Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuninger

addikt

válasz Márton #5979 üzenetére

Jó akkor menjünk bele mélyebben.

Jake Sloannak fullra igaza van. Sőt, a Pro FPVseknek pláne, akik stabi nélkül repülnek 4:3-ban, utólag stabiznak, DLOGban mennek -2 / -2 beállítással ISO100-on. Ott TUD számítani a bitrate, hiszen nagyon sok mozgás történik a képen, és utána nagyon sok képalakítás is történik.
    De azok akik könnyesre sírták a DJI fórumot olyan sampleökkel jönnek, hogy -1 sharpness, vagy 0 NR, esetleg ISO100-3200 range, esetleg nem D-LOG használata, amik mind mind többet befolyásolnak a képminőségen mint a bitrate.

A Hero 11-12-13 is csak addig ad 5.3K képet amíg ISO100on használod. ISO200on már egyből lecsapja a felbontás nagyrészét a zajszűrés, ami szerencsére kikapcsolható.

Az Action 4nél kikapcsolt állapotban sem kapsz igazán finomszemcsés zajt (mert az megenné a bitratet, nem adják oda). Ahogy az Action 5öt elnéztem ott vagy szenzációs a szenzor, vagy nem is kapcsol ki teljesen a zajszűrés...

Márpedig a zajszűrés / élesítés kombója többet számít mint a bitrate nagy általánosságban. Nem idióták tervezik ezeket a kamerákat, a Sony MILCeknél is ment az ekézés hogy miért csak 100Mbps h264 a max ráadásul 8 biten, há szétesik a kép. Aztán a tesztek megmutatták hogy hiába tolod külső rögzítőről ProRes4444-ben, a 10x-es fileméreten kívül olyan nagyon sokat nem nyersz...

Jake tesztjén egyébként nekem inkább az tűnik fel hogy elnagyoltabbak a részletek, más az élesítés az Action 5nél, de nem tudom -2/-2-őn használta e.

Ha már bitrate: nozs23 a videós fórumba feltöltött pár iPhone 16 Pro-s LOG samplet.

Érdemes leszedegetni, gradelgetni. A HEVC az 40-60Mbps, a ProRes az 400-600Mbps. Meg lehet próbálni a szénné csavargatást, a HEVC gönyörűen fogja tartani magát tizedakkora filemérettel. Sőt a DJIhoz képest feleakkora filemérettel... A trükkje csak annyi hogy brutálisan széjjel van szűrve a zaj, így az nem eszi meg a bitratet.

Új hozzászólás Aktív témák