Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#401) soldier2 válasza bbuffy (#400) üzenetére


soldier2
őstag

3 hónappal van előrébb? 7-8 nap után a mienk már használható volt. Adok én is ha ezen múlik.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#402) bbuffy válasza soldier2 (#401) üzenetére


bbuffy
senior tag

Igen. De sokkal erősebb több hónaposan. Érezhetően.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#403) Mano66


Mano66
senior tag

Csináltam egy ideig kovászos kenyeret.Ízre sokkal jobb mint az élesztős.De időben nagyon sok amíg elkészül.A kovásszal is állandóan foglalkozni kell.Ha csak ritkán süt valaki érdemesebb az élesztős.A kovászost home office-ban dolgozóknak jó.

Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.

(#404) kozsy18


kozsy18
tag

Szokasos reci es sutes a par napos import cumobol. Vegre valami... :DD

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#405) soldier2 válasza bbuffy (#402) üzenetére


soldier2
őstag

Én annyira nem érzem, lassan egy éves, de a feleségem hozott már sok sok éveset is (lehet most annak az ükunokája van). A környezet hőmérséklete legalább annyira fontos. Igaz nálam hétközben hűtőben van, sütés előtt kap egy etetést.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#406) adp válasza kozsy18 (#404) üzenetére


adp
őstag

Hétvégén elvittem tesómhoz a pizzás cuccokat a vasammal együtt. Neki villany tűzhelye van, de valahogy nem lett ilyen szép lepirult az alja a tésztának, pedig 45p-ig melegítettem elő a sütőt a vassal, mi a gond? A vas a felső harmadban volt és grill funkción ment. A teteje gyönyörű lett de az alja semmilyen. Nálam a gázsütővel 3.5p alatt szétégettem valamelyik nap a pizza alját.

(#407) soldier2 válasza adp (#406) üzenetére


soldier2
őstag

A tűz az tűz :)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#408) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

Köszönöm szépen a kovász felajánlásokat :R , de mint Mano66 is írta, kovásszal csak úgy jó dolgozni, ha rendszeresen és sűrűbben tud vele sütni az ember. Így én egyelőre maradok az élesztőnél és ha van időm akkor kevesebbet teszek bele és hosszabb kelesztéssel csinálom.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#409) kozsy18 válasza adp (#406) üzenetére


kozsy18
tag

A vas a legfelso rekeszbe rakott, fejjel lefele forditott racson van. Amennyire lehet, kozel tettem a cekaszhoz, igy gyakorlatilag epp, hogy elfer a pizza, ha nem fujodik sokat. :)
270, felso futes, legkeveres, ezen kb 1 percig suti, utana futoszal, amig elkeszul; vegig resre nyitott ajtonal. A tegnapi nalam villamgyorsan megvolt, kb 2-2,5 perc.

Mar melegszik a suto egyebkent... :DDD

Ez a cucc szerintem a kulcsa a mostani adagnak, nagyon allat modon kelnek a bucik.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#410) betyarr


betyarr
veterán

üdv!

ha már a kenyér is szóba került a topik címében,lenne egy idevágó kérdésem: használ valaki kenyérzsákot (frissen tartó zsák,kenyeres zsák néven is van)?ha a válasz az előző kérdésre igen,akkor milyet érdemes?elég nagy a szórás árban és így gondolom minőségben is.ebben csak kovászolt kenyeret érdemes tartani,vagy a mezei,olcsóbb kenyereket is?meddig bírja benne anélkül,hogy megpenészedik,kiszárad stb.?

köszi a segítséget előre is! :R

(#411) mézespálinka válasza kozsy18 (#409) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Szia!
Megkérdezhetem, hol szerezted? :R

(#412) soldier2 válasza betyarr (#410) üzenetére


soldier2
őstag

Nekünk van, feleségem vette hozzá a spéci anyagot, helyben egy varrónő varrta. Nem penészedik, és napokig friss marad benne azélesztős kenyér is. Szkeptikus voltam, de eddig eléggé bejött.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#413) adp válasza kozsy18 (#409) üzenetére


adp
őstag

Ez a sütő csak 250-et tud, én nem a legfelsőbe tettem hanem egyel lentebb... Olyan mintha nem lett volna elég meleg a sütő és a vas mert az alja szinte alig pirult meg. Na mindegy asszem marad otthon a gáz sütő mert azzal jobbat tudok készíteni, igaz a teteje nem lesz ilyen szép de az alja az patent.

[ Szerkesztve ]

(#414) betyarr válasza soldier2 (#412) üzenetére


betyarr
veterán

köszi!
megkérdeznéd az asszonyt,hogy pontosan milyen anyagot vett és mennyit? :R

(#415) bbuffy válasza adp (#413) üzenetére


bbuffy
senior tag

Nagyon lassan melegszik át a vaslap. néha több mint 45 p. Amúgy ha hőlég keveréssel melegít az az ember akkor gyorsabb, és utána átváltani sima alsó-felsőre.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#416) soldier2 válasza bbuffy (#415) üzenetére


soldier2
őstag

Legfelső polcon a fűtőszálból sugárző hő is jobban éri, így simán 250 °C fölé meheta lap hőmérséklete. Sütöttem úgy is, jó lett (résnyire nyitott ajtóval).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#417) bbuffy válasza soldier2 (#416) üzenetére


bbuffy
senior tag

Igy még nem próbáltam, legközelebb rámegyek, köszi.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#418) ici169 válasza mézespálinka (#364) üzenetére


ici169
csendes tag

Szia,

Hogyan valósítottad meg a kiégetést? :)

(#419) kozsy18 válasza mézespálinka (#411) üzenetére


kozsy18
tag

[Federico Italienische Lebensmittel Reutlingen] :)

Szerk.:

otthon a metrot lenne erdemes megkukkantani, ha jol remlik van Caputo liszt, talan ez is. Ha nincs, majusban megyek haza, par darabot bedobok a kocsiba es teritem Bp-en.

[ Szerkesztve ]

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#420) Toobee


Toobee
veterán

Buci is ér? Hétvégi program volt. Dobok be egy kenyeret is, hogy ne bannoljatok. Sajnos, ezt vettem.

https://barbieripnk.hu/

(#421) soldier2 válasza betyarr (#414) üzenetére


soldier2
őstag

Méteráru boltban vett pul és pamutvászon anyagot helyi varrónő megvarrta. Arra sajnos nememlékszik, hogy mennyibe került.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#422) sz.zs. válasza Toobee (#420) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Buci recept jöhet! :K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#423) adp válasza Toobee (#420) üzenetére


adp
őstag

Na ez nagyon komoly. Johet a recept :)

(#424) adp válasza bbuffy (#415) üzenetére


adp
őstag

Grillezve melegítettem... Azt gondolnám az is baromi sok hőt ad le. Nekem a 40p itthon bőven elég szokott lenni.

(#425) betyarr válasza soldier2 (#421) üzenetére


betyarr
veterán

köszi!
nem az ára kellene,hanem hogy méretre mennyi anyag kell egy ilyen zsákhoz kb?
én fogom megvenni és lehet furán néznének rám,ha nem tudnám mekkora anyag kell :B :DDD

ti mekkora adag kenyeret tároltok a zsákban?

(#426) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

Kicsit off, de mégsem:
Szeletelő gépeket nézegetek. A kávésban volt már szó a Graef Master M90 pl. Kenyér szeletelésre vajon ez mennyire jó?

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#427) bbuffy válasza sz.zs. (#426) üzenetére


bbuffy
senior tag

Ebben Tobee a pro.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#428) Toobee válasza bbuffy (#427) üzenetére


Toobee
veterán

Kenyérrel nem amortizálnám a kést. Ha csak arra kell, lehet fogazott késés gépet vennék. Én főleg húsokat szelek. Szóval kenyérhez inkább fogazott, például Graef Vivo 20. Vagy egy jó kis ipari, mert itt is igaz, hogy bigger is better, tehát a késátmérő a lényeg. Ez ránézésre van vagy 300-as kés, és nevetséges áron van, ez meg Greaf M90 áron megy. [link] 40-ért ez is jó szerintem.

A receptet nem felejtettem el, de vidéken van A könyvben.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#429) bbuffy


bbuffy
senior tag

Amugy sztem csak kenyérhez felesleges, mert ha jó kenyereket sütsz simán lehet fasza kenyérvágó késsel nyomni. Én három napos kenyeret is vágok kvázi papir szeletre.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#430) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!

Kovászos kérdésem lenne. Úgy kb lassan 1 éves lesz a kovászom. Nem sütök vele minden nap, max 1/hét, ezért hűtőzik. Megerősödése után az anyakovász ment a hűtőbe, 5-7 naponta frissítés 1-4-5 arányban. Kenyerekkel próbálkozok, felemás sikerekkel. Minden ehető lett eddig, csak max nem szép :). Használat előtt kiveszek egy kis adag kovászt és napi 2x etetéssel 1 vagy 2 nappal a sütés előtt elkezdem előkészíteni 1-6-6 arányban, hogy erősödjön a bevetésig.
A kérdésem pedig azokra a receptekre vonatkozna, ami pl. a fent látható buci is. Vagy croissant (zseniális íz lett szerintem, állag is, csak megint az a fránya külső), vagy kifli. Tehát azok a receptek ahol formázni kell a terméket és pulton , formázva keleszteni recepttől függően X óráig. A formázásig minden jól megy, sikerül egyre feszesebben, egyre szebben formázni. Azonban a formázott alakot a pulton nem tartják meg a kis bucik/kiflik/stb hanem nőnek de egyben terülnek, laposodnak is. A sütés utáni bélzet alapján nem kel túl. De még mindig ez volt az olvasataim alapján a tippem, hogy túlkel ezért legutóbb már csak 10% kovászmennyiséggel próbálkoztam, és megint a fent említett hibába futottam bele.

Szerintetek mi lehet? A kovász a gyenge? A formázás nem feszes? Hidratáltság? (ez utóbbival a recepteket követem, a lisztekben is próbálom a leírtakat használni de tudom, hogy malomja válogatja, frissesség esetén is más lehet a nedvesség amit felvesz)

[ Szerkesztve ]

(#431) sz.zs. válasza Toobee (#428) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Nagyrészt kenyérre használnám, viszont ritkábban sajt, felvágott, hús, stb. Ezért arra gondoltam hogy az M 90 -be vennék egy fogazott kést is, és cserélgetném, mikor mit akarok szeletelni. Amúgy nagyon jó áron lenne az M 90 , kiállítási darab volt, nem használták, és 100 000 Ft gyári garanciával.
Inkább az a kérdésem, hogy maga a kialakítása miatt alkalmas-e normálisan kenyérszeletelésre? Elfér-e benne és ugyebár ahogy szeleteled, a motorház miatt fordul kifelé a szelet 45 °-ban, emiatt például a mostani „20 Ft-os “ ufesa szeletelővel igen nehéz kenyeret vágni.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#432) adp válasza sz.zs. (#431) üzenetére


adp
őstag

Tök jól hangzik ez de, szüleim is vettek kb. 15 éve egy hasonló csodát. Igaz az nem ipari de a kés az patent benne, na de teljesen mindegy mert kb. pár hónapig volt használatban és azóta is a szekrény mélyén pihen valahol. Otthoni körülmények között szerintem teljesen off, nem használod ki de cserébe baromi nagy így sok helyet foglal, körülményes a takarítás, a kés csere meg még inkább körülményessé teszi az egészet.
Csatlakozom bbuffy -hoz, ebből a pénzből ( vagy inkább harmadából )már sokkal inkább frankó kés készletre és élezőre ruháznék be. Késélezőbe mondjuk ez nálunk igen bevált darab: [link]

[ Szerkesztve ]

(#433) soldier2 válasza betyarr (#425) üzenetére


soldier2
őstag

Otthon megmérem. Akár 2 kg-os kenyér is belefér.

Mézespálinka: a megoldást nem tudom, de velem is előfordul. A megoldást viszont várom :) Kenyeret többnyire vaslábasban sütjük, így ez annyira nem nagy gond, de van kacsasütő tál is, abban alig sütünk pont emiatt a probléma miatt.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#434) bbuffy válasza adp (#432) üzenetére


bbuffy
senior tag

Igen, ez az én tapasztalatom is, sok helyen sarokban, szekrényben stb köt ki a gép pár hónap örömködés után. Ha nincs óriás konyha akkor érdemes átgondolni. Mondjuk is ismerek olyat is aki évek óta használja mindenre IS, de ez a ritkább. Ha hatalmas konyhám lenne, tuti vennék bele egy Berkelt persze, de annak a látványa is használatra késztet.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#435) mézespálinka válasza soldier2 (#433) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Vaslábasban nyomom én is Kenyér még csak csak, azt tartja a "szakajtó", de a többi tésztaféle (buci, kifli)... :(

(#436) sz.zs. válasza bbuffy (#434) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Valószínűleg igazatok van szeletelő ügyben, egyelőre félreraktam a témát.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#437) kr:sz válasza kozsy18 (#409) üzenetére


kr:sz
tag

Talán, itt a mamutban is kapható?! Személyesen még nem néztem rá, de ezek után megejtem. [Caputo élesztő]

(#438) bbuffy


bbuffy
senior tag

Mai kenyérke. 36 órás kelesztés hűtőben. Tetszik :)

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#439) soldier2 válasza bbuffy (#438) üzenetére


soldier2
őstag

Jól néz ki (ez is :) ). Sütésnél mit használsz (kő, jénai, vagy hasonló?)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#440) mézespálinka válasza kr:sz (#437) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Ejj csak az a fránya 2k-s postaköltség :(
Köszi a tippet, hátha járok arra valamikor.

(#441) bbuffy válasza soldier2 (#439) üzenetére


bbuffy
senior tag

Pizzavason sütök. Teljesen jó a hat mm es verzió amit vettem erre és pizza célra. Ha túlkel akkor megy jenaiba es a végén vasra.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#442) kozsy18 válasza kr:sz (#437) üzenetére


kozsy18
tag

Ez az! Csapjatok le ra, amig van keszleten.

buffy:
:Y naagyon allat lett :)

[ Szerkesztve ]

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#443) bbuffy válasza kozsy18 (#442) üzenetére


bbuffy
senior tag

Köszi.

belseje.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#444) soldier2 válasza betyarr (#425) üzenetére


soldier2
őstag

47x33cm-es a zsák, zsinóros zárással. (1mx70cm-es anyag volt).

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#445) betyarr válasza soldier2 (#444) üzenetére


betyarr
veterán

köszi szépen! :R

(#446) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!
@fragola.6035 , van esély rá, hogy lesz még pizzavas rendelés?

(#447) fragola.6035 válasza mézespálinka (#446) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Nálam nincs rá esély.

https://caffe35.webnode.hu/

(#448) kozsy18


kozsy18
tag

Ez az adag 5Stagi 00 lisztbol es a korabbiakban targyalt Caputo elesztobol keszult, a recept nem valtozott. Erzesre a bucik ragadosabbak, lagyabbak, nehezebb kezelni, ezert tegnap a korabban porciozott adagokat picit ujragyurmaztam, hatha segit. (Szo-szo...)
Cserebe elkepesztoen fujodik :DD
Jovoheten szerzek egy homerot es megnezem mit tud a suto.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#449) bbuffy


bbuffy
senior tag

Reggeli rozsos.
igaz csak egyharmad világos rozs. De nagyon jó tartása lett. Kicsit csalóka volt mert alig volt buborékos kelesztés közben, és csak 12 órát volt hűtőben, három fokon, de pont szépen megkelt.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#450) Toobee


Toobee
veterán

Moto, ez épp a budai. Most váltottak Caputo lisztre, bár eddig is kiváló portékát adtak.

https://barbieripnk.hu/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.