Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Az indavideó szar, tegnap kipróbáltam, egyik böngészőben sem működött éppen (IE9,FF5,Chrome,Opera)
-
fatal`
titán
Ezt már a 10es verziónál is ajánlották, gyakorlatilag nekem nem nagyon működött. Korlátozta ugyan a cachet, de mindig nagyobb volt valamennyivel, mint, amit beállítottam.
És továbbra sem értem, hogy miért kell parancssori kapcsolóval szarakodni, ahelyett, hogy lenne rá lehetőség a beállításokban.
-
fatal`
titán
válasz
grabber
üzenetére
Az Operának semmi baja, tiszta profilt kellett volna megpróbálnod.
- Kiegészítő (Smooth Gestures)
- Kiegészítő (Speeddial2)
- Kiegészítő
Viszont egymás között nem tudnak kommunikálni, így a gyorshívón nem fognak működni az egérmozdulatok.
(#5966) GoodSpeed: Miért kéne átmenni? Jobb click -> Run as admin?
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Ha egyet lementettél, akkor alul kattints a nyílra a letöltési sávon és pipáld be, hogy ezt a fájltípust mindig nyissa meg.
Ettől még sajnos a Chrome letölti (az alapértelmezett letöltési mappának megadott helyre) a torrent fájlokat, így összeszemeteli a letöltések mappát.
-
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Nem, a kiegészítők nem férnek hozzá ilyesmihez. Ha mindenből Opera funkciót akarsz, akkor nem egyszerűbb Operát használni?

-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
A letöltést nem lehet olyanra állítani.
-
fatal`
titán
válasz
ErosenZold
üzenetére
Speeddial2-t javaslom

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igaz, bocs.

Csak exportálja meg importálja

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"(Chrome meg annál nagyobb eséllyel lesz lassabb, minél több kiegészítőt pakol fel valaki)."
Nekem több, mint 20 kieg volt fent, de nem tapasztaltam lassulást. Viszont próbáltam a ChromePlust és nem vettem észre sebességkülönbséget.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Kormi76
üzenetére
Érdekes, nekem nem okozott ilyet sem korábban Chrome, sem most Opera alatt.
(#5925) myke01: Nem lehet. A címsorból keresés a lehető leggyorsabb (kulcsszavakkal). Nekem például a kersősáv az összes létező böngészőben az első dolog, amit letörlök, ne foglalja a helyet feleslegesen.

Chromeban a kiegészítők nem férnek hozzá az UIhoz.
-
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Hümmhümm, kár, na, akkor legyen az új projekt így vizsgaidőszak után az Operára történő userJS/kiegészítő fejlesztése Prohardver-billentyűparancsokra?"
Jöhet.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez működik, a billentyűparancsos sajnos nem.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
A logout centert ki fogom próbálni.
Én nem a kiegészítőről beszéltem, hogy értelmetlen, természetesen nem az. Én a miért nem beépített funkció a hsz követés és a miért zabál sok erőforrásra mondtam ezt.

A kiegészítő még mindig többet nyújt, viszont számomra nem annyival, hogy emiatt továbbra is Chromeot használok.
Az sg-n is ránézek elég gyakran a fórumra, hogy hova érkezett új HSZ, itt sem fog gondot jelenteni.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Greasemonkeyra találtam anno, de mikor Operán ki akartam próbálni már nem találtam így azt sem tudom működne e. Ha megírod azt megköszönöm.
Billentyűparancsokat is ki fogom próbálni.
Meg a kedvenceket is rendbeteszem, mert most a kieg a kedvenckezelőm.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Hát a kieg., azért pl. billentyűparancsokat is tud, stb."
Ez igaz, használom is, de megvagyok nélküle. Viszont ezt a részét tényleg portolhatná valaki Operára, a Logout középreigazítással együtt.
Mint a másik topicban kitárgyaltuk, valószínű a funkció csak azóta számol, amióta aktiválva lett, mivel a korábbi látogatásokról nincs adat.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"pl. az Ubuntu Linux topicot már jóideje nem látogattam, mégis 1 új hsz.-t ír, de mihez képest?"
Elvileg ugyanúgy működik, mint az SG-n, az utolsó látogatáshoz képest számolja. Ez a megfelelő működés, nagyon jó.

"Van valami kieged, ami "szimulálja" a smooth scrollingot?"
Smooth scroll nevű chrome kiegre. Persze csak az oldal betöltése után aktivizálódik.
Viszont ha ez a funkció marad a PH-n, akkor asszem elköszönök a Chrometól.
"hogy a kieget sokan nem is ismerik, és nem is használják"
Mostanra már az egész értelmetlen, de azt még nem is számoltad bele, hogy hányan nem használnak Chromeot.

"Ezt most speciel nem értem, hogyhogy? Új Office-csomagokban amúgy lehet a célformátumra igazítani a cuccost, tehát elvileg nem jelent problémát."
Ha pl. táblázatba szedek egy configot mondjuk, teszem azt a ramirisról, akkor csak a szöveg kell, a szín és a többi hülyeség nem. Sima CTRL+V-vel a színt is beilleszti, meg még linket is csinál belőle, ami szintén felesleges.
Ilyenkor jobb klikk -> irányított beillesztés -> szöveg.
Csak ez kényelmetlen.

"Amúgy ez már megint olyan kérdés, hogy lehetne opcionálissá tenni. Kinek ez kell, kinek az."
Ebben teljesen egyetértek.

"DE még mindig nem világos, miért nem lehet modernizálni a felületet, pl. a hozzászólások elküldésének módját, stb., amikről már kábé regényeket írtam az Opera topicban is, nem akarom ide is benyomatni.
Na de lehet, hogy jobb, ha hagyjuk is, mert nem akarom a PH!-t fikázni, még a végén megostoroznak"Szerintem fejezzük be az offolást is, mert kapunk a pofánkra megint.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Egyébként még egy funkciót hiányolok nagyon és az a simított görgetés, mert a kiegészítő lassítja a böngészőt (csak ez az egy, a többinél nem tapasztalam ilyet és ez is inkább a GUIra van hatással, ami gondolom összefügg a cpu használattal, amivel a simítás jár).
"a HTML-formázással együtt történő kimásolást"
Ennek speciel örülök, szedem is elő ha excelbe kell illesztenem. Sokszor utálom ezt a funkciót a többi böngészőben,s mint a szart, mert irányított beillesztést kell csinálni.

(#5867) Sk8erPeter: Ha jól emlékszem szerver-oldali erőforrásproblémákra hivatkoztak. De én nem gondolnám, hogy több erőforrást igényelne, mint az emailek.
Bár az hozzátartozik, hogy email értesítést csak kevesen kérnek, a kedvenc topicokat pedig mindenkinek figyelni kéne.
"És semmivel sem róna több terhelést a szerverekre, mint a bővítmény."
De igen, mivel a kiegészítőt alig pár ember használja, ez pedig mindenkinél kellene, hogy működjön. Bár fogalmam sincs, hogy hányan használják az oldalon a kedvencek részt egyáltalán.
"Itt mire gondolsz?"
Ha jól sejtem, akkor az email értesítésre gondolt.
-
fatal`
titán
Megbolondult a Chromeom.
Az van beállítva, hogy új lappal induljon és semmi más.
Ehhez képest mikor elindítom erre nyit egy új fület:
0.157.232.150
Természetesen nem tud kapcsolódni, mivel nincs ilyen ip cím.
Tuti nem vírus, friss rendszer. Hogy lehetne kipucolni?
(#5850) Vasinger!: Miért, kiegészítő nélkül miért bugos a középső klikkel való új fülön nyitás egy csomó oldalon?
Miért kell kiegészítő ahhoz, hogy az utolsó fül bezárásakor ne zárja be a böngészőt?
Miért kell parancssori kapcsoló a cache mérethez? Miért nem lehet korlátozni a history méretét? stb.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
A history méretét lehet valahogy korlátozni? Kb 2 hónapja használom és a két history fájl az appdataban már vagy 600 megára hízott.
-
fatal`
titán
válasz
koshmar
üzenetére
"Chrome-topikban"
Aztán akkor miért használsz angol szavakat?
Tessék szépen krómnak hívni. 
Hallottál már arról, hogy a nyelv változik? Meg vannak ám jövevényszavak is (nem a rövidítésekről beszélek)
Ha már itt tartunk, akkor a törököktől is "loptunk", hogy a te szavaiddal éljek. 
Meg a németektől/osztrákoktól is, amíg itt voltak.
Mellesleg elég fura, hogy a nyelvről papolsz egy német nyelvű aláírással, ami ugyan idézet, de az mindegy.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
"Hogy érted, hogy "a megnyitott kiterjesztésű fájlokat"? Milyen az a megnyitott kiterjesztés? "
Megint fogalmazási problémáim vannak.

Úgy értettem, hogy azokat a fájlokat, amik kiterjesztése automatikus megnyitásra van állítva a Chromeban.

"Amúgy értem én, gondolom arra gondoltál, hogy ha a megnyitásra mész rá, akkor pakolja a temp-be, majd nyissa meg egyből, ha a letöltésre, akkor a megadott helyre. Ez is csak egyike a Chrome logikátlan dolgainak, hogy ilyet nem lehet normálisan megcsinálni."
Igen pontosan erre gondoltam, ez az egyik legnagyobb bajom a Chromemal, bár megszokható.
"Az más kérdés, hogy használom is a böngészőt, és jogomban áll szidni."
Én is így vagyok vele.

-
fatal`
titán
válasz
redcode
üzenetére
Na ne mond, tényleg?

Nem használom a windows letöltések mappáját semmire, sőt a c-t úgy egyáltalán nem szóval ott aztán szemetelhetne a temp mappába, néha kitörlöm és kész.
De a letöltések mappámban ugyanúgy rend van mint máshol és nem szeretem, hogy a böngésző beleszemetel.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Persze és akkor következő indításkor az első letöltés (nem megnyitás) alapértelmezetten megnyíló mappája a temp mappa lesz és lehet állítgatni.
Nekem jelenleg a downloads mappámat szemeteli tele a doc és egyéb fájlokkal. Jó lenne ha lassan beleépítenék ezt a funkciót, hogy a megnyitott kiterjesztésű fájlokat a temp mappába tegye, mint a többi böngésző.

(#5775) redcode: Arra ne is működjön. Szép lenne, ha mindent magától megnyitna, még a vírusos vackokat is.

-
fatal`
titán
Na mostmár én is belefutottam egy idegesítő bugba. Kb minden második vagy harmadik újraindításnál elfelejti a kiegészítők sorrendjét és össze-vissza keveri. Mit lehetne evvel kezdeni?
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ez igaz.
Én csak azt akartam mondani, hogy nem véletlenül kísérleti az a funkció. Mondjuk canvassel nem sokat találkozik az átlag user böngészés közben.
Szerintem a következő stabilba fog bekerülni ez is (v13). -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy nyílván okoz bugokat (ha jól tudom pl. a Canvas problémás) különben nem kísérleti funkció lenne.

(#5741) hackeeeee: Nekem visszánál nem volt ilyen. Igaz itt a fórumnál nem is nyomok visszát sosem, mert a ph kieget használom, így új fülön nyílik az összes topic, amibe új hsz érkezett (és nyílván fel vagyok rá iratkozva). Akkor szokott ilyen lenni nekem, ha:
- Töltök le vagy
- Rengeteg topic nyílik egyszerre, akkor némelyik így megakad. Ilyenkor refresh és már jó is.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudtam, hogy nem szedi le, jobb a békesség.

Azt nekem is kiírta mikor felraktam a 12-es verziót. Aztán azóta is megy, ez vmi bug lehet.

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Profilt kimented, reinstall. Szerintem nem tart tovább 3 percnél

-
fatal`
titán
Minek kellene szinkronizálni mikor újratelepítésről van szó és nem másik gépre való átvitelről? Szerinted a szinkronizálás egyébként mit csinál?
Ugyanúgy feltölti a bookmarks fájlt, aztán meg a másik gépen / ugyanazon letölti. Ugyanaz mint egy szimpla másolás csak a neten keresztül.
A többivel egyetértek, és ez már tényleg kezd off lenni.

-
fatal`
titán
Tényleg? Nem mondod, hogy nem működik minden programnál.
A Chromeról és a böngészőkről volt szó, IE kivételével ott működik mivel nem tárolnak a registryben semmit, pont a multiplatform mivoltukból kifolyólag.Chrome esetében a másolgatós módszer OSen belül működik (win-win, linux-linux), Windows és Linux között is működik a kiegészítőket azonban nem viszi át.
És? NCSA Mosaic előtt is volt már böngésző. So what? Ebből még mindig nem látom, hogy miért ne lenne innovatív az Opera, mert ugye ebből indult az egész.
-
fatal`
titán
válasz
cellpeti
üzenetére
Win7/Vista: C:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Google\Chrome\User Data
WinXP: C:\Documents and Settings\felhasználónév\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User DataEzt a mappát vidd át és nem csak a könyvjelzőket, hanem minden beállítást, kiegészítőt, stb. átvisz.
Ha csak a könyvjelzők kellenek, akkor ebből a mappából a \Default\bookmarks fájlt másold csak.
-
fatal`
titán
válasz
toto2700reg
üzenetére
Frissül az, csak nem látod.

-
fatal`
titán
Vaternál az egyik script okozza a fagyást, elég lett volna adblockkal tiltanod.
Torrent fájlokra: Ez a legnagyobb bajom, mindenképp a letöltési mappába menti, de be lehet állítani, hogy nyissa meg őket automatikusan. Egyet lementesz, alul a letöltési sávon rányomsz a nyílra és beállítod, hogy az ilyen típusú fájlokat mindig nyissa meg automatikusan.
-
fatal`
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
"Úgyhogy van még hova fejlődni az IE-nek hiába jó, nem elég."
Számdra, meg számomra, meg sokaknak. De irodába, meg Manyi néni kaliberű usernek otthonra is bőven megfelel. Vállalati szegmensben meg a group policy miatt szinte verhetetlen.
-
fatal`
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
Nem kell mindenféle kétes forrásból kinyitogatni pdfeket

-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Tényleg, elnéztem.

Line 83, Column 16: ID "demci_nav_menu_drop" already defined
De pl. ilyen hibák is megboríthatják.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ennyire nem néztem át, csak a validatort néztem meg és vagy 5-6 lezáratlan tag van, lehet, hogy bekavar neki rendesen.
-
fatal`
titán
válasz
koshmar
üzenetére
Tegnapi cucc, nem mai, de mindegy is.
The Stable channel has been updated to 11.0.696.71 for the Macintosh, Windows, Linux and Chrome Frame platforms
Security fixes and rewards:
Please see the Chromium security page for more detail. Note that the referenced bugs may be kept private until a majority of our users are up to date with the fix.
[72189] Low CVE-2011-1801: Pop-up blocker bypass. Credit to Chamal De Silva.
[$1000] [82546] High CVE-2011-1804: Stale pointer in floats rendering. Credit to Martin Barbella.
[82873] Critical CVE-2011-1806: Memory corruption in GPU command buffer. Credit to Google Chrome Security Team (Cris Neckar).
[82903] Critical CVE-2011-1807: Out-of-bounds write in blob handling. Credit to Google Chrome Security Team (Inferno) and Kostya Serebryany of the Chromium development community.The following bugs were fixed:
REGRESSION: selection extended by arrow keys flickers on LinkedIn.com. (Issue 83197).
Have ConnectBackupJob try IPv4 first to hide potential long IPv6 connect timeout (Issue 81686).
Mac plugin crashes are too low in stats (Issue 82172).
Incorrect ACLs on the archived copy of setup.exe (Issue 82424) -
fatal`
titán
válasz
Gabesz1019
üzenetére
Mert magától frissít a háttérben akkor is, ha nem mész a névjegybe.
-
fatal`
titán
válasz
laszlohu
üzenetére
Ebbe én is belefutottam ma, mert újrahúztam a Chromeot a laptopon és azt a változatot telepítettem, ami a Program Files-ba telepíti a böngészőt. Azonban ebben a 8-as verzió volt és nem akart updatelni. Uninstall-reinstall meg a Chrome oldalán írt registry túrkálás megoldotta.

Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Horgász topik
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest