Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• fefe65

csendes tag

Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni.
    Vettem egy Pioneer VSX-520-as erősítőt a hálószobába. A kérdésem az lenne, hogy tudja-e az ARC funkciót? Az internetes magyar leírásban szerepel, ezért is vettem meg többek között. Viszont én nem tudom rábírni. Egy G30-as Pana HDMI 2 ARC bemenetére van dugva. Az erősítő menüjében nem találok semmi erre vonatkozót. Megnéztem, sajnos utólag a Pioneer eu-s honlapját, ahol nem szerepel ez a funkció. Most, optikai kábellel van a TV-vel összedugva, így viszont, ha TV-t nézek csak a frontok szólnak,a sub (JBL 250WP) soha, a NAT GEO HD angol csatornát kivéve, itt szól mind az 5.1. Gondolom a többi tv nem adja a többi csatornát. Pedig pl. az M1 M2 Duna HD adásoknál kiírja az erősítő, hogy Dolby Digital, tudom ez nem jelenti azt, hogy szólnia kellene minden hangszórónak. Olyat el tudtam érni az erősítő állítgatásával, hogy szóltak a hátterek is, de a sub akkor sem. Médialejátszóval DTS, HD hangok esetében működik rendesen. Meg lehet valahogy oldani, hogy a mélynyomó akkor is szóljon, ha a dedikált sub csatornán nem kap az erősítő jelet, pl. sima TV nézés közben? Előzőleg volt egy egyszerű Dolby Digital processzorom analóg 5.1 kimenettel, semmit nem lehetett rajta állítani, csak az arányokat, ez volt rákötve egy 5.1-es analóg erősítőre,15W csatornánként, sub 65W, itt is optikával volt összekötve a TV-vel, és ott a sub láda mindig szólt, ezt váltottam most le. Bocs, ha kicsit zavarosra sikeredett.
    Köszönettel : Feri
    ui: Beszéltem az eladóval, holnap visszaveszik az erősítőt, ha nem tudom megoldani a problémákat. Alternatívákat is szívesen vennék. De sokkal többet nem szeretnék erre áldozni, jobb lenne ebből kihozni valamit.

Új hozzászólás Aktív témák