Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hibavissza
üzenetére
1,5 órát minek veszel fel egyfolytában folyamatosan? Rég túl fog melegedni minden, ha így bánsz vele, nem az akkuidő lesz a kevés. Soha az életben nem nézed vissza amúgy sem, mert megöregszel amire vége lesz.
Kína már régen nem másol. Le vagy maradva 10-15 évvel. Ők diktálják a piacot, ez mára tisztán látszik. Gopro benne marad a saját spiráljában. Ez megtörténhet DJI-al is, de nem most fog az tuti

-
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerintem viszont pont hogy igen
Végre egy kis kamera, ami jó szenzort kapott és teljes funkcionalitást. Még ha túrázok sem rögzítek egyben 1 óra nyersnél többet, 2 óra után meg általában úgy is megállok tankolni, azalatt pedig feltölt még egy órányit, és ez így kb végtelen mehet, mert powerbankról gyorsan feltölt akár az ebéd alatt a dokk is meg a kamera is.Egy dologért nem cseréltem (még) le a 4-esem erre, az a melegedés. Kiváncsi leszek hogy jövő nyáron 4k/60fps-el 50 percet tud-e folyamatosan felvenni 30+ fokban tűző napon motoron.
Egyébként, ha valaki vett ilyet és motorozik szivesen fogadnék videókat, elég kevés motoros kontentet látok fent ezzel a kamerával
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Vennék kettőt!

De szerintem a Max 2 volt az utolsó kamerájuk, mennek a levesbe.
Egyébként ha jól emlékszem osztottam is meg rumort itt régebben hogy már 3 évvel ezelőtt voltak terv bekérések 1" szenzoros megoldásra gopronál, de csak nem készült el... -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Megcsináltam a Hero 7 vs Hero 8 vs Hero 11 vs Action5 vs iPhone16 vs A7 III videókat.
Lehet pixel peepelgetni.
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Hyperfocal distancere van állítva. De hidd el, hiába tekernéd túl, nem lenne élesebb a háttér. Jópár gopro optikát törtem és cseréltem már, sajnos ennyit tud. Próbáltam felbontást tesztelni 2 méterre rakott fókusz targettel, ugyanúgy hulladék.
Ha lősz vele RAW képet egyből látni fogod hogy a videó tömörítés + zajszűrés nyírja ki a részletet.
Mondjuk a Hero 11nél RAW fotónál egyből látszik az is hogy hiába 26Mp a szenzor, ha az üveg max 8-cat rajzol nagy jó indulattal. -
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Akarod küldök snorkeles videót. Acepro 1 és OA5 pro-ról van videóm.
-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Mármint úgy értem, általánosságban.
Mivel ezt is írtad:
"Közben néztem teszteket. Minden akciókamera ilyen." -
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
még Tuningert várjuk meg a zárszóval 😁
pl. a gopro labs firmware emelt bitrátájával is ilyen? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
"Minden akciókamera ilyen..."
Igen, erről van szó. A szelfiző delikvens az éles minden helyzetben, a tájkép meg le van tojva, csak "dekoráció". Végülis érthető a gyártók szándéka, csak mi meg pont nem erre szeretnénk használni a cuccost...
-
bandigyerek
senior tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Vegyél egy Oly TG hetest, vagy nyolcast.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Ha jól tudom, azért erőltetjük a 30fps-t gyorsan mozgó témáknál (pl. autóból videózva), mert ezzel lesz meg a mozihatás. Azaz a kép szélein el lesznek mosódva a részletek.
Nem egyszerűen erről van szó? Egy kép a videóból - elérted a cinematic hatást a videóban, nem biztos, hogy innen kell képeket exportálni.
Csináltál fényképet is, ami valódi fotó, nem exportált kép?
Volt 7-esem GoPro Kamra drónon és simán síelés, nyaralás közben is kézben, autón, stb. De én 60fps-ben videóztam. Nem tűnt fel, hogy ilyen ordas hibák lennének. Fotózásra csak a drónon használtam, de az optika és a látószög miatt nem nagyon volt erre alkalmas.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Közben megnéztem, nincs. Azért egy végtelenbe váltó gombot tehettek volna rá. Régi modelleken még meg lehetett berhálni. Ezért nem értettem miért váltakozik a képminőség. Időnként tök jó, máskor pocsék. Ha kicsit távolabb van a téma akkor nem lesz fókuszban és pocsék lesz a képminőség, mert az algoritmus megrágja amin nincs mikrokontraszt. Mikor a távoli téma kiszorul a szélére olyan mintha decenteres lenne. Fordul egyet a kamera, téma 6 méteren belülre kerül és leesik a kijelzőről olyan éles. Közel kell vele menni mindenhez

-
Márton
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
már hogyne lenne fix fókuszos? tudtommal az összes gopro az.
Persze én is tekergettem anno rongyba csavart kombináltfogóval a hero3 optikáját, mert gyárilag közelre, szelfire volt állítva a fókusz, nem a végtelenre..
Erre gondoltál?
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Felbontó képesség = részletesség
Lehet éles a kép, de attól még a textúra ronda lehet. -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Amint elmozdul ISO100-ról, már mossa a részletet. A Hero 7-nél még nincs gyro alapú expó, vagyis neked itt ISO100on kellett hogy menjen, ahhoz képest lehetne jobb. Az a baj hogy utoljára a Hero 7-el 4K30Wideban talán 2019ben lőttem... már nem emlékszem milyennek is kellene lennie.
A Hero 11- kezdve kikapcsolt zajszűréssel sokkal jobb a részletmegtartás. De alapbeállításon még ennél is rosszabb...
-
válasz
hibavissza
üzenetére
A 7-es 8! generációval ezelőtti technika. Valami sztem el van cseszve a beállításokban, nem ilyennek kéne lennie.
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
4K30p a felvétel. Valójában még fHD-nak is gyenge. Olyan mintha a kevésbé kontrasztos felületeket borzalmasan betömörítené. Így az amúgy sem combos részletek gyakorlatilag eltűnnek, természetellenes lesz a kép. Víz alatti felvételeknél is megfigyelhető ez a felhős tömörítés vagy mi. Ott még zavaróbb, mivel egy kis vízréteg egész közeli objektumoknak is rontja a kontrasztját. Utólag ráhúzva egy kis mikrokontrasztot, élességet már nem lehet helyreállítani, mert a szoftver már betömörítette egy masszába. Ez azért is bosszantó, mert amúgy egész sok dinamikai tartalék van benne, de ez a mócsingozás mindent megrág az árnyékosabb, kevésbé kontrasztos részeken.
A 13-as is ilyen? -
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Egy kép a videóból. A lombozaton lehet igazán látni:

-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Szerintem a kihúzható pálcából nem csinálnak olyat ami lebeg a vízen. Viszont van olyan floaty a goprora ami elbírja a goprot és egy standard kihúzható pálcát.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
3m selfie stick, aliexpressz tele van vele
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Ebben a videóban szépen benne van minden, ami miatt én nem szeretem az instát.
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Lesz nagy kiabálás a DJI miatt, ha tényleg így van ahogy mondod.
Amúgy a GoPronál nem a gyártás meg ilyenek miatt van a gond, hanem a gondolkodásukban. Ezt itt EU sz*rabbik oldalán nem érthetjük meg lehet, de talán mégis.
Asszem Ámerikában teljesen ismeretlen fogalom a lobbi (csak Kínában van, ők találták fel nem?), akár állami, akár vállalkozói oldalról... lefordítom: goprot nem nyomja usaállama, áááá, nem
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem is a gyártás kiszervezése a gond hanem a fejlesztés és az innováció hiánya. Pedig linkeltem korabban ide a tervezetet 2023-bol 2024Q3-ra tervezve az 1”-os szenzoros 8K 155 fokos goproról. Az Max 2vel is túl régen csúsznak, ha a DJi is kijön egy 360-as kamerával, ami ráadásul jó, akkor a gopronak tényleg harangoztak
-
Csandi
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
DJI is kínai nem?
-
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
A jó isten fizesse meg, lejött! Óriási thx.
Sajnos nekiestem már fogóval, így sikerült megkarcolni a szélét annyira hogy már ne tudjam visszaküldeni. Szerencsére ez most nem probléma, tetszik a cucc. Ja, fogóval nem tudtam levenni, meg nem is mertem jobban szorítani a sérülés után
Egy villámteszt alapján úgy tűnik a pulzálást nem az optika védő okozza ami azért jó, mert lehet javítani firmwareből. Szerencsére már más is jelezte a hivatalos fórumon.
Felraktam az új firmwaret a magas bitrattel, egyelőre nem sikerült kimutatnom semilyen formában a különbséget hogy jobb lenne a 1.5x-2x bitrate.
Az utólagos stabi horizont lockja sem lett javítva, ezt még nem jeleztem DJInál. -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
át fogom küldeni, még korrekciós LUT-ot is kapsz
De először meg kellene rendelni. Várom hogy Alza/EMAG-nál megjelenjen, ott 30 nap a visszaküldés, de egyelőre csak előrendelési lehetőséget látok. -
válasz
hibavissza
üzenetére
A drónon a Hero11 viszi a pálmát nekem. Mellette még az Action 2.
Többiek elvéreztek. Insta AceProban hatalmasat csalódtam. Az X4-el még csinálok egy próbát. Bár az FPV-zés nekem nem a 360 fokos felvételekről szól, lehet, hogy beleszeretek egyszer

-
válasz
hibavissza
üzenetére
nem mozog sokat a kamera - lehet, hogy itt van a kutya elásva.
Tökéletes fényviszonyoknál is elmossa a részleteket a képen az Action 4, ha drónon van. Főleg a széleken
-
Csandi
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Én csak motoros videókban néztem még Action 4 meg GP12 teszteket meg "motovloggerek"-nél melyik hogyan teljesít, és azokban nekem összességében, sok videóst megnézve, az Action 4 jött be jobban. Nyilván ízlés kérdése is, + én szívesen színeznék utólag.
Ha az Action5 annál bármennyivel is jobb, akkor már jó vétel nekem.
Idén végül nem vettem, mert először új motort szeretnék és inkább arra pakolom félre a pénzeket, de jövő tavaszra az megvan és akkor egy Action 5-re benevezek szívesen. -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Általában az SD error nem jelenti a kártya halálát, tisztítás után jó tud lenni. Ha nem akkor viszont tényleg járhat életútja végén, de lehet más gépben még hónapokig hiba nélkül teljesít. Nekem egy 32-es és egy 64-es halt így meg.
sandisk a gopro kedvence, de a samu is jó lesz.
a gopro labs firmware már itt is volt, bár az új kamerákhoz képest azért csökkentett funkcionalitással. A Hero 12-re már komplett scripteket lehet írni -
Tuninger
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Alkohollal és fülpálcikával az microSD kártya érintkezőit zsírtalanítsd és jó lesz.
szerk: ha meg épp nyaralsz és nincs alkohol akkor csak simán próbált meg minél alaposabban megtörölgetni a csatlakozókat
-
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Elején a videókat 24 FPS-re csináltam, aztán 30 és végül 60-ra mondtam, hogy ez tetszik. Nem mozifilmet forgatok
és nekem a kisimult juddermentes videó tetszik, ahol folyik a kép. -
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Motion blurr nekem nem tetszik, de majd legközelebb ha szerkesztek kipróbálom davinchiben. Juddert rühellem ezért rögzítek 60Hz-en. 24FPS kadenciahelyes lejátszásnál a hegyvidékes részen rendesen judderol a hegy. A ND filter meg főleg nem tetszik, néztem motor videóknál az aszfalt részleteit összemossa. Nekem az az érzésem vele, hogy elveszti a kép részletességét, ez engem zavar, főleg amikor projektoron 122"-on nézem vissza a videókat.
-
Khaosz55
addikt
válasz
hibavissza
üzenetére
Én ezért tértám át 60FP-re. Nincs judder, és a rögzített videó is jobban tetszik mint 24-en vagy 30-on. Ízlés kérdése...
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Megnéztem egy-két timelapse-t ami DJI Air 2s drónnal készült. 25 fps-ben rögzít a gép, és itt nem tapasztalom azt a darabosságot, mint a hero 11 felvételeiben, pedig az fps ugyanaz.
A 120Hz-es LG TV-n nézve a gopro 25 fps-es felvételei sem darabosak. Néztem a 60/70Hz-es monitoromon, ott a gopro darabos. Néztem a 240 Hz-es laptop kijelzőmön, ott is darabos. A TV-n meg nem
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Most néztem, hogy a hero11-en az antiflickerrel lehet beállítani a pal vagy ntsc framerate értékeket. Ezt eddig nem tudtam, simán 50hz-re volt állítva, ezért nem volt 30/60, stb fps lehetőség. Most már átállítottam, ki fogom próbálni így is 30fps-sel a timelapse-t. 60-ra át lehet állítani valahogy?
-
zsoca29
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Gyorsított felvételt 30fps-ben veszi fel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Canon BG-E11 Elemtartó Markolat (5D III, 5DS, 5DS R)
- Nikon D810 Full-frame, 36MP Workhorse Magas expószám, rendkívül alacsony ár!
- Canon EOS 5DS R váz (50MP felbontás, AA szűrő mentes) - Stúdió minőség a legkedvezőbb áron
- insta 360 x4 8K bontatlan új + kiegészítők ELADÓ
- Insta360 X5 - GO Ultra
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi