Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#47560) Lipton


Lipton
őstag

Az EPO témához.

Sajnos az EPO-val nekem vannak gyakorlati tapasztalataim. Vesék leálltak gyulladás miatt és ezért volt 1 év dialízis. A vese mivel nem működött így nem termelt EPO-t sem, azaz kapni kellett valamilyen formában.

Hetente 3x van dialízis, minden alkalommal hematrokrit és hemoglobin vizsgálat. EPO-t a típustól függően hetente vagy havonta kaptunk.
Hematrokrit: vérben lévő szilárd testek aránya, százalékos érték
Hemoglobin: festékanyag a vörös vérsejtekben, mennyiségi érték

Nagyon döbbentesen megérzed a változásokat. 40-50 között "szokott lenni". 40 alatt drasztikus változás, fáradság, nem bírsz semmit, egy lépcsőn lihegsz, stb. Ahogy megy felefele akkor jön meg az erő. "1" egységnyi változás is érdekes. Volt, hogy 44-45 körülre "felmet", úgy futottam mint a nyúl.

Hemoglobin 120-160 között szokott lenni, ugyan így nagyon megérzed.

Úgy összességében érzésre jobban/rosszabban van erő, "kapsz levegőt", stb.

Nagyon vigyázni kell vele, ha túlnyomod nem igazán jó. Sűrűsödik a vér rendesen, trombózis, stb. Valaki írta feljebb, hogy futni kell. Az miért? Futsz -> izzadsz -> folyadékot veszít a szervezet -> még jobban sűrűsödik a véred... Szerintem folyadék kell mellé rendesen. Orvos és folyamatos labor mellett nem normális aki ilyennel próbálkozik.

Ára horror, és mivel doppingszer, így nagyon kevés orvosnak van egyáltalán jogosultsága felírni.Még a vesebetegek "sem olyan egyszerűen" kapnak ilyet. Kb páncélszekrényben tárolják.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Gyúrósok ide! Archívum XVIII. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.