- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
anonymus89 #36798 üzenetére
A tápegység milyen? Az a Corsair VX450W lenne az? Milyen idős lehet?
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Kavinton75 #36794 üzenetére
szed ki a házból és próbáld meg úgy, lehet valami összeér,
-
C64
őstag
Sziasztok!
Körülbelül mennyi lehet most a piaci értéke egy használt, már nemgaris, de hibátlan állapotú GA-P35C-DS3R rev. 2.1-es alaplapnak?
köszi
üdv
-
Kavinton75
senior tag
-
lsc
nagyúr
válasz
Kavinton75 #36791 üzenetére
Clear cmos volt mielőtt összeraktad ? A konfigodat frissíthetnéd .
-
Kavinton75
senior tag
Hello,
Egy szakmai kérdéssel zavarnám a nagyérdeműt.
Már elég sok gépet összeraktam, de ilyennel még nem találkoztam.
Van egy GA-EP35-DS3-as lapom (most vettem), ami a berakás után nem akar bootolni.
Nem csinál mást csak felpörgeti a proci hütöt (meg az összes többit), majd újraindul és megint felpörgeti és újraindul....és ez így megy (menne ha hagynám) nagyon sokáig.A RAM-okat már összevissza cserélgettem, de semmi, már mindent lehúztam róla, semmi.
Esetleg van valakinek ötlete mi a fene baja van, vagy hibás lenne (de akitől vettem az használta és még sokáig garis).
Előre is köszönöm.
Attila -
nessaja
csendes tag
válasz
MZsoltee #36785 üzenetére
Visszaolvastam(igaz nem mind a 36 ezret), de nem igazán találtam számomra egyértelmű választ. Igen, ezt nagyjából tudtam igy is próbáltam tenni, de ahhoz hogy emelni lehessen a ram órajelét fsb emelés nélkül, ahhoz a ram-órajel-szórzóját emeltem, de a lapon csak 2,5x van, amivel megy is(850 körül), de a következő már csak a 3,0x-os azzal pedig egyből kékhalálozik a vista bootolásnál
Konkrétan ezzel kapcsolatba kéne valami segitség
Előre is thanks -
válasz
anonymus89 #36784 üzenetére
Futtass le egy system stability tesztet everesten ha bírja egy óráig akkor valószínűleg op rendszer hiba.
Várom az eredményeket
( Ja és nem ártana tudni mi ad ki furcsa hangokat, mert lehet hogy venti és akkor valószínűleg túlmelegedés okozza a problémát.)
Üdv -
nessaja
csendes tag
Üdv! Egy kis segitség kéne, Gigabyte EP35-DS3P alaplaphoz(E8400-es cpu van benne). Ugye a lap elvileg támogatja az 1066os ddr2-t(még 1200at is asszem), na most benne van 2x1gb kingmax ddr2 1066-os ram és csak 800nak látja, 800on használja..
Mi lehet a gond? BIOS, windows hol kéne, mit állítani hogy ALAPból, tuning nélkül 1066on menjenek az 1066os ramok?
Előre is thanks -
válasz
anonymus89 #36781 üzenetére
Elvileg nem gond mivel ez a javasolt/alap érték.
Mik a gép tünetei csak fagyás vagy van előtte valami más is? -
anonymus89
addikt
Üdv!
Nem tudok megoldást találni a fagyásos problémámra.
A gép nincs tuningolva de a pci frequency 100-ra van állítva ez nem gond??? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pempellini #36771 üzenetére
Rev 1-en nincs led, csak a magasabb reveseken.
-
hotian
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hotian #36775 üzenetére
Elvileg ez a legutolsó kiadott béta, ami már Win7 supportos is.
Megnéztem, a 0, 1, 4, 5-ös ATA Channel van az AHCI alatt. Ebből a 0-ás kivételével 3-on van eszköz. Csak fura mert az 1-esen lévőre azt írja, hogy "Többszavas DMA-üzemmód 2". Ez normális? A többi pedig "ULTRA DMA-Mód 6".
A 0-ból és az 1-ből gondolom az ATA csatlakozó miatt van 2.
-
Richter36
őstag
válasz
utolsolevel #36768 üzenetére
Hasonló problémával küzdöttem én is tegnap este óta de ez segített.
