Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] [mustang08:] MÁV
- [Re:] [bobalazs:] Így csinálj játékbeli FPS logolást (főleg 1%, 0.1% ami mérvadó)
- [Re:] [Oldman2:] A KOReader ebook olvasó program
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [Graphics:] CMF Phone 1 - kicsomagolás
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Mr Dini:] Mindent a StreamSharkról!
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/prohardver.gif)
LOGOUT.hu
Hozzászólások
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Ott jó a pizza tényleg, kb. 2 hónapja SiD-del mi is teszteltük, remek volt. (Bartók Béla út)
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/toobee.gif)
Toobee
veterán
Menjetek most is, a héten volt lisztváltás. Az a feketehajú, vékony srác szerintem a tulaj vagy valami köze biztos van a bolthoz (azt hiszem Szabolcs). Szeretem az olyan helyeket, ahol jelen van a tulaj is aktívan (kávézókból is azok a legjobbak, hogy ne menjek messzire, velük szemben a Wombat).
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bbuffy.gif)
bbuffy
senior tag
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Mostanság keveset járok arra, de majd valamikor benézek
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/fogtunder.gif)
fogtunder
nagyúr
Mennyire vagy elégedett a Koda-val? Nyárra akarok venni, vagy egy pellets Kodat, vagy egy karut, de a jelenlegi euro árfolyam miatt kicsit húzós lett az áruk.
I hate morning people. And mornings. And People.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/scope2007.gif)
scope2007
addikt
Üdv
Gluténmentes liszttel dolgozik valaki?
Én ennél jobbat nem találtam eddig :
Szafi Free pizza (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, zsírszegény)
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m23.gif)
Digitalpimp
senior tag
Vegyél egy jó recés kést. Én reggel, mikor csinálom a kajámat azzal vágok mindent. A zsemlét, szalámit, sajtot, paprikát. Két dolog fontos: minimum 20 cm-es, és egyenes! legyen.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/vulture.gif)
erahurka
félisten
Ha már gluténmentes: a Don Pepében van gluténmentes pizza... de intoleranciával élőknek nem ajánlják
Amúgy lehet hülye vagyok, de normál tésztásakból én a Pizza Hut pizzáira vagyok rákattanva
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/raczger.gif)
raczger
őstag
Már 4 sütésem volt vele, nagyon meg vagyok elégedve, hozza azt amire számítottam.
A koda biztosabb választás a gáz miatt, könnyebb kezelni a hőfokot, pelletesnél az elején nagyon oda kell figyelni (és ott a hőmérő is elengedhetetlen), bár tapasztalatom nincs vele.
Érdemes Fb-n magyar pizzás csoportokba belépni, néha van egy-egy eladó darab.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Melyik pizzás FB csoport jó, vagy ajánlott???
.:. bl4ze .:.
Pizza zóna pl
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/raczger.gif)
raczger
őstag
Nápolyi pizzakedvelők klubja
Pizza Zóna
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/fogtunder.gif)
fogtunder
nagyúr
Őszintén nem akarok palackkal szórakozni és hely sincs nagyon neki. Hőmérőm van, majd megtanulom, hogy jó fűteni. A FB tippet köszi
I hate morning people. And mornings. And People.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/f07.gif)
Ciccuka
veterán
Ezt írják itt a Bestron Pizza Stone Oven pizzasűtőgépnél:
Először is: A Pizza Alfredo elődmodell elképesztő volt! Akár fagyasztott, akár házi készítésű, a pizza pontosan olyan lett, mint amilyennek lennie kell: ropogós alap és ízletesen főtt öntet. A tökéletes pizza néhány perc alatt megsült. A kályha jelenlegi verziója már messze nem képes lépést tartani. Az új EU-irányelvek miatt a sütő 400 ° C-on automatikusan kikapcsol, és jóval alacsonyabb hőmérsékletre hűl le. Míg a pizzákat korábban pillanatok alatt sütötték, ma a közepes hőmérsékleti tartományban vegetálnak. Biztos, hogy valamikor elkészül, de sajnos az egésznek semmi köze egy igazi pizzasütőhöz. Nyilván vannak olyan speciális Alfredo Tuning rajongók, amelyek képesek megoldani ezt a problémát - ezért még nem adtam fel teljesen a ropogós padló reményét. Módosítatlanul azonban a sütő csalódás minden pizza rajongó számára!
Ez azt jelenti, hogy a régi bevált használt gépeket kell keresni vagy át kell alakítani egy újat?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/alien.gif)
Aethel
aktív tag
Üdv!
A leírásban lévő lapátos linken keresztül találtam rá erre.
Teljesen kezdőként állok hozzá és kemencém sincs még egyelőre így gázsütőben próbálkoznék. Van ennél jobb ár-értékű kő sütéshez, vagy nyugodtan vegyem meg azt amint linkeltem?
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/f07.gif)
Ciccuka
veterán
És a teteje, hogy sül meg jól?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Ilyen van szzs és nekem "G3 Ferrari" néven.
Zsolt használja sokat, én még az elején járok az ismerkedésnek de nem teljesen nyűgözött le, ki kell ismerni, hogy az alja ne égjen meg....
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/alien.gif)
Aethel
aktív tag
Szüleimnek nagy villanysütőjük van, felső grillező szállal. Érdemesebb lenne ott probálkoznom elsőre?
Ebben a gázsütőben amim nekem van olyan 300 C fokot sikerült elérnem, de csak sima tepsim van. Minden fajta teflonos pizzaforma helyett gondoltam ha már veszek valamit akkor értelme is legyen így találtam erre a topikra és erre a kőre is. Kidobott pénz lenne ha csak gázsütőben használnám?
Innen a topikból adp-nek van gáz sütője, szerintem ő tud neked segíteni, hogy mi lehet a legjobb!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/alien.gif)
Aethel
aktív tag
Köszi a tippet, közben ma megvolt az első próbálkozás. 7 órát éledtek, majd 8 perc kellett a sütőben, 300 fokra sikerült felfűteni de csak sima tepsim volt, sütőpapírral. 10 perc sok volt, kiszáradt, 5-6 perc meg túl kevés, kissé "ázott" volt, (talán a sok feltét? )
Valahogy nem sikerült elég jól kiformázni, lehet a technikámmal van baj de csak úgy tudtam szép vékonyra kihúzni ha olivaolajjal kicsit megkentem a kezem és azzal már hagyta magát, nem lyukadt ki nyújtás közben. Így viszont a szélét sem sikerült szépen megvastagítanom. Első próbálkozásra 6 pizza lett belőle, a család elpusztította amint jöttek a sütőből szóval viszonylag sikeresnek próbának mondanám. Gondolom szorosan összefügg a tészta összetétel aránya és alapanyag minősége a nyújthatósággal. Vasárnap lesz a következő kör, nekiugrom egy kicsit más recepttel.
Fotó
Feleségem külön kérése volt az extra adag gomba
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/happy.gif)
mézespálinka
senior tag
Nálam a formázáson kívül persze ami sokat segített a "szélek"-kel kapcsolatban, hogy a pradicsomszószt nem kenem rá, ellenben vékonyan olajjal megkenem. Formázáshoz pedig gyakorlás meg videónézegetés (nekem sem nagyon megy). Én most a hidratáltsággal küzdök, a sima sütőnkben a nagyobb víztartalom sokkal jobb eredményt produkál, cserébe kb. kezelhetetlen a tészta a dobozból való kiszedést és formázást nézve
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/zirowe.gif)
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, G3 Ferrarit használok már egy ideje, de nem sikerült még megoldást találnom az odaégés problémára.
Az első pizza még tök jó, a második már picit odaég alul, a harmadik már konkrétan részben odaragad, annyira odaég.
Minden egyes pizza után próbálom lekaparni és letörölni az ottmaradt fekete dolgokat, de a következő mindig rosszabb.
Azon gondolkodtam, hogy esetleg sütőpapírt rakok alulra legközelebb, ez mennyire járható út?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Én is ezzel küzdök, sajnos. Még nagyon új vagyok a témában, de pontosan ez volt nekem is legutóbb amikor több pizza készült :
- gép legalább 30 percig melegszik a legnagyobb fokozaton (3)
- első pizza jó, szépen megsül 4-6 perc alatt kb.
- második pizza már megéghet
- harmadik/negyedik már jól megég ha nem figyeled
Végig a legnagyobb, 3-mas fokozaton hagyod, tartod ?
Én ki fogom próbálni, hogy az első pizza után leveszem 2,5 körül.
Szzs használ még itt ilyen G3 Ferrari gépet, Ő neki is lehetnek tapasztalatai....
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/cat.gif)
andor80
senior tag
Csövi !
Valaki fagyasztott már le koáászos kenyeret szeletelve ?
Olvasom sokan sima élesztőst szoktak és annak az állaga oylan lesz olvadás után mint elötte.
BE van most rakva 8 szelet de azért tapasztalatra kiváncs i lennék esetleg fagyasztás(kiolvasztás pro tippre !
Köszi
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/zirowe.gif)
Zirowe
nagyúr
2,5-en használom, kb 5 percet hagyom felmelegedni, utána be a tészta feltét nélkül 2 percre, majd feltét 5-5 és fél percig.
Nincs "moddolva", gondolkodom a hasznosságán.
A tészta pedig olasz recept alapján: 500gr sima fehér liszt, 7gr élesztő, 10gr oliva olaj, 350ml víz, 8gr só, min. 3 óra kelesztés.
A tészta amúgy finom, ahol nincs egyre jobban alul odaégve.
Ahogy én veszem észre, az odaégés főleg a rajta hagyott kosz miatt van, de egyszerűen hiába kaparok le mindent róla, nem tudom olyan szépre tisztítani.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/toobee.gif)
Toobee
veterán
Én mindig fagyasztom. Nem szoktam szeletelni, de pont a napokban gondoltam rá, hogy kiprobalom. 2 réteg ikea zacskóba tedd és nem lesz gond vele. Kiolvadásig nem szabad kinyitni.
https://barbieripnk.hu/
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Köszi. Fura nekem ez a tészta feltét nélkül 2 perc, majd kiveszed és feltéttel 5-5,5 perc.
Ez rettentő furán hangzik.
Én a 24-48 órás tésztát használom 65% víz aránnyal.
Szzs kartárs azt mondta, hogy Ő a 3-mas fokozaton mindig legalább 30 percet hagyja melegedni, hőstabillá válni a G3-mat.
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m08.gif)
kozsy18
tag
Ugy figyeltem meg, ha jofele elesztot hasznalsz, akkor a dobozbol kivetelt kovetoen nem problema, ha az aljat meg sajat magaba gyomoszkeled (tapasztaltabbak segitsenek, hogy hivjuk ezt a modszert, amivel a felso reszen feszitjuk a gombocot ) ha a dobozban nagyon szetszaladt a higteszta (nalam most 70% es 2-3 orat van a pulton formazas/sutes elott).
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/cat.gif)
andor80
senior tag
Köszi szépen .Van tescos fagyasztó zacskóm húsoknál bevált gondolom jó lesz kenyérhez is!
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
Azótá már nem így csinálom, hanem mérem a kő hőmérsékletét és ha 380 fok fölé megy ( eddig mér a hőmérőm ) akkor már berakom az első pizzát, hogy ne kapcsoljon le a termosztát.
Ettől függetlenül most hétvégén ( nem saját tésztából, hanem előre gyártott Norbi Update fagyasztott pizzagolyóból sütöttem, jó szar is lett 🤮) megégett az alja nekem is. 3 - 4 perc után be kellett tennem a pizza alá egy fém lemezt.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Nekem nincsen infrás hőmérőm, így marad a kisérletezés a fokozatokkal.
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Köszi, de a pizzázás miatt nem vennék 6000ért egy mérőt
(másra totál nem tudnám használni)
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/happy.gif)
mézespálinka
senior tag
Sajna egyszer próbáltam, nem szándékosan, de nekem nem megy
Az élesztőm amúgy 5stagioni, most a liszt is 5 stagioni napoletana.
Valamit ki fogok találni, mert irgalmatlan nagy a különbség a villanysütőben, ha 70%os hidratáltságú.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/cat.gif)
andor80
senior tag
stek ,sütőben sűlt húsok ,stb...
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/fogtunder.gif)
fogtunder
nagyúr
azokhoz mondjuk nem sokat ér, mert ott maghőt kellene mérni, azt meg nem tud.
I hate morning people. And mornings. And People.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
+1 megelőztél
Olyanom van, arra az infra haszontalan jószág...
.:. bl4ze .:.
Ha az ember minőséget szeretne és nem vaktában lövöldözni, annak ára van
A kávéfőződre is kértél pidet
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bl4ze.gif)
bl4ze
veterán
Jájjj
.:. bl4ze .:.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m08.gif)
kozsy18
tag
En csak azert nem vettem meg multheten, mert erosen felroppent az Ooni gondolata, oda meg kell a +öccä.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/cat.gif)
andor80
senior tag
Mihez a serpenyő hő pizzakő hő, sütő hőhöz nem ér semmit? Folyladékhőhőz is fontos .stb van azért haszna bőven nem egy drága cucc .Szerintem elfér de nem akarlak erőszakolni perzse.
[ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/fogtunder.gif)
fogtunder
nagyúr
Steaket és sült húst írtál. Mindkét esetben a maghő a lényeg, nem a felület, amin sütöd, vagy a sütő saját belső hőfoka, a serpenyőben lévő olajon látszik, ha jó, a sütő meg ha téved 10 fokot, nyugodtan le lehet szarni egy nagyobb darab húsnál. Szerintem ennek akkor van értelme, ha valami szilárd tüzelésű cuccot akarsz ellenőrizni, pl kemence, kamado. Nekem egyébként van, pont azért mondom.
I hate morning people. And mornings. And People.
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m36.gif)
pajorgergo
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen lisztet használtok?
aki nagyon kulináris honnan lehetne tuti San Marzano D.O.P. paradicsom konzervet rendelni a feltétnek? 😁
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m08.gif)
kozsy18
tag
[5stagioni] Pizza Napoletana Rossa Tipo “00”
[Barilla] Farina Di Grano Tenero Tipo “0”
[Caputo] Pizzeria Tipo “00”
Eleszto [Caputo] Lievito Secco per Pizza
Paradicsomot probald meg a [Nandinban] [Sarki fuszeresben] [Olaszboltban] [Zamaticban] vagy a Culinarisok egyikeben.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Nem működik minden link!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m08.gif)
kozsy18
tag
Hopplaa, scusi...
Szerkeszthetosegbol mar kicsusztam, alabb javitva:
[Nandin] [Sarki fuszeres] [Olaszbolt] [Zamatic]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/zombie2.gif)
adp
őstag
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bbuffy.gif)
bbuffy
senior tag
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/own/bbuffy.gif)
bbuffy
senior tag
![](http://cdn.rios.hu/dl/faces/m28.gif)
Chris Kiki
senior tag
Gyö-nyö-rű!
Privátban esetleg megírhatnád az összetevők pontos arányát és a kelesztési időt. Kovászunk van.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
Téma tudnivalók
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.