- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
-
Termeszetesen az iPhone jobb. Az meg a proxy autoconfigurationt is tamogatja (ceges neten az van benn). Mas mobilrendszeren nem lattam meg eddig.
-
-
-
-
Ez a Te sarad pedig, a kezdetek ota Androidfigurakat rak be azoknal az embereknel, akiknek nincs fenykepuk, csak nem vetted eszre. Allits be valamit, vagy felejtsd el, nem lehet kikapcsolni.
-
elsőre: köszi!
Másodikra: akkor rosszul fogalmaztam, a beépített alkalmazások (gmaps, képnézegető, gyári browser) megkapják minden andoridos telefonon a multitouchot az esetleges frissítéssel? és a bt fájlküldés az most jelenleg, hivatalosan hogy áll? benne van már gyárilag a rendszerben, vagy a marketen kell keresni megoldást továbbra is?A gyártóktól függ... A Google alkalmazások nem részei az AOSP-nek, csak a szövetség tagjai érik el, és ők döntik el, hogy bepakolják-e az új verziókat. Nomeg a Google dönti el, hogy egyáltalán odaadja-e.
Nálam most megy a BT fájlküldés és fogadás gyári alaphelyzetben is.
-
Még egy kérdés:
Most, hogy a nexus one megkapta a multitouchot hivatalosan is, innentől minden 2.1 rendszerrel érkező, vagy arra a jövőben hivatalosan frissíthető készülék is meg fogja kapni? magyarul a legújabb android rendszernek már része alapból a mt?
tehát például acer s100 is hivatalosan mt képes lesz, ha megkapja a 2.1et?Az előző kérdésre: Mert sajt. A Java nem éppen anorexiás, ha memóriaéhségről van szó. De azért nem kell annyira elhasalni, ez a számérték valószínűleg olyan, mint a Vista/W7 nagy memóriafogyasztásával kapcsolatos FUD: memóriacache is közre játszhat.
A mostanira: Az Android platform központilag támogatja a multitouchot 2.0 óta, a felvetésed ilyen formában értelmetlen és sajnos téves. Ugyanis két másik tényező is van, ami ezt befolyásolja: megfelelő driverek (N1-en adott) és a multitouch eseményeket kezelő alkalmazások is szükségesek. Az N1-en csak ez utóbbi hiányzott, például a Dolphin Browser a kezdetek óta tudta rajta a pinch to zoomot.
-
Azért ezt ne jelentsd így ki, a Milestone 2.0.1-es szoftverek közül csak a francia tudja ezt, az összes többiben elromlott

-
Olyasmi, bár az újabb verzióban tripla tap esetén kitesz oldalra egy scrollbart.
olyasmi, amit talán névjegyzékben láttam, oldalt androidban
Vagy jó nekem az oldal tetejére/aljára ugrás is, de azt ahogy nézegettem továbbra sem oldották meg. (ez tényleg ennyire bonyolult, vagy tényleg ennyire nincs rá igény? nem hiszem, mert mástól is olvasom, hogy kéne)Bonyolult, mert ez nem az SDK kalibere, ehhez saját Android rendszert kellene fordítani. Még ha igény van is, úgy tűnik az erre képes hackereknek más a fontossági sorrendje.
A MobileSubstrate egy olyan rendszer, amit más platformon nem nagyon lehet megvalósítani, és sokkal nagyobb tákolási szabadságot ad, mint bármi más.
-
Az mi is? Tapicskolás után kis ablakkal lehet scrollozni az egész oldalon, mint pl. a Navigator a PhotoShopban? (Csak hogy jól emlékszem-e.)
Csakmert ilyen nincs és nem is lehetséges igazán.
Vagy lemaradtam valamiről. -
Elvileg az Android SDK emulátorával sokkal közelebb vagy az eredeti élményhez, mint a csonka netbook liveCD borzalommal. Az még arra is képes, jó sok munkával mondjuk, hogy a Nexus rendszerét egy az egyben futtassa, de ehhez kell egy Nexus ROM meg (számomra ismeretlen) munka.
-
A napokban megjelent, Desire-ből kilopott HTC IME a barátod
A Milestone-on nem sikerült felélesztenem, de anno G1-en szinte mindig azt használtam. Most meg ugye a Nexus volt a tákolás célpontja, úgyhogy azon megy. -
-
Portraitben is van akadozás? Ott mennyire használható a bill?
Azt írták a tesztben, hogy a Tattoonak elég jó rezisztív kijelzője van és jól reagál az ujjal való érintésekre, ami a spica videókban annyira nem látszik. (nem tudom, ezek mennyire relevánsak, de csak ezekhez tudok viszonyítani)
2.0 beta már van Spicára, én azért azt nem kockáztatnám meg.
Az N900-ra es az N97-re is azt mondjak egyesek, hogy rezisztiv letuk ellenere jol reagalnak az ujjra. Hat nekem ezzel nagyon ellentetesek a tapasztalataim. Meg amikor a speedshopban probalgattam a Tattoo-t, az se volt kivetel.
-
-
-
Karma, ha jól olvastam, te foglalkozol android fejlesztéssel.
Engem is érdekelne, így kérhetek egy kis segítséget, merre induljak? Java-val volt már dolgom egyszerűbb szinten (win alatt), sdk-t leszedtem, eclipse van. Olvastam arról, hogy phythont is tud futtatni ASE-vel.
Melyik oldalakon érdemes nézelődni kezdésnek?köszi
Nem igazán, a Symbian a hazai pályám, DarkByte kolléga viszont intenzívebben tanulmányozta már a dolgokat, szerintem többet érsz el, ha őt kérdezed - vagy itt közösbe teszed fel a kérdéseket, mint most.
Én azt javasolnám, hogy a tutorialokat csináld végig először, amiket a Google írt a weboldalukon. Egy-két alapérzést megtapasztalhatsz vele.
Az ASE inkább csak olyan pótlék.
-
Amit az előző telefonodnál nem figyeltél, hogy az elküldött SMS-ben lenyírta az ékezeteket, tehát a fogadó fél ékezet nélküli SMS-t kapott. Mondjuk van ennél rosszabb is, amikor ?-ek lesznek ékezet helyett, ilyet pl. az SE-k tudnak.
Mivel sajnos nincs beállítási lehetőség, hogy magától nyírja le az ékezeteket a háttérben, tényleg azok nélkül kell írnod. Vagy balra dőlő ékezetekkel.
Itt van a GSM ABC, amit 7-biten (max. 160 karakter) át lehet küldeni.
-
Ez egyébként minden telefonnal így van, maximum nem tűnt fel eddig.
-
Sziasztok!
Segítséget kérek Tőletek. Beszereztem egy HTC Tattoo-t, és nem akarom szinkronizálni, kézzel akarom bevinni a kontaktokat. Egy telefonszámig még megy is, de amikor beírok egy vonalas számot is, automatikusan azt veszi "default"-nak. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom én kiválasztani, hogy melyik legyen az alapértelmezett szám. Légyszíves írja meg valaki, hogy ezt hogyan kell csinálni, mert nem találtam meg a kezelési utasításban sem.
Előre is köszönöm

Nyomd le hosszan az új alapértelmezett telefonszámot, és a megjelenő menüben "Make default number." Legalábbis 2.0-ában, de úgy rémlik, hogy régen is így volt.
-
még egy kis googlezés: http://code.google.com/p/connectbot/ (ssh,telnet)
terminal emulator <ehhez úgy néz ki fizikai bill. kell.
pontosan milyen rendszerre akarsz csatlakozni?Mondta, hogy modemmel csatlakozna terminálhoz... Ez elég egyértelmű.
És erre nincs lehetőség. -
Sziasztok Android felhasználók!
Készülékcserén töröm a fejem, és elgondolkoztam egy Android alapú gépen is, azonban van egy kételyem, amire nem találok válasz az interneten:
Képes e egy Androidos készülék USB vagy bluetooth modemként viselkedni? És itt most nem internet megosztásról beszélek, mert tudom, hogy az megy. Nekem valódi modem funkcióra van szükségem, mert a munkám során terminál emulátorral kell betárcsáznom különböző terminál szerverekre, tehát egy "igazi" modemre van szükségem.Nem tudok ilyenről sajnos egyetlen Androidos telefon esetében sem

Mint ahogy a Google alapján se API, se megoldás nincsen rá.Más platformot kell keresned.
-
-
Kezdek kétségbe esni, h milyen béna vagyok.
Ez a módszer sem működik nekem:
http://forums.t-mobile.com/t5/Operating-System-Software/Anyway-to-downgrade-from-1-6-Donut-to-1-5-Cupcake/m-p/225160
merthogy előbb 1.6 ról 1.5 kéne
http://theunlockr.com/2009/08/22/how-to-unroot-your-mytouch-3g/
De egyszerűen nem tölti be azt a nyűves sappimg.nbh fájlt hiába nyomok én bármit.Ezt ne is erőltesd! Magicről szól (Sapphire), nem Dreamről! Még jó hogy nem akartad felnyomni rá... A másik topikban az elmúlt fél óra során leírtam hosszan, mit kell csinálni.
-
-
A jelek szerint hívás rögzítésre alkalmas lehet:
http://www.androlib.com/android.application.com-publishandroidapps-vrecorder-jjDB.aspx
vagy pl.:
http://www.androlib.com/android.application.com-fingertipaccess-ultimatevr-pmA.aspx
---
sorry, most látom, hogy ebl is linkelte a második progit.
Mondjuk ezek is úgy tűnik, hogy csalnak: a kommentek tele vannak azzal, hogy túl halk a másik fél. Ez nem akkora meglepetés, ha a mikrofont használja a hang felvételéhez

-
-
Nem, sajnos ez nem igy megy. Az SDK-val lehet alkalmazast fejleszteni, nezegetni mit tud az uj rendszer, de a konkret telefonra a gyartonak kell elkeszitenie a ROM-ot eloszor. Esetleg az emulator rendszerebol ki tudnak vagdosni elemeket, amit a ROMfozok felhasznalhatnak. Mint pl. Cyanogen teszi a Bluetooth fajlkuldessel a kovetkezo G1/Magic-es ROM-jaban.
-
-
Reggel munkába menet gondolkodtam is rajta, hogy elvileg át lehetne portolni az Android alsóbb rétegeit Symbianra is akár (persze ez kb. a halálba rohanással ér fel), így akár lehetne egy hibrid rendszert is csinálni.
Viszont az a baj, amire utalsz, nem oldódott meg. Az egy dolog, hogy a Symbian kernel már nyílt, de ettől még a Nokia telefonok kapcsán semmi se változik. Sőt, a Nokiát ismerve nem is fog: soha nem fogunk olyan drivereket ill. eszközöket kapni, amivel saját firmware-t flashelhetünk a telefonra. És sajnos a Symbian sokkal jobban kapaszkodik a hardverhez, mint pl. a Windows Mobile, ahol HaRettel beindítják a Linuxot (fölé meg akár az Androidot is).
-
-
-
Nekem az elmúlt 10 évben csak olyan telóm volt, amit miden este tölteni kellett!
(Treo, N7650, N6600, SE P800, MDA3, N80, N95, N5800, G1)
A méret, súly és kijelző hármas kompromisszum állandó! Csak akkora és olyan súlyú akku-t terveznek bele a készülékbe, ami kibírja estig. ez alól mindig a bussiness kategória volt kivétel. Ott egy kicsit, de csak kicsit izmosabb akkut tesznek bele.De mondjuk a G1 esetében, ami már az 1000-es akkuval is több mint 150g, már határeset.
Azért a G1 összemérhető az N95-tel, álló helyzetben is képes 1-1,5 nap alatt lemerülni, ami barátok közt is pocsék. Nagyon.
-
Köszönöm és Karma neked is köszönöm! Nem a 40 mp számít hanem a szándék.

És a házikóval ki is lép a böngészőből? Nem fog futni a háttérben?
Android marketből milyen hasznos programokat érdemes telepíteni? Olyanokra gondolok, amik könnyítik a mindennapi használatot, vagy a szoftver hiányosságait pótolják....Nem lép ki azonnal (mint ahogy más alkalmazások se), csak akkor, amikor egy másik Activity-be belépsz, és úgy érzi a rendszer, hogy fel kell szabadítani a memóriát. Ezért van az, hogy ha házikóval kimész a böngészőből, és azonnal visszalépsz, minden úgy volt, mint előtte. De ha kilépsz, elindítasz valami nyúzós programot, és elindítod újra, akkor sokat gondolkozik az állapot visszatöltésén.
Egyébként mostanában nem sokat használom okostelefonként a G1-et, a legutóbbi ROM-frissítés óta csak a BacklightOff, a Meebo IM és az ASTRO van rajta - az előbbi Magicen értelmetlen, a középső egy egész viselhető, bár hangulatfüggő IM kliens (én MSN-re használom), az utóbbi meg egy nagyon korrekt file manager, task manager funkcióval is ellátva.
+1: Észheztért a Market nálam, feltettem a Bluetooth Fileshare - Bluex csomagot is. Azt csinálja, amire a neve is utal.
-
A Home gombbal. Jáj, 40 másodpercen múlt

-
Mert sajnos ilyen, szigorúan veszi az Airplane módot.

Viszont nem megoldhatatlan.CHIPman: Nézz szét itt. Ez egy Market-alternatíva, van kliensprogram is hozzá, de a netről is le lehet szedni az APK-kat.
-
Nézd meg a hangerőszabályozó gombot, lehet hogy a lefelé be van ragadva, vagy tönkremenve

-
Hmm. Az APK fájlok valójában egyszerű ZIP fájlok, így a gépre lementve át lehet őket írni - bár nem tudom, hogy mivel tudod az aláírásokat/hasheket újragenerálni benne.
-
Ott van a kép...
itanczos: Sajnos nem tudok segíteni
Sőt erős a gyanúm, hogy az XML fájlok valamilyen bináris transzformáción mennek át, simán bedobálni nem elég őket. -
-
-
Köszi Konflikt!
Naponta javítom a fordítást, mert nem mindig jut elsőre eszembe a helyes kifejezés. Sőt, mivel egy xml fájlban van, legtöbbször nem is látom, milyen szövegkörnyezetben jelenik meg. Ezért sokat kell javítani.
A debug valóban fordított irány és valóban furcsa első olvasatra.
A roaming pedig abszolúte nem magyar szó. Már más fórumon is beszéltünk erről.
A barangolás furán hangzik, de nem találtam rá másik magyaros kifejezést.
Természetesen nem akarok mindent úgy lefordítani mint a németek, ahol 1 angol kifejezés sem lehet... Majd meglátjuk. Nagyon, nagyon sok van még hátra.
Ráadásul az általam használt ROM-ból hetente van újabb és egyre több benne a nem gyári alkalmazás, ami megnehezíti a fordítást, mivel azoknak nincs meg a forrása. Ha majd már előrébb járok, megkeresem az adott romfőzőt, hogy tegye bele a forrásába.Lehet, hogy nem magyar szó a roaming, de a magyar nyelvben is ezt használjuk. (példa).
Ne ess abba a hibába, mint a BME-TMIT tanszéken valaki (nem tudom pontosan), hogy minden angol kifejezést magyarra fordítanak
Pl. bitáradat... -
-
Melyik ROM is ez? Lehet hogy elb@szták a rootot - a legújabb "akirah"-féle ROM-ban is el van szúrva például.
-
-
Mégegy: Lefrissitettem a radio-t egy gyári android dev phone-ra, a rom-ot pedig CM 4.1.99-re!
Ha bementem a menübe about phone azt írta hogy a teló egy Android Dev Phone, viszont letöltöttem a CM 4.1.999-et lefrissitettem, utána viszont a készülék típusnál T-mobile G1-et ír! Miért? Nem a Radio adja a típust?

Nem.
-
...
kérdés hogy meddig! ..btw a zip neve is ez: update-cm-4.1.99-signed.zipMondom, hogy a legújabb verzió a 4.1.999

A zipet is úgy hívják. -
..igen az van fent! update-cm-4.1.99-signed.zip Nagyon jó csak pár dolgot kivettek belőle ami jó volt! Pl.: áttetsző lock screen..

Nope, a legújabb 4.1.999
Három darab kilences. -
Hi! Ehhez is kell az SD particionálás vagy elfut a G1-emen anélkül is?
..és a HTC ADP 1.6 DRC83 jó G1-re?
vagy inkább a TMO OTA CRC37 - EU
..és mégegy a végére: A Cupcake maga az 1.5 és a Donut az 1.6??Nem kell particionalni ehhez se.
-
Az alábbiakat mindenki csak saját felelősségére kövesse :
SD kártya particionálásához tökéletes ez a leírás.
A jelenleg futó romot pedig rootolt 1.6-osra cseréléshez annyi kell, hogy innen letöltünk néhány zipet és azokat felrakjuk egy kiadós wipe után

Garancia nincs, de én ezt használom, és meg vagyok vele elégedve.
Itt az első hozzászólásban szokott lenni, ahogy tapasztalom mindig a legfrissebb build. A downloads szekcióban. Nekem a HTC ADP 1.6 DRC83 -ra van szükségem, ezekből leszedem az rootolt alapot ( Rooted-Base) - ,meg a kiegészítőt ( Expansion Pack). Ezeket bemásolom a gyökérbe, és egy wipe után felrakom az alapot, majd utána közvetlenül mehet az expansion pack. Ennyi nagyvonalakban. És máris egy egész jó kis rendszerünk van.
... ami nalam jelenleg nem hajlando csorogni, ha hivnak.
-
ugye nemet g1-em van, es ennek megfeleloen alakulnak a hardveres bill. gombjai. de amiota fentvan a cm, azota van egy kis kavaras. a z-y csere a szokasos, megszokhato. de szinte az osszes alt-os cucc elmaszott (a kek karakterek).
van erre vmi megoldas, plusz app, beallitas h a fizikai kiosztas szerint hasznalja a karaktereket? illetve nalatok ez h alakul?
Ja. Beállítás... Inkább parancssor magic.
Terminálba:
$ su
# mount -o rw,remount /dev/block/mtdblock3 /system
# cd /system/usr/keychars
# rm trout-keypad-v3.kcm.bin
# cp trout-keypad-qwertz.kcm.bin trout-keypad-v3.kcm.bin
# cd ../keylayout
# rm trout-keypad-v3.kl
# cp trout-keypad-qwertz.kl trout-keypad-v3.kl
# reboot -
Igen, ilyen szokott lenni nálam is elég gyakran. Mondjuk amióta van mobilnetem, nem próbáltam Wifin (túl sokat eszik).
-
na az fasza

huh, ez lenyegesen rovidebb, mint a method B.
koszi a guide-ot
melyik flashrec-el csinaltad? nekem nemment a flashrec-1.1.2-20090909.apk -vel (lasd #323-327)
5) Újra fog indulni, és ismét a recovery menü jön majd be. Ekkor jön az, hogy Wipe, majd Apply any zip, a CM404-et választva.
ezaz, ami nekem nem tortenne/tortent meg. mert elso ujrainditaskor bejott a recovery (amit a flasrecbol adtam ki) masodik ujrainditaskor mar az "egyeb veszely" fogadott, ha recoveryben inditottam

Ezért kell az első újraindításnál elkezdeni az SPL frissítését. Ez a lényeg.
Egyébként a 0909-et használtuk. -
lehet megvan a baj:
ne is automatic and exposes a security hole in Android build CRC1 or lower. The manual method takes longer, but it should be future proof and always work.
a method A az CRC1-hez van (nekem CRC37 van), a B van tobbihez. szval ugynez ki a B-t kell csinalnom, es ebbol fakadt a problema.
Oy! Dirty.yakuza hasonlóan CRC37-es, német G1-ét sikerült rootolnunk!

Szerencsére nem kell más hozzá, csak a legújabb FlashRec, a legújabb rádió ROM, a Haykuro-féle SPL, egy főzött ROM, és elég bevállalás ahhoz, hogy meg ne pánikolj be, amikor nem bootol be a telefon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tehát ami kell:
1) Leszedni a következő összetevőket, és odatenni a memóriakártya gyökerébe.
-- legújabb rádió (2.22.19.26I).
-- Haykuro-féle SPL.
-- Valami egyedi ROM, pl. CM 4.0.4.
2 opcionális) Ha a rádió ROM még régebbi ennél (az About írja), akkor frissíteni - átnevezve update.zip-re a gyári recovery is fel tudja telepíteni az Alt+S lenyomásával.
3) Le kell futtatni a FlashRecet, újraindítani recovery módban.
4) Ha bejött a fekete-zöld menü, kell egy mély levegő, vér a herékbe, mert ez durva lesz. Apply any zip from SD, spl-signed.zip, egy házikó, és amikor befejezte, kell egy reboot a menüből.
5) Újra fog indulni, és ismét a recovery menü jön majd be. Ekkor jön az, hogy Wipe, majd Apply any zip, a CM404-et választva.
6) HUZZAH!Hogy miért durva a 4. lépés? Mert ha újraindítasz, a telefon nem fog túljutni a G1 logón, bootolható rendszer híján
De a recovery ugyanúgy be fog jönni. -
Szerintem a benne lévő manifestben lehet valamilyen ellenőrző összeg egyébként. De most csak spekulálok, nem tudom hogy működik. A "nagyok" alá tudják írni az update-eket, úgyhogy biztos nem lehetetlen.
-
-
Htc Hero-ra van már magyar nyelv valamelyik főzött Romban?
Tudom ,hogy ez egy olyan készülék ami minimális angol tudást igényel,de akkor is. Az iphone-ban is van asszem (volt már többször is kezemben de most nem tudom felidézni ,hogy van-e benne
)Esetleg ha valakinek vodás Heroja van,megmondhatná ,hogy van-e benne sim lock. Csak érdekel
HTC Diában annó az elején nem volt,T-nél az N97-ben sem volt az elején,lehet ebben sincs.Tudom ,hogy nem tud senki biztosat,de lehetséges ,hogy valami akció lenne a közeljövőben rá?

Nincs benne magyar nyelv, mint ahogy az iPhone-ban sincs. Arra a szifon csapata készített egy fordítást, amit fel lehet telepíteni Cydiából, de hivatalosan nincs magyar nyelv.
-
-
OMG! Ezt a hírt láttátok? Ekkora idiótaságra nem számítottam volna a Google aktakukacaitól...
Ha nem tudnak megegyezni (magyarul nem hagyják békén Cyanogent), akkor megyek, és veszek egy iPhone 3Gs-t. Úgyis sokkal kényelmesebb rendszer.
-
a gtalkkal meg az a baj, hogy ha pl. gepnel vagy, akkor random elkuldi az uzeneteket a mobilra is, es ugye gepen is. neha csak az elso 1-2-t, neha kozbe kozbe is egy atmegy mobilra, foloslegesen. persze ha nincs aktiv pc-s gtlak kliens, vagy gmail megnyitva akkor minden mobilra megy. de valahogy ezt is gatyaba kene razni. tapasztaltatok hasonlot?
It's not a bug, it's a feature! De komolyan, így működik az XMPP protokoll. Ha be vagy jelentkezve három helyen (3 különböző resource-szal), és valaki a semmiből küld Neked egy üzenetet, akkor azt mindhárom helyre továbbítja, egészen addig, amíg valamelyik helyről nem reagálsz rá. Akkor felépül egy session az a hely és a küldő között, onnantól minden üzenet csak arra az egy helyre megy. Egy adott inaktivitási idő után meg lebontódik, vagy ha kilépsz a helyről - akkor kezdődik az egész elölről, broadcasttal.
Szerintem ez jó dolog, még ha egyes helyzetekben nem is praktikus.
-
Már forgattam libmpg123 -mat natívban, nem kell ROM -ot foltozni, simán NDK -val megoldottam és JNI híváson át akarom olvasni tőle a dekódolt sample -kat, API -ban pedig van AudioTrack osztály amivel lehet írni PCM mintákat az audio hardwarre. Sajna még ténylegesen összekapcsolni nem tudtam őket, nem volt időm (terv van csak meg), de a libmpg123 -ra megcsináltam pár teszt esetet és látszólag oké lesz. Ugyanígy át akarom portolni a libflac -t is idővel (meg gyakorlatilag bármit átlehet ami fordul Linux -on). Saját belső mixert akarok írni natívban, ugyanígy EQ -t is, és csak a végső fázisban mennek a sample -k java -hoz. Legjobb az lenne ha a foobar -os igényeim átmennének, de ez még jócskán odébb van. Szóval csak szépen apránként. Jobban fog ösztönözni ha lesz hardware a kezemben és nem emulátorral kell debugolni. Teljesítményre leszek kíváncsi, sajna a JNI ront a helyzeten, de amit lehet natívban akarok csinálni és csak a végső rész illetve az UI kommunikáció lesz java. Ha lesz NDK -ban natív audio hardware kezelés akkor majd értelemszerűen ezt is át akarom írni (vagy lesz opció rá hogy megmaradjon a kompatibilitás).
Igy mas
En felhasznaloi szemmel ertettem a dolgot, nem gondoltam hogy ilyen hardcore vagy
Libpurple-t nem akarsz forgatni esetleg? Lehetne egy normalis IM kliense a nepnek. -
Általánosságban bugos szarok a programok Droidra?

Én most igyekszem fejleszteni egy audio lejátszót amit áthidalná a beépített lejátszó gyerekbetegségeit (DSP -k hiánya mint egy EQ; lossless fájl lejátszás; egy kis vizualizáció), igaz még nagyon gyerek cipőben van, jóformán csak tesztelgetek (gáz ez a JNI gányolás natív és java kód között illetve szoknom kell hogy más a filozófiája a platformnak mint más helyeken). Na meg kevés is az időm rá sajna. Munka, edzés, szakdoga írás. Örülök ha van pár órára időm leülni böngészgetni este.

Hat, vegyes. Vannak jo programok, csak ritkak. Most konkretan az MSN-kepes programokra gondoltam: a Hi MSN nem erdemel szot, a Meebo leszakadozik (foleg ha elvaltasz rola), az eBuddy-nak a UI-ban vannak nyugjei... mas meg tudtommal nincs.
A losslesst nem fogod igy megoldani, ahhoz fozott ROM kell, amiben benne van a nativ kodek a FLAC olvasashoz (a legtobben benne van). Az EQ-ra nem tudok mit mondani.
-
De nem csak mobilnetes kártya gondolom. Egyébként nekem is van egy ilyenem de az csak simán modembe van használva fixen; tesóm és a család használja szóval azt nem igazán lenne előnyös magammal vinni.
Az a baj hogy ha valami értelmes árú netet akarok mindenképpen előfizetés kell és akkor már fizetnem kell a voice szolgáltatás díját is (amit egyébként nem nagyon vennék igénybe), szóval 4-5k alatt úgy sem úszom meg. Az 1GB még vállalhatónak tűnik, úgysem töltögetni kell hanem böngészni, emailezni, MSN -ezni, Twitter -ezni, ilyesmi.#342: késő.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1 GB-ba en is beleferek boven, de sajnos nem volt ilyen opciom. (100 MB - 5 GB - 10 GB
). En csak bongeszek, GTalkozok, emailezek meg MSN-eztem anno, de beleuntam a bugos szar programokba 
-
En meg Pannonos 5G-s elofizetessel (uzleti csomagom van). De gondolkodom a lemondasan (telefon-downgrade-del egybekotve), hogy az addikciomat kezeljem valahogy

-
lehet megvan a baj:
ne is automatic and exposes a security hole in Android build CRC1 or lower. The manual method takes longer, but it should be future proof and always work.
a method A az CRC1-hez van (nekem CRC37 van), a B van tobbihez. szval ugynez ki a B-t kell csinalnom, es ebbol fakadt a problema.
Ezt szerintem mondtam is egyébként

Még az is egy lehetőség, hogy visszabutítasz CRC1-re. -
-
Ujabb G1 arcsokkenes:
T-Mobile just dropped the price of the T-Mobile G1, a device that's still near and dear to our hearts, to $129.99. If you've been following the riveting tale of price drops on the G1, it launched at $179.99 then lowered to $149.99 and is now at $129.99.
lassan eler hozzank is a hullam biztos.
Leszámítva azt az apró bökkenőt, hogy nálunk hivatalos forgalmazás nincs

-
-
nekem a CRC37 van fenn, es lement a Cyanogen recovery image 1.4 flash, majd be is jottez a kepernyo, de csak egyszer. utana hiaba inditom ujra home+bekapcs gombbal egyszerre (elotte ramasoltam, atneveztem a update-cm-4.0.4-signed.zip romot update.zip-re) akkor sem jon be tobbet a recovery image kezdokepe. hanem helyette egy "egyeb veszely" szeru kresztabla, es egy fektetett phone ikon jelenik megy a screen kozepen. nemlep tovabb. sima ujrainditaskor pedig normalisan bootol a regi 1.5-re.
mitol lehet ez szted?
Ezdedúúúrva
Ugyanis az egyéb veszély tábla a régi recovery image feltámadását jelenti... Fogalmam sincs, mi lehet. Nem tudok arról, hogy az SPL visszarakná az eredeti rec. image-et 
Mára már tiszta kóma vagyok, durva nap volt, majd ha holnap jobb lesz, gondolkodok rajta

-
A hack szempontjából az európai és az amcsi G1 megegyezik. A különbség a kanadai Rogers telefonjaiban van csak, ha azokon ezt lefuttatod, kapsz egy téglát, ugyanis más rádióhardvert, SPL-t és úgy ámblokk más szoftvert használnak.
-
-
Mondjuk kernel verziót, Mod verziót (ha van), Build Number-t... És írogasd be ide őket.
Jól állítottad be?
A 3.0-ban úgy kell, hogy hosszan nyomvatartod az ujjad a második fülön egy neked tetsző szolgáltatón (a német szokott működni), aztán fake... valami. A következő Market indításnál fel kéne bukkanniuk. A reboot meg visszaállítja! -
-
-
-
-
Hogy próbáltad eddig?
Ha a Cyanogen-féle recovery van fenn, a módszer az, hogy:
1) rárakod a frissítés .zip-jét a memóriakártyára, a gyökérbe.
2a) Terminálban kiadod, hogy "su", majd "reboot recovery".
2b) - vagy a házikó lenyomása mellett kapcsolod be a telefont.
3) A menüben csinálsz egy nandroid backupot (sose tudni)
4) Nyomsz egy wipe-ot (nem kötelező, csak ajánlott, de ezzel elveszted az adataidat!)
5) Update any zip from SD card, kiválasztod a frissítést, házikó, és kész. -
-
A két dolog erősen független egymástól, senki nem kötelez, hogy letörölj mindent két frissítés között. Egyébként van egy CM Updater nevű okos kis progi (Marketen is fenn van), ami leszedi és feltelepíti az újabb CM verziókat.
-
Ma reggel 9-től délután 5-ig csontra lemerítette az akkumulátorom. Ami fura, mert nem használtam többet, mint szoktam (és legalább egy napot kibírt más ROMmal), valamint eaminál semmi ilyen gond nincs az új CM-mel.
Egyébként végre használhatóan gyors a rendszer eddig
Az új Market meg nagyon pofás (bár Enabler nélkül most sincsenek fizetős alkalmazások
) -
-
Szigorúan szvsz: 1) a programok nagy része SDK kód hívás amiből igen sok takar natív kód hívást, ezek a lib-ek pedig így is úgy is betöltődnek. Az alkalmazások külön memória igénye így szerintem relatíve kicsi (bár emulátoron ezt még nem néztem meg, csak tipp). Játékoknál maximum a sok adatfájl, textúra lehet a meghatározó, de ezekből az épp használatban lévőeket valószínűleg az OpenGL betölti a dedikált videó memóriába, ha van ilyen 2) Másolom az SDK -ból: "Each process has its own Java virtual machine (VM), so application code runs in isolation from the code of all other applications." [link] Pont ez a lényeg hogy mivel saját process -ben futnak, ki tudja használni a platform a Linux kernel folyamat izolációját (minden progi unique user ID -vel fut) és így nem kellett egy újabb biztonsági réteget betervezniük. 3) Szerintem ha egy progi jól van megírva akkor a GC relatíve ritkán fut, ha pedig memória szivárgás van (objektum referenciák bennragadtak) akkor már úgy is mindegy, előbb-utóbb úgy is elfogy a memória, előtte persze küzd egy jót a GC fokozatosan leölve az alkalmazást.
Max. a játék folyamatosságát befolyásolja a GC, nem tudom hogyan van megoldva a Dalvik -ban, de tippre külön szálban, alacsony prioritással kerül rá sor x% threshold limit elérése után.Azért vonok párhuzamot az asztali JVM és az Android Dalvik JVM -je között, mert hasonló optimalizálási úton fog ez is végigmenni. Hotspot fordító ugyanígy nem volt az első JRE -kben. A Google -nak meg van az az előnye hogy tanulhat az asztali Java fejlesztéseiből és kapásból egy hatékony javítást tud rajta eszközölni.
Mindezek ellenére tény hogy az Android -os Java jelenlegi állapotában nem nagy teljesítményű játékra termett, ezt a Google I/O -n is elmondta az egyik játéktervező aki egy platform játékot demonstrált első körben. De jön még kutyára teherautó

Huhh, a második pontot jól benéztem

De a tapasztalat akkor se egyezik az asztalival.Majd ha egyszer Android-közelben jársz, nézd meg, mi történik, ha egy program adatforgalmat bonyolít le a háttérben.
-
Ismet egy kalap ala vonod az asztali JVM-et a mobil kornyezettel. Harom nagy kulonbseg van ,es mindketto kritikus: 1) sokkal kevesebb RAM all rendelkezesre mobilon, ezt gondolom nem kell magyarazni; 2) asztalon az esetek nagy reszeben kulon JVM van Java alkalmazasonkent, aminek kovetkezteben egymast nem befolyasoljak (vo az Androidon egy VM-ben fut mindenki), valamint asztalon ott a swappeles lehetosege is; 3) asztalon a GC futasa fel se tunik ,mert eleg eros.
Azert nem kell lebecsulni a G1 hardveret se, bar FPU nincs benne, 3D gyorsitas van. Az OpenGL ES hasznalja is. A baj nem is itt, hanem a tenyleges jateknal van - nem szabad se memoriat foglalni, se elengedni (nem szabad ingerelni a GC-t), ami azert nagyon durva poolingot es tervezest igenyel. Mas szoval felesleges szopast, csak es kizarolag a Java miatt.
Az meg külön érdekes kérdés, hogy miért lesz a vessző-szóköz-ből mindig szóköz-vessző, ha nem figyelek oda, és tekerek vissza kijavítani... Ennyit a szövegbevitelről G1-en, pedig ez még csak nem is a virtuális billentyűzet volt. Lehet, hogy az Auto-Punctuate kavar be?

Természetesen a "mindketto kritikus" valójában "mindhárom kritikus" akart volna lenni, csak utólag találtam ki a harmadikat

-
A GC tényleg problémás, ezt elismerem. Habár a Jake2 is megoldja valahogyan hogy ez ne legyen észrevehető. Játszottam vele, de nem emlékszem hogy akadozott volna. Viszont az OpenGL ES -re csak van már olyan mobil hardver ami tudja gyorsítani. Vagy az iPhone 3GS -ben is a CPU számolja a grafikát?
Csak mert ha nem, akkor Android -os vas alá is kerülhet ilyen gyorsító. De egyébként is, amint jön a natív támogatás, a játékok is elmozdulnak felé.Ismet egy kalap ala vonod az asztali JVM-et a mobil kornyezettel. Harom nagy kulonbseg van ,es mindketto kritikus: 1) sokkal kevesebb RAM all rendelkezesre mobilon, ezt gondolom nem kell magyarazni; 2) asztalon az esetek nagy reszeben kulon JVM van Java alkalmazasonkent, aminek kovetkezteben egymast nem befolyasoljak (vo az Androidon egy VM-ben fut mindenki), valamint asztalon ott a swappeles lehetosege is; 3) asztalon a GC futasa fel se tunik ,mert eleg eros.
Azert nem kell lebecsulni a G1 hardveret se, bar FPU nincs benne, 3D gyorsitas van. Az OpenGL ES hasznalja is. A baj nem is itt, hanem a tenyleges jateknal van - nem szabad se memoriat foglalni, se elengedni (nem szabad ingerelni a GC-t), ami azert nagyon durva poolingot es tervezest igenyel. Mas szoval felesleges szopast, csak es kizarolag a Java miatt.
-
Nézd meg a Jake 2 teljesítményét ahogyan fejlődött a jogl és a Java Hotspot kliens: [link] Gyakorlatilag tejesen beérte a natív változatot. Szóval Java -val is lehetne jó dolgokat csinálni, csak hogy a Google csinált egy saját Dalvik virtuális gépet ezzel lépéshátrányt fabrikált magának; ennek most megint végig kell mennie azon az optimalizálási folyamaton mint a Sun féle runtime -nál.
És ki fogja a lebegőpontos számításokat végezni?
Meg azért ennél durvább különbségek is vannak a két környezet között... Mondjuk ami a leggázabb jelenleg, akárhogy is nézem, az az, hogy egy virtuális gépen fut minden - ha egy folyamat GC-t idéz elő, mindenki beakad.De ezt már károgtam az előbb is.
-
Keresgéltem kicsit Google -al
[Doom] [Quake], egyébként a Quake II -t is elkezdték portolni [link]. Ez kisebb munka lesz mivel már jelenleg is van Java port a Jake2 személyében asztali gépre. Mondjuk nem tudom mekkora munka az OpenGL ES API -hoz illeszteni, de a Java -s Android játékokat teljesen tönkreteszi hogy egyelőre nincs JIT előfordítás a platformon. 
Szerintem nem a JIT hiányával van baj.
-
-
Csak a Hero portokban van flash, a G1/ION/AOSP-alapuakba nem lehet beletenni, mert tul sok HTC sajat, zart frameworkre epul. Persze egy class 6-os SD kartyaval felvertezve lehet kiserletezni azokkal is, de mindennapi hasznalatra alkalmasabb a sima.
A Youtube egyebkent azert megy, mert a videostreamet jatsza le, sok koze nincs a Flashhez

TriplaFAIL...

-
-
Nen valószínű, hogy lesz 2-es update a G1-er. Német cikk és az angol cikk.
Már az 1.5-ös is macera volt.
Nekem nem volt macera, még a hivatalos frissítés se. Ezt a cikket olvastam, tényleg nem túl bíztató, dehát ezért vannak az XDA-s fejlesztők.
-
-
Semmit se tudni még a 2.0-áról. A Google egyik fejlesztője annyit írt, hogy ők nem korlátozzák azt, hogy a Dream-re is felkerülhessen - aztán hogy a HTC és a T és a többi jómadár szolgáltató mit csinál, majd kiderül. Az XDA-sok biztosan lehetővé teszik mindenkinek, hogy a legújabb cuccokat is használják (mint ahogy Cyanogen is egy csomó cuccot húzott már át a Donutból).
-
kár hogy ien ocsmány lehet megvenném
bár tuti lesz nálunk 140k annyit meg nem ér sztem ez a kis "hack", ugyanazzal az ocska 500mhzes procival. ja meg ebbe sincs fm rádió amit megint csak használnék.
a faterom 10000ftos nokiájába benne van.
nincs rá valami app hogy lehessen rádiózni vagy ahhoz kell valami külön hardver cucc is?szal ugy néz ki idén se lesz uj mobilom
Az FM rádió fogásához hardver is kell sajnos

De netes rádiókat simán lehet vele hallgatni, legalább
-
Úgy, hogy a Google hivatalosan nem támogatja a multi-touchot, és az Androidban sincs benne. A Cupcake verzióban se, de még a Donutban se lesz benne, legalábbis Romain Guy (Google alkalmazott) szerint, aki az android-developersre írt ezügyben.
Technikailag nincs gond, az összes telefon kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, csak épp a szoftver nem kezel többet egy érintésnél. Kivéve a hackelt böngészőket és a Hero-t, ahol ugyanezt a hacket építette be a HTC máshova is. A Samsung meg csak leshet

-
egyenlőre ebbe bízok hogy lesz is valami belőle talán.
coreplayerApple iPhone, Touch and Google Android
COMING SOON!csak az a baj hogy iphone-ra már 1évvel ezelőtt is igérték. nem kapkodnak
Mondjuk megértem, hogy nem kapkodják el az iPhone verziót - a Cydia Store-on kívül nincs más esélyük arra, hogy pénzt kapjanak érte. Még ingyenesen is csak ott terjeszthetik, mivel elég erősen iTunes-konkurencia

-
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Infotech
- Google Android
- (téma lezárva)
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Intel Core i3-4160, 16GB DDR3 félkonfig - Alaplap, CPU, RAM, SSD, hűtő
- 2 darab Metalica VIP Superior 2 napos jegy csere 4 darab egynaposra
- Apple Mac Mini M2 8/256GB eladó! Patika állapot, 12 hó garancia
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- ÚJ! MacBook Air M5 13" 16GB 512GB Midnight - 1év Garancia! TÖLTŐ, +AJÁNDÉK!!!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER alap! i9-14900KF / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sejtettem 

(Átcsomagolt G1.)

... Olvasd el 
Pl. bitáradat...![[link] [link]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2009-10/12/198034_uaanmoovq8gkzlan_screenlock.png/800)
). En csak bongeszek, GTalkozok, emailezek meg MSN-eztem anno, de beleuntam a bugos szar programokba