- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
válasz
King Unique #4049 üzenetére
Szia!
G1es(most tavasszal akarok 2-re menni) instruktror vagyok. Igen fenn vagyok a krav-maga.hu oldalon. (legyen találós kérdés a név. Segítek: Szentendre a helyszín
Most lesz egy éve, hogy megcsináltam az instruktorit. mellette rendszeresen járok muay thai edzésekre,..mert az jó
Az edzésdíj változó, ám központilag meghatározott tól-ig skálán mozog és magasabb valamivel mint egy másfajta küzdősport edzés. Erre itt nem térnék ki, ha lemész egy edzésre ott majd konkrétan megmondják milyen opciók vannak (félhavi/havi, vagy akár negyedéves konstrukciókban, napidíjas megoldást én pl nem szoktam nagyon szeretni, kivételes esetben..néha, mert havi 1-2 alkalom sz*rt sem ér, és ez szerintem bármire igaz nem csak krav magára.). A terembérlés az instruktor gondja, mint ahogy az eszközök biztosítása is (bot, kés, rúgó/ütőpajzs, pontkesztyű, pisztoly)
A lágyékvégő stb egyéni beszerzés, de az edzők ennek beszerzésében 8mint ahogy én is) tudnak és szoktak is segíteni. Edzőruhára jó egy melegítőalsó meg egy "játszópóló". Mostanában a csoportomban egy krav maga (KMG logós) pólót szoktam "megkövetelni" ami nem egy tétel, de nem árt ha a csoport nem egy united colors of benetton csiricsáré minden színben pompázó brigád
Egyéb védőfelszerelés opcionális, egyéni vérmérséklet és döntés kérdése. -
King Unique
titán
válasz
gege71.hu #4047 üzenetére
Jó röviden,ja...köszönöm a részletes,infódús,kimerítő választ!
Ezek szerint,akkor te már oktatsz (g v expert fokozatod van,hivatalos honlapon fent vagy?),felkeltette mindenképp az érdeklődésemet - magyarán a krav maga talán célirányosabban felkészít konkrét,való életben előforduló helyzetekre,mint egy-másik stílus - vsz kipróbálom,az fentebb említett 2 mellé jól jön majd ez is.
Egyet még,ugyan részletkérdés, az edzésdíj itt is hasonló,mint a "többinél" (havi 5k +-pár),aminek egy részét a terembérlés teszi ki gondolom,havit előre fizetve,v akár edzésenként (pl.kettlebelnél),attól függően,h ér rá az ember (meg esetemben,h tudom a többivel összegyeztetni) ? Illetve gondolom alap kiegészítőket term. meg kell venni (lágyékvédő+fogvédő,alkar stb.),de kések,pisztoly puska,bot,adják edzésen,v azt is külön venni kell,ill. láttam spec km edzőruhát az is kell,v elég vmi sportos laza naci+póló?
-
gege71.hu
addikt
válasz
King Unique #4046 üzenetére
Krav magában a szintek:
P (PRACTITIONER) - gyakorló: 1-5ig
G (GRADUATE - erre nehéz jó szót találni, talán haladó a legjobb, bár végzős, "fokozatos" a szó szerinti jelentése., ha nagyon ilyen karate más hasonló övrendszeres szintekhez hasonlítanám talán ez a színes övesek mondjuk zöld/kék barna övig pl)
Ez szintén 1-5.
Ez után Jönnek az
E (EXPERT) szintek amikre talán a karatés hasonlatnál maradva DAN lehet kissé elnagyolt analógia ...
és valahol fentebb ennek az expert "útnak" az ötödik vagy istentudja hanyadik részétől már MASTER a jóemunkásember.Edzésekre a minimum védőfelszerelés az ágyékvédő és a foggumi, (lelkesebbeknek és hosszabb távon edzeni kívánóknak a sípcsont(esetleg alkar)védő, kesztyű.
Eszközös gyakorlásnál gumi és/vagy fa kés van,
maroklőfegyveres (esetleg AK) fenyegetéseknél tömör műanyag elég jó súlyú gyakorlófegyvereket alkalmazunk,
botos támadások és fenyegetések ellen pefig kb 70-80-100 centis seprűnyél vagy annál vaskosabb fa bot, esetleg ugyanez betekerve polifoam-mal, hogy gyakorlásnál csökkenjen a sérülés esélye. Én az ügyesebb tanítványoknál néha viszek le baseball ütőt amivel a technikát NAGYON odafigyelve és lassabban gyakorolhatják, de kezdőknek ilyet sose adok a kezébe.
Az edzés másfél óra (van ahol 1 és negyed) ez változó.A gyermekcsoportoknál (KRAVJUNIOUR) van két változat: Kravkidz és Kravteens.
Az előbbi 12-13 éves korig, utóbbi a tiniknek 12-13-16ig, bár a 16 már inkább jobb, ha felnőttekkel edz.A legkülönfélébb technikákat tanulja mindenki már kezdő szinttől.
Kezdődik onnan, hogy ütni/rúgni esni, gurulni, fojtásokból szabadulni lefogásokból szabadulni, késes, botos, lőfegyveres fenyegetéseket megelőzni, elkerülni, megoldani tanulnak.
DE
Mivel ez egy komlex (ám mégis sok elemében pofonegyszerű) RENDSZER órákig sorolhatnám mi minden képezi részét még az edzéseken a gyakorlásnak.
Fontos elem a MEGELŐZÉS, a taktika is. Alapfilozófia, hogy épségben érjen haza minden krav maga gyakorló.
Nem cél az esztelen agresszivitásra nevelés ám annak képessége, hogy "agresszív" módba tudjon a tanuló kapcsolni (mentálisan), ha azt egy pl valós(vagy gyakorló) támadás indokolja akkor igenis van helye annak, hogy az állat előjöjjön, hisz a saját(vagy családtag)testi épsége és élete foroghat kockán. nagyon fontos elem, hogy a tanult dolgokat elő tudja hívni a gyakorló stresszes szituációban is (nem fagy le pl), erre külön hangsúlyt fektetünk az edzésen.
Valós, de akár szabályozott küzdelmi helyzetekben(thaibox, mma meccsek pl) is rengeteget ront a technikák kivitelezésénél a stressz, a magasabb pulzusszám, az adrenalin.
Ez mentálisan trenírozható azzal, hogy az edzés utolsó szakaszában az aznapi, vagy belekombinálva akár több, korábbi edzésen vett technikát "mesterségesen" előidézett stresszhelyzetben gyakoroltatunk. pl fekvőtámaszok és jó pár guggolással pulzusszám feltolása és a támadás (ami többféle is lehet) fogadása úgy, hogy a szem csukott. kap egy impulzust (egy érintés mondjuk), szem kinyit..és hopp már a támadó ott van az arcában és épp fojtogatja, vagy már jön is egy horog, vagy egyenes.
Ugyanennek kombinációja, hogy jól megforgatja magát a plafont nézve (elszédül) és szembecsukva, szédülten várja a támadást. vagy strobsozkópot használunk, hangos zenét stb. Ennek tárházának a fantázia szab határt. Cél, hogy a lehető legjobban szimuláljunk egy agresszív valóság közeli (természetesen attól odébb van mert nyilván nem szúrjuk le egymást edzésen éles késsel) helyzethez.
Aztán része egy másik nap másik edzésén küzdelmi helyzetek gyakorlása is, sparring esetleg több támadó egy ellen stb.
Amit még én fontosnak tartok, hogy az erőnlét fittség is fontos. Nálam kemény és izzasztó gyilkos szakaszok is vannak, sőt, van, hogy a z edzés fele erre megy el.
Parallel érdemes (és a legtöbb instruktor így is tesz) "átjárni" rendszeresen pl thaibox edzésekre, vagy boxolni, vagy birkózni. Az adott ág pl thaibox előnyeit sosem szégyen alaposabban megismerni, használni és átadni, beépíteni az edzésbe ott ahová passzol. Egy jó muay thai combossal hamar véget lehet vetni komolyabb sérülés nélkül egy kialakuló szitunak, ami után simán el lehet pucolni(taktika) a helyszínről. A legjobb technika ha már(még) ott sem vagy ahol kialakul(t).
nincs olyan, hogy legjobb küzdősport, vagy legjobb ez meg az.
Az van, hogy mentálisan képes vagy e olyan döntést hozni agresszív szituációkban ami a lehető legegyszerűbb és a legkisebb kockázattal jár.
Lehet ez egy megalázkodó "jajj bocs, hát úgyis lenyomnál hagyjuk már oké nyertél.."és a majomkeringőnek vége, (mindenki hazamegy és alszik)
vagy pedig az, hogy alárúgok a zacsinak, rommátérdelem az állkapcsát plusz még rátolok a bordakosarára egy "ablakos" bordatörést szintén térdessel és befejezésként oldliránybú megtöröm (elrontom) a térdizületét, meg kitolom a szemét, tarkónverem kalapácsütéssel felgyújtom stb...
Nyilván az utóbbi egy "kicsit" túlzó megoldás
az esélye a legtöbb gyakorlónak egy ilyenre az életben elég minimális.
Még valami:
a krav maga nem a bölcsek köve. Aki gyakorolja nem jelenti azt, hogy onnantól golyóálló. Azt szokás mondani a minél több gyakorlással az esélyét csökkented annak, hogy komoly bajod eshet szélsőséges agresszív helyzeteknek.
Egy 100 danos karatemester, egy kungfu guru, egy mma bajnok és egy expert krav mesteris ugyanúgy döglik bele abba ha sötétben sunyin hátulról hasbaszúrják mint egy 14 éves diáklány.
A gyerek krav maga meg egy élmény...gyerekekkel a leghálásabb foglalkozni. ott sok a játék és a "tanmese" jellegű oktatás is. Fokozatosan tanulnak meg egyszerű a korukra jellemző helyzetek megoldására technikákat. lényeg, hogy mozogjanak, sokat játsszanak és közben taktikai, technikai elemeket is felszednek...
na jó röviden elmondtam)))
-
King Unique
titán
Még mielőtt nekemesnétek
,vki jár "innen" krav magára régebbóta
Ott is gondolom van egy ranglétra (neten is láttam),de kb.egy mester,v vmi komolyabb fokozat (p-g gondolom tanuló,expert a mester) megszerzése kb.hány év ? Laza melegítő,nem kell semmi spec ruha,fegyvereknél rövid botot,üdítőspalackot
láttam,gondolom gumikés (karatéban tanto) is van.más egyéb cucc? Ovis csoportok külön vannak,ill hány órás egy edzés,vmint csak védekezési,lefegyverzésu technikákat nyomatnak,v tanítanak spec,ugró-forduló rúgásokat is ?
Bocs a sok kérdés miatt
,csak felkeltette az érdeklődésemet...
-
King Unique
titán
válasz
Integra #4044 üzenetére
Nem is mondtam,h az
,azért utánaolvastam ezt-azt,izraeli,ill magyar-szlovák alapító stb.,ki mondta,h ázsiai
hatékony önvédelmi (támadó) rendszer.
Meg ne azonosítsatok engem itt,a "budó igehirdetőjével",én x év alatt azt szoktam,mint sokan (menetelés a ranglétrán,versenyek,elméleti vizsga,pszichikai felkészítés),azt kész. Kicsit furák,újszerűek a mostani "gyorstalpalós" kezes-lábas-fetrengős tanfolyamok,de attól még lehet hatékony,jó,mivel sokat hallottam krav.magáról,itt is ajánlottátok,ezért gondoltam jó lenne kipróbálni,bővíteni (összahasonlítani) a technikai repertoárt. Nyilván máshogy állok hozzá majd ahhoz. A hebrencsezést meg hagyjuk...
Mert virtuálisan beverek,tekerek egyet -
Integra
titán
válasz
King Unique #4043 üzenetére
szerintem tisztázzunk valamit
a krav maga NEM harcművészet és NEM küzdősport. nem szép, köze nincsen az ázsai elemkehez, folyékonysághoz etc.. te állandóan itt a szépséggel jössz meg a budoval meg mittom én még mivel. a krav maga minden, csak nem ez. ez önvédelem és közelharc. itt nincsen csavartgatás, meg dobálás, odamegyek és belebaszok a torkodba egyet és kinyomom a szemed, elrúgom a térded, vagy a tököd letépem. röviden. eléggé durrbelebumm hebrencs módjára gondolkozol szerintem. -
King Unique
titán
válasz
Hatchet #4042 üzenetére
A karatét már jó ideje csinálom eredményesen,ott már "belém nevelték az állatot",megy a kezes-lábas,megvan az ütőerő,az aikido kiegészítésnek pont jó,azért lehet nagyobb db ellenfeleket is simán dobálni,leteperni,van azért durvább formája aikinak is,csak el kell jutni egy bizonyos szintre,nemtudom haverod hol tart,talán még nem hakamás. Én nem lágyságot keresem,csak megtetszett benne az a mozgáskultúra, erő,egyszerűség,ami nem is olyan lightos azért,aikidosok ellen nehéz küzdeni,nehéz megborítani őket,egyik nálamnál kisebb,fizikailag gyengébb haverrel se bírtam sehogy,akkor határoztam el magam...aikidósokra mondják,h "olyan mint a forgószél magja,önmagában nyugodt,de nehéz felülkerekedni rajta"
Szal karate mellet,aiki megmarad (szeretném végigvinni+kard-bot "vívás" tetszik benne:laido,jodo),mellé még kravmaga,tae kwon do,wing tsun is érdekelne,majd meglátom...,de ezt a 2-t nem dobom el,nekem megfelel
,amúgy se ketrecharcosnak készülök,nem vagyok nagy kötekedő
,jók ezek nekem.
Aztán szerintem a csúcs,a legkeményebb,legjobb, egyértelműen a kung-fu...,legnagyobb múltal is az rendelkezik,shaolin bemutatón voltam már,na az elég komoly,de oda spec edzés kell,itthon Kerepesen van templom,Robert Lyons vezette,csak az bentlakásos,v mittomén,de az komoly lenne,meg a wing tsun is elég hatékony,B.L. is azzal kezdte.
Amúgy te mit gyakorolsz,milyen stílusokat -
Hatchet
csendes tag
válasz
King Unique #4041 üzenetére
Nem csak Neked szólt, sok-sok fiatal titán van hasonló cipőben.
Elegancia és egyszerűség - a hatékony megoldások nem elegánsak általában.
Elegáns lerendezése egy közelharcnak a filmekben van kb, meg a parasztvakító youtube-os bemutatókban. A valóságban inkább ormótlan pofonok, megborítás, földön fetrengés és összerugdosás van. = Nem elegáns.
Majd egyszer próbáld meg egy erősebb, nehezebb haverodat/partneredet csuklófogással elvezetni, tekergetni, pörgetni, reptetni stb. stb. Ja, de úgy, hogy nem hagyja magát. Ha visszatámadhat menet közben, és nem várja mozdulatlanul, hogy kiiktasd, akkor még jobb eredményt hoz a dolog.Tanulj Aikidót, vagy akármit, amiben szerinted megtalálod a lágyságot / eleganciát, vagy amit keresel az életben. De önmagában kevés lesz a dolgok hatásos lerendezéséhez ha gond van (ez az én véleményem).
(Nekem is van Aikidós ismerősöm, aki a lágyságával egyenlíti ki a darálósabb életét. De Ő tudja, hogy ezért jár le edzeni.)
Próbáld ki amire lehetőséged van, úgyis változni fognak az igényeid és az elképzeléseid pár évenként... -
King Unique
titán
válasz
Hatchet #4040 üzenetére
Na, nem kell kikezdeni a gondolatomat
(én se akarok azért annyira elmélyülni ilyen téren)
Amúgy persze így van ez,de én régebbóta nyomatom a karatét(+ most aikido),azért is vonzódok inkább a tradicionális stílusok felé,meg úgy vagyok vele,minél egyszerűbben,elegánsabban lerendezze az ember az esetleges közelharcot,erre jó az Aikido,a túl sok fizikai kontaktus,a "földön fetrengős" stílusoknál,meg nagyobb db,erősebb testalkatú ellenfél esetén cinkes lehet...
Krav-maga felkeltette érdeklődésemet,lehet kipróbálom,ha tényleg olyan hatékony -
Hatchet
csendes tag
Hát, aki unni szokta az okoskodásaimat, az ne is olvasson inkább tovább...
A XXI. századi Magyarországon budót keresni lehet, csak nem érdemes. Ez a hely nagyon nem Ázsia (most nem a vidéki infrastruktúráról beszélek...).
Aki dolgozott együtt ázsiai emberekkel, aki élt kint Ázsiában akár rövidebb ideig, az tudja, hogy nagyon más az élet dolgaihoz, a munkához, a vezetőhöz (munkahelyi-, politikai-, akármilyen-) való hozzáállásuk, mint a "nyugati" embereknek.
És itthon az életfelfogása a többségnek, még az imént emlegetett "nyugatitól" is messze van...
Szvsz, itthon a sport-, ezen belül a harcművészeti / küzdősport oktatást nagyjából az építőiparhoz lehet hasonlítani: Vannak nagyon jó mesteremberek, akiktől élmény tanulni, mert beleteszik szívüket, lelküket és nem kis tudásukat a munkájukba. És vannak rohadt sokan, akik a pénzedre mennek, és sz@rt kapsz sok pénzért cserébe.
(Sőt, ha belegondolok hatványozottan igaz a példám, mert a fluktuáció is pont ugyan úgy megy végbe: ugyan azokat az arcokat látod felbukkanni más-más stílus zászlaja alatt pár évente...)Budót találni heti 2 vagy 3*1,5 órában annyira hasznos / hiteles, mint MMA-t tanulni heti 2*1,5 órában (, amiből általában egy edzésnap thai box, a másik jitsu/birkózás).
Egy kis mozgáshoz elég, máshoz nem.No offense. Egyáltalán nem azt mondom, hogy mindenhol ez megy, de nagyon meg kell nézni, hogy kinél tanul az ember. Sokan tanítanak kevés gyakorlattal / ismerettel mindenfélét, és ez igaz az MMA-ra és a tradicionálisnak nevezett régebbi stílusokra, vagy akár a mostanában futó önvédelmi irányzatokra is.
Persze, mindenki csináljon azt amit szeretne, vérmérsékletének és céljainak megfelelően,
(Kinek a pap, kinek a ministránsfiú...)
Nincs ezzel semmi baj, csak a hatékonyságról még ne döntsünk pár hónap tanulás után, mert lehet, hogy kellemetlen meglepetések érhetnek még.Ui.:
egy elmaradhatatlan gifet is nyomok a hétvégéről: -
Integra
titán
válasz
King Unique #4038 üzenetére
nem fikázom, egy percig sem tettem, ha újra olvasod, azt irtam, hogy akiket tanit és amikre.. ezek első krav maga edzéseken már alap dolgok, mint támadóvonalról lelépni, kalapács ütés etc..
-
Integra
titán
válasz
King Unique #4036 üzenetére
nagyon sok éve el van hizva már
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
King Unique #4032 üzenetére
Érdemes 1 edzésre lenézni én úgy vagyok vele, sok edzést végig jártam mire ezek tetszettek és fogtak meg.
Az a lényeg hogy szeresd amit csinálsz, mert magadra erőltetni valamit nem jó ugye és nem is fogsz annyi energiát belefeccölni mintha teljes szívedből csinálnád.
Én elismerem az aikido-t segal is nagyon komolyan tolta, meg egyik favorit harcosom is aikido oktatáson volt segal-nál: [link]. -
Integra
titán
válasz
King Unique #4032 üzenetére
nem is a katákon van a hangsúly, ez a budo, ez ilyen, ezzel jár. krav maga teljesen más világ, teljesen más szemlélet, felfogás. európai ember vagy, nem értem miért csodálkozol azon, hogy unalmas, persze, hogy dög unalom.. mi csak kapizsgálhatjuk a budo-t, hiába szellemülnek át egyesek teljesen, vagy hiszik, hogy átszellemülnek, nem tisztem eldönteni és igazából nem is érdekel.. nem abban a közegben nőttünk, növünk fel, amiben ők.
én nem kergetek illúziókat és nem magyarázok be magamnak semmit sem, csak igyekszem reálisan látni a dolgokat. -
King Unique
titán
válasz
Integra #4030 üzenetére
Ja kinek mi,nyilván nyomatni kell,azt ha eljut az ember egy komoly szintre,akkor "majdnem mindegy" is h milyen sítílus. Krav-maga amúgy érdekelne is,majd meglátom. Talán abban lehet jó,h hamarabb "lényegre" térnek edzéseken,mint pl. karatéban is sok hülye katát ismételgetni,vhogy lehangoló kicsit.
(#4031) ADAM1337: technika az van,bár én szeretek tanulni,nekem tetszik,de amiket ajánlotok majd meggondolom. Max pár-néhány év múlva majd kipróbáljuk élesben,ki választott jobban
,csak vicc,nem erőfitoktatásra valók,bár baratságos küzdelem belefér...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
King Unique #4029 üzenetére
Inkább tul sok technika, bár a bjj-ben is van rengeteg.
De valahogy hatékonyabbnak érzem, de ez személyes vélemény.
Anno még kempoztam is de ez több éve volt és állo és föld harcot akartam én azért választottam így. -
Integra
titán
válasz
King Unique #4027 üzenetére
kinek mi. anno én is karate, judo, thai-box, nem véletlenül álltam át krav magára, boxra és bjj-re..
a klasszikus budo dolgok már rég nem érdekelnek, pedig szépek és jók. picit irígylem is azokat, akik mai napig képesek ezeket csinálni.
-
King Unique
titán
válasz
ADAM1337 #4028 üzenetére
Mármint aikido túl lightos,v mi
,most már belefogtam,abba (egy ideig) boztos nem hagyom
. Ez a brazil jiu... (ez gondolom bjj) biztos kémény,de ha vadulni akarok,akkor már inkább Kempo,az mondják az nagyon állat. Nálunk Shodai fia 2. DAN-al feszített,ott narancs öve van most,amit nagyon megbecsül...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
King Unique #4027 üzenetére
igen, az az mma bár inkább thaibox és bjj van nálunk vegyítve ez az alapja ma már mindenhol az mma-nak.
Szimplán nekem nem fekszik és mivel az mma alapja is a bjj inkább azt ajánlom. -
King Unique
titán
válasz
ADAM1337 #4025 üzenetére
MMA ahol mindent szabad,földharc stb.,kevert küzdőstílus,nem? Biztos jó az is,de nekem Aikido elegáns,hatékony technikája miatt mindig is tetszett,hát most belevágtam
Te is nyomattad,azt ráuntál,v mi
(#4026) Integra: persze világos,kiragadják az igazán hatékony,éles helyzetben is jól használható technikákat,hatósági szerveknek pont jól jön. Csak az emberben benne van a "melyik a legjobb" kérdés,hozzám mindig is inkább a tradicionális,komoly múltra visszatekintő stílusok álltak közelebb,de nyilván az is nagyon jó. Nemrég volt Tilla műsorában vmi katona,mesterlövész fazon,azoknál is azt nyomatják ahogy láttam.
-
Integra
titán
válasz
King Unique #4024 üzenetére
a krav maga sem budo, sem küzdősport, ezen ugye nem csodálkozol
teljesen más céllal jött létre. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
King Unique #4024 üzenetére
Én most az mma-t csinálom 1 éve és féléve mellette shotokan karatézok, a 2-t vegyítem, de a karatén is inkább az mma-s részekre hangolódok rá.
bjj-t ajánlanám, bár ez csak amiatt van mert én is azt csinálom és jobban bejön mint az aikido bár tény az is elég hatásos. -
King Unique
titán
Nem is tudtam van itt PH-n ilyen topic,meg sok más...
Sendo-Ryu karatézom (viszonylag új stílus),mellette most ismerkedem Aikidóval,ami mindig is tetszett (Seagal...),meg elég hatékony,nehéz az aikodósok ellen küzdeni. Tae Kwon-Do tetszene még,dinamikussága miatt,csak környékünkön,vidéken az pont nincs...,ahogy shaolin kungfu se.
Amit tapasztaltam néhány éves "pályafutásom" alatt,h vmi kezes-lábas (pl. karate)+védekező jellegű,"dobálós-feszítős" (aikido,jiu-jitsu) elég hatékony komplex tudást ad. Mostanság kravmaga,defendo stb.önvédelmi stílusok is menők,de én ezekből vmit hiányolok,ez vhogy nem az igazi budo... -
ADAM1337
nagyúr
Showtime-ot valaki nézte ?
Badr hari meccs érdekelt engem de jobbra számítottam. -
gege71.hu
addikt
igaz, hogy "csak" a Szentendrei ágon vagyunk tagjai ennek, de Nekem ez most nagyon tetszik
)
-
ADAM1337
nagyúr
-
Kassadin
addikt
Közvetetten kapcsolódik a kérdésem a topikhoz.
Valaki esetleg tud valami olyan boltot pesten, ahol olcsóbban lehet kapni sporttáskákat? Elég szűkös sajnos a keret, a mostani meg már lassan atomjaira hullik. Köszi.
Üdv: Kassadin -
G.Ogre
csendes tag
válasz
mocsanisi #4011 üzenetére
A lábfejes rúgás egyenes út egy sérüléshez. Nem volt soha bedagadva edzések után a lábfejed? Kifejezetten lábfejjel nem rúgtam én sem, hanem valahol alsó lábszár-boka környékén, de az sem jó. Egy thai boxos haverom mutatta meg a különbséget a kettő között, a sípcsontos combrúgástól azonnal földre mentem még a bemelegítésnél. Azóta én is így csinálom, szeretnek is érte
Nektek milyen hosszú egy edzés?
-
-
Slownz
senior tag
Én úgy szoktam, hogy edzés előtt 2 órával eléggé beeszek, valami szénhidrát dús ételt. Nekem ez muszáj, ahhoz, hogy normálisan bírjam a tempót (amúgy én thai boxolni járok). Utána (mivel este fél10re érek haza), már csak valami könnyed zabpelyhet eszek. Bár hozzáteszem, hogy lehet közel sem jól csinálom, kiindulva az edzőtermi "gyúrós" múltamból, ahol edzés után kellett bevinni a sok szénhidrát - kevés fehérje adagot a megfelelő fejlődéshez.
-
a4ből
csendes tag
Szevasztok,
heti két edzésem van, boksz, illetve láb technikákat is szoktunk gyakorolni, mikor melyik edzőnk van jelen. azt szeretném tőletek kérdezni, hogy edzés előtt (edzés: 20.00-22.00) mikor érdemes és mit enni, valamint utána?
18 vagyok, 176/71. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
mocsanisi #4011 üzenetére
Igen a vale tudo edzés egy jobb mma edzésnek felel meg ahogy írtad bjj és a thaiboxot rakják kb össze első ránézésre.
Ahova én járok az edzőm birkozó és thai boxos, sajnos igy kevés elemet tudunk gyakorolni bjj-ből, de szerencsémre a földharc rész nekem elég jól megy még anno szerzett kempo-s tapasztalataimból. -
mocsanisi
senior tag
-
ADAM1337
nagyúr
-
mocsanisi
senior tag
Na ha minden igaz visszatérek a topichoz. Taekwondo-t otthagytam, sajnos teljesen más irányba ment el a klub... Ez nekünk nagyon nem feküdt. Csináltak ovis-kisiskolás csoportot, illetve mivel a volt edzőm válogatott edző lett lejárt a junior válogatott, és velük foglalkoztak, ránk meg kb. sz*rtak. Most megjött a kedvem miután így átgondoltam hogy Judoztam, Taekwondoztam versenyszerűen, valamennyit meg boxoltam, hogy össze kéne gyúrni ezeket a dolgokat. Szóval ma lenézek egy Vale Tudo edzésre, és meglássuk mi lesz
-
Hatchet
csendes tag
Na az egyik hype bedőlt végleg. a DSjr vs Overeem meccsen még egy be fog dőlni.
Nem akarok okoskodni, de írtam az előző oldalon, hogy kizárt, hogy egy ember akinek kétszer is méretes darabot eltávolítottak a beleiből, az újra elérje azt az élsportolói szintet erőben, mint ami volt anno... Egyébként mint birkózót és atlétát nagyra tartom Lesnart, de az MMA nem az Ő műfaja. Lesnar egy név volt a pankrátor múltja miatt - jó volt Overeemet bevezetni az amerikai piacra, mert kint viszonylag ismeretlen, de kva nagy sztár lehet, mert kb. méretre akkora, mint egy pankrátor.
Látványos = eladható.Hát én megint DSjr ellen tippelek (ebben a többieknek az a jó hír, hogy a múltkor is a vereségét jósoltam és nyert... szóval a tippjeim kezdenek néha hasonlítani a jó öreg Couturéra...
) ja és nincs semmi bajom DSjr-rel, de komolyan!
Jó kezei vannak a srácnak, fiatal, jó tüdővel és a földön sincs elveszve, de Overeemnek nagyobb fegyvertára van.
Jó esély van egyébként rá, hogy DSjr elkapja kézzel Overeemet, akiről az emberek többsége elfelejtette / nem is tudta, hogy régen látványosan nem szerette, ha megcsapkodták. És mostanában is elég szellősen tud védekezni... lásd Spong majdnem kiütötte a K-1 final 8-ban, Werdum is beköszönt neki párszor elég rendesen, és elég hamar összeszedett egy vágást / repedést a belassult Lesnar ellen... ez nem jó ómen DSjr ellen.
De Overeemnek sztem több esélye van legyőzni DSjr-t. Overeem összetettebb bunyós, nagyon erős rúgásokkal amik nem tesznek jót az egészségnek (főleg a brazil műtött térdének egyébként..., Cain is egyet rúgott combra 1 perc alatt, "véletlenül" a sérült térdre...) Na meg az is feledésbe merül néha, hogy a "koxos" elég jó a földön, aki nagyon jó taktikával szokott a ketrecbe menni. Meg jóval erősebb, mint az eddigi ellenfelei a brazilnak (pl.Carwin a doppingvádak után régi önmaga volt már, aki salátát zabált inkább diéta címén... nem sok ereje maradt önmagához képest).
Bár sokat írtam a tulajdonságaikról, ez is lehet, hogy 12 mp-ig tart, mint Fitch meccse a pénteki gálán...
Címvédés ide -oda, sztem nem lesz egy brilliáns meccs ez sem...Fedor meg kiütött egy exjudóst...
Adidas kesztyű:
10 unciás? Én egyet próbáltam fél éve, párat ütöttem a zsákon és megindult a varrás a kesztyű végén (az ujjak végénél). Nyilván nem vettem meg 12-ért.
Érdemes boltban megvenni, ha pár edzésen belül szétnyílik, akkor vissza lehet vinni nyugodtan, személyesen... vszínűleg visszaveszik, mert látják, hogy nincs még egyáltalán kopva az ütőfelület.
Nekem egy zsákolókesztyűm esett szét pár éve 4-5 menet után a zsákon... másnap visszavittem az eladó nézett és azt mondta, hogy oké vegyek valami másikat... (székelynél a W. utcában)
Everlastot nem használtam még. -
Egorov
aktív tag
Ha meg akarok nézni egy küzdelmet, akkor nem nézem a róla szóló híreket, hanem majd a videóból kiderül.
"Vagy van itt valami virtuális rangsor, hogy ki írhat be hírt?"
Hol olvastál ilyet? Nincs ilyen. Azért egy SPOILER feliratot írhattál volna és utána pl. OFF-ba rakhattad volna a meccs eredményét. -
G.Ogre
csendes tag
Bocsánat, azt hittem itt már mindenki látta, nálam jóval naprakészebb emberek szoktak kommentelni
Spoilerről ennyit:
http://totaldamage.hu/ufc-hirek/ufc-141-lesnar-es-overeem-kuezdelme.html
Vagy van itt valami virtuális rangsor, hogy ki írhat be hírt? Na mindegy, szarjál sünt meg viszont kívánom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest