Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
üzenetére
persze értelek, nekünk is ez volt az első, átnéztük a beállításokat, de semmi se változott, openelec alatt, tisztább volt a hang, élesebb a kép és tényleg semmi nem volt kapcsolgatva. win8 10biten küldte ki a képet, 24hz beállítva. persze el lehet kezdeni kilövöldözni a processzeket... de ebbe nem mentünk bele.
openelec alatt minden "rendbe jött" jobb lett.
hdmi egy audioquest carbon volt és a végén az én erősítőm. -
hétalvó
addikt
válasz
üzenetére
fm2 és valami kis a4, openelec pendrive-ról. asrock extreme valami.
flac és bluray iso volt a tesztalany ugyanazzal a hdmi kábellel. a win8 nem volt kiherélgetve.
nekem mondjuk alapból nem tetszett a képe annak a htpc-nek, a bdp-140-et jobban szeretem utóbbi mindenben jobb volt a htpc-nél mínusz sebesség. -
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Talán ez elmond róla valamit!
(#64054) bankjob
A 30-35000 forintért kapható hangdobozszettek nem az belépő kategóriába tartoznak, még azt a szintet sem érik el.
Úgy szoktuk mondani, hogy "neveddmeg", vagy "kidobottpénz" kategóriásak. Ezért ajánlottam valami valóban értelmes pénzelköltési lehetőséget. -
Mankó
veterán
válasz
üzenetére
Miért mennyiért mennek ezek az Onkyo-k használtan?
Inkább mozi és játék a felhasználási terület, mint zene, s ez az Onkyo felé húz. Plusz fiatalabb is, a tulaj szerint max 2 éves. 25 ezer a különbség a Denon (mert ezért el kell menni) és az Onkyo között. HDMI miatt én is kacsintgatok felé, de még nem tudom ténylegesen melyik legyen.Más szerint is az Onkyo-t vegyem a kis JBL-hez?
-
Mankó
veterán
válasz
üzenetére
Elsőre a Denon-t néztem, mert az is bőven elég lenne a kis JBL-hez, aztán futott be a többi lehetőség. A Yamaha szerintem már nagyon régi, akkor az kiesik?
Az Onkyo tudásban bejönne, de duplája a Denonnak árban és a Denon külsőre jobban tetszik, igaz az ezüst, a többi pedig fekete. -
spiky03
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
üzenetére
Igy is volt, csak ez 30 km-re van es 30e, az meg talan 200 km-re es alkuval jo esetben 70e korul all meg. Ugy gondoltam, hogy most ez a 1604 is kifogja szolgalni az igenyeimet, meg tobbet is. A jbl 178-nak meg ez is sok lesz, nem hogy a hdmi-s. Jovo heten megnezem, s ha rendben talalom, mar hozom is magammal. Talan addigra befutnak a hangfalak is.
Egy kerdes: ehhez a1604-hez hasznalhatok a kesobbi modellek vekonyabb, kezre allobb taviranyitoi? Nagyon jo lenne, mert mar herotom van ezektol a nagy taviranyitoktol, plusz azonak talan hatter vilagitasa is van. -
-
aleister
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Az általam kölcsönzött Dark Knight hangja a számodra undorító, TrueHD-ból készített DTS és nincs vele semmi bajom. Mivel nagyon szeretem azt a filmet, be fogom szerezni érintetlen képpel és hanggal, ha lesz elegendő tárhelyem. A Begins már megvan olyanban.
Aztán ott van Adele londoni koncertje, ami DTS-sel baromi jól szól, de véletlenül kitöröltem és most ráugrom egy MA változatra. -
Toobee
veterán
válasz
üzenetére
Azt én is egyértelműen észrevettem a filmeknél és a zenéknél is, hogy sokkal kevesebb zaj van és több a hasznos információ. Nem szennyezi be annyira a teret ez a derengés és idegesség, amit a win7-nél megszoktam. Aljánál mit érzel? Nálam borzasztó sokat javult a pontossága, tippem szerint mélyebbre is megy.
-
-
cekkk
veterán
-
mandju
senior tag
válasz
üzenetére
AMD Wasapi Bitstream esetén is nagy különbség van.
Én tegnap óta kísérletezem, egész jó sikerekkel.Már csak a harmony one plus-t nem tudom működésre bírni a hp ir-rel... eddig ment win7-8-8.1 és openelec alatt is.
Most server alatt sehogy nem akar összejönni, pedig már kipróbáltam minden féle trükköt...
-
Toobee
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem javult mozin is, főleg a mélyeknél vettem észre. Viszont néhány filmnél (DTS-HD) a nagyon eseménydús jeleneteknél pl.: Gru 2 eleje, mikor a nagy cuccal felszívja a labort még mindig csipognak, durrognak a magasaim. Vagy kódolási hiba, vagy XBMC lekeveréssel van baj...nem tudom, de ritkán jön elő. Legutóbb a Bourne első két részénél hallottam ezt, azóta se.
-
kp59
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen az új típusok valóban mindig drágábbak mint a régebbiek de az is igaz hogy az új típusokra az új szolgáltatások és továbbfejlesztett minőség is jellemző. Talán az ár ezért is magasabb.
Valóban lehetett volna várni pár hónapot és akkor biztos hogy a jelenlegi ártól olcsóbban megvehettem volna de akkor meg eszembe juthat hogy várok még egy kicsit és addigra még jobbat még olcsóbban vásárolhatok. Sajnos ez így nem működik mert ha mindig csak várok akkor soha nem veszek meg végül semmit. Ha megvan rá a keret akkor abból kell kihozni azt amit az ember a saját részére a legmegfelelőbbnek gondol és nem halogatni hogy majd lesz olcsóbb is valamikor.
A kifutott termékek meg szolgáltatásaik alapján legtöbbször már nem mondhatóak éppen korszerűnek. Márpedig ha az ember vásárlásra adja a fejét akkor szeretne olyat venni ami nem egy több éves technológia hiszen nem minden évben vásárlunk ilyet (legalább is a többség biztosan nem). -
kecsetif
aktív tag
válasz
üzenetére
Hát nem volt az olyan fényes 15 év. Tanultam, igy csak kommerszre futotta, használtan. De vagy száz készülék megfordult a kezeim között.
Hat év múlva külön is fogom választani a zenét és a mozit, de addig ezt a helyzetet kell elfogadni.
Végül is ha a zene csak egy "kicsit" fáj, az már jelenleg ok.
Közben, megtaláltam a bd lejátszós fórumot, gyorsba' olvasom visszafelé, hátha valaki elszórt valami hasznos információ-mozsát. Már csak 2 nap maradt dönteni. -
kecsetif
aktív tag
válasz
üzenetére
Ez a firmware dolog azért nem túl bizalomgerjesztő.
HTPC van mellette, ez csak a lemezeknek lesz. Már a zene nem számít olyan sokat, de sajnos a kábé15 év hifizés nem múlt el nyomtalanul. Márkából bármi szóba jöhet. A pana, sony aktuális zászlóshajók vajon milyenek lehetnek ehhez képest, nem hallottad véletlenül azokat valahol? -
-
krx21
nagyúr
válasz
üzenetére
"A centiket pedig miért bíznád az erősítőre, mikor nálad pontosabban senki nem tudja lemérni."
No igen, de a fizikai elhelyezkedés csak egy dolog... A megfelelő kalibráló mikrofon belekalkulálja a szoba akusztikáját is, tehát az időzítéseket tekintve pontosabb lehet...
Én sem szeretem a nagyon zajos filmeket...(pl. Bombák földjén...) Ez a rendezői fogás nekem nagyon nem tetszik...Elég lenne ha csak a színszűrőkkel játszanának. Jó hogy nem csinálnak még a hangban is zajokat, csak mert az egyéniség...

"...A megfelelő kalibráló mikrofon... És a Sonyhoz ilyet mellékeltek?"

Na ezt nem tudom, de a centinél, akusztikailag pontosabb lesz szerintem... Legalábbis remélem...
-
spiky03
veterán
válasz
üzenetére
Igen tudom, hogy ez lenne az ideális sorrend, de jelenleg úgy érzem, hogy a centerem a leggyengébb láncszem, meg a filmek a centerből szólnak inkább, a csimbumhoz meg jók még az Eltaxok.

Nah meg itt mondtátok, hogy a jó sub is elengedhetetlen a jó mozihoz, így ezért gondoltam arra a második helyen.
Nah meg ezekre tudnám jobban összekuporgatni a pénzt, mert pl a center 40-50 körül lenne és a sub is kb ilyen áron vennék, míg a frontok használtan kb 100 fölött lenne.Thx neked is MaTTeS.
-
z123456789
addikt
válasz
üzenetére
Ok!
Kezel 4TB-t is, viszont amit amazonon néztem az "ohne wlan".
Tehát akkor marad a DUNE, mert az meg 59 990.
Na de várjunk csak!
A Mede8er-ben sokkal több funkció elérhetö.Na most döntsön valaki helyettem!
Lécci´!Háhá!No meg a garancia!

-
-
atom18
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi, még jó, hogy megkérdeztem mert én Blu-Ray lejátszóra gondoltam. Jelenleg a PC össze is van kötve az erősítővel HDMI kábellel, és onnan pedig a TV-re is szintén HDMI kábellel, de van most egy olyan problémám, hogy mikor át rakom monitorról erősítőre a képet (mert úgye elsődlegessé teszem a tv képét mert minek fogyassza az áramot 2órán keresztül a monitor is), akkor minden rendben van szépen át is vált, de mikor vissza akarom váltani, vissza is vált leveszi a tv-ről a képet és ráteszi monitorra de mikor (ugye HDMI 2-re van kötve tv-n) és visszanyomom a tv-t tv adásra rögtön megszűnik a kép számítógépen és ráteszi tv-re de mikor visszanyomom HDMI 2-re a tv-t akkor automatikusan visszaáll monitorra de ha visszanyomom a tv-t tv-re akkor monitor kikapcs és megint nincs kép...nem értem miért csinálja ezt... mondjuk tény hogy azóta vettem észre mióta volt driver frissítésem!
-
spiky03
veterán
válasz
üzenetére
Én is várom már, hogy a bővített változat is kölcsönözhető legyen HD minőségben, mert eddig csak a mozis van fent, azt meg láttam a moziban.

Nah de majd tervezem a lemez megvételét is, mert egész baráti áron van a sima meg a fémdobozos kiadás is.
Persze azért még várok vele, hátha leakciózzák.
Meg most a hangfal cserére kell tartalékolnom, hogy minél előbb meglegyen, mert ugye ez a Pio már megérdemli a rendes hangfalakat, hogy rendesen szóljon. 
-
spiky03
veterán
válasz
üzenetére
Auto surrond-ba van állítva már ha mozizom.

Sztereón pedig Pure Direct van beállítva, de majd megnézem mi változik, ha átállítom csak Direct-re.
Mondjuk amíg nincs rendes hangfalam, addig nem lesz olyan élvezetes a muzsika, de ez van ezt kell szeretni.

Rádiónál bekapcsoltam azt a módot, hogy szélesíti a hangképet vagy mit.
Úgy kisit dinamikusabban szól. Gondolom ez valami olyasmi lehet, mint a Yamahánál volt az Enhancer mód. -
Norbi 72
veterán
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tehát 10K a teteje,ez remek.Hogyan lehet kábelt kipróbálni?Elhozom az üzletből a kábeleket,és amelyikkel jó azt veszem meg?Van ilyen?
(#50347) xtremetuning
Ha nekem írod,hogy ez fontos,elárulom:
LG 50PK350 tv 3 éves,csere kb.2-3 éven belül esedékes Panára.Ha lesz még plazma tv....
Samu BD-D8200 lejátszó
Onkyo TX-SR608 erősítő
Magnat Vintage 450 front
PSW 110 sub
Jamo center/háttérA hangrendszert a kesöbbiekben egységesíteni szeretném,bár nekem így is nagyon tetszik a hangja.
De ezt a részt most hadjuk,majd ha esedékes lesz,visszatérünk rá.Mediaplayer is esedékes a közeljövőben.
Toobee:itt van a cucc.
-
Norbi 72
veterán
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
üzenetére
Engem az győzött meg, hogy elolvastam hogyan működik. MEgdobálnának a luminosok,de sztem a DSD inkább arra való, hogy szarból jó kis kuckót lehessen építeni. Nagyon jó PCMes lánc esetén nem hiszem, hogy sokat hoz.
foobarral indultam,de kissé továbbfejlesztettem az abban található megoldást

Ha ott már boldogulsz, és ott is érzed előnyét, majd elmondom
-
bajnokpityu
félisten
válasz
üzenetére
Persze, van,hogy HTPCről hallgatok DSD-t.
Jó lenne meghallgatni egy magas kategóriás SACDt, de nekem pont azért szimpatikus a DSD,mert kb a chip előttig közvetlenül analóg jelhez hasonlóan megy az adat, és nagyjából a dac chip órajele, táplálása lesz a mérvadó. Ezért az ilyen hendikeppesen hosszú lánc végén elég nagy lehet a hangi előny.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- Eladó Honor X7a 4/128GB Kék / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pöppet mozog a membrán. Nem gyenge kilengésekkel. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkora is funkcionál vele?