Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dethroner #37191 üzenetére
Szerintem a feles szorzó csak olyan módon használható, ha a procinak pl. x és feles a gyári szorzója és ezt mint maximális szorzót lehet használni.
Például 8,5-ös szorzójú CPU-nál a köv. szorzók használhatók: 8,5 ; 8 ; 7 ; 6
Nekem volt 7-es, 8-as és 9-es szorzójú CPU-m is és egyiken sem lehetett feles szorzót használni. -
dethroner
veterán
Mondom, már ez a legújabb az f4 a harmadik bios ami fent van, és még egyiknél sem láttam ezt a lehetőséget. Akkor lehet hogy a proci nem támogatja ezt? Valahol mintha azt olvastam volna hogy lehet valamit beállítani, hogy a bios a teljes valójában előjöjjön. Erről tudtok valamit?
-
dethroner
veterán
-
-
jakobinus
tag
válasz
DEV_NULL #37180 üzenetére
Túl sok veszteni valód nincs. Próbáld meg az előlapi kikapcsoló megnyomásával (és nyomva tartásával) egy időben áramtalanítani a tápot. Ha van a tápon kapcsoló, akkor azzal, vagy a tápkábel kihúzásával. A lényeg a két művelet azonos időben történő végrehajtása.
Az újraindítást 15-20-mp után próbáld meg.
-
dethroner
veterán
Szia mindenkinek! Mintha azt olvastam volna régebben valahol, hogy a biosban lehet beállítani feles cpu szorzót is. De bárhogy próbálom, nem fogadja el. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
DEV_NULL
őstag
Megkérdem még1x ezt, hátha lemaradt róla valaki, aki érdemben hozzá tudna szólni
-
Sakál18
csendes tag
válasz
Thunderzolee #37170 üzenetére
neked nem melegszik nagyon a két winyó?
-
N3gro
aktív tag
Ismét felkerült az F12-es BIOS. Ez ugyanaz mint az előzőleg törölt? Nincs meg valakinek az előző F12-es? Akkor tartalmilag össze lehetne hasonlítani.
-
Na, köszönöm a tippet.
Átdugtam az egyik lila csatira a DVD-t, és megjavult.Gondoltam erre én is, csak annyira be van építve a gépem, (a VGA S1-es hűtője, és a HDD-k pont odalógnak a SATA csatikhoz), h eddig nem volt türelmem szétszedni. De most megy az író is, és bootolásnál is elindított erről a lemezről mindent. (Egyébként jóideje van eredeti XP-m, nem ezt használom, nem kell csúnyán nézni.
De a segédprogramok miatt hasznos ez a lemezecske.)
Viszont sajnos csak holnap tudom a Raptort áttenni egy másik gépbe, h HD Sentinellel megnézzem, valóban van-e baja.
DE addig is hálás köszönet, legalább azt már tudom, h a DVD íróm nem rossz.
-
ANT
őstag
válasz
Thunderzolee #37162 üzenetére
"A lila csatlakozókat nem használtam még, minden a sárgákon van."
Akkor a DVD írót tedd át egy jmicron-os csatlakozóra.
Nálam is elkezdett dadogni az író a sárga csatlakozón, amikor bekerült mellé a 3. HDD, azaz minden inteles aljzatom foglalt lett: elindult az írás, elment x %-ig , és ott kétféle variáció volt: Neroval továbbment kb. 10-15 perc üresjárat után, viszont ImgBurn végleg kiakadt, még a lemezt is csak restart után tudtam kiszedni az íróból. (Hogy ennek mi köze a csatlakoztatott HDD-k számához, arra nem jöttem rá.) A lényeg: most lila csatin van az optikai drive, a vinyók meg a sárgákon, és így minden működik frankón. -
sz.j
nagyúr
Ha valakit érdekel
Az Iponban most 19k-ért van EP35-DS4 lap!!!
-
-
Sakál18
csendes tag
válasz
Thunderzolee #37162 üzenetére
attól hogy a rendszert átmásolod egy másik winyóra nem fog bebootolni
-
Ja igen, elfelejtettem írni, h HDD-t ellenőriztem HD Tune-al, nem talált rajt hibás részt. A lila csatlakozókat nem használtam még, minden a sárgákon van.
Délután eljutok egy másik géphez, akkor kipróbálom a DVD-t a másik gépben is. Am a DVD író nincs egy éves sem még.
Annak van értelme, h kiszerelem a hibásnak mondott Raptort, és átmásolom a teljes tartalmát egy másik HDD-re (gondolom át tudom), majd azt a HDD-t teszem be a hibásnak mondott Raptor helyére. Ilyenkor a gép felismeri, és elindítja a rendszert,
vagy kiabálni kezd, h a RAID 0 tömb egyik meghajtója nem az, aminek lennie kellene.
Mert hát az adatok rajta lesznek ugyebár.
A hibásnak mondott Raport ez után már le tudom formázni, kipróbálni, meg hát így már HD Sentinel is ír róla valamit csak... mivel így RAID 0 tömbben nem lehet kondíciót mérni, a HD Sentinel nem látja a RAID tömbben levő HDD-k adatait.Ez a hibásnak mondott Raptor HDD egy X verzió, tehát plexi a teteje, és belelátni működés közben. Szemmel látható port nem látok benne.
Fura hang.. hát, semmi extra, a sima Raptor kerreg, mint a Raptorok általában. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #37158 üzenetére
Mindegyik a SATA cucc sárga csatira van kötve? Első körben a DVD írót kipróbálnám egy másik gépben, mielőtt a RAID tömböt szétrobbantanád. Winyót is nézd meg van-e rajta bad sector.
Volt olyan winyóm, aminek a szigetelése szarrá ment és poros lett belülrőlde a gépet még hetekig használtam mire végleg beadta a kulcsot. Win is bejött meg minden flottul ment csak kezdett fura hangja lenni egy idő után...
-
P35-DS3L tuninghajlandóságáról mit tudtok? (gondolom gyengébb felszereltség vagy vmi..)
-
Gorneck
legenda
válasz
Vasinger! #37154 üzenetére
Nagyon könnyű...3-4 hónapot spóroltam az első panelomra...5 évig használtam...most vettem 1 éve egy másikat...amin van fogyimérő...erre is kb 3-4 hónapot spóroltam...de megérte...ki tudtam dobni egy csomó ventit a házból mert tökre feleslegesek...
Nekem is így ment a volt lapom...egyszer se írtam ide...
Vagy a lap szabályoz annak ellenére, hogy Te nem akarod nem adtál rá engedélyt...vagy bios szinten okoztak vmit...A fórum igen ezért van kitalálva...de szted erre ki fogja megmondani a tutit? Ne viccelj már...ha eddig volt 12V, most meg 3-4Vtal kevesebb azt nem fogja neked senki megmondani mitől csökkent ez...de sztem már régen lecsökkent az csak nem vetted észre egy bios friss során...mert vmi lett állítva...de ez csak magánvélemény...az igazság lehet sose fog kiderülni...
Szal spórolj egy panelra...egy rendesre...hidd el meg fog térülni az évek során...és be fogod látni mennyire is igazam volt/van... -
Halee!
P35-DS4 lapom van.
Kettő 150-es WD HDD-t használok.
Eredetileg két Raptor volt, de az egyik meghibásodott, és gariban kaptam helyette Veloci Raptort. Előtte az a kettő volt RAID 0-ban, most ez a kettő van. Na nem ez a lényeg, kábé egy hete induláskor a post képernyőn a kettes számú HDD (a régi -sima- Raptor) mellett nem zöld színű felirat van, hanem egy piros "error occured".
A hideg kirázott, mikor megláttam először.
Sajnos azóta a DVD íróm sem megy. Az is SATA csatlakozós. (Samsung.) Nem tudom, van-e összefüggés a kettő között.Az egész úgy kezdődött, h egy plusz HDD-t (160-as SATA Samsung) dugtam az alaplapra másolás céljából, aminek tápként a DVD-ről húztam le a csatit. Kábé egy hétig ment így a gép (24/7-ben), majd kikapcsoltam és lehúztam a 160-as HDD-t, és visszadugtam a tápot a DVD-re. Bekapcsoltam, és ekkor vettem észre a piros feliratot.
Legnagyobb meglepetésemre azonban a gép beindult, az XP felállt, minden működik. Majdnem minden.
Nyomtatómnak kellene fejeket tisztítanom, de a szoftveren nem tudom elindítani a fejtisztító opciót, valami hibaüzenettel leáll. Nem biztos, h van összefüggés.
És hát el akartam kezdeni kiírni az átmásolt fájlokat, és meglepetésemre addig elindult a Nero, h "tegyen be üres lemezt", de innét tovább már nem ment, ezen a ponton lefagy a gép.
Feladatkezelővel néztem, 50%-os processzorterhelést okoz egyik magon.
Pontosabban 50%-ot ír ki, de plafonig kúszik a zöld csík a grafikonon.
Bár ez nem tűnik soknak, de a gép megáll, lefagy, és csak percek múlva tér magához, de akkor is csak akkor, ha kiveszem a lemezt az íróból.
Ekkor kábé fél perc múlva visszatér a lélek a gépbe, és tudom használni (értsd: kikapcsolom a Nerot, és mintha mi sem történt volna, megy tovább a gép). Tehát DVD-t nem tudok írni.
Először arra gondoltam, valami kontakt hiba lehet, de hiába mozgattam a vezetékeket, a felirat azóta is fogad minden bekapcsolásnál.
Meg hát az óra mellett az Intel Mátrix Storage írja bekapcsolásnál, h az egyik HDD felől adat továbbítási hiba jelentkezik, ajánlatos a mentés elkészítése minnél előbb.Ez most... szóval azt nem értem, miféle hiba az, ami miatt a rendszer feláll ugyan, működik is, de adathibát jelez egyik HDD felől.
SATA kábelt már kicseréltem, nem az a rossz. Ráadásul ez egy WD Raptor, ezek nem mennek csak úgy tönkre.
(A másik is csak leesett, anno írtam is itt róla, tiszta szerencse, h gariban kicserélték, sz'al nem is tartozik ide most.)
Van egy olyan lemezem, amin van egy olyan XP, amit nem kell telepíteni, lemezről is elfut, valamilyen Preinstall XP, vagy mi a neve, azt akartam használni tegnap, meg memtestet futtani, (ez is ezen a lemezen van), na és nem találta meg a lemezen a fileokat a gép induláskor (Bootolható lemez.).
Tehát átállítottam BIOS-ban, h lemezről bootoljon, beolvasta a lemez tartalmát, de hiába választottam ki a Preinstall XP-t, vagy Memtestet, esetleg mást, "file not found" fogadott, mintha a DVD nem működne.
De érdekes, mert ha pl. egy filmet berakok most, azt beolvassa/lejátssza, és felmásolni is fel tudom a gépre. Most akkor jó a DVD, vagy nem?Aztán arra gondoltam, h átrakom a rossznak jelzett HDD-t egy másik gépbe, és átmásolok róla mindent egy üres winchesterre, majd azt visszarakom a Raptor helyére, és így kiderül, h valóban a Raptor a hibás HDD-e?
Vagy ez az út nem járható, mert a BIOS eltárolja azt is a RAID beállításoknál, h pontosan milyen HDD volt a kettes számú lemez?
Mert ha nem, akkor elvileg mennie kell hiba nélkül mindennek.
Ha meg továbbra is adathibát jelez, akkor az alaplapon adhatta meg magát a SATA portok némelyike? Esetleg az ICH 9 hídnak lehet ilyen hibája?Egyszerűbb lenne simán lebontanom a RAID-et (vagy resetelni a BIOS-t), berakni egy sima HDD-t, és arra feltenni egy rendszert, és azzal kipróbálni a DVD írás megy-e, csak félek tőle, h eleve a rendszert sem biztos, h tudom telepíteni, ha a DVD íróm is valóban rossz. Mert így legalább tudom a gépet használni, bár lassan betellik minden talpalatnyi helyem is a HDD-ken, kéne kiírnom a DVD-ket.
Vagy reset után ha nem tudok új rendszert elepíteni, vissza tudom állítani ezt a régi RAID 0 tömböt?
Vagy egyáltalán most akkor rossz a Raptor, vagy nem, mert akkor miért megy egyáltalán?Így nem tudom gariztatni..
Szóval volt már efféle hiba valakinél?Bocsi, h hosszú lett, de legalább minden benne van.
-
Moonline.
aktív tag
Már tárgytalan, közben megoldottam
-
Moonline.
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte EP35-DS3 alaplapom van, és tegnap frissítettem a legújabb BIOS-ra, ami már elvileg támogatja a Dynamic Energy Saver Advanced-et. Letölteni hozzá a programot mégsem tudom, csak a sima DES-t....most akkor támogatja vagy nem az advanced funkciót? Vagy hogy van ez?
-
Vasinger!
nagyúr
Hallott már valaki olyanról, hogy a giga letörli a régi biost és ugyanavval a névvel felrak egy másikat? Régen, mikor F10 volt fenn, volt feles szorzóm, felraktam az F12-ot ott is. Visszaraktam az F10-et, nincs. WTF?
-
Vasinger!
nagyúr
Az nem mozdult ki. Az ellégg bikán van benne, elég nehéz lenne kimozdulni. Túl sok venti van sztem a gépemben és nem bírja a VX450, vagy a lap. P***ba és most is volt egy fagyásom, holnap winreinstall. Ha azután is instabil leszek kib***om ezt a deszkát a szemétbe a 471-es FSB-vel az 1.34-es Vcore-val meg persze a bugos bios-szal együtt.
Gorneck23: Nekem a panel csak 3 csatornás és 7 ventim van. Azt ne várd el tőlem, hogy csak azért mert szar a lap, vegyek 7k-ért egy több csatis ventiszabalyozót.
-
-
Laraxior
titán
Holnap jövök vissza...a régi lapommal. P35-DS4 rev 1.0
DQ6-okat alázó FSB eredményekkel.Igaz Gorni, Bim
480as stabil quad FSB -
Vasinger!
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy eddig miért adott 12 V-ot? Lefrissítettem a BIOS-t, megnéztem valamiért minden ventim fordulatát, így jöttem rá. Lehet, hogy ez előtt is volt, bár nem nagyon figyeltem, de úgy emlékszem, hogy az a csati is 12 V-ot adott.
-
sz.j
nagyúr
válasz
belaazallat #37133 üzenetére
"...giga DQ6-on, van egy alul, ami kevesebb feszt ad,"
A DS4 lapomon ezt a csatit (alul) SYS FAN 2-nek hivják, négy érintkezős és a terhelés függvényében pörgeti a ventit.
(Most már csak a fordulatszám mérő érinkezőjét használom.) -
DEV_NULL
őstag
EP35-DS3al toltam egy CMOS CLEARt és nem indul a gép
PC Speaker sem csippan, se kép se semmi, ki be kapcsolgat, reseteli magát a lap.. Elemet is kivettem már, valakinek vmi ötlet? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
belaazallat #37133 üzenetére
De én úgy emlékszem, hogy eddig 12V-ot ad. Mi értelme lenne, ha kevesebbet adna?
-
Vasinger!
nagyúr
Olyan lehetséges, hogy a Sys fan 2 csatlakozó a lapomon bedöglött? Nem ad le 12V-ot, hanem csak kb 8-9V-ot. De csak az az egy csatlakozó a 4 közül.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #37129 üzenetére
És erről sem indul el. Valszeg akkor az adattal lesz a gond.
-
Sakál18
csendes tag
frissitettem a bios-t az F6-ra és most már jól látja a cpu-z a 0.5x szorzót. thx
-
kriszbon
őstag
válasz
belaazallat #37126 üzenetére
És ha Boot cd-t készítenél az nem lenne jó?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
belaazallat #37126 üzenetére
Oké, megbeszéltük.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
belaazallat #37124 üzenetére
Sry, valóban. Elnéztem.
De pofátlan vagy...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
belaazallat #37120 üzenetére
Nem úgy kell flashelni. Nem bebootolni kell róla, hanem a q-flash menüt kell használni és ott látni kell neki.
-
sz.j
nagyúr
válasz
belaazallat #37120 üzenetére
És a pendrive bootolható, azzaz FAT32-re van formázva?
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Egy kis segítség kellene: Pendrive-ról szeretnék boot-olni, de hiába állítom be neki hogy elsődleges boot USB-HDD, valamint a boot priority -ben is beállítom, hogy kingston a first, Nem akar bootolni. Ugyan ez a helyzet, ha sima Harddisk-et állítok be. Ötlet? Mit rontottam el?
-
Vasinger!
nagyúr
Evvel nem tudom mire akarsz célozni. Maga az írás a honlapodon, már jóval előbb fent volt, mikor először frissítettem a BIOS-t. És még jó, hogy nem mertem frissíteni, mivel akkoriban, ha egy 30k-s lapom ment volna tönkre, nem nagyon rajongtam volna... Mert valljuk be, elég kockázatos.
-
Sakál18
csendes tag
majd holnap megpróbálom valaméket, remélem jó lesz.
thx -
sz.j
nagyúr
-
Sakál18
csendes tag
nem jol érzékeli windows-ba a cpu beállításokat, 12,5x-n kéne mennie az e5200, de a cpu-z csak 12x mutatja, ha meg biosba beállítom 12x-re, akkor a cpu-z jól látja, de minden más 12,5x -nek érzékeli, lehet ez bios probléma?
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki válasz? Utolsó UP: #37083
-
Sakál18
csendes tag
az én ep35-ds4-m alapon F3-s bios van rajta, érdemes feltenni az F6-t vagy inkább hadjam? [link]
-
N3gro
aktív tag
Úgy látszik a Gigabyte-éknál se jött be az új F12-es bios, mert a letöltések közül letörölték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3224
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 24GB 1000GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest