- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave118
senior tag
Szerettem volna az AVR-el pariba rakni, hogy mozin ne okozzon gondot az esetleges hangkép különbség, bár ha a két készülék között lesz 20 év akkor eleve felesleges ezzel foglalkozni. SC-1223-as AVR-em van, egész jó hangja van de lenne hova fejlődni, ezért gondolkoztam egy sztereó lánc beiktatásával.
-
VoidXs
nagyúr
Nem nézem le, aki egyszer benézett egy ilyet (csak próbálom jó útra terelni), mert a termékkategóriák többségénél az eszement árkategória tényleg annyival többet ér, ilyen például az autó, kamerák, vagy absztraktabb mércével például a biztosítások. Ugyanakkor ezen termékek esetében lényegesen könnyebben látod a különbséget, a házimozizás ezért mehetett át abba a kategóriába, mint például az írószerek, ahol egy márka a szép kurzív betűivel már el is adta magát egy hülyébb milliomosnak. Ehhez már érteni kell, hogy ne húzzanak le. Tudok neked olyan mozit mutatni, ami "csak" 50 milliós (a hang része), de garantálom, hogy nem fogsz jobbat hallani, maximum egyenlőt, holott rengeteg olyan házimozis és hifis vacak van, aminek a darabja ennyi, nem a teljes rendszer.
Én is sima rezet használok (csak a plafonra akár hangszórónként hármat is), mert ki van mérve, hogy annál jobb nem kell. A HDMI-m métere 1000, mert pontosan ugyanazt a minőséget hozza, mint a legdrágább társa, amit csak találhatsz.
-
Snoop-y
veterán
Egy bizonyos kategoria felett mar voodoo.
Pl ami a kepen van kabel (az a regi) es az uj Vincent kabel kozott en hallani velem a kulonbseget de majd csinalok vaktesztet csak kell hozza segitseg aki cserelgeti.A reginek metere olyan 26 CHF korul volt a Vincent kb 70.
Mondjuk amit hallok lehet hogy a csatlakozok miatt van.
-
VoidXs
nagyúr
Itt az ábra, ez alapján nézd meg, hogy az erősítőd csillapítása és a szükséges távolság függvényében mit kell venned. Ha AVR-re építesz, akkor a legjobbak csillapítása is 250 körüli, inkább rá se írják, szóval egy Inakustik Premium bőven elég a frontokhoz. Nyilván egy 1000-es Crown-nál ez teljesen el fog szállni, ezeknek a többtíz/százezres dolgoknak ott van csak értelme. Illetve ott lenne, ha nem 18 AWG-s szutykok lennének, mert ez így lehúzás.
-
BBéci
legenda
Hifis és házimozis alkotóelemeket alaposan meg akarom hallgatni, mielőtt pénzt adok értük. Nekem ne a support mondja meg, hogy mit vegyek. Maradva a szubládáknál, bemegy az ember a Home Movieba és kipróbál 3-4 fajta SVS-t, plusz néhány másikat, ami raktáron van. Utána irány a Stream Audió, Velodyne és egyebek fülelése és így tovább.
Amikor tavaly elemlámpa vásárláson törtem a fejemet, kipróbáltam 5-6 darabot, mielőtt döntöttem volna. Nem rendeltem meg látatlanba pedig csak 100 eurós tétel, nem 1600.
Mi alapján számoltad ki a 30 euró szállítási költséget? Nálam 99-re jött ki. -
BBéci
legenda
Egyértelműen elvetem a mobiltelefonos hangnyomásmérést, hasonlítottam normális műszerhez, valóban durva eltéréseket tapasztaltam. De nem telefonos mérésről van szó, az ELAC rendszerének más a titka, olvasd el az AVO tesztet!
Na persze, majd megrendelek Norvégiából 2-3 Arendalt, hogy ki tudjam választani a nekem tetszőt. Aztán a másik kettőt küldjem vissza a saját költségemre. Soha! -
Nemir Ombe
addikt
"14 hüvelykes hangszóró felületben pont akkora mint a két darab 10-es"
De arról sem érdemes megfeledkezni, hogy egy nagyobb membrán mennyivel "lustább" és "pontatlanabb" tud lenni, mint 2 db kisebb (persze vannak kivételek, de az többnyire más árkategória) .... nem mindig a méret a lényeg ....
