- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
60300 - 60201
93244 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
Jól gondolod, ha egyre gondolunk..
Az Audyssey a saját pink noise-ját a kalibrációs filterek nélkül figyeli, azaz a kalibrált állapotot pl REW-ben érdemes utánamérni, nálam többször megesett hogy 0.5-1.0 db-t kellett még korrigálni hogy csatornánként 0.5 db eltérésen belülre kerüljek.A sub szintjét én eddig szinte minden esetben minimum +6, de inkább +10db-vel láttam mások által közzétett mérési grafikonon, az avs forumon elég sokan kérdőre is vonták hogy az Audyssey miért nem felejti már el ezt a nagyon sima frekigörbét mert annyira vérszegény.
-
jambiyya
őstag
-
Tamoo
nagyúr
-
mikrofon
veterán
" inkabb szakadekot hagy benne ha nem tudja kiszedni a durva eltereseket, pluszt szinte sosem."
Most elég sokat olvastam a DSPeaker Anti-Mode 8033 s-II miatt. Ezek alapján ez is és a szinte az összes EQ úgy simít hogy elvesz és nem hozzáad. Még pedig azért, mert csillapítással simítani könnyebb és szebben lehet, növelés már erősítés lenne. Illetve ha a szakadékok a visszaverődő hullámok kioltásából ered, akkor tt hiába erősítene, akkor is kioltják egymást. Ezért tartják fontosnak a mikrofonnal mért SUB elhelyezést, mert olyan helyet kell neki találni, ahol a mérési/hallgatási pozícióban nincs kioltás. Erre csak ez az egy megoldás van az olvasottak szerint.....
Egyébként annyi jót olvastam erről az DSPeaker Anti-Mode 8033 s-II-ről hogy rendeltem egyet. Kíváncsi leszek mire lesz képes...
-
tranceplanet
addikt
-
Tamoo
nagyúr
-
ada19
őstag
Tapasztalatom szerint az LFE miatti +10 dB-t a saját pink noise mókájával figyelmen kívül kell hagyni, de én csak lelkes amatőr vagyok a témában, ha nem jót írtam remélem kijavítanak.

#60293 Tamoo: persze, ezért is írtam hogy nálam ez van. Abban igazatok van, hogy ha ezt felhúzom REW szerint is jó értékre, néha túl sok tud lenni - minden bizonnyal a kimelés/ek miatt, de még ezeket nem mértem meg. Egy biztos, Cavern utáni állapottal maximálisan elégedett vagyok.
-
Tamoo
nagyúr
Szubon mindig akadnak nagy kiemelések, ezt az Audyssey nem tudja jól korrigálni és gondolom "megtévesztheti" abban is, hogy hová igazítsa a ch level-t. De másrészről ha flat közelébe van korrigálva a frekimenet, azt is sokan mély hiányosnak ítélik arányaiban.
Amikor olyan helyre raktam a szubot ahol nem volt különösebb kiemelés, ott még a 2008-as Denonon lévő Audyssey is úgy beállította a jelszintjét, hogy nem kellett korrigálnom semmit. -
Saughassy
aktív tag
Egyebkent szamszakilag nekem is siman alamert, hallgatoi poziban a gyari pink noise merohanggal 60 dbt mertem csak, a tobbinel megvolt a 75. Ami oriasi kulonbseg, nem is ertem. Viszont ha beallitom 75re, az marhasok, pedig valojaban a subnal 85ot kellene merni a Dolby szerint. Ugyhogy barmit is irt ki, az osszhatas tenyleg ugy volt jo. Nekem.

-
Saughassy
aktív tag
Azert a sub megitelese nehezebb, elsosorban az LFE miatt, mert ott nincs hangszer sem, amihez viszonyithatnad hogy mi az eleg.
Meg aztan ott a Dynamic EQ ami durvan bele tud pofazni, es fene tudja ki hogy hallgatja, milyen offsettel, ha egyaltalan. Aztan a szobaakusztika is durvan ratesz a szubjektiv erzetekre, az XT32nel en is azt latom, hogy inkabb szakadekot hagy benne ha nem tudja kiszedni a durva eltereseket, pluszt szinte sosem. Igy a vegeredmeny siman lehet melyhianyos.
-
ada19
őstag
-
Saughassy
aktív tag
En a helyedben nyomnek egy factory resetet, es csinalnek egy uj kalibracot, majd az alabbiak szerint nyulnek hozza.

A hangfal mereteket mindenhol vedd smallra. Ez pusztan annyit jelent, hogy igy allithatsz hozzajuk crossovert, amivel meghatarozhatod, hogy az adott ertek alatti frekvenciak a subra menjenek.
A kimert tavolsagokat ne piszkald, hidd el, jobban tudja. Extrem elteresek eseten inkabb merd ujra. Ugye az osszes mert lehetoseget felhasznaltad? Az elso meres felel a poziciok es kesleltetesekert, a tobbibol pedig a frekvencia korrekciok szuletnek. Ket meresi pont kozott ne legyen tobb 60 centinel. Nem kezzel fogjuk kozben es nem szuszogunk bele, nem ulunk a hangfalak es a mikrofon koze sem.

A subnal azert szokott feltunoen mas ertek feltunni, mert a tavolsag valojaban kesleltetest jelent, igy azt semmikepp se allitsd at.
A -12 db meresi eredmeny azt jelzi, hogy tul hangos lett volna a sub, ekkor tekerj vissza a hatan es merj ujra, hogy valahol +-6-8 db korul legyel.
A main+LFE TILOS, nem hasznaljuk, mert ha a crossovereket jol allitod be, akkor ugy is oda iranyitodik ami kell, igy ezzel a beallitassal megegyszer hozzakeverned a mely hangokat.Igy hidd el jol fog szolni. A mindenfele utolagos +-3-4 db s tekergetesek szinte biztosan rossz merest jelentenek, aminek nem a gain allitgatasa a megoldas, hanem az ujrameres, az osszes lehetoseget felhasznalva. Ez tenyleg fontos, nem en mondom, nem urban legend, hanem az Audyessy supportja.
A Dynamic volume ot kapcsold ki, a Dynamic EQ maradhat, de kalibralas utan a ref leveljet erdemes -10-15 db kozelebe tenni. Ha kelloen szarok a hangfalaid es az izlesed, akkor lehet hogy 0-an is jo, de jellemzoen akkor tul fogja tolni a melyeket IS. (Egy sima loudnessnel sokkal tobb mindent allit valojaban).
Egy nullarol inditott automata meres (a sub hangerejet a fent emlitett modon allitva) mindig jo eredmenyt hoz. Nem feltetlenul tokeleteset, de jot. Ha valami nagyon nem tetszik, ismeteld a merest, figyelj a korulmenyekre es jo lesz, hidd el.

-
ada19
őstag
-
törölt tag
-
Morris
veterán
-
Gino20
őstag
Mondhatnám, hogy ~1 napja vagyok életem első AVR szettjének tulajdonosa (és mostanság időm sem enged túl sok ,,szakmai cikk" tanulmányozását), de az egyszerű logika azt diktálta, hogy pontosítom a távolságot, hogy a nézési pozíciómban homogén eredményt kapjak. ,,Sajnos" ilyen [kép] a nappalim elrendezése, de vettem a lapot. Az LFE + main-re már kaptam infót, de azt véletlen úgy hagytam szóval holnap újra kalibrálom csak LFE-vel (remélem úgy is meg fog szólalni a sub) és nem nyúlok a távolságokhoz, de a csatornákra jutó teljesítmény gondolom babrálható ha a nézési pozícióm környékén domináns pl a jobb hátsó vagy a front jobb sarok is erősebb?
Speakers config a valóságnak megfelelően lett beállítva, de átállítottam a front-ot small-ra (a többi azon volt). Ettől amúgy mit kellene várnom?
Néztem a crossovert, de nekem itt nincs sub opció [kép]
A többi Hz tartomány jónak mondható vagy ez ízlés kérdése? -
Morris
veterán
-
Morris
veterán
-
Gino20
őstag
Először is köszönöm az eddigi segítségeket.
Tegnap végül sikerült életre kelteni a rendszert
Megcsináltam az audyssey kalibrációt, így végül a SUB is életre kelt és -9 dB-re állt be, de nekem kicsit kevés volt, így tekertem a sub-on egy picit majd a manual setup-ban ellenőriztem, hogy mit csinált a kalibráció. A távolságok tekintetében front részen viszonylag pontos volt, de a háttér és a sub esetén elég nagy volt az eltérés, így ezt manual átállítottam. Mivel nem éreztem ,,homogénnek" a hangzást így manual kicsit állítottam a többi csatorna dB értékein is. Fronton a jobb álló sarokban van és kicsit domináns volt továbbá a hátsókról is levettem kicsit plusz a nézési pozíciókhoz ,,eltoltam" a teljesítményt.
Hz tartományok: front: 40, Center: 60, Surround: 40 Ezek gondolom gyári értékek. Megnéztem mindent, de a sub vágási frekijét nem találom. Ha már SUB. Most vettem észre, hogy a módnál maradt az LFE + Main (LPF - LFE 120Hz). Ha csak LFE-re állítom, akkor ismét nem jön ki belőle hang, de ha jól gondolom, akkor egy új audyssey kalibráció életre keltené?
(na ezt majd holnap).
A kalibráció befejezte után az üzenet szerint a cinema EQ/Speaker Virtualizer/Center Spread is mind bekapcsolásra kerültek, de végül nem így volt szóval ezeket bekapcsoltam (nem tudom, hogy ez jó döntés volt - egyenlőre még sokat nem tudtam tesztelni).
Hallgatási tapasztalatok: Sztereó zennél elképesztő. Sokat olvastam már (fenntartásokkal kezelve) a ,,színpad" és hasonló szavakat, de valóban létező dolog
. Elképesztően szép a közép és magas tartomány is, szóval eléggé rendben van
.
Sima TV forrásnál is rendben van, a dialógusok jól érthetőek, de mozizásnál kicsit más a szitu. Dolby vagy DTS forrás esetén azt érzem, hogy kicsit harmatos a dialógus (center 0-án van) és olyan mintha bizonyos hangokat kicsit vissza fogna. Midway ~10 percétől mikor jönnek a repcsik, az eddigi rendszeren jól kihallhatóak voltak a géppuska lövések vagy Star Wars 9. részében a végén az űrös csatánál az a tipikus star wars-os tyű-tyű-tyű lövedék hang is harmatos a korábban tapasztaltakhoz képest. Lehet itt még babrálni kellene valamit vagy valójában ezek a hangok a hangmérnök által is ilyesmire voltak megálmodva.Ami nem működik rendesen az a CEC. Engedélyezve van, de ha csatlakoztatom a médialejátszót, akkor nem kapcsol a TV-vel együtt az AVR. Ha manuál bekapcsolom és forrsánál kiválasztom a Denon-t, akkor feléleszti a lejátszót és ha ilyenkor nyomok egy kikapcsolást, akkor a CEC lelő mindent, de a bekapcsolás sajnos nem oké
.
Van ötlet, hogy ezzel mit esetleg csinálni, mit kellene még megnéznem? -
törölt tag
-
gabber01
addikt
-
Quqesz
nagyúr
-
Teal'C
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Khaosz55
addikt
-
törölt tag
Köszi. Hát CA CX60 lenne majd talán a megfelelő, ha lesz eladó használtan, vagy Marantz PM6006 legalább (tudom lehet jobbat érdemelnének, de ezek férnek bele a keretbe.)
Az az ELAC belépő kategóriát képvisel?
Egy külföldi webáruház régen $1,899 -ért hirdette. Ez nem hinném, hogy belépő kategória lenne.
Illetve nem is belépő kategóriás hangfalnak néz ki a méretéből adódóan sem. -
törölt tag
ELAC még belépőben is komoly szintet képvisel, bátran halgasd meg... Oberon szettet én is láttam.,.. erre célra nálam 2. a QA. Fyne audio-t is nézd meg újonnan a kisebb beleférhet a keretedbe Ezek mellé kinéztél valami erősitőt? Én Regát ajánlanám de az kissé tullövés lenne de Cambridge vagy NAD szerintem megfelelő lenne.
Teal'C: senki se fogja megkülönböztetni hogy 89 vagy 90 az érzékenysége, főleg ha nincs mellette a másik... tehát bátran az ELAC-al, természetesen minden tisztelettel irom feléd, nem vitaindítónak szánom vagy bántásnak ne vedd (ha 87 lenne az már valóban jelentős) -
törölt tag
És az ELAC-ról mi a véleményed?
Találtam most egy 5.0-ás Dali Oberon szettet, az már úgy tudom elég jó, viszont nem tudom hogy bontja -e, illetve ha bontaná is, nem biztos hogy beleférne az összegbe. Az ELAC tetszik a legjobban egyébként, de az Oberon 7-es lenne a legjobb (külsőre). Hangra pedig nem tudom. -
arcitec
addikt
Arra az igényre a Dalik nem illenek a képbe semmiképp. Max a Spektor de talán még az sem.
Nálam Q Acoustics 3050 , Monitor Audio Bronze 6. De mindenképp célszerű lenne meghallgatni, mert mindenkinek kicsit más tetszik ez bonyolult dolog. Nagyon sokat kell hallgatni jó hangzást, hogy kifinomuljon a fül. ( Én így voltam és még talán most is..)#60271Gergo500:
Hát igen a vizuális inger is számít és nem is kell szégyellni, de mindenképp hallásra kellene vásárolni. U.I: És még csak lehet nem is első hallásra. szvsz. -
Morris
veterán
-
törölt tag
-
Teal'C
veterán
-
törölt tag
Egy kicsit off.
Szerintetek melyik lenne a legjobb vétel belépő kategóriában?
Csak az alábbiak férnek bele az összegbe. A QA új, a többi használt lenne.
-Monitor Audio Bronze 6
-Q Acoustics 3050
-Dali Spektor 6
-Dali Zensor 7
-ELAC FS 68.2 (120k-ért lenne, nem tudom megérne -e ennyit?)Fogalmam sincs melyik mellett lenne érdemes dönteni!
Erősítő még nincs. Zenei műfajok gyakorlatilag minden a pop kivételével. Sztereó lenne, és azért ide írtam, mert feltételezem hogy itt ismeritek ezeket.Köszönöm.
-
Dorian
félisten
-
Janaboy
veterán
-
mikrofon
veterán
-
Teal'C
veterán
-
VoidXs
Topikgazda
-
BBéci
legenda
-
mikrofon
veterán
-
Zigi
senior tag
Szia. A számítógép képe van az erősítőn keresztül? Tehát dp-avr-tv bemenet.
-
arcitec
addikt
-
Janaboy
veterán
-
jambiyya
őstag
-
arcitec
addikt
-
Janaboy
veterán
-
BBéci
legenda
Működhet, de a tévén átvezetve nem ugyanazt a minőséget fogod kapni, mintha közvetlenül az erősítőbe menne a hangjel.
-
Quqesz
nagyúr
Párom autójában van most olyan, hogy bizonyos mélyeknél torzít kicsit a hangszóró, de ott le tudtam csekkolni a másik háromnál, hogy a hangszóró baja. Ha megnyomod kicsit befele a hangszórót simán fut, vagy érzel vmi surlódást?
Amúgy nem lehet vmi a sub közvetlen közelében, ami berezonál? -
jambiyya
őstag
Sajna időhiány miatt a mérőjel, burn-in, sub-tologatás, stb. is várat magára, de benne vannak az 5 éves tervben.

-
ctrlaltdel13
őstag
-
jambiyya
őstag
Anno rekordsebességgel pörgettem végig a könyveket, a sorozatból pedig az első két szériát láttam eddig, és az is nagyon tetszett.
Subnál nekem is van néha ilyen. Szinte mindig valami más rezonál, és szinte soha nem találom meg mi az, és el is múlik idővel. Az előző subomnál portzaj volt néha, az azt megelőzőnél meg a rács rezonált néha.
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
Nehéz leírni, olyan mint amikor van valami a szekrényen és a mélyhangok dübörgése miatt rezonál.
Tegnap amúgy meghajtottam egy kicsit és utána nem hallottam ismét.
Amúgy a legjobban az Expanse sorozat tegnapi részénél lehetett hallani.
Néztem amúgy a gumiperemet, de így nem látszik semmi.
A rácsot le lehet venni könnyen? -
Quqesz
nagyúr
-
KGábor122231
csendes tag
Sziasztok.
Egy 15nm-es szobába egy denon avr 550bt mellé elég volna front sugárzóknak egy pár
Klipsch R-51M ? Vagy kellene helyette álló hangfal? Meg lenne mellé még egy center is.
Többnyire film nézésre lenne. -
tranceplanet
addikt
-
BBéci
legenda
Egyértelmű, hogy a tévében engedélyezni kell funkciókat, alapból nincs mindegyik aktiválva.
PC-t (számítógépet) még soha nem csatlakoztattam erősítőhöz, ezért fogalmam sincs arról, hogy miket kell beállítani.
Ha van HDMI ki- és bemenet, akkor érdemes azt használni. Talán a HDMI-DP a problémás. -
tranceplanet
addikt
Szia! Jelentem siker van, mármint félsiker! Működik az ARC HDMI bemenet, annyit kellett tennem, hogy a TV-re rákötve a hang beállításoknál be kellett kapcsolnom a "Simplink HDMI-CEC" funkciót: [kép]
Viszont a VGA-ra dugva a HDMI-DP kábelt továbbra sincs hangom. Adatfolyam: VGA>DP>HDMI>>Erősítő bemeneti HDMI ARC. Tehát így ebben a formában nem veszi a jelet az erősítő. Megmosolyogtató a régi erőlködő lekezeli így. A HDMI bemenet mellett van még egy optikai és egy koax bemenet. Szeretném az erősítő "csodaDAC-ját" használni. Optikán menjek akkor be az erősítőbe? Van egy ilyen eszközöm itthon: [link] -ezzel, ha leválasztom a HDMI jelről az optical toslink csatijáról és ezzel az optikával bemenve az erősítőm optikai bemenetére, akkor beleszól a jelbe ez a kis doboz és konverziót hajt végre? Bocs, ha zanzásan fogalmazok, de mindig is hadilábon álltam a D/A audio jelátalakítás terén, alapvető fogalmi zavaraim vannak fejben. Az én kis agyamban az fogalmazódik meg, hogy menjen be a digitális audio jel az erősítőbe átalakítás nélkül, hogy az erősítőben lévő DAC alakítsa át a jelet.
-
sergio81
tag
Köszönöm a válaszod! Nekem is szimpatikus Heco pláne hogy 43% al olcsóbb most a MM-ban! Az aurora 900€ /pár! Az asszony megmarná magát! Ugye még emmelé kell háttér meg center! Esetleg Heco Aleva GT 602? Ez most 630€! Vagy a Heco Aleva GT 602/Heco Victa Prime 702 közt nincs nagy különbség?
Esetleg a Yamahák? -
mikrofon
veterán
-
törölt tag
Én ezek közül a Heco-t ajánlanám jó szivvel, SOkan Tagát használnak -nekem nem kedvencem de másnak bejöhet- Wilsonnal és missionnal is elég jól elvan és dali spector jó páros lehet vele utóbbi viszont sokkal jobban kihozza a erősitő tudását, mert ezek a hangfalak nem tudnák megmutatni mire is képes a yamahát, tralán nagyobb Heco aurora lenne igazi társa
-
Janaboy
veterán
Van egy polk psw110en és nagyon furcsán rezonal.
Eddig nem vettem észre, szóval ma kezdődhetett.
Közelről olyan mintha a hangszóró membránja csinálná.
Mi lehet a gond? -
VoidXs
Topikgazda
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Részben elbeszélünk egymás mellett.
Azt írtam, számomra elengedhetetlen, tehát szubjektíve. Házimoziztam szubládával társasházi lakásban, soha semmiféle panasz nem érkezett. Részben azért, mert szerencsém volt a környező lakókkal.
Nem azt írtam, hogy bármi bajuk lesz a hangszóróknak. A hangzásnak nem tesz jót az összekeverés, legalábbis ezt tapasztaltam.
Pont a nagy dinamika lehet szomszédzavaró.
Ha szubláda szólaltatja meg a pontegyet, akkor kevésbé fognak azok elveszni. -
mikrofon
veterán
Mi a helyzet a plazma tv-kel?
Szabad ilyet venni nagy méretben használtan?
Ha igen milyet? -
gabber01
addikt
Nem, nem elengedhetetlen, csak ez lenne az optimális. De egy társasházi lakásban semmi sem optimális, minden téren kompromisszumokat kell kötni. Megint csak, ha az ember nem akarja megutáltatnia magát másokkal. xD
Nyilván egészségesebb a hangszóróknak is, hangkép szempontjából ha van egy dedikált eszköz, ami csak a mély hangokért felel, de azon a hangerő szinten, amit jellemzően használni lehet, semmi bajuk nem lesz a frontoknak sem.
Ilyen környezetbe inkább szerintem arra kell törekedni, hogy minél nagyobb dinamikával rendelkezzen a rendszer és úgy összeválogatni a komponenseket, hogy limitált hangerő mellett is jól elkülöníthetően jelen legyen minden frekvencia, a lehetőségekhez képest.
Mert ugye főképp a mélyek hajlamosak elveszni kisebb hangerő mellett, pláne ha adott hangszórók nem is partnerek ebben, mert sok csak nagyobb hangerőnél nyílik ki. -
BBéci
legenda
LFE csatornát tartalmazó filmekhez azért tartom elengedhetetlennek a szubládát, mert nélküle a frontsugárzókra megy az is. És az miért baj? Mert a front csatornáknak van saját megszólaltatni váló basszusuk, ne kelljen a .1-gyel is bajlódnia a hangszóróknak. Remélem sikerült érthetően megfogalmazni, nem zavaros az okfejtésem!
-
arcitec
addikt
-
ada19
őstag
-
gabber01
addikt
Abszolút, persze. Nekem is van sub, de én is csak ritkán használom és akkor is csak halkan. Ezek a mély morajlásokat nagyon viszi a panel mindenhova szerintem.
Ezért is kerestem olyan frontokat amik mellett nincs olyan nagy hiányérzetem, a B&W P6-okkal meg elvagyok sub nélkül is, de az igazán szomszédpusztító sub tartomány meg nincs olyan erősen lesugározva.
Szóval oda akarok kilyukadni
, hogy ha lakásról van szó, akkor szerintem inkább legyen egy jó rendszer, a sub viszont sokadlagos, mert úgysem lehet kihasználni.ada19: ez csak egy utópia, naiv elképzelés mondhatnók. Akármilyen is a rendszered, a mélyeket viszi a fal, mint a xart. Halkan is át fog hallatszani adott esetben, és ahogy Tamoo is mondja, sajnos ez szomszéd habitus függő. Van ismerősöm ahol ha bömbölnek a Klipsch r620-ak, akkor sem szól senki, pedig azoknak ott elég testes hangjuk van. Máshol meg egy Sokol rádiót bekapcsolsz, már megy a nyígás.

-
VoidXs
Topikgazda
-
ada19
őstag
-
mpo
veterán
-
Tamoo
nagyúr
Szomszéd függő. Egyetem alatt albérletben bal szomszédunk egy nyugdíj előtt lévő jogász a beteg feleségével volt a jobb szomszéd meg egy megkeseredett minden mozgásra ajtón kukucskáló öregasszony.
Volt hogy akkor is rám hívta a rendőrt amikor délután kettőkor a szépítő alvásomat folytattam, hogy hangosak vagyunk. Hozzáteszem nem horkoltam. -
BBéci
legenda
-
ada19
őstag
Eszméletlen sok fals információ kering a köztudatban a mélynyomókról egyébként, nap mint nap találkozok ezekkel valamilyen formában.
Ha többet vagy nagyobb veszel, mindenki azt hiszi hogy le fog szakadni a mennyezet.
Lakásban nem használható, mert a szomszédok.
Nem kell nekem, mert elég mélyre mennek a frontjaim.És nagy részének jó eséllyel valós alapja volt/van, mert sokan a dübörgős mélyekkel társítják fejben. Aztán jön a meglepetés, amikor hallanak egy igényes (és itt nem a drágán van a hangsúly!) rendszert.
-
BBéci
legenda
A komolyság nem jelent a gagyi rendszereknél nagyobb hangnyomást. A lehetőség meg van rá, de halkan is összehasonlíthatatlanul jobb hangminőséget adnak a "komoly" rendszerek.
A lényeget Dorian leírta.
A '80-as évek közepén, akkori barátnőmnek Videoton hifitornya volt, mai szemmel belépő alatti kategóriás. Az alsó szomszéd kihivta a rendőrséget, mert zavarta a nálunk szóló zene. Szubládát legfeljebb fényképen láttunk. Akkor hogy is van ez?
-
Dorian
félisten
-
sergio81
tag
Sziasztok! Adott egy Yamaha RX-V6A erősítő! Van mellé még a kőkorszakból egy gagyi Magnat monitor 990 set! Viszont szeretnék normális hangokat előcsalni az erősítőből! Szeretnék tanácsot kérni tőletek, jobb hangfalszett terén! Tudom ennél bármi jobb!
Kb. ilyesmiket nézegetek:
CANTON GLE 490.2 most db-ja 245€
HECO VICTA PRIME 702 db-ja most 185€
Magnat Tempus 55 a pár 450€
Ezek csak frontok! Természetesen mindegyikhez a hozzá passzoló center ill. háttérsugárzókat is venném!
Esetleg használtak is érdekelnének! Ha kaphatnék javaslatokat kb. mivel szólna jól ez az erősítő!
Zene, ps! és film! Zene vegyesen minden de főképp modern tánczene! 15nm!
Subot egyenlőre nem szeretnék!
Segítségeteket és építőjellegű hozzászólásaitokat előre is köszönöm! -
gabber01
addikt
-
BBéci
legenda
-
Rp526
senior tag
Csatlakozom @mikrofon-hoz. Gondolkozz el egy normáls sztereón inkább. Ezerszer jobban lehet élvezni, mint pl az említett Sony-t.
Ha van kedved nézz szét ebben a topikban is: Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Itt pedig pl egy Sony Soundbar szétszedését is meglesheted.. és eldöntheted, h műanyagdarabokért adnál ki ennyi pénzt, vagy valós hangfalakért. Nyilván ez egy olcsóbb.. de nehogy azt hidd, h a drágább sokkal komolyabb.
-
Habell
tag
Ebben a "rossz" elrendezésű 5.1-ben amit egy nő vett 5 éve nem tudok mit tenni. Neki eddig így jó volt akkor nem fog változni. Akkoriban a bluray lejátszókat szórták, ezt a Sony 1000 Wattos cuccot erősítővel akkoriban 140ezerért vette ha jól tudom. Annyi, hogy a mély szépen szól, vagyis szebben mint nálam az alig kezdő szint alatti szinten mint kiderült itt.
Nálam kisebb nappali van de elrendezésre két álló hangfalat be tudok tenni az ágy mögé szűkösen. Dizájn az lehet elvitte ezt a Sony cuccot ami az árban megmutatkozott, de sajnos ez fért el és nem mutat rosszul. Jön a hang elől középen hátul mögöttem annyit elértem vele. A mélyet gyengén adja elő a láda.
A linkeket is megnéztem amit kaptam itt, hát igen az egy másik árkategória és szint. Háromszorosa mint amit én szántam rá. Ezeket a rendszereket nem az ismert média áruházakban lehet megvenni. Biztos szépen szólnak meg ízlés kérdése kinek tetszik, de nekem helyem sem lenne ekkora állókat elhelyezni. Sokkal szélesebbek "kockásabbak". Az erősítő is egy komolyabb egység ami az én nappalim viszonylag egyszerű letisztult képét elrontja. ( minimális vezetékelés sőt a házimozi rendszerig semmi nem volt látható semmilyen kábel, minden vezeték nélküli összeköttetésben ment, ami most először a bluetooth kép és hang csúszása miatt elbukott
) A másik meg az ár, ami nem az én fizetésemhez lett szabva... Szerintem egy városi lakásba túl komoly egy ilyen rendszer, de ehhez laikus vagyok.
Időnként ránézek a Sony HT-RT4 vásárlói véleményekre de továbbra sincs kirívó lehúzó értékelés és negatív visszajelzés. Valószínű egyszerű felhasználok veszik és elégedettek, nem pedig szakavatott specialisták.
Köszönöm a segítségeket és az eddigi hozzászólásokat, figyelemmel kísérem a témát továbbra is. -
törölt tag
-
spiky03
veterán
Szintén zenész.

Nálam is a két front mellett voltak a szubok.
Most a bal oldali mellett van, max annyit tudok rajta varriálni, hogy másik front mellé teszem.
Ma bekapcsoltam a szubot és bugott mint az állat.

Kicsit mozgattam az RCAt és akkor alább hagyott a búgás.
Csak rendbe kell tenni a kábeleket a szekrény mögött ha lesz a nappali festés. -
BBéci
legenda
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
-
Gino20
őstag
Rendben, köszi. Vissza is állítom. Halk elektronikus zene volt.
Dareiosss: próbáltam fél állásban is, de valószínűleg az volt a gond, hogy nem volt elérhető a SUB és a kalibrálás e tekintetben nem érhetett semmit (hamarosan megnézem újra).
mpo: olvastam és köszi az infót. Ha újabb elakadás lesz merítek belőle
csak most a SUB-ot akartam rendbe tenni. SVS-t nem tudom kiváltani sub kábellel, mert abból ~15m kellene -
VoidXs
Topikgazda
Ha -12 dB-re állítja be magát, az azt jelenti, hogy bőven az egekben van a sub szintje. Addig húzd vissza a potit, amíg az Audyssey azt nem mondja, hogy ez már belefér a tartományba. Ez olyan pontosan és abszolút módon mér, ahogy ember képtelen rá, szóval a logikus döntés hinni neki. Van az a film, aminél kevesebbnek érződik, mert nem sok mélye van, például egy Alitán a zárt subok meg sem tudnak moccanni, annyira feszes, de mondjuk egy Edge of Tomorrow, ami ugyanúgy búgások hegye, mint a Blade Runner 2049, már kinyír, ha egy lazább keverésű film miatt feltolod az egekbe. Ezért nem állítunk be semmit fülre vagy ökölszabályokra hivatkozva soha.
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
-
60300 - 60201
93244 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 61901 61900 - 61801 61800 - 61701 61700 - 61601 61600 - 61501 61500 - 61401 61400 - 61301 61300 - 61201 61200 - 61101 61100 - 61001 61000 - 60901 60900 - 60801 60800 - 60701 60700 - 60601 60600 - 60501 60500 - 60401 60400 - 60301 60300 - 60201 60200 - 60101 60100 - 60001 60000 - 59901 59900 - 59801 59800 - 59701 59700 - 59601 59600 - 59501 59500 - 59401 59400 - 59301 59300 - 59201 59200 - 59101 59100 - 59001 59000 - 58901 58900 - 58801 58800 - 58701 58700 - 58601 58600 - 58501 58500 - 58401 58400 - 58301 58300 - 58201 58200 - 58101 58100 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- sziku69: Szólánc.
- Melyik a legjobb ingyenes e-mail szolgáltató?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az Audyssey a saját pink noise-ját a kalibrációs filterek nélkül figyeli, azaz a kalibrált állapotot pl REW-ben érdemes utánamérni, nálam többször megesett hogy 0.5-1.0 db-t kellett még korrigálni hogy csatornánként 0.5 db eltérésen belülre kerüljek.
A többi Hz tartomány jónak mondható vagy ez ízlés kérdése?
Megcsináltam az audyssey kalibrációt, így végül a SUB is életre kelt és -9 dB-re állt be, de nekem kicsit kevés volt, így tekertem a sub-on egy picit majd a manual setup-ban ellenőriztem, hogy mit csinált a kalibráció. A távolságok tekintetében front részen viszonylag pontos volt, de a háttér és a sub esetén elég nagy volt az eltérés, így ezt manual átállítottam. Mivel nem éreztem ,,homogénnek" a hangzást így manual kicsit állítottam a többi csatorna dB értékein is. Fronton a jobb álló sarokban van és kicsit domináns volt továbbá a hátsókról is levettem kicsit plusz a nézési pozíciókhoz ,,eltoltam" a teljesítményt.
(na ezt majd holnap).

Amúgy nem az enyém.
Kérek egy optikai kábelt és kipróbálom.
U.I: Azt meg ... no szóval ...
) A másik meg az ár, ami nem az én fizetésemhez lett szabva... Szerintem egy városi lakásba túl komoly egy ilyen rendszer, de ehhez laikus vagyok.