Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035 #299 üzenetére
-
bl4ze
veterán
Ezért lenne jó ha Lali(Fragola) esetleg ilyen lapátot is tudna rajzoltatni, kivágatni egy rövid nyéllel amivel meg tudjuk fogni. 10-15 ezreket nem adok egy lapátra, valahogyan "elvből".
Nonszensz.
Ez marha jó amit PeterAgos betett, de nincsen és a forgalmazó sem tudja lesz-e....Fából van, tudnék rendelni egy gastro nagykerből - de olyan magas a postaktg, hogy többen össze kellene álljunk, 1 darabért nem éri meg :
PIZZALAPÁT FA RÖVID NYELŰ 30X30CM
1.270 Ft/db + posta
Rövid nyelű fa pizzalapát.
Hossza: 41,5 cm Lapát mérete: 30x30 cm
A megadott ár brutó db ár. -
PeterAgos
csendes tag
Végül is, ha tud megfelelő vastagságú alulemezt szerezni, az viszonylag könnyen megmunkálható, azután lehet rá nyelet szegecselni. A Weber viszont örökös darab és praktikus a lapátra fordítható nyél. Ja és ha rákoppintasz, olyan hangot ad, mintha gongot ütöttél volna meg😃
-
adp
őstag
Én is azt tolom. Szerintem teljesen jó. Pont kétszer annyi az olasz liszt az Auchanban.
Sajnos nekem a teteje/széle nem lesz ilyen szép, de ígyis nagyon finom. Mozzarellából mi a tuti? Nekem az megállapításom, hogy a Szarvasi a legjobb ár/érték arányban. De a Spar saját márkás is nagyon jó. Szószban pedig ami nekem bevállt az a Luigi -
adp
őstag
Elég vegyesek a vélemények. Végül vettem mert épp akciós volt, ha nagyon szar akkor a kutya megkapja. Vagy melegszendvics lesz belőle
Mersant_le: Hogy érdemes dúsítani?
-
adp
őstag
Ezek az aldis kész kenyér liszt keverékek mennyire jók?
-
kozsy18
tag
Üllői menetén a Zamaticban van 5stagioni 00 liszt. Vagyis hagytam párat...
Igyatok kávét is! -
-
PeterAgos
csendes tag
Uraim, segítséget szeretnék kérni:
Kezdő pizzásként (gyakorlott kenyeresként) szeretnék 40 dekás San marzano konzervet és 1 vagy 5 kilós kiszerelésben 00-ás pizzalisztet rendelni.
Idáig kb. 3 órám ment rá, a webáruházakban (gusti, egzotikusfuszerek, olaszbolt, olaszetel) vagy egyik vagy másik nincs készleten, vagy adószámot kér, stb.
Tudnátok olyan webáruházat javasolni, ahol magánszemélyként egyszerre meg tudnám rendelni a fentieket?
Előre is köszönöm!(Alternatív javaslatot is szívesen fogadnék, a mamilisztet kivéve
.)
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
fragola.6035 #260 üzenetére
Köszönöm, szinte hasonló a receptünk, nálunk ugyan a liszt 370g, de tömény rozsliszt. Ma kezd a dagasztó😃 - idáig kézzel kevertük és a rozsliszt igencsak ragad.
-
soldier2
őstag
válasz
Mersant_le #267 üzenetére
Nekünk is bevált, kacsasütő néven kapni kellő méretű tálakat, csak elég nehézkes a kezelése, ezért nálunk ha nem vagyok otthon akkor vaslábas kerül elő.
-
Mersant_le
csendes tag
válasz
szep lett a kenyer! probald meg ugy, hogy 1 jenait fedovel egyutt felforrositasz a sutoben, es abba teszed majd bele a kenyeret! nekem ez a modszer valt be eddig a legjobban.
-
bbuffy
senior tag
válasz
Autolízis nincs?
-
adp
őstag
Felavattam a fragola féle vasat. Az én sütőmbe pont jó méret, a pizzavas.hu -s 1cm-res valahogy nem volt jó, az alja égett volt a teteje meg nem az igazi. Igaz ezzel több a sütési idő, kb 7p, viszont az eredmény szerintem jobb lett, mert a teteje és az alja is pont frankó. Annyit módosítottam még azóta, hogy középre betettem egy tepsit, hogy az hátha visszaveri a pizza tetejére a hőt. Viszont próbáltam már szüleimnél is elektromos sütőben, szerintem oda nem az igazi, vastagabb kellene belőle. Nekem gáz sütőm van ez durván pörköl ide elég a 6mm-es.
Nem a legjobb képek viszont a szalámis olyan finom lett, hogy nem hittem el.
Ezzel az olivával locsoltam meg, valami kegyetlen jó cucc: [link] -
fragola.6035
aktív tag
válasz
PeterAgos #258 üzenetére
Szerintem ez sima alap recept.
500 lisz, amiből 90% búza kenyérliszt, 10% alakor, tönköly, rozs vagy ami van.
350 víz, 2 kiskanál só, 150 kovász.
Este megetetem a kovászt, reggel abból veszem el. Dagasztógéppel 5 percig dagasztom a kovász és só nélkül. Utána még 5p. a kovásszal és a sóval is.
Aztán 40-60 percenként, vagy ahogy ráérek, hajtogatom 4-5-ször.
utána megformázom és beteszem a jénai tálba, amibe sütöm. Vagy 2 órát még kelesztem benne.
A sütő maxon megy, ez nálam kevesebb, mint 250 fok. Fedővel sütöm, amíg kezd színesedni a kérge, utána leveszem a fedőt és sütöm a kívánt színig, ez összesen 25-30 perc.
nagyo jó az íze, állaga, ropogós, csak kicsit lehetne vastagabb a kérge.
De nincs nagy gyakorlatom, havonta 1-2-szer sütünk. -
PeterAgos
csendes tag
válasz
fragola.6035 #257 üzenetére
Ez igen szép. Volna kedved leírni a receptet és a metodikát?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Sic.Transit #255 üzenetére
Akkor még vasárnapig meghosszabbítva.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
fragola.6035 #251 üzenetére
Szia, írok privátot is, nekem kell 3 db.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035 #251 üzenetére
A csekély érdeklődés miatt a vaslemez beszerzés törölve!
-
Valószínűleg a sütöm nem az igazi, de nekem 250 - 260 foknál feljebb nem melegszik a pizzavas, inkább alatta van kicsivel még majd’ egy óra után is. Így én tovább is passzolnám annyiért amennyibe nekem van, akinek jobb a sütője jobban tudja használni. Én pedig inkább másban sütögetek.
Érdeklődni privátban kérném.
-
fragola.6035
aktív tag
Ha valakinek még kell vas, írjon privátot!
6 mm-es vaslemez, 40x33 cm, de ha kell, ezen tudok változtatni.
Ez nyers, kezeletlen, némileg csiszolt, sima felületű szénacél lemez, hétköznapi nevén vaslemez, nem azonos a különböző védett márkaneveken forgalmazott sütővasakkal!
Árat csak telefonon vagy pü-ben mondok.
Közösségi beszerzés beszerzési áron, ezért én nem adok számlát, egy darab számlát kapok a lézervágó cégtől. Ha valakinek külön számla kell, akkor úgy kérem tőlük.
Személyes átvétel itt Ballószögön, vagy általam megadott időben a soroksári Ikeánál, esetleg Foxposttal elküldöm 1200-ért.
Fizetés csak előreutalással.
Szerda estig lehet kérni, ha összejön 8 db, akkor csütörtökön lehet utalni, és péntek reggel megrendelem. 3-4 munkanapalatt meg szokott lenni.
Csak annyit rendelek, amennyit mostantól rendeltek, és amennyi ki van fizetve, és nem viszem házhoz!
Akinek így megfelel, írjon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Black & Decker töltőt keresek
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest