenetére
Amit idéztél az végülis az átvételről szól, a szállítást lehet megint másképp értelmezik. Elég érdekes, mert az egyik bolt pedig ezt írja:
...''nem a számunkra törvényben rögzített kötelező régi készülék visszavételért kell fizetni, hanem az elszállítás költségéért''
Abban a korm rendeletben említik az eladótér méretét:
''a legalább 35 m2 alapterületű eladótérrel rendelkező kereskedő köteles a fogyasztó által felajánlott, az értékesített berendezéssel azonos elsődleges használati célú és mennyiségű használt berendezést átvenni.''
Nem tudom ez ilyen web-shopokban hogyan is működik, de felhívom őket, és mindjárt kiderül.
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
A régiért NEM kérhetnek elszállítási díjat!!
14. § (2) A kereskedő átvételi kötelezettségének teljesítéséért a fogyasztótól díjat nem követelhet, azonban a fogyasztó ösztönzése érdekében díjat fizethet.
Azaz ha nagyon akarja, még fizethet is neked, amiért elviszi.
Itt a teljes kormányrendelet: [link] -
Shadowfax
addikt
Elektromos hulladékok visszavétele
2005. augusztus 13-ától hatályban lévő elektromos és elektronikai berendezések hulladékának visszavételéről szóló 264/2004. (IX.23.) Kormány rendelet ismertetése.
A Korm. rendelet részletesen felsorolja azt a legfeljebb 1000 V váltakozó feszültségű, illetve 1500 V egyenfeszültségű árammal működő termékkört, amelyre a visszavételi kötelezettség vonatkozik.
A főbb termékcsoportok a következők:
- háztartási nagygépek
- háztartási kisgépek
(...)
Ha tehát valaki új terméket vásárol, akkor a régi készülékkel nem kell megvárni a lomtalanítást, hanem kérni kell az eladótól, hogy az új készülék házhozszállításakor vitesse el a régi készüléket. Ez az elszállítás a fogyasztó számára díjmentes. Természetesen kis készülék vásárlásakor a régi készülék leadható a vásárlás helyén.[link] -
harry
veterán
Nem tudtok esetleg arról valamit, hogy új hűtő vásárlása eseten a régit, ha kidobnánk akkor elszállítják-e? Valahol úgy olvastam, hogy mivel veszélyes hulladék ezért el kellene. Van erről vmi pontosabb infoja valakinek? Holnap felhívom üzleteket, csak nem tudom, h lehet-e erre őket kötelezni ha van szabály, vagy csak egyes boltok vállalnak ilyen csereakciót?
mod - egy ilyet találtam egy webshopban, tehát akkor ez elvileg minden boltra vonatkozik: ''A szállítás ingyenessége nem vonatkozik azokra a régi készülékekre (hűtőszekrény, mosógép, stb.), amelyeket a vevő kérésére elszállítunk, amikor az új termék kiszállításra kerül. Ebben az esetben természetesen nem a számunkra törvényben rögzített kötelező régi készülék visszavételért kell fizetni, hanem az elszállítás költségéért. A régi készülék elszállításának költsége minden esetben egyénileg, a terméktől függően kerül megállapításra, melynek összege maximum 2000 Ft.''
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Hűtőhöz ha még 5k-t hozzádobsz kap egy 245l-est, amit az előbbi hsz-ben írtam is. Mosógépből úgy tudom a felül töltőset szokták ajánlani, mivel ott a dob két oldalt van rögzítve. De rákereshetsz a topicban is, már volt róla szó valamikor.
Ma megnéztük Electroluxokat, végülis nem rosszak és jó árban is vannak, anyámnak kevésbé tetszenek, szóval egyelőre tovább keresgélünk, aztán majd meglátjuk. Láttam egy Indesitet is, elég meggyőző, hatalmas (széles) volt, csak a hűtő rész térfogata is már 300 körül volt ha jól emlékszem, és 88k az ára (csak ezaz egy volt, amit épp el is adtak), de talán 5 polc volt benne (beleértve gyümi tartón lévőt is), ami ritka, többnyire csak 4 van. Ennek még utána járok.
[Szerkesztve] -
Frd
újonc
Sziasztok!
Most készülök venni egy mosógépet és egy kombinált hűtőt.
Kinéztem pár esélyes masinát; mindegyik Electrolux.
A véleményeteket szeretném kérni, az alábbi készülékekről:
Hűtő: ERB 29003 W 84.900 Ft [link]
Mosógép:
Ewt 10120 [link] vagy
EWF 10040 [link]
mind a kettő mosógép 79.900 Ft
Sok márkát nézegettem, de ilyen árban, ilyen „tudással” nem nagyon találtam mást!?
Vagy esetleg tud valaki jobbat ajánlani ilyen árkategóriában(mosógépet, hűtőt)?
Ezek megérik az árukat?
még pár kérdés: felül töltős vagy elől töltős gépet érdemesebb venni?
Nem a praktikusság, kényelem szempontjaira vagyok kíváncsi; hanem, hogy pl.:melyik bírja tovább?
Melyikkel van több gond? Stb…
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Üdv,
Frd -
harry
veterán
válasz
Shadowfax #489 üzenetére
Valszeg az lehet, mivel eléggé megegyezik... Ezeket az árakat találtam, még egyeztetünk, megnézzük őket élőben is, aztán meglátjuk.
ERB 3645 – 90k – 245, A+
ERB 40003W – 97k – 285 A+
ENB 3440 – 100k – 245, NF
ENB 34000W – 105k – 245 NF
ENB 3840 – 110k – 285 NF
ENB 38000 – 109k – 285 NF -
harry
veterán
válasz
Shadowfax #486 üzenetére
Elektrop.nál inkább csak meg akarom nézni őket, hogy azért lássam élőben is.
Közben megtaláltam a reklámújságban lévő mindkét hűtő nagyobb változatait, ezek lennének: [link], [link]. Elektroparkban ingyen van házhoz szállítás, szóval szerintem innen lesz valamelyik, valószínüleg a No Frostos.
Ami viszot számomra furcsa, hogy ugyan annyiért van egy szintén No Frostos, de kisebb hűtő. Bár mondjuk másik bolt, így érthető [link] -
Shadowfax
addikt
Sajnos nem nagyobb. Amit te linkeltél, annak a hűtőtér nettó űrtartalma: 245l, a fagyasztótéré: 92l, A Kalandor által linkelté meg 223/78l. [link] Általában a No frost-os hűtő hiába ugyanolyan magas/széles, mint a normál, kevesebb a hasznos űrtartalom.
100k alatt ezért nehéz nagy ÉS no frost-ost találni.
Érdemes még itt körülnézni, mert ugyanazok az árak, mint az elektropontnál, de lehet, hogy a házhozszállítás olcsóbb: [link]
Az elektropontnál ui. még emeletenként is kell fizetni bizonyos összeget a házhozszállítási díjon felül. -
harry
veterán
válasz
Kalandor #484 üzenetére
Hmm nem rossz
Ami mellette van, 3445-nek van egy nagyobbik változata, a 3645, A+, 245l, és 90e, tegnap még ezen gondolkodtam [link]. Ebben viszont va no frost, és nagyobb is, szóval elgondolkodtat. Ma akartunk benézni egy Elektropontba, remélem lesz ilyen is és meg tudom nézni mindkettőt élőben is.
Köszönöm a tippet, megnézem -
harry
veterán
Nemsokára mi is tervezünk hűtőt venni, milyen tulajdonságokra érdemes figyelni, pl nofrost-on kívűl mik vannak még? Az antibakteriális izé mennyire hasznos és hogy is működik ez? Konkrét elképzelénük nincs és nem tudom mikre érdemes figyelni. Pl írtátok, hogy zanussit ne. Van valamilyen más márka/tulajdonság amit érdemes elkerülni/olyat venni?
-
Üdvözlet!
Tudna valaki dobni egy linket, ahol háztartási gépek közt lehet nézelődni. Kéne nekünk olajsütő, de amiket anyu boltban látott, azok nem feleltek meg a követelményeinek, amik kb ezek:
- legyen szétszedhető, és mosogatógépben mosható
- 1,5-2 liter körüli olajtartállyal rendelkezzen
kb. ennyi -
fokukac
nagyúr
régen volt valami ilyesmi, hgoy hűtőt csak felállítva lehet szállítani, mert nem tesz jót nekik, ha döntik.
Ez még a mai hűtőkre is igaz?
egy kishűtőt néztem ki magamnak, és fektetve én is haza tudnám vinni a kocsival.
a házhozszállítás nagyon bizonytalan, mert a MM-ban arra sem képesek, hogy megmondják, hogy mikor hozzák ki... -
ANT
őstag
Nem tudom, passzol-e ide, de bedobom: milyen klímaberendezést érdemes venni? Egy beltéris, oldalfali split klímában gondolkodom, ez fix. Energiaosztály, teljesítmény, inverteres - nem inverteres meg hasonló szempontok alapján melyik (típus) a legjobb? Ha esetleg van még valami fontos tulajdonság, amit kihagytam, ne titkoljátok azt se!
-
kitsikatsa
tag
Tudna nekem linkelni valaki 1 IGNIS AWL 643 - as típusú szárítós mosógéphez használati utasítást mert mentudom hogy kell vele szárítani.
Előre is köszi -
neduddki
nagyúr
HI!
Az esmeroseimet mar a sirba kerettem az elmutl idoban a fagyaszto vasarlassal:- ))) es ugy tunik a tapasztaltok asztat mutassak, hogy az egyfunkcioju joszagok a megbizhatosag vezetoi... ha veletlenul hutovasarlasra asom a fejem akkor csak sima lesz /na szep is lenne e elle meg fagyasztosat venni:- )))/
erdeks modon a goreje fagyaszokat es hutokat folotteb sokan dicsertek
udv
neduddki
mod: amugy meg tuzhejjj: nem baj ha inox /nem en akarom, es enm en takaritom/ egyesek nagon dicserik a kombikat, masok maradnak a gaznal, Velemenyetek???
[Szerkesztve] -
válasz
neduddki #462 üzenetére
Szerintem háztartási gépekből a whirlpool a nyerő. Itthon a mosogatógép, mosógép és a mikró is whirlpool, ez utóbbi kettő már igencsak koros, de eddig semmi baj nem volt velük. A mosógép már kissé hangos, lassan megérik a cserére. Az electrolux hűtőnkből egysezr már kifolyt valami víz, és kezd hangosodni is. A következő, remélhetőleg már kétajtós ebből is whirlpool lesz sztem.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na szoval befutto lett egy kifuro Wirlpool 8080-as, meghozza a W.E.S. kft-tol /Whirpool Diszkont/ [link], ugy tunik erdems nezelodni naluk.
Ja majd elfejtettem 160-rol lelokve 120-ra.
es itt a kep:
udv
neduddki -
ngabor2
nagyúr
én asszem olyan 75k környékén vettem felültöltőst (ha visszaolvasol, láthatod, hogy csak olyat érdemes venni, ha elfér, és nem akarsz a tetejére pakolni). AAB osztályút vettem. mivel így is úgy is szárítani kell, a centrifuga hatékonysága számomra nem volt szempont. mostanában mindent 600-as fordulaton centrifugálok, kevésbé gyűrött, mint nagyobb fordulaton, és viszonylag kiszedi belőle a vizet is.
mint említettem, kb. féléves a masina, eddig nem volt vele gond, remélem ezután se lesz. -
zolynet
veterán
Mosógép beszerzés előtt állok. Szétnézni sem voltam még.
Mit ajánlotok és mit nagyon nem? -
neduddki
nagyúr
-
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #449 üzenetére
Samsung vagy LG? Lg vagy Samsung? Ez volt a nagy dilemma. A válasz: BOSCH.
Kifogtam egy jófajta akciót a MM-ban, s lecsaptam a lehetőségre. A ''kicsike'' tehát egy Bosch KGN39V00 nevű No Frost, alulfagyasztós, fehér, kombinált hűtőszekrény, 150e Ft helyett 120e Ft-ért.
[link] 369 kWh/év átlagos energiafelhasználás, tehát még az LG-énél is jobb egy picivel.
Amúgy találtam egy nagyon hasznos oldalt a háztartási gépekről (leírások, review-k, fórum, stb.)(angolul tudók előnyben): [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest