- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
Fuh, grat!
Csorgatom ra en is a nyalat boseggel, de egyelore elvagyok a benti sutovel is. Mondjuk ennyiert vittem volna azonnal…
Jo mulatast vele!Van tapasztalatod Oonival, milyen elmeny ezt hasznalni ahhoz viszonyitva? Mit hoz anyag- es megmunkalas minosegre? Mennyit kell porgetned a korongot / milyen a hoteritese?
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek! Jól sikerült nagyon.
Használtan vettem 100e volt. Ebből csak egy méret van, 315x340mm a kő benne.
-
bbuffy
senior tag
Nadefaszalett
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Kezdőként szívesen vásárolnék egy használt ,elektromos pizzasütőt.(Ferrari,Ariete ,stb)
Ha valakinek lenne eladó ,működő ,normális kinézetű ,biztos megegyezünk.
Üdv mindenkinek. -
bl4ze
veterán
G3-nál fixen 220 grammos bucikkal számolj, dolgozz.
Nekem most az új recept miatt kisebb lett, küzdöttem is vele. Nehéz volt nyújtani, formázni, hogy megfelelő méret + forma legyen....Nagyon kéne ez a "biscotto" a G3-ba, a vasárnap esti tisztításkor (kiégetés) láttam, hogy meg van repedve a gyári kő....
-
bl4ze
veterán
Jól néz ki. Nyújtást, formázást meg kell tanulni, gyakorolni kell , gyakorolni
Én is sütöttem ma, 30+ órás tészta, ebből 24 óra hűtőben.
verti1 : én is most két szálat vízbe tettem. meglátjukiatti : igen, a labdával együtt tettem át, ültettem nagyobb cserépbe. Nem tudom mi a kínja...
-
-
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #828 üzenetére
Ok, akkor azért ilyen szép még. Nálam bármit csinálok eldobja magát 2-3 hét alatt.
(átültetés ellenére is stb...) -
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #826 üzenetére
Teljesen korrekt.
Bár csak a bazsalikom nálam is ilyen lenne.... Bármit csinálok 2 héttel a vásárlást követően elszárad, hullik, stb... -
pajorgergo
aktív tag
Lidl pizzakő meg a Zsona Dekor-ból egy pizzalapát első tesztjének eredménye.
Dieter Knoll sütő középső rácson a kő meg pizzamód 250+ fok
nagyi pizzaliszt budafoki élesztő "érzésre" kategória :D
link -
M3aN
senior tag
Villanysütőben ti a követ/vasat melyik rácsra helyezitek, és milyen módban sütitek?
Amit én próbáltam és a tapasztalatok:
4/5. rács (tehát felülről a második) csak felső grill módban: a kő kihűlt sütés közben és az alja nem pirult meg
4/5 rács alsó-felső sütéssel: kő nem hűlt ki annyira, de több idő kell a pizzának, alja továbbra sem pirult meg, de alaposan megsültAmin gondolkodtam: 1/5 rács pizza módban (alsó sütés + légkeverés fűtőszálak [Gorenje sütő funkció, hogy nem csak légkever hanem a ventilátor mellett vannak fűtőszálak is). Ez szerintetek jobb lehet a tészta alja szempontjából?
-
bl4ze
veterán
Igen, lehet. Nekem "kezdőként" az elején volt ilyen, azóta szerencsére sosem kelt túl.
Most épp dagasztás után pihen tésztám, utána megy be hűtőbe 24 órára, holnap bucizás majd SZH 6 óra pihenés és sütés
Meglátjuk , ez új módszer, új recept - vagy beválik, vagy nem.A "mézes" bigát csináltad, Vito féle ?
-
Nekem ez azért tűnik szimpatikusabbnak, mert gyakorlatilag nem tud túlkelni. Kigombócozva hűtőben 24-48 órán át kelesztve sokszor futottam bele olyanba, hogy túlkelt. Vsz azért, mert melegebb volt a hűtőben mint amit megadtam az appban és így már sok volt az élesztő amit számolt.
-
verti1
tag
Na, jól lett. Így kell kinéznie. A maradék lisztet szépen felveszi majd, nem baj ha nem vette fel mindet. Ha kész majd érdemes kis darabokra tépkedni dagasztás előtt és úgy hozzáadni a vizet. Csináltam tegnap este egy adagot én is a holnap esti focaccia-hoz. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd.
-
iatti
aktív tag
vettem 5stagionit. kéket meg pirosat. egyenlőre sima gázsütőben sütöm,pizzaformában. jó békebeli karancs,ez kiszolgál egy emberöltőt
. legalulra teszem a rácsot,a lehető legközelebb teszek egy tepsit fölé,hogy a felszálló meleget megfogja.vagy próbáljam meg a felső részben sütni? ebbe a gázsütőbe érdemes lenne kipróbálni egy vasat vagy nem? lehet hogy az alja még hamarabb sülne,a teteje meg "késne"?
-
jozsi252
veterán
Köszönöm a linket!
"Barb inlet: ¼” Left handed female threaded terminal " Így már tiszta hogy miből mi kell. A termék adatlapját néztem, illetve a user manual-t de vagy nincs benne ez az adat, vagy elkerülte a figyelmemet.Lehet hülye kérdés de egy ilyen forgató mivel jobb mint egy lapát? Mármint tényleg megéri plusz pénzt kiadni rá?
Mindenképp valami minőségi lisztet szeretnék venni, illetve a Pizza Zóna FB csoportba találtam közbe egy jó receptet tésztára, azt is ki fogom próbálni mindenképpen.
Ahogy látom ezt a Caputo lisztet is sok helyen meg lehet venni szerencsére.A pizzakő hogy le volt pattanva mekkora probléma amúgy? Mármint később okozhat gondot hogy a felülete meg van sérülve, és mondjuk x sütés után a kő elreped teljesen?
Nagy kár hogy nincs hazai forgalmazó.
Nem a rendeléssel van gondom vagy az összeggel mert nagyon sok mindent rendelek kintről, inkább attól tartok hogy esetleg nem épségbe kapom meg.
-
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #802 üzenetére
Mindenre találsz választ az ooni oldalán, azért írtam, hogy nézd át. Vásárlás előtt alap dolog szerintem, hogy megnézed mit lehet tudni róla
https://support.ooni.com/support/solutions/articles/24000043770-what-is-a-regulator-and-which-one-do-i-need-
Nekem van felesleges lapát+forgató szettem.
A sima lapát 5k, forgató 6k.Én sérülten kaptam, egy pici lepattanás volt rajta, így viszont nagyon jutányos áron lett Ooni lapát + forgató, mert kaptam kupont.
Liszt: Caputo vagy 5Stagionival biztosan nem lesz gond. Mondjuk az első pár égett pizzához valami olcsóbb is jó lehet, majd a 3. kiló lisztnél már lehet durrogtatni a patronokat.
-
jozsi252
veterán
3000ft környékén ezt találtam, bár OBI-nál nem találtam készleten de máshol igen.
https://euronics.hu/termekek/landmann-1039-nyomascsokkento-szett/p/231389
Valószínű hogy akkor ezt meg is rendelem, és akkor veszek hozzá normál méretű palackot mert az úgy is gazdaságosabb.
Arra esetleg nem emlékszel hogy a koda-ra hogy csatlakoztál rá? Simán a tömlő végét rádugtad és bilinccsel megszorítottad, vagy kellett még valamilyen menetes részt venned hozzá?
Ha már elmegyek valamelyik nagy barkácsáruházba akkor veszek mindent ami kell hozzá.Kicsit félek azért a rendeléstől nehogy a kő megsérüljön, de remélem nagyon jól be van csomagolva.
Nem sajnos lisztre még nincs terv, illetve még pontosan a lapátot se tudom melyik legyen.
-
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #800 üzenetére
Obis, 3000 Ft volt talán csővel, bilinccsel együtt. Ezeket szerintem megtalálod a YT-on vagy az Ooni oldalán is.
Vegyél majd lapátot is, ha teheted, akkor perforált legyen, illetve egy forgató sem árt. Fog még kellene 1-2 spakli is, meg kelesztődoboz. Lisztre van már terv?
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Gyúrósok ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest