Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-29 12:53:51

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20401) coolmpi


coolmpi
aktív tag

Korábbihoz még ezt találtam 100e körül / kamera, viszont, hogy mi akülönbség a különbözők között arról fogalmam sincs :(

https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Hikvision+DS-2DE3A40

Tudna valaki érdemben segíteni?

(#20402) TillaT válasza gozso (#20398) üzenetére


TillaT
junior tag

Köszönöm az infókat. Nálunk is kényszer szülte megoldás lenne a hibrid rögzítő. Szintén a meglévő analóg (CVBS 960H) kamerák megtarthatósága miatt, illetve hogy gyakorlatilag azokra a helyekre is ki lett építve régebben a komplett analóg kábelezés (koax+táp), ahova azóta sem kerültek kamerák.
A terv, hogy a régi analógok át lesznek szerelve kevésbé rizikós területekre, a helyükre meg mennének új AHD-k és néhány nagy felbontású vezetékes IP kamera, természetesen a nekik megfelelő új kábelezéssel.

[ Szerkesztve ]

(#20403) bigrock válasza coolmpi (#20401) üzenetére


bigrock
Topikgazda

A fő különbség, hogy az olcsóbb csak őrjáratot (patrol) tud, túrát nem. Viszont tud 4x zoomot.
A másik tudja a túra útvonalakat is, távolabb lát éjszaka, viszont fix 4mm az optika, nincs zoom. Továbbá a linkelt NVR csak az olcsóbb kamerát tudja PoE-n meghajtani, a drágábbhoz PoE+ switch szükséges.

(#20404) Marci112233 válasza coolmpi (#20401) üzenetére


Marci112233
őstag

Annke-ből van 100 alatt 4MP-s kamera.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#20405) coolmpi válasza bigrock (#20403) üzenetére


coolmpi
aktív tag

Köszi az infót mindenkinek. Kicsit osztottam szoroztam, és akár fix doom kamerákkal is meg tudom oldani. (6 kamera elég lehet) Viszont amit írtál az kérdéses. Honnan tudom, hogy kell-e külön switch?

Marci, sajna az Annke nem tudom, hogy Ajax-hoz adható-e, vagy ahhoz milyen NVR-t tudnék kötni. (annyira nem ástam bele magam a témába, ezért gondoltam, hogy Hikvision viszonylag biztos választás, és biztos jó hozzá a saját márkájú NVR)

Fix-nek ezeket néztem:
Hikvision-DS-2CD2347G1-LU-2-8mm-4-MP-WDR-fix-EXIR

Hikvision-DS-2CD2347G2-LU-2-8mmC-4-MP-WDR-fix-Colo

A Gen2-nél ez a AcuSense ér +10e-t?

(#20406) Dzsolo


Dzsolo
senior tag

Sziasztok,

Ha veszek 2db Hiseeu IP kamerát [link] akkor azt egy alaklamazásban láthatom? Ez nem azért IP mert nem kell hozzá rögzítő? csak azért mert a leírásban szerepel egy NVR is ami épp nem kapható [link]

Ezzel a rögzítővel jó lehet? [link]

Azt írja a kamerákhoz nincs táp, azt linkelne valaki, hogy milyet kell venni? Esetleg ha valakinek van egy levetett szettje akkor az is érdekes lehet számomra. Egy fix helyet szeretnék figyeltetni a kamerákkal, szóval nincsenek nagy terveim velük.

Előre is köszönöm.

(#20407) vacs válasza Dzsolo (#20406) üzenetére


vacs
Topikgazda

Szia.
Működik rögzítő nélkül is!
Igen, látni fogod együtt a 2 kamerát az Xmeye appban!
A leírás végén írják hogy
Power Supply: DC12V/1A power adapter
:K

(^)(>.<)(^)

(#20408) Kátai


Kátai
senior tag

Kérnék egy kis segítséget a következőkhöz.
Elromlott a régi UPC-s Connet Box, ami kilett cserélve az újabb Vodafonos boxra [link] . A régi modemként üzemelt (külön wifi router volt rákötve), de most ezt kihagynám.
Adott egy kamerarendszerem, amelyre a net, utp kábelen volt csatlakoztatva a felvevőegységre, amit távolról akár telefonról is elértem és láttam mi történik a ház körül. Miket kell beállítanom, hogy újra eltudjam érni távolról?

(#20409) TillaT


TillaT
junior tag

Ha egy IP kamera leírásában az szerepel, hogy pl.:
"Táplálás, max fogyasztás (W): PoE (IEEE 802.3af), DC 12V±25%, 6,5W max",
akkor az a kamera csak UTP vezetéken keresztüli tápellátással használható (PoE képes rögzítővel, vagy PoE switchen keresztül), vagy a kamerának van másik tápkábel kivezetése és hálózati csatlakozója is, és hagyományos tápegységgel is megtáplálható?

A "DC 12V±25%" adatból arra következtetnék, hogy van hagyományos tápcsatlakozási lehetőség is, de örülnék, ha valaki megerősítené vagy helyretenne. :)

[ Szerkesztve ]

(#20410) varmi2 válasza TillaT (#20409) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ha van, táp csatlakozója, az a képeken látszani fog.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#20411) martonl válasza Kátai (#20408) üzenetére


martonl
senior tag

Vagy a felvevőegység menüjében, vagy ha van rá lehetőséged, akkor a régi routert valamire rákötve, annak menüjében meg tudod nézni a szükséges porttovábbítás (forward) beállításokat. Ezeket kell megadni az új boxnak is. Ha esetleg van felhős szolgáltatása a rögzítődnek, akkor célszerű azt használni, bár előfordulhat, hogy abban 1-2 szolgáltatás nem fog működni, de a lényeg igen.
Viszont ha eszközt cseréltek, akkor elképzelhető, hogy központilag is változtattak valamit, pl. IP címet, vagy NAT-olt rendszerre raktak. Ezt is érdemes leellenőrizni.
Mivel több információt nem adtál meg, milyen rögzítő, hogy érted el eddig, fix IP címes-e a kapcsolat stb. stb. részemről kb. ennyit tudok segíteni.

(#20412) sambenez válasza TillaT (#20409) üzenetére


sambenez
addikt

Oda van írva DC 12V. Tehát nem csak UTP-n.

[ Szerkesztve ]

(#20413) bigrock válasza coolmpi (#20405) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Az AcuSense akkor lehet érdekes, ha nagyon nem akarsz téves riasztást (pók, kisállat, falevél, Batman stb...) Finomhangolni lehet a kamerát, hogy csak járműre, vagy emberi alakra reagáljon és elvileg "tanul" a feldolgozott adatokból.

(#20414) TillaT válasza sambenez (#20412) üzenetére


TillaT
junior tag

sambenez: Köszönöm a megerősítést, akkor jól következtettem.
varmi2: Ha látszik, akkor tényleg egyértelmű, de már több olyan katalógusképet láttam egy-egy kameráról, ahol csak egyetlen kép volt, amin nem mutatták meg a kamerából kilógó csatlakozási lehetőségeket. A hozzáértők számára nyilván a termék leírásában megadott adatok is egyértelműek. Most már -ezen adatok tekintetében- számomra is. :)
Köszönöm mindkét hsz-t.

(#20415) varmi2 válasza TillaT (#20414) üzenetére


varmi2
nagyúr

Ne katalógusból vásárolj! Hanem a gyártó honlapjáról, esetleg az alis hivatalos shopjából. Olcsóbb, és sok kép van fent. És eu raktárból jönnek, így semmi plusz költség nincs.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#20416) TillaT


TillaT
junior tag

Ha egy rögzítő leírásában az olvasható, hogy:
"Az NVR beépített analitikával rendelkezik: területre behatolás/elhagyás, speciális mozgásérzékelés, szabotázs detektálás, vonalátlépés, ténfergés észlelés, ember felismerés, emberszámlálás, objektum elhagyás, objektum eltávolítás", akkor
- Ezt bármilyen egyszerűbb IP kamerával tudja?
- Vagy kell, hogy a rögzítőre csatlakoztatott kamerák önmagukban is kezeljék az intelligens mozgásérzékelést?

[ Szerkesztve ]

(#20417) Kátai válasza martonl (#20411) üzenetére


Kátai
senior tag

Köszönöm szépen.Most írtam a szolgáltatónak,hogy változtak-e az általa régebben megadott adatok [kép] . Megnézem a rögzítőbe és a régi router-ba a korábban beírt adatokat.Nem felhőbe rögzíti (Mazi). DDNS címet bérelek,és így tudom megnézni távolból(azt hiszem) [link] ezen keresztül.Az a baj,hogy aki annak idején beállította Őt nehezen érem el.

(#20418) bigrock válasza TillaT (#20416) üzenetére


bigrock
Topikgazda

Ha a kamera nem küldi le a rögzítőnek a megfelelő meta adatokat, akkor nem lesz kiértékelés. Azaz, amit a kamera tud, annyit fog tudni a rögzítő is. Ez alól kivételek az új AcuSense (és más ilyen szabványú) NVR-ek, amik a video stream-ből szedik ki az eseményeket. Ezek viszont jó drágák és csak jellemzően 2-4 csatornán tudják megoldani a kiértékelést.

(#20419) vacs válasza bigrock (#20413) üzenetére


vacs
Topikgazda

... pók, kisállat, falevél, Batman ...

(^)(>.<)(^)

(#20420) TillaT válasza bigrock (#20418) üzenetére


TillaT
junior tag

A kérdésben idézett szöveget egy Milesight NVR leírásában olvastam.
Laikusként -vélhetően tévesen- azt gondolnám, hogy a Milesight gyártmánynál alkalmazott "Az NVR beépített analitikával rendelkezik" megfogalmazás megfeleltethető a Hikvision rögzítők AcuSense megjelölésének (szabványának).
Végül is a linkelt termék az árát tekintve besorolható a hasonlóan magas árcímkével bíró AcuSense-s rögzítők körébe. Ez alapján, akár jó is lehetne a gondolatmenetem. :)

(#20421) coolmpi válasza bigrock (#20413) üzenetére


coolmpi
aktív tag

Nagyon köszi!

(#20422) martonl válasza Kátai (#20417) üzenetére


martonl
senior tag

Akkor a portforward beállítások a lényegesek első körben. Ezeket kéne beírni a vodás boxba, addig nem fog menni. Ez valahol a haladó beállításokban lesz a box webes felületén. Meg a rögzítőt is ellenőrizni kéne, fix ip-t kap, vagy DHCP-vel. A rögzítő címe felé kell menni a portforwardoknak. Két port szokott lenni, web és media általában. A DDNS elvileg automatikusan frissül, ha változik az IP cím. De ha még a helyes portforward beállításokkal se működik, akkor a vodás box státusz menüjében nézd meg a WAN IP címet. Ha ez 100-zal kezdődik, akkor jó eséllyel natolt. De vesd össze pl. a www.whatismyip.com oldalon lévővel, a kettőnek egyeznie kell. Ha natolt az IP-d, akkor kérj publikus IP címet határozottan, mert szeretik a kedves ügyfelet madárnak nézni.

(#20423) gozso válasza martonl (#20422) üzenetére


gozso
senior tag

sziasztok!
szeretnék érdeklődni, használ e itt valaki Uniview IP kamerát, NVR-t, és mik a tapasztalatai?
én főleg a Dahua és Hikvision kamerákat ismerem, ezekhez viszonyítva kb hol foglal helyet az említett Uniview márka?
köszönöm :R

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#20424) vacs válasza gozso (#20423) üzenetére


vacs
Topikgazda

Szia.
Ezt csak bemásolom az összefoglalóból, tapasztalatom nincs!
Videosec és Uniview (Unv)
Az UNV a világ 4. legnagyobb videotechnikai eszközöket gyártó vállalata a globális CCTV piacot tekintve, míg Kínában a 3. legnagyobb gyártónak számít a Hikvision és a Dahua után.

(^)(>.<)(^)

(#20425) gozso válasza vacs (#20424) üzenetére


gozso
senior tag

köszönöm! ezt olvastam :) :R
reménykedem hogy van itt olyan aki használja is, és hajlandó megosztani a tapasztalatait

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#20426) TillaT válasza gozso (#20423) üzenetére


TillaT
junior tag

Szia! Ha itt a fórumon belül fent a keresőben rákeresel az "Uniview" szóra, akkor feldobja az összes olyan hozzászólást, amiben szerepelt ez a szó, és piros színnel ki is emeli.
Pl. egy 2019-es hozzászólásban Greenbook arról ír, hogy
"Uniview nem egészen 1 éve 200+ szerelve.
Rögzítés kizárólag NVR minden esetben."

Ez azért már komoly terméktapasztalatra adhat okot, figyelembe véve az eltelt 3 évet is.

Nem néztem tovább, de biztosan vannak még akik akár szerelőként, akár már felhasználóként kapcsolatba kerültek a márkával. Biztosan nem veszik tolakodásnak, ha esetleg privátban rájuk írsz. Egy-két próbát megérhet. :)

(#20427) gozso válasza TillaT (#20426) üzenetére


gozso
senior tag

köszi :)

12 érdemi hozzászólás, ennél azért több tapasztalatra számítottam :)

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#20428) cszold


cszold
újonc

Sziasztok!
Szeretnék a telkemre két kamerából és egy Poe switch-ből álló megfigyelő-rendszert telepíteni. A telken persze nincs vezetékes internet, így Telenor/Yettel hordozható internettel gondoltam megoldani. Itthon összeraktam a rendszerelemeket és az itthoni vezetékes (Digi) net-tel remekül működik, a Hik-Connect-ten keresztül elérem a kamerákat, látom a képet. Ha azonban a vezetékes net helyére a hordozható internetet kapcsolom offline lesz minden kamera. A Poe switch szabad portján keresztül elérhető a net, abban nincs hiba. A Digis netem nem fix IP-s.
Mit kéne beállítani, hogy a hordozható internettel is úgy menjen, ahogy a vezetékessel? Van tippetek?
Kamerák: DS-2CD1043G0-i; DS-2CD2332-I; switch: DS-3E0505HP-E.
Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#20429) martonl válasza cszold (#20428) üzenetére


martonl
senior tag

Esetleg menj rá egy kamera IP címére és nézd meg a hálózati beállításokat. Lehet, hogy a kamera fix IP címen van, ami pont jó a Diginek, de a hordozható tuti más tartományt ad.

(#20430) vacs válasza cszold (#20428) üzenetére


vacs
Topikgazda

Szia.
Korábban volt már ilyen probléma másnak, ott az volt a baj, hogy a mobilnet nat-olt volt, így nem kapott publikus külső ip-t és emiatt nem érte el a kamerákat.
Érdeklődj a Yettel topikban, vagy az ügyfélszolgálaton.

(^)(>.<)(^)

(#20431) martonl válasza vacs (#20430) üzenetére


martonl
senior tag

A Hik Connect megy natolt neten is. Telekommal és Yettellel tesztelve. A direkt elérés nem megy természetesen, ahogy írtad, de cszold a Hik-kel próbálta.

[ Szerkesztve ]

(#20432) Chesterfield


Chesterfield
senior tag

Sziasztok!

Tudnátok javasolni kamerát az alábbi jellemzőkkel?

-áramellátás konnektorból
-wifi
-legalább 2K felbontás
-mobilról, asztali gépről és androidos okosTV-ről is rá lehet nézni

Eddig reolink kamerám volt, ha az okosTV-t tudná, akkor ezt a Reolink Duo WiFi-t venném:

[ Szerkesztve ]

(#20433) vacs válasza Chesterfield (#20432) üzenetére


vacs
Topikgazda

" és androidos okos TV-ről is rá lehet nézni "

Ha ez mindenképpen feltétel, akkor nem igen fogsz kamerát találni.
Sem a Hikvision, sem a Reolink (ahogy írtad), sem az olcsóbb kínai Icsee-Xmeye kamerákhoz való alkalmazások nem futnak android tv-n.
Én a Hik-connet-et apk-ból feltelepítettem a Chromecast-re (android tv), elindul, de mivel ez egy telefonra írt app, ezért nem tudsz a gombokra "kattintani", belépni sem lehet sajnos.

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#20434) varmi2 válasza vacs (#20433) üzenetére


varmi2
nagyúr

Annyit tehet, hogy androidos tv-n indít böngészőt, és ip cím alapján rálép a kamerára.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#20435) vacs válasza varmi2 (#20434) üzenetére


vacs
Topikgazda

Mivel a legtöbb gyártó terméke Internet Exporer böngészővel működik, WebComponents plugin és ActiveX kell hozzá, így szerintem nem fog működni.

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#20436) varmi2 válasza vacs (#20435) üzenetére


varmi2
nagyúr

Például a reolinkhez nem kell explorer. Én jelenleg brave böngészőt használok, de chrome-al is bejön.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#20437) vacs válasza gozso (#20425) üzenetére


vacs
Topikgazda

" szimpatikus, hogy relatív olcsón beszerezhető minőségben pedig Dahua/Hikvision-nek megfelelő.
A legjobb benne a komoly profi műszaki háttér. Barmikor hívtuk őket mindig azonnal segítettek.
Teljesen jó ár érték arány."

Ezt előbb olvastam az Uniview-ról!

varmi2: Igen tudom, hogy a Reolink kivétel. :P

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#20438) Kátai válasza martonl (#20422) üzenetére


Kátai
senior tag

Megoldódott. Szerencsére a Voda nem állított el semmit, visszatettem a router-t,a box-ot átállítottam modem üzemmódra és működik mint régen. Biztonság kedvéért lefotóztam minden beállítást, úgy a routeren, és a felvevőn. :R

(#20439) gozso válasza vacs (#20437) üzenetére


gozso
senior tag

köszönöm :R

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#20440) Marci112233


Marci112233
őstag

Üdvözletem!

Egy ideje már meg van az Ankke H800-as rendszer, de még mindig nincs időm hogy összerakjam egy próbára. No de azt már eldöntöttem, net lesz hozzá vezetve kettő TP-Link CPE210 segítségével. Az első 210-et beállítom AP módba, majd a másikat kliensbe, az addig oké. A klinesbe állított 210-nek a poe feladó melletti adat csatlakozóból mehet egyből az NVR-be a kábel az az a net vagy kell tennem közé egy még egy routert? Egyszer ezt már kérdeztem, de ha jól tudom választ nem kaptam még rá.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#20441) snake1977


snake1977
őstag

Sziasztok!
Használ esetleg valaki a rendszeréhez TP-Link TL-MR100 4G routert (digis) simmel?
Ilyet vennénk a rendszerhez, ha együttműködik az nvr-el, a távoli megfigyeléshez, mivel nincs vezetékes net lehetőség. Csak nem tudjuk hogy müködik e a rendszerrel.

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#20442) cszold válasza vacs (#20430) üzenetére


cszold
újonc

Rámentem a kamera IP címére: 192.168.1.65 Gondolom ez azt jelenti, hogy fix IP címen van. Módosítsam a fenti IP címet? Ez lesz a megoldás?
A kamera paraméterei között az TCP/IP beállítások mellett megnéztem a többi hálózati beállítást is. A DDNS - jelentsen bármit is - nincs engedélyezve. A NAT fülön UPnP engedélyezve. Ezek jól vannak beállítva? (gondolom ezek a default beállítások, mert ezekhez nem nyúltam)

[ Szerkesztve ]

(#20443) snooze válasza snake1977 (#20441) üzenetére


snooze
veterán

mr 6400 az müködik,de az csak a stickkel kaphato simes nettel,ami havi 50gb..
link

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#20444) topi66 válasza snooze (#20443) üzenetére


topi66
aktív tag

Megy a 30 gigás nettel is,és a TL-MR100-al is. Többszörös tapasztalat.

(#20445) martonl válasza cszold (#20442) üzenetére


martonl
senior tag

A hordozható net nem biztos, hogy ugyanezt az IP tartományt adja. Szerintem rakd DHCP-re és menni fog mindkét net alatt (DHCP pipa be). A többi beállítást ne bántsd, azok jól vannak ha egyszer megy a Hik Connect.

[ Szerkesztve ]

(#20446) bigrock válasza Marci112233 (#20440) üzenetére


bigrock
Topikgazda

A válasz: igen, mehet. Nem kell router.
#20441: Igen
#20442: Az "Alternate DNS Server" legyen a mobil router IP címe és DHCP-n kapjon IP címet a kamera.

(#20447) snake1977 válasza topi66 (#20444) üzenetére


snake1977
őstag

Köszönöm :R
snooze: Köszönöm neked is, a sim már megvan, szerintem az 50gb elég lesz hogy néha ránézzen az élőképre, a riasztást elvileg tudja a bullet lite, és az nvr menüjében is van valami opció rá, kitapasztaljuk hogyan működik.
bigrock: Köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu /

(#20448) TillaT


TillaT
junior tag

Sziasztok! Kellemes vasárnap délutáni programnak szánva Hikvision AcuSense rögzítőket (Turbo HD DVR) nézegetek.

Használja, ismeri közületek valaki a Hikvision iDS-7204HUHI-M1/S vagy az iDS-7204HUHI-M1/S/A rögzítők valamelyikét? Próbálom értelmezni a gyári adatlapokon írtakat, de hazudnék ha azt mondanám, hogy minden tekintetben tiszta a kép. Próbáltam az interneten is kutakodni, de csak gyarapodtak a kérdéseim. Rögös ez az út nekem. :) Kérlek, segítsetek!

1., Az adatlapok első oldalán látható piktogramok szerint mindkét rögzítő kezeli az arcfelismerést, ember/jármű felismerést.
2., A "Smart Function" résznél írtak szerint, ha jól értelmezem:
- kezelik a kerületvédelmet (vonal átlépés, behatolás érzékelés), és
- támogatják a videóelemző funkciókat (VCA) analóg és intelligens IP kamerák számára.

Ami nem világos:
- Csak az 1-4 csatornákon (analógok) működnek az intelligens funkciók? (lásd Specification)
- Ha a rögzítőre a 4 analóg mellé IP kamerákat is csatlakoztatok, akkor már az analóg csatornákon sem működnek az intelligens funkciók? (Erről egy külföldi oldalon olvastam.)
- Mit jelent a továbbfejlesztett IP mód ("Enhanced IP mode")?
- A fentebb linkelt két modell szoftveresen a nyújtott szolgáltatások tekintetében teljesen azonos? /Nem tudom eldönteni, mert az adatlapok elején írtak nem egyértelműek számomra. Mintha nem teljesen egyformán kezelnék a smart funkciókat. Én csak annyi különbséget látok közöttük, hogy az M1/S-nek nincsenek riasztási I/O portjai, az M1/S/A-nak pedig vannak (4/1)/

[ Szerkesztve ]

(#20449) atti1848


atti1848
senior tag

Sziasztok.

Ma vettem egy Ezviz C8C PTZ kamerát használtan. Regisztráláskor érzékeli, hogy már egy másik fiókban regisztrálták. HOgy tudom megoldani, hogy a saját fiókomban tudjak regisztrálni?

06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#20450) vacs válasza atti1848 (#20449) üzenetére


vacs
Topikgazda

Szia.
Megkéred az eladót, hogy törölje az Ő fiókjából a kamerát.

(^)(>.<)(^)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.