- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
telefont cseréltem és azt vettem észre, hogy nem megy a telefonról Chromecastre (CC with Google TV) küldés.
Gondoltam sebaj, újra párosítom az eszközt Google Home-ban, de az istennek sem akarja megtalálni, csak megy a keresési folyamat, de semmi.
Mit lehet ilyenkor tenni? Chromecast visszaállítása gyári állapotba és megpróbálni újra? -
|AP|
veterán
sajnos a CCTV-m távirányítója kezdi magát megadni. A felső kör nehezen vesz be egyes irányokat (le és balra).
Lehet csak távirányítót külön kapni?
Rákerestem, de amiket találtam nem biztos hogy eredetiek, illetve 8k körüli áron adják, az meg húzós. Kicsit kipótolva tök új eszközt tudnék venni... -
|AP|
veterán
válasz
viperabácsi #6994 üzenetére
igen, ráadásul nekem van a tv-re kötve egy Chromecast with Google TV, ami gyakorlatilag szintén egy androidos "box", saját távirányítóval, telepíthető appokkal.
Mennyire 21. századi lenne, ha csak simán telepíteném a TV GO alkalmazást és nézhetném a csatornákat, anélkül, hogy még egy kütyüt be kellene dugni a hálózatba, plusz távírányítót használni hozzá, stb...áh, nem is idegesítem magam rajta... egyelőre maradok a Vodánál, mert ott legalább van CI+ kártya
-
|AP|
veterán
a telekomos TV GO alkalmazás telepíthető a Chromecast with google TV-re?
Ha igen, akkor gyakorlatilag nem kellene set-top box, mert alkalmazásból lehetne nézni a TV csatornákat.
Valaki próbálta már? (én jelenleg nem vagyok még telekom előfizető, de ha az tudna működni az plusz egy érv lenne a váltás mellett)[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
elméletileg mér van hivatalosan Stadia a Chromecast wih Google TV-hez, de nem látom a telepíthető appok között. Továbbra is mókolni kell az apk-val?
-
|AP|
veterán
válasz
Attti73 #5464 üzenetére
nem próbáltam, csak keresgettem a témában, pl. ebben a videóban van róla szó
-
|AP|
veterán
válasz
zazenke #5460 üzenetére
"erre elég lett volna valamelyik régebbi verziós GG és telefonról még olajozottabban is menne a kezelés"
Ezzel a részével nem tudok vitatkozni, egészen eddig egy első generációs CC-t használtam problémamentesen, telefonról navigálva.
Viszont nekem megérte a váltás és azért az USB-C csatlakozóban is vannak lehetőségek amiket ki lehet használni -
|AP|
veterán
válasz
zazenke #5456 üzenetére
nekem már csak azért az egy dologért megérte a felárat a korábbi verziókhoz képest, hogy tudok BT fülest csatlakoztatni a TV-hez, így teljesen csendben tudok Netflixet, HBO-Go-t Youtube-ot nézni, de még a PC-re letöltött tartalmakat is. Egyedül az bánt, hogy a TV adásokat nem
Amúgy igen, ez egy megjelnítő eszköz, ez erre való, ennyit tud. Az lehet még érdekes, ha lesz hivatalosan is Stadia, akkor egy BT kontrollerrel remélhetőleg egészen jól el lehet vele majd játszani is -
|AP|
veterán
válasz
sajatmagam #5433 üzenetére
alapból én nem találtam telepíthető böngésző appot, ami kifejezetten google tv-re van és telepíthető is egyből. Külső forrásból, apk-ból még nem próbálkoztam, ha lesz időm megnézem (ahogy azt is hogy mennyire működik BT billentyűzettel és egérrel)
-
|AP|
veterán
válasz
Somatom #5428 üzenetére
én már ott elengedtem, amikor állóban jelent meg a felület a tv közepén. Lehet, hogy lehetett volna használni billel és egérrel, de távirányítóval nem, és hát az álló képet sem túl jó nézni.
Telefonon továbba is használom és jól is működik, de így a google tv-n kényelmesebb most a VLC -
|AP|
veterán
videostream alkalmazás nem létezik az új Chromecast-re? Az előzőekkel ezt használtam a PC-n lévő tartalmak lejátszására, ez működött nálam a legjobban. Telefonról az újjal is tudom használni, de gondoltam, ha már lehet appokat telepíteni, akkor miért ne. Viszont nem találom a telepíthető applikációk között.
-
|AP|
veterán
az új chromecastet el tudja látni árammal a TV USB portja, vagy mindenképpen külső megtáplálás kell neki?
-
|AP|
veterán
ma vettem észre (régen használtam már), hogy PC-ről nem megy a kiküldés a CC-re. Egyszerűen nem látja, a cast ikon sem jelenik meg pl. youtube alatt.
Tabletről, telefonról hiba nélkül megy a cast és korábban PC-ről sem volt még probléma (kábellel csatlakozik a routerhez).
A google által javasolt összes hibaelhárítási megoldást kipróbáltam, de nem segített semmi. Bárkinek bármi ötlet? -
|AP|
veterán
válasz
-Scarface- #2918 üzenetére
igen, tegnap tapasztaltam, most minden oké!
Reméljük így is marad
-
|AP|
veterán
válasz
-Scarface- #2880 üzenetére
köszönjük, végre egy közvetlen visszacsatolás
-
|AP|
veterán
Lehet mégsem olyan jó ötlet részt venni az "előnézeti programban" : [link]
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
ahogy olvasom FB-n nem egyedi probléma... van akinek egy silverlight frissítés segített, nekem nem...
10-ből egyszer talán elindul a lejátszás, de a castolás teljesen esélytelen.Komolyan vicc ez a szolgáltatás, és így ne torrentezzen az ember...
(az is lehet hogy csak a Trónok harca őrület fekteti meg ennyire a rendszert, de ezt nem vagyok hajlandó kifogásnak elfogadni)
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
az egy dolog, hogy az androidos HBO Go már egy ideje használhatatlan....
..de nálam már a megújult PC-s felületről sem indul el semmi....csak nálam van gond?
-
|AP|
veterán
ez az HBO Go blama azért már kezd nevetséges lenni... hogy lehetett ennyire elk.rni, hogy már két hónapja nem működik?
-
|AP|
veterán
válasz
konzolcowboy #2306 üzenetére
szerintem az androidos appal lehet valami gebasz, mert ahogy elnézem a Play-en nem vagyok egyedül a gondommal
-
|AP|
veterán
Nem Chromecast probléma (szerintem), hanem (már megint) HBO Go.
Másnak is összeomlik az app CC-re csatlakozás közben? Telefonon, tableten egyaránt csinálja nálam az utolsó frissítés óta.
Pedig már szinte problémamentes volt
Így viszont használhatatlan, még szerencse, hogy PC-ről működik...[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
akinél van HBO GO ránézne nekem valamire?
A "KLIKK" című sorozat nem indul el semmilyen eszközön nálam.
Először azt hittem megint CC hiba, szentségeltem is, hogy csak eddig tartott... de más tartalmak mennek csak ez nem. Viszont ha másnál sem indul, akkor az HBO-nál van a bibi.Köszönöm!
-
|AP|
veterán
látom egyre többen írjá(to)k be az HBO facebook oldalára is a hibát. Hátha így gyorsabban lépnek.
-
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
Valaki rájött már arra, hogy mitől függ, hogy az HBO Go appban megjelenik-e a Chromecast ikon, vagy nem?
Mostanában egyre többször játssza el, hogy hiába indítom az appot, semmi.
Tableten általában segít egy wifi ki-bekapcsolás, de telefonon (Sony Z3C) van olyan, hogy egyáltalán nem tudom elővarázsolni az ikont... -
|AP|
veterán
Megoldódott az HBO GO problémám. Itt írtam róla, ha valakinek esetleg hasonló gondja lenne:
[link], [link], [link]Mivel más hálózaton kipróbálva működött, ezért utolsó lehetőségként a UPC-re kezdtem gyanakodni. Kiderült, hogy frissítették a modem/routert IPv6-ra, és ez okozhatta a problémát.
Írtam nekik az ügyben, visszaállították a modemem IPv4-re és azóta megint minden oké. -
-
|AP|
veterán
ha visszakerestek láthatjátok, hogy én folyamatosan szívok az HBO Go-val.
Sajnos azóta sincs megoldásom
Csatlakozik rendesen, pc-ről is, telefonról is, tabletről is, de amikor a lejátszást indítanám, akkor hibaüzenet, és semmi...
Már mindent kipróbáltam, legutoljára azt, hogy ugyanazokat az eszközöket elvittem egy másik hálózatra (melóhelyre), összelőttem, és ott működött. Ezért most én a UPC-re gyanakszom (más ötletem nincs), írtam nekik, meglátjuk foglalkoznak-e a témával... -
|AP|
veterán
válasz
#65388800 #1167 üzenetére
nekem a videostream app mobil verziója eddig abszolút bevált helyi tartalmak lejátszására. Telefonon böngészem az adott könyvtárban lévő filmeket, rábökök és már indul is a lejátszás a TV-n, felirattal, mindennel együtt.
Tökéletesen működik, nekem ez még annál is egyszerűbb, mint ha a VLC-vel küldeném ki.
Bárcsak minden ilyen simán működne, az HBO Go továbbra sem megy, újra elő kellett vennem a HDMI kábelt -
|AP|
veterán
válasz
gyugyo79 #1152 üzenetére
másra már én sem tudok gondolni.. de egyszerűen már nem tudom kihez forduljak ezzel... a UPC gondolom magasról tenne erre a dologra. Az HBO már megtette, amit tudott, letesztelték.
és mivel más nem panaszkodott még ilyesmire, még csak nem is tudom biztosan állítani, hogy nem nálam van a gond...
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
de mire gondoljak, hogy ha:
-minden másra tökéletesen tudom használni a Chromecastet, csak az HBO Go nem megy
-tableten, telefonon, PC-n viszont simán megy, csak a kiküldés nem
-másnál nincs ilyen gond
-az HBO szerint letesztelték és náluk sem volt gondsimán azt mondanám, hogy az itthoni hálózattal van valami, de minden mást ki tudok küldeni, sőt még az HBO Go is csatlakozik, csak amikor indítanám a tartalmat akkor kapok hibaüzenetet...
-
|AP|
veterán
jött válasz az HBO-tól: letesztelték a felhasználónevemmel és náluk működik rendben... csodás
Most már tényleg semmi ötletem... minden megy, kivéve az HBO Go... nemcsak android eszközről, hanem asztali PC-ről sem megy a CC-re küldés (minden más természetesen itt is megy: chrome, youtube, bármi más)
Már csak arra tudok gondolni, hogy a UPC-nél lehet valami gubanc, ha egyáltalán nekik van bármi közük ehhez...
appel: UPC-s előfizetésed van?
[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
fogalmam sincs mi lehet a gond... kb egy héttel ezelőttig nálam is minden rendben volt.
Van itthon CC1 és CC2 is, mindkettővel próbáltam, és semmi.Amit eddig még próbáltam:
-CC újraindítás, gyári állapot visszaállítás, újra beállítás
-Google cast app újratelepítés
-HBO Go app újratelepítés
-router újraindítássemmi...
Minden mást ki tudok küldeni CC-re (youtube, videostream, bármi más) és az HBO Go is csatlakozik, csak a filmek indításánál hasal el hibaüzenettel... -
|AP|
veterán
válasz
SunMount3r #1139 üzenetére
pedig van az ilyen cuccoknak topikja
-
|AP|
veterán
válasz
SunMount3r #1137 üzenetére
persze, simán megy HD felbontáson is
Más: nálam az HBO Go CC-re küldése továbbra sem megy, már kezd idegesíteni (nagyrészt ezért vettem). Írtam is nekik, válasz még nincs.
Mindenkinél probléma nélkül játszik le filmeket HBO Go-ról? -
|AP|
veterán
van egy kis gondom pár napja az HBO Go appal...
Az utóbbi időben hibátlanul működött, pár napja azonban nem megy a kiküldés a Cc-ra.
Az ikon megjelenik, csatlakozik is, a TV-n megjelenik az HBO Go. Viszont amikor indítanám a filmet "lejátszás Chromecast eszközön" paranccsal, akkor csak tölt, és az android eszközön a "Hiba, a futó feladat túl sokáig nem válaszol" hibaüzenet jelenik meg, és nem indul a Tv-n a lejátszás.
Minden más appal működik (YouTube, videostream, stb), csak az HBO Go-val van probléma... Már próbáltam az appot újratelepíteni, a CC-t visszaállítani, de semmi...más nem tapasztalt hasonlót?
-
|AP|
veterán
válasz
gyugyo79 #745 üzenetére
igen, valószínűleg az HBO szerverein sincs minden rendben, de valahol nálam is lehet valami a vezeték nélküli hálózatomban.
Telefonon, tableten szoktam megnyitni az HBO GO appot és kitolom CC-re. Tegnap este 8 körül folyamatosan megakadt, a minőség sokszor egészen csúnya volt. Odaültem a géphez, hogy ott fejezzem be az adott filmet és a gépen ment akadás nélkül, max. minőségben szépen a film végéig. Ebből gondolom, hogy valami gebasz azért nálam is lehet. -
-
|AP|
veterán
Nekem egy ősrégi Sony Tv-ben megy, szóval nincs HDMI szabvány korlát.
Viszont sokáig szívtam hasonló problémával, mint te. Már a garanciális visszaküldésen gondolkodtam, mikor kipróbáltam azt, hogy egyszerűen csak bátrabban beljebb nyomom a sticket a HDMI portba. Azóta tökéletesen megy -
|AP|
veterán
én csak az androidos HBO GO appról tudok nyilatkozni.
Alapvetően működik, de néha vannak gondok. Eddig kétféle problémával találkoztam:
1. néha nem jelenik meg a chromecast ikon. Elindítom az appot, de a jobb felső sarok üres marad, így nem is tudom kitenni a TV-re. Van amikor egy kilépés-belépés segít, van amikor nem, ez teljesen véletlenszerű az eddigi tapasztalataim szerint
2. néha darabos a lejátszás. Ezt csak egy-két filmnél tapasztaltam, amik már azóta jók, úgyhogy lehet valami szerver oldali probléma volt
3. Kicsit mintha izzasztaná a telót az appDe alapvetően jó, végre van és végre működik.
Más: a Videostream app kapott egy combosabb update-t, már eddig is a legjobb app volt a PC-n lévő filmek TV-re küldésére, de most már pláne.
-
|AP|
veterán
Ha a Chromecastet jól be van állítva, akkor egyszerűen annyi a teendő, hogy a PC-n chrome alá is telepíteni kell a Chromecast kiegészítőt és a Videostreamet. Ezután PC-n elindítod a Videostreamet, betallózod a filmet (feliratot is meg tudsz adni), és a Chromecast kiegészítő segítségével már tudod is küldeni TV-re. Egyszer-kétszer vettem eddig észre akadást, de teljesen jól használható, HD anyagokkal is. Azok az akadások egy filmen belüli egyszeri pufferelést jelentenek, nem folyamatos akadozást.
Szóval nálam bevált. -
|AP|
veterán
nálam az volt először a gond, hogy egyszerűen nem volt rendesen bedugva a CC.
Az újabb, Panasonic Tv-n minden oké volt, de a régi Sony-n nem jelent meg az üdvözlő képernyő, pedig érzékelte, hogy be van dugva a Chromecast HDMI csatlakozóba.
Az lett a megoldás, hogy határozottan beljebb kellett nyomni. Egy próbát megér -
|AP|
veterán
PC-ről filmet legegyszerűbben (szerintem) a Videostreammel tudsz küldeni. Nekem teljesen bevált.
-
|AP|
veterán
talán valaki tud segíteni:
Lehet olyan, hogy hiába van a TV-n HDMI port, mégsem kompatibilis a Chromecasttel? Elég régi TV már, egy hat éves Sony lapostévé (KDL-37P3000).
2 HDMI portja van, USB nincs, ezért a tápot a Chromecast hálózatról kapja. Viszont egyik HDMI portban sem ismeri fel a sticket a TV, nem tudja megjeleníteni a beállító képernyőt. Olyan mintha valami felbontás-nyűgje lenne, "túl nagy méret" üzenet látszódik csak..., a fehér led folyamatosan villog.
Maga a stick nem hibás, mert a hálószobai (nemrég vásárolt) TV-n tökéletesen működik, úgyhogy most tanácstalan vagyok. Nem találtam meg, hogy a TV-m milyen HDMI szabványt tud, de lehet újabb kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Autós topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- További aktív témák...