-
bajnokpityu
félisten
csomó rettenetesnek számitó helyen hallottam már jó hangot. igen, persze lehet hallani, hogy nincs kimaxolva a lánc tudása, de őszintén, melyik lánc van kimaxolva? ezért érzem túllihegett dolognak.
autóban pl normál mérési módszerekkel esélytelen mérni. semmi köze nem lesz a hallott hangnak a mért értékekhez, ezért nem is szokták mérni. viszont igen kellemes fázist sikerül egy tapasztaltabb beépítőnek összehozni DSPvel, fülre, ezért függetlenül, hogy 5centinként más visszaverődéseket kapsz kocsiban, hangnyomás átvitele abszolút nem lineáris, mégis élvezettel lehet zenét hallgatni sok autóban, nem is feltétlen ökör áron. nekem is simán összejön a libabőr egy összesen kb 150rugós komplett láncon. és nem tudom, hogy van-e olyan lakószoba, ami még egy autónál is rosszabb lenne.
-
-
Quetz
őstag
Lehet, hogy félreérthető voltam. Én ár/teljesítmény szempontjából értékeltem a dolgokat.
SVS SB1000: 180k
SVS SB2000: 250k
Elac 2070: 380kEz alapján > javuló sorrendben:
SB1000 > SB2000 > Elac 2070 = 2xSB1000 > 2xSB2000 > ...Az Elac 2070 a két membrán miatt úgy viselkedik, mintha stackelnénk 2 subot és van EQ-ja. Az SB1000 picit jobb végfokkal rendelkezik és optimálisabban elhelyezhető. Nem lehet kijelenteni szerintem, hogy melyik az egyértelműen jobb, mindkettőnek vannak olyan előnyei, amivel a másik nem rendelkezik.
Én például egyiket sem venném, mert 30nm-en egy Arendal Sub2 dolgozik, amiből simán el tudnék képzelni egy másodikat is.
-
BBéci
legenda
22 négyzetméteres a szobám, többször üzemelt nálam egyszerre két szubláda és nagyon tetszett a hang. Ugyanakkor bőven elegendőnek tűntek egymagukban is a csúcskategóriás darabok, köztük az ELAC SUB 2070, SVS SB-4000, REL S/5, Velodyne SPL1200 Ultra. Ezekből kettő alighanem fokozta volna az élményt, de igencsak sok pénzért.
-
BBéci
legenda
Egyértelműen nem azonos kategória az SB-1000 és az SB-12NSD. Utóbbinak az SB-2000 lehet a párja, vagy ellenfele, ahogy tetszik.
Elképzelhető, hogy valakinek kevés lenne a szóban forgó helyre két darab 12NSD, ízlés és igény kérdése. De mivel most egy van és az duplázná, bizonyosan jelentősen emelkedne az élményfaktor. -
törölt tag
Tehát egy számítógépes audio eszközt keresel, ami sokcsatornás analóg jelet ad ki? Stúdiókban jellemzően a bemenő csatornákból van bőség, sok kimenetre nem igazán van szükség, ahogy szoftveres korrekciókat sem használnak, így hát ilyen eszközt stúdiókban nem nagyon találsz (mivel magas minőségű kontrollrendszert használnak korrekt akusztikai környezetben). Ennek ellenére persze léteznek soksávos hangkártyák, elsősorban házi stúdiók számára (Apogee, RME, Presonus, TC Electronic, stb.).
-
VoidXs
nagyúr
A késleltetést nem itt adod meg, de ki tudod számolni REW mérés alapján is. Az a program abszolút nem egy liga az AVR-es önbemérőkkel, egyrészt minden egyes ponton belenyúlhatsz, másrészt egy végtelen szűrős megoldást hasonlítunk jó szívvel 100 szűrősökhöz, amikről azt se tudjuk, hogy milyen szabványra illesztik a hangot. Én eddig hiába mértem akár a YPAO általi eredményt is, közelébe nem volt semelyiknek, az Audyssey Pro meg aztán már tényleg egy világfájdalom, amikor olyan, akár 15 dB-es kiemeléseket generál, amik előtte nem voltak ott. A Dirac olyan egzotikumokat is tud, mint például lecsengéskorrekció (bár ez általános minőségromlással jár), míg a REW csak közvetlen jelet mér (kivéve, ha hülyén van ablakozva). Ugyanakkor a Dirac mélykezelést nem, vagy erősen kompromisszumosan tud, erre elengedhetetlen az EQ APO.
A stúdiós cuccok eszement drágák, például azért, mert még azt is túlélik, ha rájuk küldöd a fantomtápot, de az ár/hangminőség arányuk messze lemarad a mezei kártyáktól. Néha jól jön a szimmetrikus kivezetésük, a Crown-ok be is fogadják, de itt most nem stúdiós költségvetéssel beszélgetünk, nem ér annyit, illetve nem házi körülmények közt ér annyit. Eközben a Xonar kártyák hírhedtek arról, hogy 3-5 évente cserélni kell őket, mert egész jelutak rohadnak le, de még így is ez a legolcsóbb alternatíva bármivel szemben.
-
VoidXs
nagyúr
Igen, a hangkártya közvetlenül csatlakozik az erősítőkhöz minimális jelúton. Az MPC-HC alapbeállításon tökéletesen kezeli a dekódolást, bár illik frissíteni a LAV szűrőket, mert már fél éves van a kiadott verzióban. Videó processzornak a madVR ajánlott, de nekem van felette egy ffdshow, mert a mad-féle deband semmit nem ér.
A hangot teljesen feldolgozza az Equalizer APO + REW, a tapasztalatok alapján összemérhetetlenül jobb minőségben, mint ami bármilyen AVR-ben van. Volt, aki csak azért vett MiniDSP-ket, hogy ennek a kalibrálásnak egy egyszerűbb változatát beiktathassa egy hagyományos házimozis láncba. Ennyit érnek a "jobb fajta erősítők által bemért dolgok". Erre pakolhatsz még egy Diracot, ha szeretnél, de általában elég szokott lenni így is. A hangerők EQ-ból meg vannak oldva, a késleltetéseket viszont külön kell beállítani, de nyilván lehet. Még a mélykezelésre is sokkal több lehetőséged van, mondjuk használhatsz külön vágós ládát, ezáltal nem teszed tönkre az LFE sávot, mint konkrétan az összes AVR.
(#147572) -KP-: Az Atmos a Windows API-i közt már teljesen létezik, nem egy játék használja is, csak az első Atmos-képes hangkártyákra várunk.
-
törölt tag
A Heed készülékeiről fura legendák keringtek a múltban, pl. nincs rájuk hatással a kábelcsere, meg az akusztikára sem kényesek. Ez persze mind nem igaz, csak az áll mögötte, hogy a Heed vezetője nem szeret ezekkel a témákkal foglalkozni, de ő soha nem mondta, hogy valamelyik nem számítana.
-
VoidXs
nagyúr
-
BBéci
legenda
Nem ismerem a T sorozatukat, de amit igen, az kiváló, ha szerinted nem jó az S/5, akkor írd azt.
A Velodyne olcsó szubládái is erősen felejtősek, Impactért nem adnék 10 forintot sem. Viszont Az Optimum SPL Ultra) és a DD embertelen jók. A JL Audio sem az olcsóbb szériáiról híres, hanem a Fathomokról. A Sunfire kivétel, mert mindegyik sorozatuk kiváló ár/érték arányú, igaz, nincs high end szubládájuk.
Direkt megvásárolhatókkal nem korrekt összehasonlítani az árakat. -
törölt tag
"Ha mindenáron el akarod költeni ezt a nem kicsi összeget, egy jobb AVR, végfok, jobb szubládák, jobb hangfalszett mind sokkal de sokkal többet hozna a konyhára."
Őszintén szólva én pontosan az ellenkezőjét láttam: ennyiért nem tudok érdemben feljebb lépni, ahhoz sokkal többet kéne a komponensekre költenem. Ezért merült fel, hogy akkor már kipróbálnám ezeket a kábeleket. De ha leírod, melyik AVR-ekre, szubládákra, vagy hangfalszettekre gondolsz, azt szívesen veszem.
Külön végfokot egy éven belül biztos nem akarok, később talán.
"Első körben körülnéznék az AVX aprón"
Köszönöm, tényleg, de egyáltalán nincs időm és energiám erre, nem is akarok ennyire beleborulni a dolgokba. Én az vagyok, aki körülnéz, dönt (most itt vagyok bizonytalan), vásárol, aztán nem néz vissza.
-
törölt tag
Jól látod, a leírt,és a személyes eszmecserék fényévekre vannak egymástól...
Egyszer szívesen részt vennék egy fórumtalálkozón az itteni tagokkal...
Főleg, hogy lenne pár ember akinek kedveskednék egy kis ajándékkal mert sokat segítettek, de meghálálni még nem tudtam... -
zsoika
addikt
Ez a Dynavoice Challenger Sub 10 EX alsó frekvencia átvitele 40Hz ....nem sok egy kicsit?
Régebben nézegettem Én is ezt a típust de ez az érték elriasztott és végül a mostani KEF Q400b-t vettem.
Nemir Ombe: Kösz Nemir ...meg is válaszoltad ! Azért egy zárt láda nekem még mindig jobban tetszik hangban , de a TAGA pont az ami nem olyan ömlengős basszusreflex.
-
-KP-
addikt
-
kelna91
senior tag
-
kelna91
senior tag
Erre gondolsz? Elég komolyan néz ki, el tudom hinni róla, hogy jobban szól, mint a kisebb hangszórós Onkyo. Viszont nem nagyon tudnám úgy elhelyezni azt a két hatalmas frontsugárzót úgy, hogy ne zavarjon. Inkább kisebb szateliteket szeretnék, amiket könnyű falra vagy polcra tenni.
Nem vagyok audiofil, inkább csak egy kicsit jobb hangzást szeretnék, mint amire mostani hétezer Ft-os Logitech PC-s 2.0 szettem tud. Eredetileg csak egy 2.1-es hangprojektort akartam, aztán rájöttem, hogy az még rendes sztereót sem nyújtana nagyobb távolságból, így zenehallgatásra sem lenne elég, és ha már ennyit kiadok, akkor legyen inkább egy 5.1-es rendszerem, amivel a filmnézés egy kicsit nagyobb élmény lenne. De ez is marginális előny számomra, mert amúgy nem sok effektes filmet nézek.
Összefoglalva, a lényeg, hogy ha már hangra költök, akkor szeretnék egy minél sokoldalúbb, minél jobb minőségű rendszert kihozni 250 ezer Ft alatt. Azt már föladtam, hogy egy hangprojektor egyszerűségét keressem, de nem szeretnék sokat bütykölni, sem átrendezni a lakást. Egyébként egy 16 m2-es szobába fog kerülni a rendszer.
-
kelna91
senior tag
Nem világos, hogy nekem szól-e a beszélgetésetek, mert nem lett senki megszólítva, és két ilyen kis hülye kérdezget az olcsó házimozikról, de akkor most mondom, hogy a topik bevezetője alapján tettem fel itt a kérdésemet.
"Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel."Nem gondolom, hogy egy 230 ezer Ft-os szett alsó-középkategóriás lenne, mikor 40-50 ezer Ft-tól lehet kapni házimozit. Világos, hogy az a belépőkategória, de az ötszörös árú már talán nem az.
Egyébként számlára kell a szett, használt nem játszik.
Ha pedig leírnád, hogy mitől olyan minősíthetetlen, olcsó hulladék egy ilyen "konzervdobozszett", az konstruktívabb lenne, mint ez a kvázi "pff mekkora hülye, és még csóró is" hozzáállás.
-
zsoika
addikt
Természetesen minden szavad igaz és Én is amondó vagyok ,de nem vagyunk egyformák. Vannak olyanok akik csak újban gondolkodnak és csak ennyijük van rá....ráadásul hitelre szeretnék, ezért használt nem játszik.
Nincs helyük, vagy nem akarják megtörni a szoba jellegét stb.
Csak annyit szerettem volna közölni ,hogy ne vessük el azonnal a bögreszetteket és próbáljunk a kérdező fejével gondolkodva (nem leoltva), válaszolni amit kérdez. Legfeljebb jobb útra terelni ,de végtére is Ő fogja hallgatni....neki kell hogy megfeleljen.
Jó az igaz, hogy a kérdés sem ide, a haladóba kellett volna feltenni szerintem. Sokszor megkapjuk, hogy agresszívan viselkedünk itt és a belépőben is. Persze csak jót akarunk a delikvensnek, csak Ő/Ők ezt nem tudják és marhára megsértődnek, illetve rossz hírünket keltik. A bögrék, a kommersz gyártók "házimozi" szettjeihez képest sokkal jobbak és árfekvésben hasonlóak.Én is 30eFt /pár vettem a hangfalakat, Sony 1040 70eFt.
-
zsoika
addikt
"Volt szerencsém olcsóbb Samsung házimozihoz"
Ahhoz a samuhoz képest ég és föld. Ennyi pénzből komplett 5.1(sőt ATMOS) újat nehéz jobbat venni.
Ha kicsi a hely és nincs nagy igény, elvárás akkor még jó is lehet...szerintem.
Volt 3 bögreszettem és simán elvoltam vele.
1., Denon 1909+Sony pascal 835ED (használtan 100eFt)
2., Onkyo 515+Hk hkts 16 (használtan 120eFt)
3., Onkyo 535+HK hkts 60 (használtan 200eFt)
Az utóbbi már meglepően jól szólt ....igaz újkori listaáron már 400eFt körüli lett volna.Aztán elmentem ELACielvtárs-hoz hallgatózni és rájöttem hogy igénylem hangban a 80Hz-es vágást, amit ugye ezek a szatelitek nem tudtak prezentálni.
Sajnos a nappalim nem lett nagyobb és a bútorok sem kisebbek, de az asszony 5letét megvalósítva kettévágtam egy bútort és így már lehetőségem nyúlt egy "polc"sugárzós rendszert kiépíteni.
-
python1
veterán
Lelkemből szóltál,éppen írni akartam,hogy lesz egy rev 2gen ES változat belőle.
Mielőtt még jönne a sav zuhany,biztosan jól szól,és a becsületére legyen írva a gyártónak,hogy legalább tett bele merevítést.Érdekes dolog ez,mikor diy-ben tervezünk meg egy dobozt,kerül bele merevítés,még gyári ajánlásra is,akkor a gyár miért felejti ki belőle?
-
Quetz
őstag
Olyan, mintha 80Hz-től egy egy 24db/oktáv low pass filter lenne beépítve a mélynyomóba. Amúgy korrektül megépített ládának tűnik a belsejét elnézve.
-
törölt tag
Ismerem azt a tesztet, olvastam..
Tanulságos, és ahogy feljebb is írtam, teljes mértékben egyetértek azzal, hogy az érzékszerveink be tudják csapni az embert....
Csak azt mondom, hogy lehetőleg olyan kábelezést válasszunk, ami kategóriájában illik a rendszerhez...
Nyílván a HDMI kábel más terület..A nagyon komoly több százezres kiegészítőkkel/ kábelekkel, pedig szerintem csak nagyon kevés embernek van tapasztalata, mert azok pozitív hatása (amennyiben van) olyan eszközökön mutatkozik meg amiknek a listaára egy vidéki lakás árával vetekszik...
-
Nemir Ombe
addikt
Mivel manapság a kinézet ad el egy terméket leginkább (lásd: pl. Klipsch), ezért mindenkinek (többé-kevésbé) be kell állni a sorba .... meg amúgy is a "modern nappaik" többségébe a fekete/fehér mutat a legjobban, akkor minek más szín ....
BBéci:
A center tényleg érdekes lett, kíváncsi leszek rá élőben, hogy milyen, bár ezek ott a gyárban nem olyanok, hogy bármit is elrontsanak....Elvtárs:
Vigyázz mit írsz, mert megint jön a "fradidrukkerek haragja" ..... -
Q
senior tag
Mert próbálom olcsóbban megúszni
(#146505) Tottu
Falba akarod építeni vagy mennyezetbe?(#146506) python1
Tervezni én is tudok, csak még várok a megfelelő alkalomra (lotto5)
De biztosan komoly lesz. Amikor a mozimat tervezgettem, építgettem, mások voltak az igényeim, mások voltak a lehetőségeim. Most már máshogy állnék hozzá. Helyette marad a toldozás-foltozás. Sok sikert hozzá! -
BBéci
legenda
Kiegészítem az One Array rendszerrel kapcsolatban leírtakat.
A SAM1HF/SAM2LF egység frekvencia-átvitele 60-40000 Hz! Azért ennyire magas, mert tartalmaz egy "Ultrahigh-Frequency Driver " magassugárzót. [link]
Úgy tűnik, ez engem igazol, igenis kell a 20000 Hz feletti tartomány! -
VoidXs
nagyúr
Felsőkategóriában (3/4 utas két méteres állatok) már minden remekül szól. Ott a QSC-ről is hallottam olyat, hogy hibátlan, bár hozzá kell tennem, hogy nem volt szerencsém ilyen QSC-khez, csak JBL-ekhez, de olyan ember mondta, akinek a szakvéleményét nagyon sokra tartom. Itt viszont a legolcsóbb darabokról beszélünk, amikre értelmes tölcsér sem került. Magyarországon én csak ilyenekről tudok, és egytől egyig vállalhatatlanul szólnak (Allee).
A piacvezetőt nehéz meghatározni. Az európai helyzettel elég jól tisztában vagyok, egyértelmű a JBL vezetése, Kelet-EU-ban simán 80%-ra is tehető. A "premium large format" (pl. IMAX, Dolby Cinema, Cinemark XD) más tészta. Itt minden van, aki épp támogatja az ötletet. Az IMAX partnere a JBL, ott van egy pontjuk, de a versenytársaknál olyan márkák kerülnek elő, mint Christie, Stage Accompany, RCF, vagy akár a Klipsch. Nálunk az a piacvezető, aki mellett a CC leteszi a voksát, mert övék a termek 2/3-a. Így projektorban a Barco, holott szánalmas projektorokat gyártanak rosszabbnál rosszabb technológiákkal, de legalább olcsók. Szerencsére az átvett termeik (tehát szinte mind) akár középkategóriás JBL-ekkel szereltek, és az újabb beruházásaik (pl. Aréna) arra engednek következtetni, hogy szakítottak a QSC-vel.
-
VoidXs
nagyúr
A CinemaNext árul mindenhol. Róluk azt kell tudni, hogy az összes jó mozit ők építették Európában, 4 magyar srác fejenként az elmúlt 20 év összes Dolby, Barco, és Christie vizsgájával, sokat tanultam tőlük. Szóval ha össze is rakatod velük, garantáltan hibátlanul be lesz állítva.
rootmin: Minden mozis eszköz ezt jelöli be célnak, arra is állítják őket, még sweeppel is, ami a rózsazaj minden hibájától mentes. A különbség Atmos óta annyi, hogy csak a magasakat állítják X-re. Egyszerűen megmaradt, nagyon nehéz lenne kivezetni. Moziban nincs komoly DSP, egyszerűen 31 sávos EQ-t kapnak a teljes csatornák, és egyetlen PF-et az LFE. A CP850 az első, ami tud REW-félre kalibrálást.
-
BBéci
legenda
Amit idéztél, az nem sztereó zenéről szól, hanem koncertfilmekről. Ráadásul csak a surround hatásról, nem a természetességről, transzparenciáról és egyebekről, amik a sztereó zenehallgatás során értékelendő tulajdonságok.
Tévedés, soha nem sugalltam azt, hogy szakértő vagyok.Sőt, mindig visszautasítottam ezt a titulust. Csupán rengeteg tapasztalatot szereztem.
-
BBéci
legenda
Nem tettem hozzá, most pótolom: JBL Synthesis One Array rendszerre gondoltam, ami szerintem és töb ismerősöm szerint sztereó zenéhez nem ideális. Sőt, az 1400 Array sem.
A Confidence nem szar, de nem is ajánlják házimozi frontsugárzónak.
Az pedig a magánügyed, hogy mit veszel komolyan és mit nem, tehát engem cseppet sem érdekel. -
VoidXs
nagyúr
A felsoroltakból mindet hallottam, a JBL-ek jók, bár a C211 nagyon fura (főleg ha a bütyök miatt fejjel lefelé kerül a helyére), viszont a QSC nem jött be. Azon kívül, hogy a hangminőségük gyatra (Magyarországon a Cinema City használ csak ilyeneket, ez sokat elárul), nem is tartósak, az ilyen termek tulajdonosai rendszeresen panaszkodnak arra, hogy teljes falakat kell cserélni, mert nem viselik el a papírforma szerinti teljesítményt. Beszállítói panasz is van bőven, rendszeresen fele teljesítményen kalibrálják őket, mert ha a specifikációk alapján kicentizik, 3-ból 2 tölcsért kinyír a mérőjel.
(#146265) alphamooncam: Nem rontani kell az értékeken. Az a probléma, hogy az a paraméter nem kezeli a hangmagassággal lineárisan eső hangnyomást, márpedig filmre 2 kHz-től oktávonként 3 dB esés kell. A Klipsch Pro spec sheet-jeiben például le van írva, hogy X-görbére illeszkedve, a mellékelt EQ-val mekkora tartományt fednek le, ott már rendszeres a 20-20000 Hz.
-
python1
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest