- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- votlage71: Kábel menedzsment
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
llac21
csendes tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte P35-DS3 alaplapom van amin procihűtőt szeretnék cserélni. Én egy Zalman CNPS8700-at néztem ki, ez rámenne a lapra, nem ütközne bele az alaplapi bordába? Vagy esetleg tudtok egy jobbat ajánlani?
-
Joci??
senior tag
Sziasztok!
ez a lap kezeli a raidet? gigabyte p35 ds3l
és az L a végén az a gyengébb azaz butitott lap úgye? -
Gorneck
legenda
válasz
Alex123 #26084 üzenetére
Lehet a számítókezelésbe játszani vele.
ODD-t és a 2es HDD-t húzd le...állítsd be az 1es HDD partícióit...ha ez meg van akkor restart...boot után csekkold mit okoztál...ezután jöhet a 2es HDD és szintén betűjel beállítás...restart után csekkold mit okoztál. Ha minden okka akkor jöhet az ODD.
-
Alex123
senior tag
Rádugtam a régi vinyót és visszamásoltam ami kell....
Most az a kérdésem, hogy:
(1.) az xp alatt így hozza fel a meghajtókat:
C: (1-es hdd 1-es part.)
D: (optikai drive, cd/dvd)
E: (1-es hdd 2-es part.)
F: (2-es hdd 1-es part.)
G: (2-es hdd 2-es part.)Ez így jó vagy lehet valahogyan "sorrendbe" tenni?
(2.) elegendő win alól (simán, nem gyors formattal) formáznom a régi vinyót F: és G: ?
(ezzel volt az indul-nem indul gond, lehet, hogy az op miatt, lehet, hogy a fix mbr, fix boot miatt...)- Alex -
-
-
skylaner
senior tag
400MHz-es FSB mellett az 1066HMz-s ramokat milyen osztással érdemes járatni?
1:1-el vagyis 800MHz-en vagy más osztással ~1066Mhz-en ?
Régi AMD-s rendszeremben gyorsabb volt 133MHz-es FSB mellett 333MHz-en járatni a DDR400-as memót, mint ha nem 1:1 osztással ment 400MHz-en.
-
rumkola
nagyúr
Gorneck és a guruk!
X akta:
ep35c-ds3r
2140@3120Mhz (390*8, autofesz)
2x1gb 800 kingmax + 2x512MB 800 kingmax 780Mhz-n
minden időzítés auto, memó normálon (de volt már 2.1V, 4-4-4-12, turbo stb.)A következő xakta van:
Windowsból ha restartolok, úgy 5-ből 2x a gép a postolásnál elakad miután kiírja az alaplap típusát. Világít a vinyó led egy jópár másodpercig, aztán fagyi van, biosba sem tudok belépni.
Többször volt már olyan is, hogy szintén winből restartnál alapon indult el a gép! Biosba lépve azonban a tuningolt állapotot mutatja. Save majd restart után megint alapon indul el - mintha figyelmen kívűl hagyná a beállításokat.Mindkét esetben csak cmos clear segít. (egyszer az is előferdült, hogy cmos clear után nem alapon indult el a gép, hanem a tuningolt beállításokkal!!!!--> ez nagyon durva)
Adhatok egekig feszt a cpunak (1,4V) és a ramnak (2,1V), a hiba akkor is előfordul. 3Ghz-n is előjön.
Orthos blend elkezdett hibázgatni ha hozzányúlok a ramok időzítéséhez vagy esetleg turbóra állítom. Régebben nem volt ilyen bajom...Régi IDE vinyó van a gépben, arra gyanakszom még, de sentinel szerint nincs baja..../abit serillel-el van sata portra kötve, de az ide csatornára átdugva is próbáltam, ugyanúgy előjött a hiba restartnál).
Mi lehet ez?
Mégvalami: memtest és goldmemory nem dob memó hibát....
-
sz.j
nagyúr
válasz
kételkedem #26061 üzenetére
"Igazából az az érdekes, hogy csak "hideg indításkor" van ez a jelenség. Ha csak simán ki és be kapcsolom a gépet akkor nem."
Ha alábbiakat érted ez alatt, akkor nálam is ugyanezt csinálja. Szerintem ez természetes.
1. "hideg indításkor" = a táp kapcsolójával van áramtalanítva a gép, vagy a hálózati kábel ki van húzva a konnektorból, akkor indításkor kétszer indul
2. "ki és be kapcsolom" = amikor a gép a Számítógép kikapcsolása --> kikapcsolás-al van lekapcolva, de az 1-es pont szerint nincs áramtalanítva, akkor csak egyszer índul. -
bim
veterán
EP35-DS4-hez uj biost adtak ki.
vagy volt már?
innen letölthető -
skylaner
senior tag
Akinek Kingmax 1066MHz Ramja van annak 800MHz-en milyen időzítésekkel és milyen fesszel megy még stabilan?
A CPU core Voltage és a CPU Vid között mi a különbség?
-
bajusz15
senior tag
válasz
kételkedem #26049 üzenetére
akkor megnyugodtam hogy nincs semmi baj. köszi a választ
-
raul560
tag
Olyan bajom lenne hogy a SATA 2-es vinyom van! Csak ugy inditja el ha a SATA Tipus Ide-ra van állitva! Ha RAID vagy ACHI akkor kiir vmi hibát és el sem inditja az oprendszert sem! Az lenne a kérdéa ha IDE-re van állitva akkor a SATA gyorsaságot produkálja?
-
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26046 üzenetére
Köszi, én is...
Már a 20. teljes ki-be kapcsnál járok és eddig minden OK.
(azért megvárom a 30-at is, biztos, ami bizonytalan...)
A bios-ban vissza állítottam a sata port 0-3 native mode-ot disabledre (alap) és a cpu vcore-t is normalra - maradjon csak 1.17500V-on a fesz ha már ennyit ad alapból a lap, minek emeljem azért, mert másnak meg 1.22500V-ot ad...
(a core temp szerint a vid amúgy is csak 1.0625V)
Most a biosban az új vinyó ide 0 masterben jön fel, szerintem ez jó, a régit majd átdugom egy másik sárga csatiba és az lesz majd az ide 2-es... aztán format...Na, meglett a 30 ki-bekapcs is...minden OK.
Most szétszedem és adok a másik vinyónak...
- Alex -
-
Régebben nekem is csinálta ezt az "elindul-leáll-elindul" dolgot, de megszűnt!
Fogalmam sincs mit állítottam át... -
John_Doe
senior tag
A témához kapcsolódva nekem egy E4500 van benne és ha húzva van nekem is elindul-leáll-elindul. Eddig 3 táp (450W Chieftec, 450W FSP, 650W Corsair) volt a gépben minddel csinálta. Tuning nélkül elsőre indul de akár minimális órajel emelésre is elkezd játszani.
Én már megszoktam csak barátnőm parázik ha neki kell bekapcsolni a gépet. -
raul560
tag
válasz
kételkedem #26056 üzenetére
Sokkallom mert azért egy ilyen confignak pörögni kellne nem? Köszi a válaszod!
-
Macka
veterán
válasz
kételkedem #26057 üzenetére
Nekem 460W-s Zalmannal csinálta. De nem minden esetben. E6750 CPU-val csinálta, Q66000-al nem.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
s7evcsenko #26053 üzenetére
Tudod segítek a újonc júzereknek, ahol csak lehet.(Szerintem jó mod lenne belőlem!
)
Hát de most tényleg, annyira nagy ész kell ahoz hogy kiválassza a megfelelő topicot?:Amúgy 1000+1 ok miatt lehet 30mp a boot idő, de az annyira nem is sok.
-
Macka
veterán
válasz
kételkedem #26049 üzenetére
Nekem meg DS4-em van. Régebben nekem is csinálta, de amióta kicseréltem tápot,nem csinálja.
-
-
raul560
tag
sziasztok az lenne a kérdésem hogy mos t tettem össze uj gépet! És feltettem az xp-t de 30 mp a betöltési ideje ilyen confignél:
ALAPLAP: GIGABYTE GA-Ma78 GM-S2H
PROCI: AMD ATHLON 64x2 AM2 5000+ Black Edition
TÁP: FSP 350W
DVD iró: ASUS
Proci Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
Winyo: 250GB Samsung 16MB Sata2
RAM: 2*1gb OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum Revision 2
Köszi a választ előre is! -
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #26046 üzenetére
Köszi, én is...
Már a 20. teljes ki-be kapcsnál járok és eddig minden OK.
(azért megvárom a 30-at is, biztos, ami bizonytalan...)A bios-ban vissza állítottam a sata port 0-3 native mode-ot disabledre (alap) és a cpu vcore-t is normalra - maradjon csak 1.17500V-on a fesz ha már ennyit ad alapból a lap, minek emeljem azért, mert másnak meg 1.22500V-ot ad...
(a core temp szerint a vid amúgy is csak 1.0625V)Most a biosban az új vinyó ide 0 masterben jön fel, szerintem ez jó, a régit majd átdugom egy másik sárga csatiba és az lesz majd az ide 2-es... aztán format...
- Alex -
-
kételkedem
addikt
-
bajusz15
senior tag
az normális egy lapnál ha bekapcsolom a gépet és egyből kilövi magát, majd magától bekapcsol 2-3 másodperc múlva??
Csak a proci van húzva 8x400-ra.
előre is köszi, bajusz -
Alex123
senior tag
válasz
Gorneck #25994 üzenetére
Szia!
Eljutotam végre a gépemhez is... (a két hónapos kislányomtól ez kész csoda
)
"régi" vinyó lehúz, új ráköt (cselesen a 0-as sárga csatira csakhogy következetesek legyünk, biosban fesz minden normalon, alap beállítások, stb...)
Win XP SP3 integrated cd be, 2 partíció létrehoz, gyors ntfs format a c: -nek, win fel...
netről letöltött vezérlők telepít...Most vagy már 10x újraindítottam a gépet és simán bootol, rendesen betölti a rendszert...
Az ujraindítást nem "újraindítás"-ként értem, hanem gép leállít vár 30-40 mp és power gomb...
Jó lenne ha csak télleg az op miatt nem indult volna el, mert akkor format (persze nem gyors hanem rendes) a régi vinyónak és enjoy....
Megvárok még 20-30 ki-bekapcsot és majd megírom, hogy minden okés-e vagy megy a levesbe...
Köszönöm az eddigi tanácsokat:
- Alex -
-
Gorneck
legenda
válasz
JohnnER #26036 üzenetére
Mondom, hogy sata-ként kezeli... gyorsabb nem lesz a vinya ha azokkal baszakodsz értsd már meg...ahci-vel hot plug+ncq lehetősége jön elő és kb ennyi...de ezek fícsörök...és nem épp előnyösek főleg ha ki sem használod...sőt utóbbi még lassíthat is...
Arról nem is beszélve, hogy a piros nyíl a lila csatikra érvényes ami chipje egyben az ide vezérlő is...Azé van ott ide mód...
Ami a képen van tökéltes beállítás...gyorsítani akarsz vegyél Raptort vagy csinálj raidet...
-
tlac
nagyúr
normal, auto beállítással 2,2V-ot kap a ramod
a biosban azt lehet beállítani, hogy 1,8V-hoz képest mennyivel szeretnéd növeleni az értéket
tehát, ha +0,2V-tot állítasz be, akkor az 2,0V lesz
javaslom, hogy ne 1,9V-tot állíts be, az lehet, hogy kevés lesz, még a 2,0V is kevés lehet, hiszen a gyári érték 2,2V 1066Mhz-hez
miután beállítottad, everest-ben ellenőrizd, hogy tényleg annyi-e
de ez még kevés, azt is meg kell nézni, hogy így stabil-e, erre a memtest86+ -t és a prime95 blend tesztprogramokat használd -
Gorneck
legenda
válasz
JohnnER #26024 üzenetére
Normál Sata 1-2-ként kezeli...Szóval ez a beállítás teljesen jó!
-
Brae
őstag
Ha valakit esetleg érdekelne, eladó a DS3R-em
-
sz.j
nagyúr
A System Voltage Control-t tedd át Manual-ba (ekkor nagy valószinűséggel 1,8V-ot kapnak a memók), majd a DDR2 Overvoltage Control-nál adj +0,1V-ot.
Ez együttesen 1,9V lesz.
Majd valamilyen progival (pl. Everest, Hardware Monitor, stb) ellenőrizd le, hogy valóban ennyit kapnak-e a memók. -
JohnnER
csendes tag
Szevasztok
Ismét hozzátok fordulok, kis segítségre lenne szükségem.
DS3P-s alaplapom van és a BIOS-ban nem tom beállítani, hogy ne csak natív IDE módon kezelje, hanem normál SATA-ként is.
Mondván h SATA-ként gyorsabb!
Két Samsung SATAII- és egy Samsung SATAI-ről lenne szó...
BIOS-1
BIOS-2
Bár ezek szkennelt képek, de a beállítás ugyanez...
Másrészt gőzöm sincs meiknek mi a jelentősége (érteni értem, ami oda van írva).
Már az egyik SATAII vinyót AHCI-ba tettem, de rosszabb mérési eredmény adott mindha maradt volna az alap beállításon... :-/ -
Mans20
addikt
Helosztok
Vettem egy P35 DS3 lapot 2.0 at .Van olyan aki 7700CU hűtője van a procon?mert nemtudom
hogy el e fér a rézhűtő felett a 7700CU,mondjuk majd úgyis megnézem. -
Teng
aktív tag
P35 DS4 lapom van és az A-Data memo 1066os EE kegyetlen meleg benne, mi lehet az oka? BIOS-ban semmit sem állítgattam...
-
törölt tag
válasz
Gorneck #25999 üzenetére
CL5-ön minden alap, egyedül a cpu kap 1.45V-ot. CL4-ben megpróbáltam a RAM-nak +0.3 és +0.4V-ot adni, de nem segített, az MCM-nek adtam +0.1V-ot, de így sem lett jobb. Viszont ha 2db modul marad a gépben akkor minden működik alapon. Fura helyzet! Azt hiszem elpasszolom a 4 modult és veszek 2öt, de nem tudom egyátalán megéri-e a befektetést a CL5-ről CL4-re áttérés.
-
winfier
senior tag
Hali
Nemrégiben vettem egy p35-DS3(rev2.1)-es lapot. És everest szerint 45fokos a lap.
ez sok egy kicsit. terhelés nélkül.Meg ilyenre lettem figyelmes, hogy van egy ilyen írás még ott, hogy ez mit jelent "Burkolatba behatolás történt Igen" ez meg mit akar jelenteni.
üdv. -
Alex123
senior tag
Valakinek van esetleg ismerőse az IPON-nál?
Esetleg tapasztalat, hogy mennyire rugalmasak garinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest