- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítségre lenne szükségem!
A gép bekapcsolása után, kisebb nagyobb szünetekkel, de szinte állandóan kerregett valami a gépemben, mint utóbb kiderült nagy valószinűséggel a floppy.
Amikor felállt a rendszer rögtön megjelent a következő ablak [link].
De nem lehet vele semmit sem csinálni (törölni, kikapcsolni, megszüntetni) mert akkor ezt dobja fel: [link]Amikor ezek az ablakok megjelennek el kezd kerregni a floppy és ég a led-je.
Kérdésem az lenne, hogy ez most mi? És mi a fenét kell/lehet vele csinálni?
-
JaniS
senior tag
Ha nem szempont a tuning és esetleg ki is tudod használni még jobban a négy mag előnyeit (szoftverek), akkor talán jobb választás a 6600. Nálam az döntött annak idején a 6850-es javára, hogy játékoknak mindegy volt a 2 vagy 4 mag, húzni meg nagyon lehetett és talán olcsóbb is volt, bár erre már nem emlékszem pontosan...
JaniS
-
ngabor2
nagyúr
köszi mindhármótoknak. természetesen a biosban azt az egy beállítást beállítottam, valamint linux alatt vagyok. de sikerült megoldani, pwmcontrol illetve fancontrol segítségével.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
ngabor2 #36685 üzenetére
alaplapot cseréltem ep35ds3-ról ep35ds4-re. a probléma, hogy ez úgy tűnik, nem tud usb-ről bootolni..
tudnia kell, szerintem én ubuntu-t bootoltam usb-s rackről
amit bootolnál az a ds3-nál ment?ugyebár ennél a 2. pcie16 slot valójában x4-es. ha ebbe teszem a videokártyát, az fog menni ugyanis venni akarnék egy x8-as pcie-igényű raid kártyát, ami nem biztos, hogy szereti az x4 slotot.
igen
-
ngabor2
nagyúr
üdv
alaplapot cseréltem ep35ds3-ról ep35ds4-re. a probléma, hogy ez úgy tűnik, nem tud usb-ről bootolni... más találkozott már ilyennel? valszeg egy bios-frissítés megoldaná, de pillanatnyilag elég nehezen kivitelezhető egyéb okokból.
valamint egy kérdés a videokártyákról, szintén ehez a laphoz kapcsolódva: ugyebár ennél a 2. pcie16 slot valójában x4-es. ha ebbe teszem a videokártyát, az fog menni ugyanis venni akarnék egy x8-as pcie-igényű raid kártyát, ami nem biztos, hogy szereti az x4 slotot.
-
Akkor beugranék a giga p35 ds3l-emmel
..ha lehet...
-
kerlac
őstag
Hát, enyémnél találtam egy olyan infót a Gigabyte honlapján, hogy xy BIOS frissítés megoldja az 1 TB-os vinyók kezelésének problémáját, de már mindegy, frissítettem, rosszabb nem lett
Megnéztem a RAM-ot: GEIL Ultra 1 GB PC2-6400, DDR-800 CC=4-4-4-12, GX22GB6400UDC, Voltage 2.1 V
BIOS-ban pedig ezt találtam:
Vcore 1.332V
DDR2/DDR3 Voltage 2.000V
+3.3V 3.376V
+12V 11.795VHa jól értem, 2.1V kell neki és 2.000 van, ami így elvileg rendben, tévednék? Mondjuk szabályozási lehetőséget nem találtam. Ejj, de utálom ezeket a dolgokat, ezért szereltettem össze a boltban a gépet, ahol vettem, de egyre jobban kételkedek a rendes munkában...
-
kerlac
őstag
Hát, fennt elmondottak alapján sikeresen frissítettem a G. P35C-DS3R alaplapom BIOS-át, ugyanis az 1 TB-os vinyóra telepített xp állandóan kékhalálozott és azt olvastam, hogy a BIOS frissítése ezt a problémát orvosolja. Hát sajnos nem....ugyanúgy haldoklik. Indításkor xpressrecovery a következő hibát találta:
"IDE Driver doesen't exist or ALL primary partitions occupied"
1 TB-s és egy 500 gb-s vinyó SATA-s és van egy ATA-s 320-as mobil rackban, az 500-asról működött a rendszer korábban és semmi gondom nem volt vele...
-
Majstor
senior tag
Sziasztok!
LGA-775 Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap hogy viseli a 4 GB/1066 OCZ Gold DDR2 RAM-ot (2x2GB)?
-
Zoli1222
addikt
Ha nem bootol be a gép és azt írja ki, h warning bios backup checksum error, akkor ni a teendő? Elemet ki, majd vissza?
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
Vki megtudná mondani hogy átlagban mit mennek az "új" Nanya csippel szerelt kingmax 1066-osok p35-ben?
-
ANT
őstag
válasz
Zoli1222 #36659 üzenetére
Az értesítési területen van lehetőséged a satás eszközök biztonságos eltávolítására? Van Szabványos AHCI Serial ATA vezérlőd az Eszközkezelőben? Ha van, akkor működnie kell a hot swap-nak.
Én simán tudom oda-vissza csatlakoztatni mindkét esatás külső vinyómat. Ráadásul ezek külső tápról mennek. -
ANT
őstag
-
Rexcor
őstag
GA-MA770-UD3-hoz csatlakozik phenom II 920 ?
-
Zoli1222
addikt
Az alaplaphoz adtak kiegészítőnek sata és molex kivezetést hátra. Menet közben ne akarjak hdd-t rádugdosni ugye?
-
Bodin
senior tag
Köszönöm!
-
JaniS
senior tag
Ha valahol olcsón jutsz éppen hozzájuk, akkor OK, de pl. az E6850 helyett az E8xxx sorozatból is választhatnál (pl. E8400). Árban ugyanott vagy alatta kellene lennie, oc-ban meg jobb a kisebb csíkszélesség miatt. De mondom, nem tudom a hátterét a kérdésednek, így a kettő közül azt válaszd, amire szükséged van (4 mag, gyengébb oc, 2 mag erősebb oc).
JaniS
-
brd
nagyúr
válasz
Qwertrt #36639 üzenetére
Egyrészt nem csak a CPU használja a memóriát, és a legtöbb mai eszköznél a CPU már esetleg csak elindítja, és szabályozza az adatáramlást az eszköz és a memória között, a konkrét adatblokkok átvitelében nem vesz részt, azaz nem a CPU sávszélességét használja fel az átvitelre.
Másrészt egyáltalán nem biztos (sőt!), hogy a RAM-tól állandóan egymás utáni adatokat kér el (vagy ír oda) a CPU (ill. más részegység a gépben). Ilyen esetben viszont nem az a jó, ha a RAM gyorsabb a folyamatos átvitelben (hiszen kevésbé lesz folyamatos átvitel, ha közben azt is módosítani kell időként, hogy honnan olvasson a RAM-vezérlő, ezért kisebb lesz a szerepe a folyamatos átviteli képességnek), hanem inkább az, ha egy adott kérésre gyorsabban (rövidebb idő alatt) képes válaszolni; és ebben a nagyobb órajel (vagy a szűkebb időzítések) többet számít, mint az egy körben átvihető bitek száma. -
Winne
nagyúr
Csoki!
A lapomba melyik lenne a jobb választás a kettő közül?
Core 2 Quad Q6600 vs. Core 2 Duo E6850
-
sz.j
nagyúr
válasz
kerlac #36642 üzenetére
Például: BIOS frissítés pendrive-ról.
-
kerlac
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogyan tudnáma a Gigabyte P35C-DS3R alaplapon BIOS-át frissíteni kislemez megahjtó nélkül?
előre is köszi! -
Qwertrt
tag
Azért eleve felesleges ez a RAM tuning, mert a proci és az északi híd között 64 bites, legjobb esetben mondjuk 1333 MHz-es kapcsolat van. Ez például 10,6 GB/mp sávszélességet jelent. Viszont a RAM az északi hídon keresztül csatlakozik a procihoz. Ha megy a 128 bites RAM 1066-on, az 17 GB/mp sávszélesség, amit messze nem tud kihasználni a rendszerbusz szűkössége miatt. És itt a leggyorsabb FSB-jű intelről van szó.
-
Qru
MODERÁTOR
DDR2 1066 már tuningnak számít, ami sosem biztos. A gyártó is csak arra vállal garit, hogy az általa is tesztelt ramok mennek 1066-on. Nem véletlenül van kint a ram kompatibilitási lista a honlapjukon. Az esetek döntő többségében persze sima ügy de előfodulhat, hogy az adott memót (chipeket, mert egy márkán belül is különböző chipek kerülhetnek fel, lehet az én G.Skill-emet bepróbálnád simán menne 1066-on)) nem annyira szereti.
De a lényeg, hogy megy végre. -
polonic
félisten
Köszi! Igen az egyértelmű volt.
Már most is 64 bites rendszerem van a 2 gigával, direkt ezért telepítettem fel, mert már tudtam, hogy lesz memóriabővítés. Az lett a vége, hogy rendeltem 2x2 gigát, először megnézem 6 gigával mit művel, aztán ha nagyon problémás eladom a 2x1 gigát. Egyébként a 2 gigás modul nagyon megéri szerintem nem is gondoltam, hogy ennyire lementek az árai. -
JaniS
senior tag
válasz
polonic #36634 üzenetére
Több modul általában több problémát is fog okozni. Egy 2GB-s modult hozzáadva nem lesz dual-channel, ez gondolom egyértelmű miért. Ha az egyik 1GB-sat cseréled ki a 2GB-sra, úgy sem. Ha 2db 2GB-s van még pluszban, úgy van esély rá. De 6GB-hoz már mindenképpen 64 bites oprendszert kell használni, különben meg sem tudja címezni.
Ha nagyon kell a 4GB memória, akkor inkább 2x2GB és az 1GB-sak kikerülnek belőle. Vagy megvárod az 1GB-s modulokat és úgy 4x1GB-t használsz, de itt számíts arra, hogy nehezebb lesz belőni őket, lásd. az első mondatomat.
(Volt itt olyan kolléga, aki a dual-channel-t feláldozta a bővítés során és a tesztek szerint nem lett lényegesen lassabb tőle.)
De biztos mond még neked más is okosabbakat.
JaniS
-
JaniS
senior tag
Nálam a memóriának nem kellett plusz feszt adni, csak az MCH-nak. Gorni azt mondta erről és feltehetőleg úgy is van, hogy a videokártya (akkor 8800GTX) nagyon befűt az északi hídnak. A mostani meg még inkább, de nem kellett tovább emelni a +0.2V-nál. Másrészt több fórumon olvasható, hogy a combo lap miatt a memóriavezérlő kicsit érzékenyebb, mint a nem C-s alaplapoknál, ezt látni egyébként az FSB emelésénél is. Inkább Prime95-öt használj a CPU-memória-északi híd stabilitásának tesztelésére, mint a 3DMark-ot. Nálam ha nem stabil, akkor leggyakrabban max. félóra-1 órán belül dob egy kék képernyőt vagy restartol. A stabilitását kb. 8 óráig teszteltem ki annak idején, mivel azonban hiba nélkül megy minden (pl. Crysis), ezért valszeg az is.
Ha nem boldogulsz így, akkor az időzítéseket is vehetnéd lazábbra...
JaniS
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Nekem egy p35-ds4-es lapom van. Van benne 2x1 giga 800 mhz-es goodram. Rendeltem még ugyanígy 2x1 giga ugyanilyen goodramot bele. De felhívtak, hogy csak 2 gigásat kaptak az üzletben. Gondolom az így esélytelen, ha ezt a 2 gigásat beleteszem, menjen dual channelben. De ha úgy tenném bele hogy az egyik 1 gigás helyére, úgy 3 gigával menne? Vagy ha esetleg 2 db 2 gigásat vennék és úgy együtt a 6 giga menne? Köszi a válaszokat! -
Bodin
senior tag
Elkerülte a figyelmemet valami "tuning-stabilitási" állítási lehetőség a BIOS-ban, amit ha max-ra állítok és adok +0.2V-ot az MCH-nak akkor lefut a 3DMark. Komoly próba alá nem vetettem, de remélem jó lesz. Nem tudjátok miért kell neki plusz feszt adni amikor a dobozon ott virít a DDR1066? Ez normális?
-
Bodin
senior tag
Köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!
Az E4400 procit visszavettem 3.2-re hogy biztos stabil legyen, memória gyári 2.1V minden program szerint(BIOS-ban +0.3V), és az MCH-nak is +0.3V -ot adtam(ez a max). Most már bejön a win, de a 3DMark-okat eldobja. Szerintetek a lapot, vagy a memóriákat kellene kicserélnem(OCZ)? Sajnos más megoldást nem látok ha 1066/CL5 -ben szeretném használni őket. -
A_ScHuLcZ
addikt
P35-DS3L alaplapnál hol tudom állítani a memóriák időzítését? Nem találom sehol biosban! Most vettem új, CL4-es ramokat, ezért szeretném állítgatni.
-
Qru
MODERÁTOR
Az teljesen jó! GTA4 iso-t másoltam 80GB 8mb cache-es winyóról egy 320-as 16mb cache-es-re, (Sata 2): Kép
Nyilván akkor lenne igazán mérvadó a mérés ha ugyanazt másoltuk volna, de teljesen rendben van az eredményed sztem, néha nekem is leesett ennyire: Kép2, sőt volt hogy még ennek is a felére, szóval nem konstansan tolja az első képen látott eredményt.
-
<MZ/X>
őstag
Lenne egy olyan problémám a P35-DS3 lapommal, hogy Windows 7 telepítés közben egyszercsak a kép elszáll, de a gép nem kapcsol ki, nem csinál semmit. Valahogyan felszenvedtem a Windows 7-t, de ha belépek és használom, akkor kb. 1 percenként ugyanezt csinálja, restartolni kell. A furcsa az, hogy XP-nél ilyen nem fordult elő. Szerintetek mi lehet a probléma? Kaptam egy tippet, hogy a BIOS defaultra állítsam be, de nem tudom, hogy melyik defaultra (kétféle van).
A rendszer:
Ati HD4870
Chieftec 520W-os táp
2x1 GB 1066-os Kingmax ram (memtest-el stabilnak bizonyult)
Samsung F1 1TBElőre is nagyon köszönöm a segítséget, tippeket!
-
WZP
aktív tag
hali
Az 1#es hsz-ben olvastam, hogy gyári CD-ről való telepítés HDD lassulást is okozhat. Én express telepítést használok ráadásul mindíg és mintha feltűnt volna a hdd lassulás, persze lehet hogy csak képzelődöm, a lényeg: hogyan győzödhetek meg róla hogy nem vagyok érintett a problémában és ha ez a helyzet, hogyan orvosolhatom ? (a win reinstallon kívül) előre is kösz a választ
-
-
Bodin
senior tag
Memória probléma, segítsetek pls!
Sziasztok.
Van egy DS3R lapom. A napokban vettem bele 2x2 GB 1066 CL5 2.1V G.Skill -t egy megbízható PH-s kollégától. Sajnos nem akar csak 800-on menni CL5-ön. Ezt írja ki alapnak is. A feszültséget megkapta, próbáltam feljebb rakni, de már 960-nál kifagy. Ha feltesszük hogy a memók jók, akkor van valami ötletetek?
Előre is köszönöm!
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Ennél az alaplapnál mivel célszerű (legjobb minőség) összekötni a hangkártyát az 5.1-es házimozi erősítővel?
1. optikai kábel
2. coax kábel
3. jack dugó
4. ???Kis indoklást is kérhetnék?
Köszi
-
sadii
csendes tag
Sziasztok,
Az lenne a problémám, ha egy videót akarok felvenni egy játékból, akkor nincs hang, csak az amit a mikrofonba beszélek. Akármit állítottam nem volt hang. Frapsnál, és Xfirenél is csak az inputot tudtam állítani, hogy digital vagy hd. Output meg sehol nem volt. Nem egy valami nagy probléma de azért jó lenne ha működne
Előre is köszi.
-
Gorneck
legenda
válasz
ForRedGlory #36610 üzenetére
Procit lehet, de a HDDhez sok köze nincs aszhem...de mivel inkább a tápod ment át gyilkológépbe...így van miért aggódnod...
-
Loha
veterán
válasz
ForRedGlory #36607 üzenetére
Kár, hogy nem ColorShit
Attól, hogy van vmi neve, még noname kategória
-
Loha
veterán
válasz
ForRedGlory #36605 üzenetére
Az adatlapodon lévő gépet egy noname 400-as táppal hajtottad?
Tápcsatik akkor szoktak megolvadni, ha vacak minőségüek a csatlakozók nem tökéletes az érintkezés nagyobb terhelés esetén, emiatt megnő a csatlakozások ellenállása és felforrósodik, persze ehhez az is kell hogy a táp még véletlenül se rendelkezzen semmilyen komolyabb túlfesz/rövidzár védelemmel.
Az alaplap egyébként nem biztos, hogy halott, de a tápcsatlakozói biztosan rászorulnak egy alapos tisztításra, egy BIOS reset sem árthat, ha utána sem megy, akkor valszeg eltávozott, a tanulságokat érdemes levonni...
-
sgergi
veterán
válasz
ForRedGlory #36603 üzenetére
Ha valami rövidzár volt, amitől megolvadtak a csatik, akkor simán tönkretehette a lapot is. Vaószínűleg a táp feküdt meg elsőnek. Milyen volt?
-
ForRedGlory
félisten
Hali!
Jól sejtem, hogy tönkrement a p35-ds3-as alaplapom?
Tünetek: bekapcoslásra nem reagál, mindössze felvillannak egy pillanatra a ledek, utána ha ismét be akarom kapcsolni, már azok sem villannak fel. Tápot cseréltem vadi újra, a videokártya tuti jó, mert másik gépben kipróbáltam.
Jaa és egy nem egyszerű dolog, ha nem látom el sem hiszem: a tápkábelek megolvadtak és a burkolatuk egymásba égett... Tuti nem én rontottam el, már másfél éve hozzá sem nyúltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- GTA V
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- League of Legends
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xbox tulajok OFF topicja
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus B85M-Plus + I3-4130 Processzor
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest