- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Srácok, használ valaki SVS Prime szériából Bookshelf dobozokat? Komoly tesztet nem találtam, vennék hat darabot, kivancsi lennék van e valakinek.
Onkyo RZ 810 AVR mellé. Vagy 600ezer környékén esetleg ötlet?
Köszönöm -
brobi76hun
tag
Köszönöm a sok segítséget neked és azoknak is akik segítettek!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
brobi76hun #152595 üzenetére
Az a jó, ha nem jelenik meg semmi DD vagy DTS, játék amúgy soha nem is az, csak konzolon. MPC-ben is kapcsold ki a bitstreamet, jobb nélküle.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
brobi76hun #152596 üzenetére
A HDR csak akkor működik ha a lánc minden eleme támogatja azt.
Forrás, erősítő, tv. -
brobi76hun
tag
Ti milyen lejátszót használtok? Ami viszi a HDR-t vagy az a tv tudja és nem függ a lejátszótól?
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152590 üzenetére
Szia!
Próbáltam az alaplapival de nem adott hang beállítási lehetőséget, bejött az Intel HD Grafikai beállítás de ott csak képi lehetőségek voltak. Így ma vettem egy(( https://www.bestbyte.hu/HDMI/Delock-65573-Displayport-1-2-dugo-HDMI-huvely-4K-aktiv-fekete-adapter-p127091.html )) Ilyet és bedugtam a VGA-ba a HDMI mellé, ez most egy DP-s-HDMI, de úgy látom kijön mindenféle hang a sima DD, DTS, DTS HD master, true sound, stb. Viszont, van két érdekes dolog, az egyik hogy csak a Media Player Classic tudja lejátszani mindenféle megszakadás és probléma nélkül úgy, hogy hang csatorna váltásnál nem akad ki. A sima Win player, 5k player nem bírja, kilép hibával. A másik, hogy játékoknál nem kapcsol be sem a DD sem a DTS. Megint csak félig oldódott meg a problémám, de már így is jobb mint volt, sajnos nem az igazi.
Most úgy oldottam meg hogy a (VGA HDMI a TV HDMI-be (kép)). (VGA DisplaPort-osHDMI az Onkyo HDMI PC dugóba (Film)), és a (SoundBlasterZ Optika az Onkyo Optika ez a (játékokhoz)) -
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
brobi76hun #152584 üzenetére
Átalakítóval nem fog menni, akkor inkább a HDMI splitter. Alaplapi HDMI nincs? Mert az is jó hangra.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #152578 üzenetére
En ezt ugyoldottam meg, hogy a hatso falra a plafon ala tettem egy konektort.
Igy ha teljesen a falnal lesz a projektor akkor konnyen be tudom dugni, ha meg esetleg tavolabb akkor meg majd kap egy feher kabelcsatornat es kesz. Igaz ez lehet nem lesz olyxan szep, de ez van.
A HDMInek meg a projektornal vagok lyukat a plafonon (gipszkarton) es ott jon majd le.
A frontoldalra rakattam akkora csovet a falba amin felmegy majd a kabel is. Legalabbis remelem elfer a ket hatso hangfalkabel mellett.ha atmos is lesz akkor vsz mar nem fog...
Amugy nalam is max akkora vaszon fog elfeni es en kb 3,5 meterrol nezem majd.
-
Pappsi70
csendes újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Ki melyik erősítőt tartja jobb vételnek?
Yamaha RX-V540
Vagy
Harmon Kardon AVR-130
Köszönöm a tanácsokat! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152585 üzenetére
Az olcsó, belépő kategóriás készülékekre a rövid vetítési távolság jellemző, kicsi a zoom átfogásuk, lencseeltolás nélküliek. A komolyabbak cirka 3-5 méterről vetítenek 2,5 m széleset. Viszont középállásban legélesebb a képük. Ha előbb alakítod ki a helyét, az a gombhoz a kabátot történet, nem lesz könnyű megtalálni az odaillő gépet.
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152581 üzenetére
Most néztem a VGA-t és ott, egy HDMI és egy DispalPort van. Akkor a HDMI 2.0b marad a TV-be mint kép, a DisplayPort meg megy az Onkyo-ba mint hang. Köszönöm a nagy segítséget, régóta küszködöm már ezzel de eddig nem találtam meg a megoldást.
Akkor holnap be kell szereznem egy átalakítót DP-ről HDMI-re.
Még egyszer Köszönöm! -
Zigi
senior tag
válasz
brobi76hun #152579 üzenetére
Szia. Egyik hdmi-tv, másik AVR-be menjen. Windowsban kiterjesztett képernyőt használj, akkor be tudod állítani az tv képére a 4k-t, az erősítőére pedig a 1080p-t. A hangeszközöknél pedig ki kell választani, hogy hova menjen a hang. A hangkártyára nem lesz szükség.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
brobi76hun #152579 üzenetére
Bármilyen HDMI, DP, vagy DVI-D eszköz ugyanúgy hangkártyaként jelenik meg. Az ARC és az optikai hangminőségben vakvágány, PC esetében a helyben dekódolt, tömörítetlen PCM a cél, ez pedig csak a videokártya portjain megy ki.
-
brobi76hun
tag
válasz
VoidXs #152576 üzenetére
Szia! A VGA-n van 2 HDMI csati. Jelenleg a VGA-ból jön a HDMI 2.0b a Tv-be. Kép rendben!
Hanggal vannak problémáin. Most Optikaival van összekötve a Sound Blaster Z az erősítővel de csak DD és DTS-t tud!!! (Ez a fő gondom)
És HDMI 2.0 TV-ből az Erősítőbe. ARC!
Akkor azt mondod, hogy dugjak még egy HDMI-t a VGA-ba és azt kössem össze az erősítővel. Arra elég a HDMI 2.0- mert HDMI 2.0a-b-m már nincs? De így nem kerüli ki a hangkártyát? -
Dorian
félisten
válasz
BBéci #152572 üzenetére
Teljesen igaz, nekem is a poszt után jutott eszembe, hiszen most is 5 cm hézaggal vannak az elnyelők a fal előtt.
Vetítőben nem vagyok otthon, azt milyen messze kell a tervezett 2,5m-es vászontól felszerelni?
Atmos mennyezeti sugárzókat hová kell tenni?
Utóbbi lehet nem is lesz, de addig akarom a falakat, födémet horonyvésetni, csövezni, amíg nem költözünk, aztán max üresen marad. -
VoidXs
nagyúr
válasz
brobi76hun #152574 üzenetére
Ha az erősítő nem visz át 4K-t, vagy szoktál játszani, akkor a PC-t kösd össze az erősítővel és a TV-vel külön, de kép csak a TV-re menjen, míg hang az erősítőre. Ha ilyen problémáid nincsenek, akkor PC - AVR - TV a HDMI lánc.
-
brobi76hun
tag
Boldog újévet mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy megfelelően működjön a rendszerem. Tudna valaki segíteni ebben? Onkyo Erősítő, 4K TV, PC összekötése és beállítása lenne a téma tárgya! -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152568 üzenetére
Szerintem a radiátorok elé 20 centire felállított panelek nem rontják a hőleadást. Esetleg mobilok is lehetnek, amiket csak a zenehallgatás és filmnézés idejére teszel oda.
Sajár Aurumjaimnak az a különleges tulajdonsága, hogy a hátfaltól 15-20 centire kell őket elhelyezni, így bátran oda mertem őket tenni a radiátorok elé. Azért is furcsa, mert a 21 centis mélysugárzó és a reflexnyílás a hátlapon van. Ha 30 centivel előrébb húzom, akkor csökken a basszus, de javul a színpadmélység. A 80 Hz-es vágás elfogadható kompromisszum. -
válasz
migabi24 #152546 üzenetére
Lehet, hogy csak el van öregedve már, réz tud oxidálódni.
Majd egy páran megköveznek, de ha rég volt használva, akkor egy kis bejáratás is jót tehet neki.A végeit, újra blankoltad?
Én is használok Kácsa hangszórókábelt, szerintem nem olyan rosszak azok, csak lehet a te rendszeredbe nem illik vagy más hangot szoktál meg az előzővel.
-
Dorian
félisten
Ha kiszellőztettetek
akkor köpködjétek meg ezt, légyszi:
Berajzoltam egy elképzelt 7.0 elrendezést, 2,5 m-es vászonnal.
(Itt rögtön feltűnik, hogy a frontok a hátfaltól és az oldalfalaktól kb. egyenlő távolságra lennének, ez nem szerencsés)
Azonban a fő problémát továbbra is a jobb o-i ablakok alatti radiátorok jelentik. A középsőt a TV miatt biztosan áthelyezem onnan, pl. a felső ablak alá. A TV mögötti ablak megszűnik ablaknak lenni, a falkávába lehet majd vmilyen elnyelő vagy diffúz dolgot tenni.
A frontok mögötti radiátorok áthelyezését viszont ha lehet elhagynám (úgyis max. a frontok oldalfali első visszaverési helyeire tudnám tenni, ahol legalább annyira rossz helyen lennének), tehát a fő kérdés, hogy miként oldható meg a hátfali negyed-hullám visszaverődéséből adódó 2/3 oktáv széles, 100 Hz körüli kioltás és torzítás csökkentése úgy, hogy a radiátorok hőleadását sem ölöm meg... -
Q
senior tag
válasz
VoidXs #152563 üzenetére
És egy szép készülék még dísze is lehet a szobának.
#MCGaiwer
Én is a szellőzéssel küzdöttem az ünnepek előtt. Egy új végfok miatt csak 2-3 cm hely maradt a készülékeim fölött. Nekem egy lyuk van egy tégla falban, amiben polcokon vannak a komponensek. Elöl és hátul teljesen nyitott, viszont a felső tér hiánya miatt, egy 2 órás film végére, egészségtelenre melegedtek a cuccok. Nagyobbra vágtam a lyukat. A párom annyit kért, hogy a lehető legkevesebb porral próbáljam megoldani, mégis csak jönnek az ünnepek, amit nem takarítással kellene tölteni. De még így sem lett az igazi, oldalt csak 4-4cm helyem van, de már csak langyosak az elektronikák. -
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #152558 üzenetére
Optimista elvárás az a 2-3 év, még 2-3 hónapot sem adok az olyan szekrényben üzemelő erősítőnek, végfoknak.
Érdekes kapcsolatokról lehet itt olvasni. Feleségemnek egyetlen hang ellenvetése nem volt, amikor megmutattam neki az általam elképzelt, elöl-hátul nyitott, 8 rekeszes készülékállvány rajzát. Elfogadja, belátja, megérti, hogy az a jó.(#152561) Dagidög
Ez a legjobb ötlet. -
MCGaiwer
addikt
válasz
VoidXs #152556 üzenetére
azon is gondolkodok, hogy beépítek kb 3 14cm-es, csendes PC ventit (pl noctua), annak nem nagyon lesz hangja a feladata meg csak az, hogy ne szoruljon be a levegő, már csak a ki-bekapcsolását kellene kitalálnom.
én inkább kinyirom az elektronikát 2-3 év alatt és veszek újat, mint hogy ennyi ideig veszekedjek az asszonnyal. A nyugalmam többet ér
-
Q
senior tag
válasz
MCGaiwer #152552 üzenetére
Az a legrosszabb elhelyezés, ha a zárt szekrénybe teszed az elektronikákat. Akkor is, ha lyukakat fúrsz a szekrény hátuljára. Talán aktív szellőztetéssel minimálisan javíthatsz a helyzeten. Előttem többen is leírták. Az én processzorom melegebb mint egy normál avr. Már megfőztem volna ha bezárom.
-
-
törölt tag
válasz
kpykpy #152541 üzenetére
Nálam a hátsók vannak olyan kábellel bekötve, a mostani hangdobozaimhoz szerintem jobb kellene, de mivel 10 méter hosszban van rá szükség, így azt hiszem maradni fog...
Egyébként több kábeltis kipróbáltam a napokban, és azt tapasztalom (lehet tévesen), hogy EQ-zott digitális hangnál elég elenyésző a változás, leginkább "Direct", illetve analóg zenénél érzek külömbséget..
-
MCGaiwer
addikt
válasz
BBéci #152538 üzenetére
+VoidXs
TV konzol alatt egy ilyet értek:
190cm X 50cm X 50cm, tömör fekete dióból fog készülni.
Az elején elsősorban a fiókfedelek közötti nagyobb hézagon tud áramolni a levegő. A hátára hátfalat szeretnék rakni, de abba is marnék szélesebb, ovális nyílásokat a levegőnek.maga a forma és méret már adott (a design most erősebb volt (asszony) mint a funkcionalitás), ezért inkább afelől érdeklődök, ti hova terveznétek az processort + végfokot + médialejátszót + XBox elhelyezését.
Egy fenti méretekkel rendelkező, 3 osztatú téglalapot képzeljetek el. Ebbe rakhatok osztatonként 1 polcot vagy 2 fiókot
Az én tervem az, hogy a végfokot közép alulra rakom, felette meg marad vagy 30 cm üres légtér, az AVRt vmelyik szélre, ugyancsak alulra, fölötte már lenne egy polc a médialejátszónak és XBoxnak, de így is maradna kb 15cm légtér az AVR felett. A másik szélén meg két fiók lenne.
-
mpo
veterán
válasz
kpykpy #152541 üzenetére
arra gondolsz, h felcseréltem a polaritást?
Nem arra gondolt.Ezt írtad:
nem teljesen egyformák a kábelek hosszai, (front 2/3méter, háttér 7/9méter)BBéci meg ezt:
Mielőtt nekiállnál a vagdosásnak, cseréld meg a két oldalt, hallasz-e változást. Ha nem, akkor inkább add el és próbálj ki más drótokat.A két különböző hosszúságút cseréld fel.
-
kpykpy
tag
Pont ezt a típust?
ha igen, akkor belül sírok, mert ha boltban vettem volna meg a 24 métert, több mint 50e-be fájt volna..
ami számomra sok, mivel csak egy középkategóriás rendszerről van szó.
-
kpykpy
tag
válasz
BBéci #152540 üzenetére
arra gondolsz, h felcseréltem a polaritást?
A kábel hosszúság eltérés akkor nem adhat ilyen tér elcsúszásos hibát?
Vagy az h a túl vastag vezeték már nehezebben fogatható be a csatlakozóba?Tuti nagy hülyeséget kérdezek, de ezeken a kácsa kábeleken csak az irány van feltüntetve, a polaritás nem. Nyilván, h amit az erősítőbe a pirosra kötök azt a hangfalon is a pirosra, de mi van ha az előző tulaj máshogy használta a kábelt?
-
kpykpy
tag
Úgy álltam a témához, hogy a régi 1,5mm2-es sima olcsó media marktos kábelkez képest egy 4mm2-es fonott kábel bármely rendszerben javulást hozhat csak.
Most azon agyalok, hogy lehet, h az a bibi, h a régi kábelek egyforma hosszúak voltak és a mostaniak pedig nem... előbb-később ér a hangszóróig a jel, másabb ellenállás keletkezik stb és emiatt lett rosszabb a tér.
Kipróbálom, hogy pontos méretre vágom mindet, hátha megoldódik a probléma.
-
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #152533 üzenetére
Amennyiben konzol alatt készülékállványt értesz, akkor az legyen hátul is nyitott, ez alapkövetelmény!
A készülékek fölött minimum 10 centi szabad tér legyen, mellettük 7-10 cm. Némelyik előfok/processzor jobban melegszik, mint a végerősítők többsége, azoknak is kell helyet hagyni.(#152537) kpykpy
"Valakinek valami ötlet, hogy mit csináltam rosszul?"
Van bizony!
Számtalanszor leírtuk, hogy kábelt kizárólag saját rendszerben történő kipróbálás után szabad megvenni!
Kétlem, hogy a banándugók bármennyit javítanának a hangon. -
kpykpy
tag
Sziasztok!
Új hangfalkábelek miatt szeretnék segítséget kérni.
Lecseréltem a régi Inakustik Joker kábelezésemet egy drágább és vastagabb fajtára de a térhangzás és maga az egész rendszer hangja nem, hogy jobb lett, de lehet, hogy rosszabb, mint volt...
Az új kábel Kácsa KCE-FLW 40, amiről sok jót olvastam, jóval vastagabb, mint a régi kábel, szőtt-fonott rézből.
Dts-hd koncertnél eltűnt pl a vonósok hangjának a szépsége. Film közben a térhatás gyengült.
Minden olyan, mintha egy fátyolt tettek volna a hangfalaka és közém.
A kábeleket használat vásároltam. Talán kábelvisszavágás segítene? A szobai elrendezésből is adódóan, nem teljesen egyformák a kábelek hosszai, (front 2/3méter, háttér 7/9méter) Ez bezavarhat a hangzásba?
Valakinek valami ötlet, hogy mit csináltam rosszul?
A kábelek végein nincs semmi dugó-csatlakozó, de a régieken sem volt. A régi kábeleket könnyen tudtam csatlakoztatni az erősítőbe és a hangfalakba is, a mostani a vastagsága miatt már jóval nehezebb. Lehet h nem egyforma felületű réz csatlakozik minden hangfalnál? (ha igen, ezen gondolom egy banándugózás segítene?)
Erősítő denon 3808, hangfalak dali ikon 6 5.0 + Yamaha SW225
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #152530 üzenetére
Azért jól bírod
-
MCGaiwer
addikt
most tervezek egy TV konzolt.
AVR illetve végfok alá/fölé mennyi levegő ajánlott?
Maga a konzol elöl hátul viszonylag zárt lesz, de levegő tud majd ki-be áramlani. -
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152530 üzenetére
Nem volt abban semmi flame. Rohde-ból egy FSV13 van, de az limitáltan lehet bármilyen audio méréshez hasznos, meg az UPV cuccaik messze nem érnek fel az AP-val amúgy se.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152528 üzenetére
Szerintem az APx525 boldogul vele. Természetesen a megkülönböztetéshez elég a vakteszt, de itt Ear érve az volt, hogy ez nem mérhető különbség, holott az.
Na de szépen ki is vágtad a komment 90%-át, hogy szarral mérnék, miután leírtam, mit használok.
-
-
Jocó89
csendes tag
Üdv. Ma beszereztem az optikai kábelt a házimozi és tv csatlakozására. Sajnos nem jön össze a dolog. Pedig biztos felismerik egymást, mert a házimozi menüében amint a tv menüpontra kapcsolok, ugyebár innen kéné megszólalnia, a tv is egyből átvált tvhangszororól, optikai kimenetre. De csak nagy csend... Vélemények?
Házimozi sony dz 830w a tv pedig samsung nu7102 -
Ear001
addikt
válasz
VoidXs #152497 üzenetére
Na örülök, hogy végre van valaki, aki tíz paraméterből megmondja, hogy fog szólni egy kondi. Van itt ez a vicces kísérlet:
... the same as we have found, that AC signals are electromagnetic "shockwaves". I think that there is more to that most audio enginers realize. To give you an example, when I started looking at capacitors , we devised the following test:
Connect a capacitor over the output terminals of a stable power amplifier, then connect a frequency generator to the input, and set the volume level at about 1/4 to 1/2 volume. Then run a frequency sweep from 0-20kHz into the amplifier. All the plastic capacitors that I've tried sounded like a small (very small) loudspeakers, the paper caps were almost silent. We employed sensitive listening devices like medical stethoscopes for these tests. The frequency at which a capacitors resonates under these conditions closely matches the colouration it introduces into the sound of the amplifier when used in the signal path.Akkor ez melyik kondi paraméterhez rendelhető egyértelműen?
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #152503 üzenetére
Mindegy is, csak gondolj a folyadékpótlásra közben.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
windlord #152515 üzenetére
Mi full gáz, a bicskanyitogatás, hogy csakazértisnekemlegyenigazam, vagy az állvány hatása? Utóbbi nem gáz, az alátámasztás ugyanúgy átveszi az alátámasztott test rezgését, ez a dinamika egyik alaptörvényének vonzata földi körülmények közt. Ez alacsonyabb frekvenciás zajjal és megnövekedett lecsengéssel jár, extrém esetben magasabb frekvenciás zajjal is (pl. rakj a centered alá filmes dobozt, akkor hallani fogod rezegni). Persze, nagy a különbség egy ilyen leírás és aközött, hogy "minden beleszámít a hangba, mert azt mondtam, és jól tudom, mert hallani vélem".
(#152517) Dagidög: Van mikrofonod? Mert akkor ma is lehet róla szó, különben csak jövő héten, nincs nálam a csomag.
-
paolinho
őstag
Lehet nem jó helyen kérdezek/kérek, de hátha. Véletlenül nincs valakinek Pioneer VSX 921-hez magyar nyelvű leírása, amit esetleg át tudna nekem küldeni valahogy?
Előre is köszi! -
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #152503 üzenetére
Az a jobbik eset, nálam nyílik a bicska és a vipera. Még szerencse, hogy nem a páncélkazetta!
(#152509) tomyka74
Nincs erre szabály, ahány állvány, annyiféleképpen hatnak a hangra. Ki kell próbálni annyit, amennyit tudsz, kiindulási alapnak az eredeti gyárit tekintsd. Vagy vedd meg azt. -
tomyka74
senior tag
Üdv.
Szerintetek polcsugárzók alá fa vagy fém állvány ajánlottab? Nyilván mozira!
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #152501 üzenetére
A tulajok általában el is vágják a kapcsolatot a házimozis cégekkel, miután megmutatom, mit lehet EQ-val (amit a számba adsz, az nem ebben a formában hangzott el, de többet számít, mint bármi más), illetve mire lehet hülyeség helyett költeni. De tök jó, hogy a nevükben beszélsz.
-
windlord
őstag
válasz
virkir #152504 üzenetére
Milyen aramkorrol beszelunk most eppen?
Egy RLC korrol mint egy crossover?Egy kondinal azert sok befolyasolo tenyezo van. Ezert is van beloluk tobb fele, fajta.
Egy biztos, szamolassal, meressel tudod ellenorizni az eredmenyed.
Ha ezekben valtozas lesz, valoszinuleg hallani is fogod.
De ez mar nagyon off...Van erre elektroforum.
Kulonben en az elejetol arrol beszeltem, hogy tipuson belul, ugyanazon ertek...
De elengedem.
Remenytelen vagyok. -
virkir
veterán
válasz
windlord #152502 üzenetére
Tehát azt állítod, egy adott áramkörben ha kicserélsz egy alkatrészt azonos értékűre azonos tűréshatárúra akkor nem lesz semmi hatása a hangra?
Mondjuk egy a gyártó által beszerelt polisztirol kondit kicserélsz egy pontosan megegyező értékű teflonra akkor nem fog semmi sem történni? -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #152501 üzenetére
Azon törpölök, amikor ilyet olvasok, hogy sírjak vagy nevessek ???
-
windlord
őstag
Ez egy tok egyszeru rlc kor, amely allitja be a vagasi frekvenciat. Ezzel az elektronikaval tizedHz - re be tudod allitani az erteket. A hangfal akusztikajat ne keverd ide, mert az megint egy mas szakma.
De nem ertem, hogy a szog egyszeru dolgokon miert kell felhaborodnod?
Attol ez a kurva aramkor meg igy fog egy igy is mukodik.
Az aramkori elemeket meg hal'Istennek lehet merni par ezer forintos muszerekkel. Mielott meg nekemugrotok nem scope - ra gondoltam most, mert azzal akar a vegeredmenyt lehet vizsgalni.
Ha mar muszaki mernok vagy, javaslom az alap elekto kapcsolasok tanulmanyozasat az alap aramkori elemekkel egyetemben.
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max