Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz brickm #31535 üzenetére

A tekercselés berezgése nem a fa indukciója a tekercsben. Nem teljesen világos, milyen érdemi okfejtésre gondolsz. Fejtsem ki, hogyan működik egy hangszedő, miért indukál áramot a húrok rezgése és miért nem a testé? Vagy mit szeretnél látni?

Az ajánlatod a strato-lp-vel pedig mondjuk úgy, érdekes azután, hogy direkt egy hosszabb gondolatmenetet szántam arra, hogy kimagyarázzam, vajon hogyan befolyásolhatja a gitár anyaga a hangot. Biztos olvastad, amit írtam? Az egy dolog, hogy túldimenzionáltnak érzem a kérdést, de ez ne zavarjon meg. Ezzel együtt is igyekszem magyarázatokat találni.

Amúgy ha már a magyarázatoknál tartunk. Ha ennyire idegesít, hogy emberek nem értik a világ fizikáját (másoddiploma kísérletként egy másik természettudományos végzettség után mondjuk lehúztam 4 félévet fizika szakon, uv-mentesen, és nem tanulmányi okokból hagytam mégis ott, szóval annyira mégsem gondolnám, hogy ezen a téren tökhülye lennék), tényleg szívesen meghallgatom, hogy te mire vezeted vissza a különbségeket. Nem véletlenül tettem hozzá a gondolatmenetemheu, hogy szívesen várok bővebb infókat. Nyugodtan szedd elő őket. Tudom, ezt pont nem nekem írtad, de egyetértek a fórumtásunkkal.

Új hozzászólás Aktív témák