Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
Joezyka
üzenetére
Ha maximális fordulatszámon járatod, akkor igen. Ha alacsonyabban, akkor az a ventilátor pontos típusától függ, hogy szabad-e vagy sem.
Nem igazán létezik olyan ventilátor, ami maximális fordulatszámon halk lenne, még a legdrágább darabok sem, szóval átgondolnám a helyedben, hogy a látvány megéri-e a zajt (és sokszor a többi paraméter is gyengébb).
-
Joezyka
senior tag
egy olyan buta kérdésem lenne, hogy 4pin-es pwn-es csatlakozós ventit rátehetek sima 3pin-es csatlakozóra?
(az alaplapomon 3pin van csak, a fordulatszabályozás nem érdekel, csak ami tetszene és árban is megfelelő az 4pin-es
) -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Sharkoon DG7000 házikóba szeretnék 3db 140mm-es piros ledes halk ventit 2-4 ezer ft környékén.
Mit tudnátok ajánlani? -
dqdb
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
A felső pozícióban a ház váza és a ventilátor előtt lévő nyílások is bekavarhattak a hangba, szóval a cserélgetés az jó ötlet volt, mert simán lehet, hogy a más lapátprofil/más fordulatszám/kicsit eltérő rögzítés bőven elég lehet az olyan hangok megszüntetésében, amikért nem a ventilátor önmaga felel.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ha Merlinben vették, akkor van még rá fél év garancia, így igen (ha baja van, úgyis azonnal kijön). Ha nem, és egy évnyi garancia volt rá, akkor már nem nevezném annyira jó ajánlatnak.
-
chopin42
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
"Igen", boltban is kb ennyi...
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Lepa bol.quiet, RED venti sosem használt, dobozában? 120 PVM
Számla megvan, 2017.03.29 vásárlás.4.000 ft reális érte?
-
Albigator
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Kipróbáltam kivettem és minden poziban kerregett egy kicsit.
Beolajoztam és nem a helyére pakoltam, hanem kicseréltem a lenti ledessel ami a HDD- és SSD-t fújta és rákötöttem az előlapon lévő 3 állású kapcsolóra amivel low off és high fokozat közül az elsőt választva nem kerreg. Gondolom ez a fix 60%. Mondta itt nekem korábban vki h ott úgy sincs sok értelme a nagy légkavarásnak.
A 2 ledeset így külön-külön tudom szabályozni megint a hátsók maradtak egybe. Sztem így jó lesz.(#32891) Grózi
Igen ezek gagyi ventik. Azt is beszéltük erre a házra kár költeni még ventik terén is. Max ha át lehet azt majd menteni egy új házba is.

-
Grózi
Topikgazda
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Halk,de gyengébb hőfokok:
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Arany középút: Akasa Apache
Hangos felül,de brutál teljesítmény: Akasa Viper vagy Viper R
Halk és kiváló teljesítmény: Noiseblocker eLoop B12-PS vagy Be Quiet Silent Wings 3 120 Pwm
Ami még szóba jöhet és szerintem simán felrakható+én azt raknám: TY-147A -
varmi2
nagyúr
-
Albigator
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
Elolvastam mindent.
Az utolsó tudom h hibás ventire utal.De itt az volt a kérdés h előfordulhat-e nálam h emiatt ketyeg így az egyik venti (az egyetlen amit áthelyeztem és megváltoztattam az alap poziját) míg a többi tök jól üzemel. 3 különböző ember is beszélt ilyesmiről tehát igaz lehet a felvetésem és nem látok rá más magyarázatot még.
Persze semmit nem tudok semmiféle teszttel alátámasztani. Nem vagyok tájékozott ebben a témában csak ezt a topicot olvasgatom időnként. -
varmi2
nagyúr
válasz
Albigator
üzenetére
1. Az első linken lévő hozzászólásból idézek: Ha igaz amit az internet ir, ezt veszed hivatkozási lapként?
És az utolsó általad linkelt hsz: Nem szabad neki,mindenképp garis csere.Csak azért kérdeztem,mert volt olyan akinek vizszintes jelentkett de függőlegesen nem.Mondjuk abban az esetben is háromból egy csinálta és gariban cserélték neki. Ha elolvasod az általad linkelt hozzászólást, egyértelmű, hogy hibás venttikről van szó, hisz garanciába cserélték. Mutass, valami hivatalos tesztet, ahol erre a következtetésre jutnak. -
Albigator
őstag
Sziasztok!
Mintha olvastam volna itt korábban arról nem mindegy h a ventiket h helyezzük el: vízszintesen vagy függőlegesen mert lehet úgy vannak megtervezve h csak egy adott pozícióban működjenek megfelelően hosszútávon.
Én átrendeztem a házikómban a ventiket nagyjából az itteni tanácsoknak megfelelően és mindegyiket alaplapra kötöttem Y elosztók segítségével.
Így néz ki jelenleg:
Ugyebár a fent lévő 2 ventiből átpakoltam egyiket előre az optikai meghajtó helyére és ez az egy venti teljesen külön van szabályozva. Az elöl lévő 2 ledes egybe van kötve; a hátul lévő és a fölül lévő maradék 1 pedig megint csak egybe. Mindegyik DC módban 60-70 % közöttre van belőve alapjáraton és csak 50 fok fölött gyorsulnak be.
Szóval nem tudom probléma-e de az CD/DVD író helyén lévőnek van/lett egy ilyen ciripelő kattogó hangja alapjáraton is. Annyira nem zavaró mondjuk, csak nem tudom nem-e azért van mert eredetileg ennek a ventinek "feküdnie" kéne nem pedig "állnia" és emiatt alakult ki vagy hangosodott fel ez a kis fura zaj. -
K1LLMy53Lf
őstag
Sziasztok,
Prolimatech Megashadow-ra milyen 12es ventit érdemes rakni? Jelenleg 2db Akasa Amber van rajta, amik szépen teszik a dolgukat, viszont upgrade-elnék 1ventis megoldásra, valami halkabb, de mégis nagyobb légszállításúra, ha van/lehetséges az ilyen (persze sem mondhatóak hangosnak, sőt... szóval a halkabb nem is annyira fontos szempont)
Vagy nem érdemes váltanom?szerk.: proci amúgy: i5 6600k @4,4-4,5 (delid-elt)
venti vezérlő tud pwm-et és fesz szabályozást is.Előre is köszi

-
Joezyka
senior tag
üdvözletem!
Vettem a Zalman Z11 plus házamba 2db BE QUIET! Pure Wings 2 80mm-t, a merevlemezek hűtésére.
A probéma az, hogy amikor beraktam akkor vettem észre, hogy ami benne volt az fele akkora.
Amit vettem az 25-ös, ami benne van az max 12-es ezek alapján (nem volt hirtelen otthon semmi amivel megmérhettem volna).
Googlézgatás és fórumon való keresgélés után Akasa AK-FN076 80x80x11mm-t találtam.
Ez minőségileg megfelelő? vagy hagyjam a fenébe, és csak simán ne rakjam vissza a díszítő elemet és hagyjam úgy rajta a pure wings-eket? Úgy jó a ventilátor csak bután néz ki
-
jbauer05
tag
Helló!
Van egy ARCTIC Freezer 7 PRO Rev.2 hűtőm még az inteles korszakomból. Hogy rakhatnám be ezt egy am4-es lapba ? A lapom egy asus rog b350-f. Köszönöm
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni ? Gigabyte windforce vga (R9 270 ) hűtés esetben lehet a ventilátorral kezdeni valamit hogy ne zorogjon adjon ki hülye sikito hangot ? Főleg alacsonyabb fordulaton hangos 40% fordulat felett abbahagyja , nem mai kártya elképzelhető hogy már csapagyas ? Olajozni zsirozni valahogyan halkabba tenni lehet ? Néztem de sehol nem találom a pontos méretet , lehet ilyet rendelni ? Ha cserélném akkor mind a két ventit cserélném .üdv
-
Melorin
addikt
Mielőtt beszereltem a házba, kipróbáltam és már ott hallottam valami enyhe súrlódás hangot ütemesen.
Próbáltam fesz és PWM alapon is járatni, ugyanaz. Alig hallható de olyan valaki számára aki érzékeny minden kis zörejre, bosszantó.
Fesz alapon vezérelve 4.32V-on valóban lemegy 300rpm-re. -
ace05
senior tag
Érdekelne egy csendes, zöld ledes 120 mm-es vagy annál nagyobb ventilátor. Egy Cougar CF-D12HB-G néztem ki de ahonnan rendelni akarom, ott pont most fogyott ki.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Melorin
üzenetére
Nem mondod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hidd el tudom,de egy jó lappal 300 rpm-re is le lehet vinni stabilan.De 600 rpm-n se zakatolhat.Vagy hibás vagy feszültségalapon vezérli az aljzatod.
Azért javaslom hogy szereld ki a házból és hallgasd meg úgy is közelről-a rezonancia és a légáramlat útjában lévő dolgok is tudnak néha érdekes hangokat generálni. -
Grózi
Topikgazda
válasz
gaben22
üzenetére
Ez alapján pwm-s,tehát nincs gond.Ahogy előre be is harangozták,én a Be Quiet Silent Wings 3 140 Pwm-t ajánlanám az eLoop helyett-a simát,mert a High Speed verzióval 1-2 embernél voltak gondok.
A táp ügyben meg kezdésnek én kiszedném a tápot és alulról fújatnám ki-simán lehet hogy elhagyja a hangját+alulról belelátsz,hogy nem-e ér el valamit a venti. -
gaben22
őstag
Helo, köszi a segítséget, itt a 4 pines kiosztása, erre van kötve, BIOS-ból pedig a minimumra van tekerve alapjáraton. Részemről elsődleges szempont, hogy halk legyen (kattogás se legyen ha már áldozok rá), másodlagos szempont a teljesítmény. Ár most mondjuk, hogy nem számít.
EDIT: esetleg megkérdezem, hátha van tippetek, tápban egy EB122512H bi-voltage elbaszott venti van (Enermax táp), nem lehet csak úgy cserélni valami könnyen beszerezhetőre. Sűrített levegős géptakarításnál hátulról befújtam tápba (tehát a sűrített levegő a venti alja fele haladt, azaz be tudott sajna fújni a venti tekercsei közé is), sokszor takarítottam már gépet, de most venti picit hangosabb lett, egészen pontosan mostmár van halk súgó hangja, amit hallok, zavar. Tipp, hogy mi lehet/orvosolható valahogy?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Mindenképpen a jól szellőző ház,minőségi ventikkel.Azt a konfigot biztos nem tenném hangszigetelt házba.
-
Grózi
Topikgazda
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)Én inkább ezekből választanék az adott árkategóriában.Ha ragaszkodsz az általad nézett 2 közül választani,akkor a PW2.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Sziasztok,
Ház topikban nem kaptam választ, ezért felteszem itt is, hátha valaki tud segíteni

Gondolkdom új ház és ventik vásárlásán. atx laphoz, mid tower házak között nézelődöm, viszont nem tudok dönteni, hogy hangszigetelt vagy "nyitott" házat válasszak (porszűrőkkel persze)
Emiatt a fő kérdés az lenne, hogy melyik ad jobb eredményt halk/hűvös konfig szempontjából: szigetelt ház, nagyobb teljesítményű (légszállítás/sebesség stb) ventikkel vagy tipikus, jól szellőző, OC ház, extrahalk ventikkel, nagyon alacsony sebességgel?
konfig (ha esetleg fontos lenne, habár szerintem ez majd csak a konkrét ház/venti választásnál lesz fontos
) :lap: Asrock Z170 Fatal1ty Gaming K4 (2port tud feszszabályzást+PWM-t, +4DB PWM)
proci: I5 6600k@4,5Ghz (1,325V)
procihűtő: Prolimatech Megashadows
háttértár: 3 x 3,25 HDD (5400rpm) + 1 x NVME SSD
VGA: Gigabyte RX480 8GBjelenlegi ház: CM HAF922
ventik: 20as default CM venti (elől) +4db 12es Akasa Amber (1db elől, 1db hátul, 2db procihűtőn)Előre is köszi a segítséget
-
omfgk
veterán
Sziasztok.
Phanteks p400 házba keresek ventilátorokat.
Elöl van most 2db Alpenföhn WB 2 (140).
Hátul és felül 1-1db gyári ventilátor. Ezt a 2 gyárit szeretném lecserélni.PWM-s venti kéne. Mindkettő a házból kifele fújná a meleg levegőt. 120-as. (Bár felülre mehetne 140-es is, csak akkor baromi kevés ott a hely. Például a WB 2 a gumi borítás miatt, na meg a szilikon rögzítő miatt alig fért oda. Végül inkább betettem azt is előre.)
Átnézve az összefoglalót, meg megnézve ,hogy mit tudnék gyorsan és jó áron beszerezni, 2 félét találtam.
Azonos árban Be Quiet Pure Wings 2 vagy Akasa Piranha. Melyiket válasszam?
-
Skynet258
veterán
válasz
gaben22
üzenetére
Nálam is elsődleges a hangtalan gép mert itt van fent mellettem - én személy szerint a be quiet Silent Wings 3-at javaslom, ebből van 3 a házban 500rpm körül, és semmi hangja. Persze függ a háztól de nálam szép nyitott az egész emiatt elég ha alacsony fordulaton járatom őket. Magasabb fordulaton sem vészesek és elég jó a légszállításuk is.
Grózi majd még úgyis fog javasolni alternatívákat mert ő ebben itt a mester, de tuti ez is közte lesz.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
gaben22
üzenetére
Még mielőtt további szívás lenne,kéne tudni az adott ventialjzat lábkiosztását-amire a ventit kötötted.Ugyanis az Akasa-k akkor szoktak kattogni,ha feszültségalapon vannak vezérelve.
És a Viper nagyon nem házhűtő venti,bordára/radira való-akár csak a B14-PS.Ha meglesz az aljzatkiosztás,akkor nézzünk neked jobbat házhűtésre. -
gaben22
őstag
Üdv, vettem egy Akasa Viper 14cm PWM-es ventit még jó régen, kattog a kezdetektől (nagyon halk kattogás, de az egész gépem halk, úgyhogy észrevehető) szerintem PWM kattogás, de itt fórumon írták, hogy nem az. Visszavittem, csináltak vele valamit, ugyanolyan maradt, aztán időm/kedvem nem volt foglalkozni vele, gari lejárt. Mostanra elégeltem meg, gondoltam veszek egy másik ventit, ezt néztem ki: Noiseblocker eLoop B14-PS. Biztosra akarok menni, ugye ez nem kattog (még süketszobában sem akarok hallani semmi oda nem illőt
).EDIT: házhűtőnek lesz használva.
Amúgy azért most elégeltem meg, mert ilyentájt szoktam rendezni egy nagy géptakarítást, sűrített levegővel átfújkálom a gépet. Tápot is megfújtam, azóta picit hangosabb a táp ventije, egészen pontosan mostmár hallom a hangját, eddig nem volt neki, lehet kár volt a "rossz" irányból befújni a tápba, de mostmár mindegy, táp még fasza, egyelőre nem akarom cserélni, de lehet ha kiiktatom a kattogós ventit, akkor jobb lesz a "közérzetem" és elengedem ezt a tápventi bakit.
-
chopin42
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Ez megteszi?
Nem reklám, de az árukereső 3. találata, és van nekik raktáron. A többinél várni kell 5 napot. -
Melorin
addikt
Üdv. Tudnátok ajánlani olyan házventilátort ami pirosan világít és 120mm? 3 vagy 4 pin, mindegy. Az új házam hátuljába nem megy be a TY-147A

Amik az ajánlóban vannak nem kaphatóak sehol, legalábbis raktáron, és nagyon távoli jövőt jósolnak mire kiszállítják. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Pokesz007
üzenetére
Én előre tennék két erősebb ventit,hogy jöjjön be levegő bőven.Alternatívák:
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)-ez 3 pinNanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő)
Akasa ApacheÉs hátra is ezek közül válassz.Előre én abba a házba vagy az Aerocool DS-t tenném vagy az Akasa Apache-t.
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Asus PRIME B350-PLUS Alaplap
Aerocool-A Black Window Ház
Configom az adatlapon. VGA Max 75 fok ,CPU max 61 Fok volt nyáron.
Ház Tetejébe Be Quiet Pure Wings PWM 4pin 2 db Ventilátor van. A gép elején meg hátulján 1db gyári Aerocool Ventilátorok vannak 3 pinesek. Van gyárilag a házba szabályzója. Nagyon hangosak lettek sajnos. Szeretném őket lecserélni. Érdemes még 4 pinest BeQ-us ventiket hozzá venni,vagy elég a 3pines és kézzel szabályozgatom? Jah még szeretnék a CPU -ra több friss levegőt bejutatni. Sajnos ott már nincs gyárilag ventilátor beépítőkeret.. Milyen márkákat érdemes venni? Ár: 2500-4000FTAz más tészta,hogy rájöttem a HDD,SSD rács beszerelő vissza visszafogja a bejövő levegőt. Annyit segítettem rajta,hogy levettem elölről a szivacs részeket,így több levegőt szív be.
-
csiga8
senior tag
Még nem érkezett meg, meg van rendelve az alaplap.
A manuálban a 34-ik oldalon úgy írja, hogy
Default PWM Mode connectors CPU_FAN1 PUMP_FAN1, ill
Default DC Mode fan connectors SYS_FAN1/SYS_FAN2 SYS_FAN3/SYS_FAN4
A rajzon mindegyiket 4 tűsnek ábrázlja.
Olcsónak azért nem mondanám, ha a belépő szint 2-2,5K, de ha annyi, hát annyi.
Közben belenéztem az összefoglalóba. Az a Coolink Swif2 120mm-es nekem ismerősnek tűnik
-
Grózi
Topikgazda
válasz
csiga8
üzenetére
Akkor kéne az adott lap ventialjzatainak lábkiosztása-megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet!
2-2,5K az a belépőszint alja,ezt azért jelezném. -
Grózi
Topikgazda
válasz
wreakz
üzenetére
Ami szóba jöhet:
Akasa Apache
Akasa Viper(nagy teljesítmény-cserébe nagyobb hang is)
Noiseblocker eLoop B12-PS
Be Quiet Silent Wings 3 120 Pwm
Viszont ha maga a ház szellőzése gyenge(elölről nem kap elég friss levegőt-gondolom hátul van a single radi),akkor azzal is foglalkozni kell. -
csiga8
senior tag
A gépet még csak most szedem össze. Az alaplap MSI B450 GAMING PLUS lesz.
A házat is most keresgélem hozzá, de mindenképp olyan lesz, amibe minimum 3 db ventit bele tudok tenni.
Nem tudom milyen árban érdemes venni, de olyan 2.000-2.500 Ft/db ár fölé nem szeretnék menni, csak ha nagyon muszáj.
-
wreakz
tag
Sziasztok,
Először is belefogtam egy öngyilkos projektbe egy Micro ATX konfigot építek. Egy COOLERMASTER MasterBox Lite 3.1 gépházba. Adott egy MSI Seahawk 1080Ti (Vízhűtős) a konfigba ami sajnos a ház miatt 80-85 fokra is felmelekszik, erre szeretnék kérni ötletet hogy milyen ventilátort kellene felszereljek, mert a gyári egy forintot se ér. Átfutottam az összefoglalót, de az ott található ventikről sajnos nincs tapasztalatom, és szeretném megtartani a 1080-at, de ilyen állapotok mellett, még az OC is felejtős.
Válaszokat előre is köszönöm
(Hopsz, sikerült félre nyomni sorry, nem ide)
-
-
csiga8
senior tag
Üdv!
12 cm-es házhűtő ventilátort keresnék, ami nem hangos, és/vagy egymásba ( sorba ) köthető.
A Xigmatek XOF-F1252-t találtam eddig. Van-e esetleg jobb tippetek?
-
dqdb
nagyúr
válasz
kukutyi
üzenetére
Az a baja a házadnak, hogy nem jut be elég levegő, és ezen nem tudsz azzal segíteni, hogy teleaggatod belső levegőből dolgozó ventilátorral. Kazán processzor és kazán északi híd+tápellátás jut egyetlen 12 cm-es beszívó ventilátorra, aminek a levegőjét ráadásul a HDD keret teljesen lefogja.
-
kukutyi
csendes tag
Köszönöm a gyors választ, de a házat szeretném megtartani

Nincs valami lehetőség külön az északi híd hűtésre? Akár úgy, hogy lejjebb teszem a VGA kártyát és valami ilyesmi hűtő? Amit fel tudok tenni az alaplapomra? Mert a gyári bordára rászereltem egy 4cm ventilátort (az oldalára tettem hogy a bordák között fújjon keresztül) de semmivel se hűlt jobban, ugyan olyanok a hőmérsékletek mintha rajta se lett volna.Néztem hátra erősebb ventilátort: Nanoxia Deep Silence PWM 120mm 1500rpm mert ez tűnt a leg csendesebbnek, ami pedig most ott van letenném a ház aljára, hogy szívja befelé a friss levegőt a padló felől
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Sok egymas feletti HDD hutesehez (NZXT Source 210, 6 HDD, elotte 2x120mm ventihely) a magas statikus nyomas vagy a magas legszallitas a fontosabb? NAS-rol van szo, szeretnem huvosen tartani a 24/7 terhelt lemezeket.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
abdulka1nek hála(
) tudjuk,hogy tele vagy hybrid aljzatokkal-szóval 3 és 4 pin is szóba jöhet.
Én előre 2 db 140-st tennék és hátra egy 120-st a konkrét konfig ismerete nélkül ez a setup 90%-ban elég.
Szóval előre 2 db 140-s :
Nanoxia Deep Silence 1100 rpm
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Alpenföhn Wing Boost 2 Plus 140(csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Alpenföhn Wing Boost 3
És hátra egy 120-s:
Nanoxia Deep Silence 1300 rpm
Aerocool Dead Silence(a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Alpenfoehn Wing-Boost 2 Plus120 (csak aminek színes a belseje-a tiszta fekete Pure változat nem)
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros-jelenleg az egyik legjobb házhűtő és bordára/radira is megfelelő) -
abdulka1
őstag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
-
Grózi
Topikgazda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Kéne még egy árkeret és a lapja ventialjzatainak lábkiosztása.Megtalálod a User Manualban Internal Connectors fejezetben a ventialjzatok lábkiosztását
-segítség az Összefoglalóban,vagy ha nem vagy biztos benne akkor töltsd fel ide a képet! -
LendvaiFeri1
veterán
Sziasztok!
Az egyik ismerősöm FRACTAL DESIGN Define C ablakos fekete ebbe a házba szeretne 3 darab 12 centis ventilátort,
Milyen típust ajánlotok?
-
Majd kiderül, ha megérkezik hozzá.

Amennyiben nem lenne jó, akkor marad az 30cm 4pin PWM kábel + Y kábel (4pin PWM) megoldás és a lap tele lesz kábelezve ilyen szempontból (értékhatáron belül). Akasa Apache Black 120mm amivel ki szeretném (majd) próbálni a gépet, hűtés szempontjából lenne-e javulás, vagy nem. -
Grózi
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha működik,akkor jó lesz-sata-ról kapja a tápot és lapról a pwm jelet.De sok változattal van gond.
-
bigahu21
csendes tag
Fractal Design Define Mini C házba lesz szükség plusz ventilátorra az előre telepítetteken kívül hogy megoldja az [itt] említett problémámat? Ha igen, milyen elrendezésben?
-
Közben rájöttem "1 to 10 SATA" ami kell nekem (4 pin a molex verziót jelenti)

-
Ilyen eszközzel megoldható 4 db Akasa Apache Black (120mm) venti? Ez hogyan működik? Sata adja a kraftot a ventikhez és lapról tudom vezérelni őket? (egyszerre)
Melyiket válasszam? (mi a különbség a két választás között?)
1 to 10 4Pin
1 to 10 SATA -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Sokszor kértem már ebben a topikban segítséget, most megint eljött az idő.

Szóval az Alpenföhn Matterhorn Rev C Black hűtőmön elég fura hangot ad ki néha a ventilátor és le szeretném cserélni.
Mivel az egész gép témája fekete-fehér, ezért szeretném hogy vagy fekete-fehér legyen a ventilátor, vagy esetleg ha létezik fehér ledes.Mit ajánlanátok 5.000Ft körül?

-
Grózi
Topikgazda
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Ez alapján és a lábkiosztás alapján is hybrid-tehát tud pwm és feszültségalapon is szabályozni.De a tuti az,ha a biosban van váltási lehetőség pwm és dc mód között.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Közben keresgettem neten, mert ahogy látom sokszor előjött a kérdés illetve az is, hogy Asrock-nál nem lehet tudni biztosan a dolgokat
Én az alábbit találtam:Ez alapján elvileg:
- 4pines és automatikusan felismeri, hogy 3-4pin-es venti van-e csatlakoztatva: PWM és fesz is szabályozható;
- 4pines, nincs automatikus felismerés: csak PWM; nincs fesz szabályozás;
- 3pines: nincs semmilyen szabályozás.Persze, amennyiben tévednék sorry érte

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)