-
pempellini
senior tag
hali srácok
használ itt valaki p35 ds4 rev 1.0-ás lapban f14c biost?
esetleg vélemény.
másik kérdés nem kellene ezen a lapon valami lednek világítania? -
sz.j
nagyúr
válasz
utolsolevel #36768 üzenetére
P35-DS4 lapod van? Mert ha igen akkor nagy valószinűséggel az erre a lapra jellemző bios-bugról van szó. (A topicban van róla szó)
Nekem is ezt csinálta a lapom addig amíg az MCF feszt Normalról nem állítottam át manuálisan 0,025V-ra (vagy bármilyen másra).UI:
Bocsi csak most vettem észre, hogy neked EP-s lapod van.
Ezért nem biztos, hogy a te lapodra is igaz amit előbb írtam, de próbáldki ..., hátha. -
utolsolevel
tag
sziasztok
egy kis segitség kellne:
van egy gigabyte ep35 alaplapom amiben tunningolva mennek a dolgok, és az lenne a problémám hogyha a XP-t vagy a win 7-t restartolom akkor nullázodik a bios és visszaáll alap orajelre minden, ha leállitom a windózt és ujra bekapcoslom akkor nem áll vissza az orajel megy rendesen, szoval csak restartnál indul nullárol...
van valakinek 5lete hogy ez mitől van?ja az alaplapon a legfrissebb BIOS van .
üdv
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lenne egy apró kérdésem, csak linkelem a kommenteket, úgy könnyebb. A lap amiről szó van: EP35-DS3:
Szóval a kommentek sorban:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]Bocsi, hogy így írtam, de így egyszerűbb. Szóval az AHCI utólag lett bekapcsolva, úgy hogy átírtam regeditben a hozzá tartozó bejegyzést.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Psytróger
tag
A zenelejátszó haveromé, és most adtam vissza neki kb. 1 órája, úgyhogy ezt most nem tudom megnézni...
A memória átállítódás engem alapból nem zavarna, mert az everest szerint egy hajszálnyival gyorsabb lett így a memo-olvasás/írás...
Okozhat gondot, ha nem állítom vissza, hanem a jelenlegi beállításokkal fut?
(az előtte képen értelemszerűen a parajelenség előtti memo-adatok, az utánán pedig a mostani, önmagától átállt cuccot látszanak): -
tlac
nagyúr
válasz
Psytróger #36762 üzenetére
Lehet hogy a zenelejátszó kavart be?
igen, lehet, de próbáld meg újra, hogy kiderüljön, mert én is kíváncsi vagyok rá
aztán úgy is nézd meg, hogy ezt a bios-ban tiltod:
Legacy Usb Storage detect
(így nem fogsz tudni usb-ről bootolni)Ez mennyire normális, hogy mindenféle reset meg elemkivétel nélkül visszaáll?
hiba esetén teljesen
azonban a memória időzítése nem a régi, pedig én nem állítgattam semmit
állítsd be kézzel, amennyire szeretnéd
-
Psytróger
tag
Rosszul linkeltem (a témát, és nem a hszt.-t), + nagyon úgy néz ki, hogy ebbe a topicba való a kérdés, szóval beszúrom ha nem gond, tehát:
Sziasztok!
Elég komoly szívinfarktus kerülgetett az előbb... Kapcsoltam be a gépem, és amikor rögtön az elején kiírja, hogy Memory testing, Memory runs at dual channel, fogta magát, és kikapcsolt. Ekkor fogtam magam, lelőttem a tápot pár másodpercre, és újra bekapcsoltam a gépet... Az az érdekes, hogy ilyenkor Gigabyte lap lévén azt kellene csinálnia, hogy ahogy bekapcsolom utána leáll, és újra indul... De nem, most leállás nélkül egyből indulni próbált... Ment is tovább a boot, jött az XP betöltős csíkozás, ami után megint lefagyott... Megint táp kikapcs-bekapcs,windows Knight Rider után azonban újra fagyni látszott... Ekkor vettem észre, hogy be van dugva haverom USB-s, pendriveként használt zenelejátszója. Amint kihúztam, már indult is a gép, azóta nyomtam egy restartot, és megint gond nélkül ment... Szerintetek mi lehet ez? Lehet hogy a zenelejátszó kavart be? Előre is köszi!
szerk.: Kipróbáltam a táp kikapcsolást, és a szokásos Gigabyte-os ventri-felpörgés-újraindulás dolog megint nem jelentkezik - a gép egyből indul visszakapcs után... Ez érthetetlen...Update:
Most nézem, hogy a bios is visszaállt alapra, eddig húzva volt a procim, most meg alap órajelen megy... Ez mennyire normális, hogy mindenféle reset meg elemkivétel nélkül visszaáll? Azóta belenéztem a BIOSba, és nem felejtette el a régi beállításokat, csak a tuning részben átállítódott a bios, hogy ne a manuális beállításokat, hanem a gyárit használja... Visszatettem a tuning beállításokra, amivel be is bootolt a gép, azonban a memória időzítése nem a régi, pedig én nem állítgattam semmit... valószínű az előző hiba okozta az átállást... Tehát most a köv. változás történt:
[IMG]http://i704.photobucket.com/albums/ww46/Rataccess/etc/valami-1.jpg[/IMG]Ez vajon mitől lehet szerintetek? A memóriával van a gond, vagy az alaplappal?
-
Psytróger
tag
Hahó!
Erre a kérdésre van valami 5letetek? -
coreduo
csendes tag
A mch-nak van adva +0.1 a memóriának +0.2 vagy 0.3 így a BIOS szerinti fesz 2.032 vagy 2.1 most kisebb mem .fesz 2.032 (+0.2 van adva memory multiplier 2.4 1080 MHz) így nem csinálja. Csak azért kérdeztem mert nem értetem miért nem vesz vissza a BIOS –ban semmit és neme káros a gépnek az alaplap szerint 1200MHz még bírja a memória meg szintén tuningolható mi lehet a probléma még ha az a 45MHz nem is éri meg a vesződést .Köszönöm a választ
-
coreduo
csendes tag
A rendszer Alaplap Gigabyte GA-EP35C-DS3R .CPU típusaDualCore Intel Core 2 Duo E8200, 3600 MHz (8 x 450). Memória kingston HyperX KHX8500D2K2/2GN 5-5-5-15 .Ha a memóriát 1125 MHz-re állítom minden bekapcsolás, újra indításnál 2x indul újra a gép de a BIOS-ban nem vesz vissza semmit a rendszer stabil a teszteknél miért csinálja lehet belőle probléma .válaszokat előre is köszönöm.
-
tlac
nagyúr
válasz
DroneZ^ #36754 üzenetére
ezt már ötödjére kérdezed a topikban
HPET Support
Enables or disables High Precision Event Timer (HPET) for Windows Vista operating system.
(Default: Enabled)HPET Mode
Allows you to select the HPET mode for your Windows Vista operating system. Select 32-bit mode when you install 32-bit Windows Vista ; select 64-bit mode when you install 64-bit Windows Vista. (Default: 32-bit mode) -
DroneZ^
őstag
Nemtudja valaki miért látja pont felének a RAM-jaimat a gép? Biosban és Windowsban is. 2x2gb-om van, ha csak egyiket rakom be akkoris csak 1 gigát ir ki, NA EZ mi lehet?
-
DroneZ^
őstag
Hpet Support mire jó, és mire állítsam?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
_Lord_B_ #36746 üzenetére
P35 jobb Q6600 tuningra. Viszont a P45 kisebb csíkszélességgel készült chipset (kevesebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés), UD tehát több benne a réz ami elvileg segíti az oc-t és a hőelvezetést (nem mintha a két fogalom ebben az esetben különválasztható lenne élesen
) bár ez a gyakorlatban nem mutatkozik meg (lsd legutóbbi ph! teszt). Előnye még a PCI-E 2.0, amit még egy jó darabig nem lesz hátrány, főleg, hogy 1 vga-t használsz.
Ennek ellenére szvsz sem éri meg váltanod. Amúgy is kifutó darabok, mert ugye LGA775-ös prociból már sokkal erősebbet betenni nem tudsz (mert hogy egy húzott Q6600-nál nincs ilyen és már nem is lesz). Minek ölj pénzt egy halott platformba? Inkább gyűjts i5-re vagy i7-re erősebb vga-ra stb.
-
mycso
veterán
Sziasztok, adott egy giga p35-ös lap (DS3-L), melyen bios frissítés történt, végig is ment vidáman, stb...majd restart.
Aztán azóta semmi...ventik forognak, pc speaker nem ad semmiféle hangot, ennyi...
Valakinek van rá valami ötlete???
(a szokásos módszerek közül már mindet próbáltam..cmosclear, reset2x vagy hosszan, stb, stb...)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
arsenlupin #36745 üzenetére
Akkor bios-ban miért van hozzá funkció, hogy bekapcsold?
Én felraktam hozzá az Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller-t, és tökéletesen működik
-
brd
nagyúr
válasz
arsenlupin #36745 üzenetére
De. Csak megfelelő driver kell hozzá: Intel datasheet, 54. oldal, 4. megjegyzés (Notes).
-
_Lord_B_
tag
Hali!
megéri lecserélni egy EP35-DS3P -t egy P45-UD3R -ra, a proci jelenleg egy q6600, a CrossFire nem kell már sajnos, vagy szerencsére
mi lenne az elönye, hátránya?
sajnos a chipsetekben nem vagyok otthon -
arsenlupin
aktív tag
Szerintem az inteles vezérlő frissítése nehéz, ugyanis az ICH9 nem támogatja az AHCI-t!
"AHCI Controllers:
- Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller
- Intel(R) EP80579 SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH8R/DH/DO SATA AHCI Controller
- Intel(R) ESB2 SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller
- Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller"A vista támogatja a standart AHCI-t, de a chipset nem...........
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Ramot szeretnék venni GA-P35C-DS3R lapomba. OCZ 2 x 2 GB-os 1100-as ram belemenne, nem lenne baj a működésével? Vagy csak max 1066-os ramot rakhatok bele?
-
anonymus89
addikt
Ismételten lefagyott a gépem, tudnátok még valamilyen ötlettel szolgálni???
-
brd
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok !
Rendelkezem egy Giga EP35-DS3 lappal. Utólag kapcsoltam be az AHCI-t, regeditben átírtam a megfelelő dolgot, és utána engedélyeztem. Műxik a rendszer, de, ha megpróbálom telepíteni a drivercsomagot, akkor ez az üzenet fogad:
Ez a számítógép nem felel meg a telepítéshez előírt minimális követelményeknek.
Ezzel találkozott már valaki, mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
JaniS
senior tag
válasz
simii16 #36729 üzenetére
Vicces kérdés... ahogy a neve is sugallja, a chipsetben: az első P965 + ICH8, a másik meg P35 + ICH9. De mondhatnám úgy is, hogy az előző a régebbi, az utóbbi az újabb, de messze nem a legújabb (P45, X38, X48). A részletes különbséget megtalálod a Gigabyte honlapján, ha rákeresel a két modellre.
JaniS
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Egyetlen kérdés. Miben különbözik a Gigabyte 965P DS3 a P35 DS3-tól?
Előre is köszönöm! -
brd
nagyúr
Az eszközkezelőben milyen verziót ír az AHCI vezérlőre? Telepítsd fel kézzel a driverét: indítsd a linkelt csomagot egy -a opcióval, és akkor a program files, intel alatt találod meg a drivert, innen kézzel be tudod adagolni az eszköznek. Simán elindítva a csomagot nekem sem akarta frissíteni (bár én XP-t használok) a drivert.
Amúgy igen, a "külső" vezérlővel is megoldható az újratelepítés nélküli csere, hasonló módon, mint az inteles portoknál: kézzel lecseréled a "külső" vezérlő driverét (bár a Vista szerintem driver nélkül is felismeri majd Standard AHCI-nek, az XP azért nem, mert ugye abban nincsen AHCI driver), majd újraindítod a gépet, és a BIOS-ban bekapcsolod az AHCI módot. Persze egy mentést csinálj a művelet előtt, mert ha valami nem klappol, akkor elindíthatatlan lehet az OS. -
JaniS
senior tag
válasz
ProEvoFan #36715 üzenetére
Abban én nem tudlak teljesen biztosan megerősíteni, hogy nem lesz baja, de nálam egy P35C-DS3R hasonló hőfokok mellett már két éve működik... A dióda ha jól sejtem valahol a déli híd környékén méri a hőmérsékletet, nyilván lényegesebb élettartam szempontjából mondjuk, hogy a FET-ek mennyire melegek. Persze a hűtés csak javíthat a dolgon.
JaniS
-
Nforewer
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy van egy ga p35 dq6 lapom és egy q6600 benne meg 2X2 ocz 800-as ram!
A gépet felhuztam 8X450-ra a ramokat 900 mhz-re(4-4-4-12) a proci 1.5 voltot kap és semmi gaz csak sebesseg csökkenést tapasztaltam! a régi p5b deluxomban a gép ment 3200mhz-et és a winrarrar volt 1300-as hardware tesztem ezzel meg csak 700!
Meg convertálásnál is kétszer hosszabb lett az időm!! A win is bebutol meg minden rendben is van csak hát sokkal lassabb lett a gépem így!! Nem értem miért amikor gyorsabbnak kéne lennie tőle szerintem!
valaki valami magyarázatot rá?? Aki tudna segíteni az pls priviben!!
pls help mee!
Előre is nagyon köszönöm szépen!! -
ProEvoFan
nagyúr
nem tudjátok h mi a max hőmérséklet amin még biztonságosan üzemeltethető a Gigabyte P35 DS3 alaplap?
most h megjött a meleg, játék alatt 55fokos a lapom, alapon meg 48fokos
nálam fontos a csökkentett zaj és normális ventire nincs most pénzem
tehát egy kis megerősítést várok h nem lesz baja -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! P35-DS3 rev2.1es lapban szeretnék USB-ről bootolni de nem tudom hogy biosban ehhez melyiket kell beállítani: USB-FDD,USB-ZIP...4 féle USB- van. Ezek közül melyik lehet az? Ja és gondolom FAT32-re kéne formázni a pendrive-ot ugye? köszi előre is.
-
lsc
nagyúr
válasz
anonymus89 #36711 üzenetére
Bioszban a procinak növeld a feszültségét egy vagy két értékkel .
-
lsc
nagyúr
válasz
anonymus89 #36709 üzenetére
Kékhalál vagy lefagy ?
-
ANT
őstag
A következő lenne a problémám:
EP35-DS3 lapban mind a négy sárga sata portom foglalt olyan leosztásban, hogy 1-1 sata DVD író és HDD, valamint a laphoz adott kétportos hátlapi esata panel. Viszont amióta az esatás hátlap csatlakoztatva van, dadog a DVD íróm. Ez azt jelenti, hogy írás közben eljut a folyamat x %-áig, ott megáll kb. 15 percre, aztán folytatja és befejezi az írást.Ez történik Vista és Win7 alatt is.Viszont ha a DVD író kábele melletti port szabadon marad, azaz leszedem róla az egyik esata kábelt (és pl. átrakom a lila aljzatba), akkor a jelenség megszűnik.
Ez lehet attól, hogy mindkét op.rendszer alatt csak Standard AHCI vezérlő van?
AHCI mód egyébként csak az inteles portoknál van bekapcsolva.Tulajdonképpen az is jó megoldás lenne, hogy AHCI-t aktiválom az Onboard sata portokra, és rajta hagyom az egyik esata portot. Csak azt nem tudom, hogy a lila aljzatoknál is megoldható-e reinstall nélkül az AHCI mód bekapcsolás?
Szerk: de az igazi problémám az, hogy miért sz@r@kodik az író, ha a négy inteles port foglalt?
-
fagy53
nagyúr
válasz
anonymus89 #36705 üzenetére
Adj a RAM-nak +0.2V feszt, nekem is így mennek.
-
fagy53
nagyúr
válasz
anonymus89 #36703 üzenetére
Nem biztos, hogy a RAM miatt fagy, de az 1066MHz-es Kingmax 1.9V-ot kér és nagyon örül a 2.0V-nak! Fagyni a proci miatt szokott, de ha alapon hagytad és a feszültséget meg normál-ra tetted, akkor ez kilőve.
-
lsc
nagyúr
válasz
anonymus89 #36701 üzenetére
A ramoknak mennyi feszt adtál ?
-
anonymus89
addikt
Üdv Mindenkinek!
Azzal a problémával fordulok a kedves fórumozókhoz, hogy van egy p35c ds3r 2.1-es deszkám, ami fagyogatni szokott, és nem bírok rájönni miért van.
Legtöbbször játékokban csak úgy fogja magát és megáll, de előfordul simán netezés közben is. Először azt hittem a ramok a ludasak, emiatt futtattam memtestet elég sokáig de semmi.A segítségeteket kérném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Vicces képek
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest