Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxxxxxxx
tag
-
zsoika
addikt
válasz evitiguF #48336 üzenetére
Az a probléma hogy túl kicsi az a tér ahol 5.1-et akarsz kialakítani... félő hogy nem tud kialakulni a térhangzás, illetve hátrafelé meg nyitott és így viszonylag nagy mélynyomót kíván.
Én egy Monitor Audio MASS 5.1 gen1 re gondoltam hirtelen ...ha kapható.
Esetleg HK hkts 60,65 vagy KEF illetve Cantonnak is vannak szatelit sugárzói.
Sajnos az ilyen kicsi szettek relatív drágák ...mivel speciális igényre, kis helyre készülnek.
Esetleg használtban is gondolkozhatnál, ha nem tetszik bukó nélkül el tudod adni.[ Szerkesztve ]
-
xxxxxxxxx
tag
válasz evitiguF #48304 üzenetére
Én legalább egy Onkyo 5 ösöket ajánlanék 535, 545, 555,
Vagy ami még jobb lenne Onkyo 6 os széria de az is legalább 636-tól felfele.
Vagy Denonba 2200 as tól felfele.
Ezek nagyon max 100E ig.
Belepő szinten jó megoldásnak tartom újonnan
Taga Harmony 5.1 [link] es szett. [link] ez ugye 175E
Hangszórókábelt is vehetsz ebből a boltból. Ezt ajánlanám. [link]
Illetve mély sugárzóhoz is kell egy kábel én ezt [link] ajánlanám ha elég 3m persze.
Használtan ez jóval jobb vétel itteni hardverapro oldalról [link] csak ehhez később majd szerzel subot mert így 300e felett vagyunk. Viszont hirdet a csávó jó erősítőt hozzá
Ha túl tudsz menni a kereten érdemes a subot is elhozni tőle. És az már egy nagyon korrekt rendszer. -
zsoika
addikt
válasz evitiguF #48355 üzenetére
x2500 at vagy a 686-ot választanám... amelyik kinézetre szimpatikusabb, jobban belefér a keretbe, szolgáltatásokban megfelelőt nyújt, stb.
Hangban van egy kis eltérés.... ha zenére is akkor egy kicsit jobban a Denon , ha csak mozira akkor meg inkább az Onkyo ,de ez ízlés kérdése is. -
hakos1987
őstag
válasz evitiguF #48639 üzenetére
Az erősítőmhöz járt gyárilag bemérő mikrofon, ilyenkor beállítja a hangfal távolságokat, szinteket, vágási frekvenciákat, equalizert. Persze lehet rajta módosítani.
A mélyládámat is lehet telefonos app-al bemérni, blutooth-on keresztül paeaméterezni a ládát.Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
BBéci
legenda
-
veterán
-
veterán
-
BBéci
legenda
válasz evitiguF #48938 üzenetére
Máshol még tesztelésre sem tartották érdemesnek.
(#48951) FerNandor
4 db 20 centis mélysugárzó sok lenne a szobádba. Valami karcsú állódobozt, vagy állványost keress, ezt már mások is tanácsolták.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
FerNandor
őstag
válasz evitiguF #48975 üzenetére
Az, amit linkeltél, sks-978thx hol 150 újonnan?
------
És erről mi a véleményetek?
[link](#48977) Sanci38, ja kb 110ezer forint lenne. De nem érné meg kimenni, meg Pécsről messzebb, plusz annyi időm sincs most. Szombaton megyünk BP-re, jó lenne addig találni valamit, akkor max el tudnám hozni. Mennyi lehet vajon a reális ára, annak amit linkeltem és használt, de még garis? Mert akkor kéne még egy erősítő és jónpot.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
-
mettek
addikt
válasz evitiguF #49084 üzenetére
Annyira azért nem űrtechnológia. Az "okos" tv-k lejátszás szempontjából kb kakit sem érnek ha valaki házimozizni akar. Alap dolog hogy egy erősítő mellé kell egy blu ray lejátszó és vagy hálózqti lejátszó mint egy kínai androidos box kodival. Például
Ez utóbbival az a gond hogy egy nagyon kezdő lachikus számára nehéznek tűnhet a beallítása.Nálam is ilyen libre elec-es lejátszó megy, a filmeket egy synology nasról olvassa ki.
De lehet a lejátszód pc is. Ott is vagy kodit vagy MPC HC-t kellene használni megfelelően beállítva hogy a hd hangokat átengedje.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
mettek
addikt
válasz evitiguF #49087 üzenetére
Annak utána kell nézni hogy a netflixet hogyan támogatja az androidos box...nézz be a medialejatszó topikba. Én nem használok netflixet. Ezért is jó pc-t használni medialejatszónak ha megoldható. Nálam távolság beli és kényelmi funkciók miatt van média box.
Mondjuk én projektorral vetítek és azon amugy sincs semmi okosfunkció hála az égnek így nem kell annak is az árát felesleg3sen kifizetni...PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
válasz evitiguF #49087 üzenetére
A Netflix mehet a tévéről, a többivel az a helyzet, amit leírtál.
Sokan természetesnek vesszük, hogy házimozis szempontból a tv egy kijelző.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz evitiguF #49122 üzenetére
Te tudod, melyik módban szólal meg.
Azért írtam, hogy néma lesz, mert többen arra panaszkodtak. Saját tapasztalatom nincs, jó ideje eszemben nem jutna tv lejátszóját használni, szívtam velük eleget.
Amit bemásoltál, az egy erősítő kezelésijéből származik?
Igazából az egészet nem értem. Ha a tv kiadná a DTS-HD-t, akkor az összes pontnak meg kellene jelennie a lehetőségek között. Butítva adja ki, ezért kell külső lejátszó, vagy lemondasz a HD hangsávokról, ami belépő szinten nem nagy veszteség.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
válasz evitiguF #49135 üzenetére
Sok új tv nem kezel DTS hangot egyáltalán, ezért DTS-nél néma lesz a film, ha a tv lejátszójával játszod le. A philipsed nem hurrá, de értsd meg végre, hogy tökmindegy mit kezel (hazudik) a tv-d, a hangkimeneti csatlakozások, ARC, optika, nem tudnak csak MAXIMUM DTS, DD, vagy DD + -t. Ezért amennyiben a tv marad a lejátszó ezekkel kell megelégedned. Nem butít semmi semmit, mert mindegyik fejlettebb hangsáv tartalmazza az adott formátum magját. Azaz DTS-HD MA hangsáv sima DTS-ként fog szólni stb. stb.
-
hcs57
őstag
válasz evitiguF #49776 üzenetére
Kicsit félre lett magyarázva a "szaktudás".
A lexikon szerint: [link]
[I]Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete.
Szaktudás szó jelentése
szaktudás (főnév)
Gyakorlati ismeretkör, magabiztos alkalmazási készség és elméleti háttér egy szakterületen vagy tudományágban.- mint írja, elméleti háttér... amelyeket az oktatási intézményekben szakoktatóktól, tanároktól, professzoroktól sajátítanak el, szakvizsgáznak belőle.
Az itteni hozzászólások nem erre utalnak, inkább arra, hogy ki milyen hangkeltőket hallgatott személyesen, és szubjektív módon hogyan ítélte meg. Ha több, illetve sok hangkeltőt hallgathatott már, akkor magát "szakértőnek" tarthatja a tapasztalatai alapján.
Ha a kérdező valamely tanácsot ki sem próbálja (pl. tápkábel csere), akkor az le van sajnálva.Az itteni "szakértő" saját igényét, ízlését, tapasztalatát alapul véve ad "tanácsot" az itt kérdezőnek, figyelmen kívül hagyva a kérdező anyagi helyzetét, igényét.
Amennyiben ezzel nem ért egyet, akkor le van nézve.
Ha ésszerű, tudományos magyarázat, tanács hangzik el mástól, arra nem reagálnak, megrendíthetetlen a hitük a saját tapasztalatukban.Szerintem nagyjából ilyen most ez a fórum.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
veterán
válasz evitiguF #49796 üzenetére
Én csak leírtam a véleményem az általad kérdezett szettről, mivel ÉN már hallottam ezt és NEKEM nem tetszett, DE ez semmit sem jelent! Én általában mindig a saját meghallgatást/próbát javallom minden esetben, mivel nem vagyunk egyformák ugye👍 Ez a "fikázás" meg a többi dolog amit írtatok, erre csak azt tudom mondani, hogy higgyétek el,hogy itt sokunk nagyon sok tanulópénzt befizetett, amíg eljutott egy adott általa jónak ítélt rendszerhez stb...és sok esetben, hogy ezeket a fölösleges pénzeket az ide látogató"kezdőknek" ne kelljen befizetni, ezért van az, hogy valamit "lefikázunk" és egyáltalán nem ajánljuk a megvételét Pl! Hangsúlyozom, teljesen szubjektív ez is mint minden más az életben, tehát az, hogy nekem valami nem tetszik az másnak ettől még lehet a non+ultra! Viszont ha ennyire az, akkor meg nem kell semmilyen fórumokat látogatni/kérdezősködni, mert a végén úgy is azt vesz az ember amit akar, lásd a te esetedet! Egyszóval teljesen felesleges köröket futni, amit jónak érzel azt kell megvenni és élvezni az otthonodban 😁
Szerintem amikor párt választ magának az ember, abban sem kéri senki tanácsát, ott is a szívére hallgat az ember, na ez is hasonló 👍[ Szerkesztve ]
-
-
SeatZola
őstag
válasz evitiguF #50675 üzenetére
De, az is! De ez a fehér mindent visz Chrono SL szett mindent visz. Olyan a hangja, hogy azt hittem elsírom magam. A GLE is szépen szól nagyon, de ez azért nagyon nem GLE kategória. Sem hangban sem árban. Meg közben az Onkyo 686-ról is upgradeltem RZ820-ra.
Mondjuk úgy indultam, hogy a Sony erősítőm lecserélem valami HDMI-sre és maradnak a Jamo 12+98+center 200. Sajnos nem tudtam megállni a lejtőn ez lett a vége.
[ Szerkesztve ]
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest