Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) jaszy76


jaszy76
aktív tag

Na szóval!
Mivel társasházban lakom, nálam csak beltéri, kisméretű, konyhában elhelyezthető, elektromos sutő jöhetett szóba. Abból meg nem sok van, ami az előrelépés ígéretével kecsegtet a G3 után. És drágák is.
Ez a sütő akcióban 230 ezer volt. (itt nem részletezett okok miatt nekem nem kellett még ennyire sem a zsebembe nyúlni). Szóval ezt nem nagyon akartam ebben a formában kihagyni. :)
A sütőről: Masszív és igényes megépítés, mozgatható, de azért van súlya.
Rozsdamentes pizzalapát, és levehető nyelű tepsi jár hozzá.
Csak kiválasztod a megfelelő programot, beállítod, ,hogy a szélét mennyire szereted sötétre sütve, a többit a gép megoldja.
Eddig tepsis, New York és Napoletana-val próbálkoztam. Nyilván más-más tésztával kellene csinálni, de ennyire nem bonyolítottam túl. Szuper lett mindegyik. Érdekes megfigyelni, hogy ugyanabból a tésztából mennyire más jellegű pizzát lehet csinálni, csak a sütési idő és hőmérsékletek beállításával.
A sütési időket a gép automatikusan adja a beállított programnak megfelelően. Természetesen van kézi üzemmód is.
A napoletana 2 perc.

Szerk: Még annyi, hogy annyira egyenletes belül a hőeloszlás, hogy a pizzát sütés közben nem kell forgatni.

[ Szerkesztve ]

(#1002) bl4ze válasza jaszy76 (#1001) üzenetére


bl4ze
veterán

"hogy a pizzát sütés közben nem kell forgatni."

akkor az nem is igazi pizza sütés, főleg nem nápolyi..... :B :B :B :B

.:. bl4ze .:.

(#1003) jaszy76 válasza bl4ze (#1002) üzenetére


jaszy76
aktív tag

Ezzel nem tudok vitába szállni. 😀

[ Szerkesztve ]

(#1004) McNamara válasza jaszy76 (#1001) üzenetére


McNamara
Ármester

Effeuno nem jöhetett szóba? Méretben van némi különbség, de tudásban is...

(#1005) jaszy76 válasza McNamara (#1004) üzenetére


jaszy76
aktív tag

Méret miatt sajnos nem. Pedig afelé akartam menni.

(#1006) OPiiPO válasza M3aN (#1000) üzenetére


OPiiPO
addikt

Te most tényleg figyeled a topicokat, hol lehet egész számú hsz-t beírni, és ezt lenyúlod az adott topic lakóitól, majd örülsz? Remélem így teljes az életed :P

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1007) bbuffy válasza OPiiPO (#1006) üzenetére


bbuffy
senior tag

Mindekinek másra meredezik :DDD

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1008) IntelKiller7 válasza jaszy76 (#1001) üzenetére


IntelKiller7
veterán

Én a helyedben 1 gázos Oonit bevállaltam volna. :) Bár ahhoz kell palack is stb. De talán olcsóbb lett volna valamennyivel.

Szép pizzák egyébként. :)

Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K

(#1009) Ciccuka


Ciccuka
veterán

Sajtreszelő

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#1010) sz.zs. válasza bbuffy (#962) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

1 hete megcsináltam e szerint a recept szerint. Nagyon alulhidratált tészta lett belőle, nyújtani sem tudtam megfelelően. Szerintem ízben is elmaradt a szokásos tésztáktól.
Szóval nekem nem jött be. Haverom szintén megcsinálta annyi különbséggel, hogy süteményliszt helyett búzakenyérlisztet tett bele. Azt mondja király lett nagyon!

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1011) M3aN válasza sz.zs. (#1010) üzenetére


M3aN
senior tag

Szintén osztom, ma reggel lett kész.
Az élesztő borzalmasan kevés benne, illetve a folyadék is kevés a teljes kiőrlésű liszthez.
Jelen recepttel gyakorlatilag kutyakaja lesz belőle sajnos…

(#1012) bbuffy


bbuffy
senior tag

sajnálom, sz. zs. sztem elírtam a vizet. az alapreceptet adtam meg reflexből, miközben a süti sokat feleszik. Ma is ezt csinálom, jól megnézem akkor.

élesztő nem kevés. két dkg. most csináltam, épp. Nem volt teljes kiörlésű csak dupla 00 és nagyi süti liszt. Teljes kiörlésű zabálja a vizet.

De hagyom akkor a recepteket ezentúl.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1013) M3aN válasza bbuffy (#1012) üzenetére


M3aN
senior tag

3 csipet élesztő volt. Az sehol sem lesz 2 dkg, jó esetben 2-3gr.

(#1014) bbuffy válasza M3aN (#1013) üzenetére


bbuffy
senior tag

én 20 g ot irtam. nem tudom mit olvastál akkor.
Ott amugy 15 g ot, de az is simán felemeli. szóval valamit nem jól olvastál. Amugy egy kocka 45 g szóval ha a felét veszed majdnem akkor nem rontod el.
Most megnéztem, igen a folyadék kevés volt, sajnálom, elírtam.

Amit ma csináltam, 600l300V/200T/20É/20S/20O
00 liszt 450 Garat 80 150.
Ez egy igen jól bevált. De csak saját felelősségre nehogy a kutya egye meg :DDD
Tanuló hobbi Főzista vagyok csupán :)

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1015) bbuffy


bbuffy
senior tag

Ez 17 g volt élesztő. Két óra alatt futott fel.
amugy biztos az en receptemben volt 2 csipet élesztő meg teljes kiörlésű liszt?

ez egy friss Főzista kenyér minta a gyerek műve, imádja vagdosni :D

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1016) M3aN válasza bbuffy (#1014) üzenetére


M3aN
senior tag

Én hibám, nem a te receptedre akartam reflektálni. Sajnálom. :(

(#1017) bugizozi válasza bbuffy (#1015) üzenetére


bugizozi
őstag

hudeszép kenyér :Y annak mi a receptje? :B (élesztős vagy kovászos?)

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#1018) bbuffy válasza bugizozi (#1017) üzenetére


bbuffy
senior tag

Kovászos.
300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.

Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már :)
Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1019) PeterAgos válasza bbuffy (#1018) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

"készül egy tepsi cheddaros..." - ez izgalmas! Megosztanád?

(#1020) sz.zs. válasza bbuffy (#1012) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Írjad csak a recepteket, végülis megettük , csak nem volt a legjobb :)
Amit ma csináltam viszont kurvajó lett! 100 %-ban TBL-70 (fehér tönköly lisztet) használtam próbából. Soha nem volt még ennyire jól nyújtható tésztám. Eddig nem tudtam a G3 méretére nyújtani a 220g-os bucit, most vigyáznom kellett, hogy ne legyen nagyobb :D
390g TBL-70
250g víz
9,7g só
10g olíva olaj
1,5g Caputo sörélesztő
dagasztás után 1 óra kint, 15 óra hűtőben, majd szétbucizás után 3 óra kint.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1021) bl4ze válasza sz.zs. (#1020) üzenetére


bl4ze
veterán

A jó öreg G3 :)

Én is sütöttem ma.

.:. bl4ze .:.

(#1022) bbuffy


bbuffy
senior tag

Ariete ben lehet követ cserélni vajon?

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1023) Zirowe válasza bbuffy (#1015) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ez nagyon szép lett és jól megnőtt.

Nekem van egy jól bevált kenyér receptem, de ahhoz, hogy jó legyen, sokat kell pihennie és kelnie (kb 3 óra edénybe, majd még 1.5 óra a tepsiben sütés előtt).
Neked mi a trükköd, hogy ilyen gyorsan ekkorára nő?

Amit én használok: 0,5kg sima liszt, 350gr víz, 14gr élesztő, kanál cukor, kanál bors, két kanál só, minden bedobva a robotgépbe és kb 5 percig hagyom gyúrni.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1024) sz.zs. válasza bbuffy (#1022) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Persze , én már szedtem szét, alánéztem.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1025) bbuffy válasza Zirowe (#1023) üzenetére


bbuffy
senior tag

Én klasszik eljárással megyek. A kelesztés kb 3.5 fél óra szokásos hajtogatásokkal. ami nálam a plusz, hogy ha idő engedi 48 órát bent van a hűtőben. de van hogy 72 t. Sztem sokkal fontosabb az erős kovász, és hogy ne keljen túl a tészta. Vagy alul. A többi rutin. Amúgy én vaslapon sütök, edényben soha. Ott akkor szoktam max ha túlkel és tudom hogy lapos kenyér lenne.

Egy kanál bors? nem sok?

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#1026) jaszy76 válasza bl4ze (#1021) üzenetére


jaszy76
aktív tag

Ejj, de szép lett! :)
Melyik tésztareceptet használtad? Melyik vált be a sütések során?

(#1027) Zirowe válasza bbuffy (#1025) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Csípősen szeretem, van hogy 10-20gr chilit rakok bele. :)
Amúgy alig érződik.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1028) vendingo válasza Zirowe (#1027) üzenetére


vendingo
veterán

Akkor gyenge chilit használasz. :)
Nekem van olyan, hogy fél gramm és nem eszed meg.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#1029) bl4ze válasza jaszy76 (#1026) üzenetére


bl4ze
veterán

Van egy fix receptem, azt használom :

500gr liszt
320gr víz
15gr só
0,2gr instant élesztő
24-48 óra közötti tésztával dolgozom.

.:. bl4ze .:.

(#1030) Mano66


Mano66
senior tag

Sziasztok!
A G3 Ferrari -ból a 10006 vagy a 10032 a jobb vétel. Mi a különbség köztük? Kedvet kaptam tőletek az otthoni pizza sütéshez. A kenyér már jól megy. Ez se nehezebb.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#1031) Ciccuka válasza Mano66 (#1030) üzenetére


Ciccuka
veterán

Ariete 909 is hasonló.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#1032) M3aN válasza Ciccuka (#1031) üzenetére


M3aN
senior tag

Otthon is használható, legalább 400°C-ot tudó kemencét ajánlj inkább ;) vagy ha ilyet nem tudsz, akkor kapsz 5 Ham-es GIF-et privátban, szoknyában :)) :D

(#1033) jaszy76 válasza bl4ze (#1029) üzenetére


jaszy76
aktív tag

Köszi! A kelesztési idő hogyan oszlik meg? Dagasztás után 1 óra szoba, aztán hűtő? Egyben keleszted, vagy bucizod hűtő előtt? Köszi Blaze! 😀

(#1034) Ciccuka válasza M3aN (#1032) üzenetére


Ciccuka
veterán

Tud ez 400 foknál többet is.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#1035) M3aN válasza Ciccuka (#1034) üzenetére


M3aN
senior tag

Igazából direkt kemencét keresek, nekem az szimpibb. Ilyen G3 féle sütőt nem szeretnék.

(#1036) julius75 válasza M3aN (#1035) üzenetére


julius75
aktív tag

Lehet volt már....

[link]

(#1037) M3aN válasza julius75 (#1036) üzenetére


M3aN
senior tag

Köszi :) Beltéri használat lenne, így például ilyen lenne érdekes: [link]

(#1038) julius75 válasza M3aN (#1037) üzenetére


julius75
aktív tag

Ufff, :B , bocsánat....sajnos olyat nem tudok.
(Vegyél kertes házat...?)

(#1039) M3aN válasza julius75 (#1038) üzenetére


M3aN
senior tag

Ez hogy nem merült még föl bennem :W :))

(#1040) bl4ze válasza jaszy76 (#1033) üzenetére


bl4ze
veterán

Dagasztás után 2-8 órát van egyben, hőfoktól - pizzázás várható idejétől függően.
Bucizás után hűtőben, 7 fokon. Majd sütés előtt szobahőn, hőfoktól függően 1-2 órát kb.

.:. bl4ze .:.

(#1041) jaszy76


jaszy76
aktív tag

:R

(#1042) vendingo


vendingo
veterán

Üdv
Tudnátok ajánlani egy egyszerű sütőben süthető focaccia receptet?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#1043) McNamara


McNamara
Ármester

Tegnapi sütés
Koda 12
Caputo Pizzeria
70% hidro
24h kelesztés

(#1044) bl4ze válasza McNamara (#1043) üzenetére


bl4ze
veterán

Jól fest és ügyes a 70% hidro
Én addig még nem mentem fel, ott már nagyon észnél kell lenni, nagyon ragad a tészta :)
Mekkora pizza ez, mekkora fér a 12"-es kodába? (27-28cm) ???

.:. bl4ze .:.

(#1045) McNamara válasza bl4ze (#1044) üzenetére


McNamara
Ármester

220-230g tésztával dolgozom. kb 28 szoktak lenni.

12 kezdem kimaxolni már, de helyhiány miatt még a 16 Koda várat magára.

(#1046) bl4ze válasza McNamara (#1045) üzenetére


bl4ze
veterán

Aha, G3 Ferrarival én is 220-230as bucikat használtam. 26-28cm körüli bucikkal.
A 16-os Koda ég és föld :)

.:. bl4ze .:.

(#1047) McNamara válasza bl4ze (#1046) üzenetére


McNamara
Ármester

G3 képest jó kis pizzákat csinálsz. Bevallom őszintén nálam az soha nem játszana. Nekem valahogy olyan gagyi az egész (senkit se akarok ezzel megbántani).

(#1048) McNamara


McNamara
Ármester

Ez egész vállalható lett :DDD
60+h tészta
70% hidro

(#1049) sz.zs. válasza McNamara (#1047) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Ez a 16-os Kodával készült ami a képen van. Írja is felette :D

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1050) McNamara válasza sz.zs. (#1049) üzenetére


McNamara
Ármester

Benéztem :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.