- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Antaran
csendes tag
válasz
sgergi #42527 üzenetére
Köszi mindenki válaszát, nem tudom mi volt a baj, a hűtő úgy tűnt stabil, és jól érintkezik, paszta is volt. Hűtő nem mozgott, és miután visszatettük a E8400-at , visszaállt a hűvös állapot. (1 órán belül minden lezajlott).
Több programmal is megnéztük, nem hittünk először a szemünknek, de tényleg 60 fok.
Miután prime95 alatt felment 90-re , alaplap el is kezdett sípolni.
Akkor gondoltam,hogy jó lesz nekem az E8400 még 1 darabig.
Meg kell becsülni. -
Antaran
csendes tag
válasz
sgergi #42514 üzenetére
Én is így vélekedek. Kár kidobni egy jól működő gépet. Ami viszonylag gyors. SSD már van, a proci lehetne kicsit gyorsabb, mint az E8400-as.
Még a kérdés a fejemben, hogy a hűtés vajon jó lesz? Stock intel hűtő van most a procimon. Esetleg E5450 -hez érdemes lenne hűtőt frissítenem? Bár ekkor csak a hűtő drágább lenne mint a processzor.
Nálad hány fokos a xeon proci - idle, és - nagyon terhelt állapotban? -
pinnacle
nagyúr
válasz
sgergi #42477 üzenetére
Lehet, hogy nekem is csak azért tartott ilyen sokáig mert évek óta, hibernálva, alvó módban használtam, és ez kevésbé terhelte. Alaplapos topicban ajánlották, hogy vegyek használt PC-t. Használt üzleti laptopot vettem már, használt PC-re nem is gondoltam. Pedig azt is árulnak. Mondjuk azt nem tudom, hogy a tápot, VGA-t tudom-e használni vagy speciális csatlakozóik vannak. Van valamilyen használt PC topik? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
Sajnálom a CPU-t, RAM-ot kidobni, de lehet tényleg felesleges ilyen idős használt alaplapokkal próbálkozni. -
pinnacle
nagyúr
válasz
sgergi #42472 üzenetére
Köszi! Arra gondoltam, hogy hiába telepítettem az SSD-re úgy a Win-t, hogy csak az volt csatlakoztatva, de később valahogy "beírta" magát a Win, de később olyan is volt, akkor sem indult, amikor semmi vinyó nem volt csatlakoztatva. Nekem csak az volt furcsa, hogy alvóból mindig indult. Nem tudom, hogy ez miben más a tápnak, a hidegindításhoz képest.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sgergi #42470 üzenetére
Köszi! Inkább beviszem szervizbe, nehogy valamit letörjek. be quiet! CM 400W tápot vennék. Minden csatlakozó megvan, ami kell?
9 éves a gépem
Gigabyte P35 DS4
C2D E8400
4xGB GEIL
Gigabyte 750Ti
Audigy 2ZS
2x750GB Samsung HDD
1TB Samsung SSD
Plextor DVD
Corsair vx450ha teljesen leállítottam, még a BIOS sem töltött be, csak a ventilátorok mentek. 4-5x magától újraindult, mire végre betöltött. Azt hittem az a gond, hogy SSD-re telepítés után, még a HDD-s Win10-et használtam, később cseréltem meg a SATA csatlakozókat. Azt mondták, ez táp hiba 1 napon belül már nem is sípolt, utána meg hosszan sípolt, ami a táp hiba jele. Már a vinyók nélkül sem töltött be. Mondjuk azt nem értem, hogy ekkora különbség van az alvó, illetve hidegindítás áramfelvétele között? Alvó indításból soha nem volt probléma.
Szétszedetem a tápot, egyik kondi sincs felpúposodva. Lehet, hogy mégsem a táphiba vagy ennek nem feltétele a púposodás? -
-
ádikácska
aktív tag
válasz
sgergi #42376 üzenetére
Rájöttem mik voltak ezek a magas hőfokok..
"A hőmérséklet figyelő programok a CPU hőmérsékletét a TJmax-DTS (digital thermal sensor) képlettel adják meg. TJmax egy CPU-ra jellemző érték, ami más és más. Pl. egy Q 9xxx és Q8xxx Core 2 Quad TJmax értéke 100 °C , míg az L54xx-es Xeonoknak 70°C . Így ha a figyelő program az L5xx xeon TJmax-át a 100 °C -ra állítja, akkor 30 °C fokkal magasabb hőmérsékletet mutat, mint a valós érték!"
A valós hőfokok így 35-39 fok között vannak.
-
ádikácska
aktív tag
válasz
sgergi #42371 üzenetére
Akkor a tuningot felejtsem el? Csak egy 3 ghz-ig szerettem volna feltolni.
A masik amit meg szeretnek megkerdezni hogy az egesz vga-cpu upgrade a fifa 15 miatt kezdodott. A lenyeg hogy volt egy hd4890 e8500 kombo ami alatt nem akart elindulni. Jo mondom a vga csak dx10-es, a proci meg csak ket magos, nem csodalom. De azt mar igen, hogy hd7870 e5430 komboval se legyen jo. Elinditom kivalasztom a nyelvet es csak loadingol.. a proci meg 100-on porog. Esetleg nincs valami otletetek hogy mi baja lehet? Mar nem tudok mire gondolni.. -
kodahckr
csendes tag
válasz
sgergi #42344 üzenetére
Már így vettem, gondolva, hogy meg tudom csinálni. Bios update volt. Arra gondoltam, hogy esetleg a villám megnyalta a LAN chip-et. Esetleg ha azt leforrasztanám? Vagy lehet a BIOS chip murdált meg. Voltak fórumok ahol olvastam, hogy lehet valami, Boot lock van rajta. Esetleg a Bios-t kiforrasztani és úgy újrarakni?
-
D4lamia
csendes tag
válasz
sgergi #42206 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezeket is majd, a vga tápkábeleit felcseréltem már, majd a sata és egyéb kábeleket is cserélem, van belőlük. A ramos próba megvolt már mindkettővel és volt fagyás..
Holnap elmegyek valamelyik szervizbe, veszek az eltört hűtőláb helyére egy újat és rákérdezek mit mondanak majd, ha minden kötél szakad az lesz, hogy beviszem a gépet..
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
válasz
sgergi #42171 üzenetére
Akkor neked szerencséd volt.
Én 4 lapban próbáltam a XEON-t (L5420):
ASUS P5N-E SLI (nforce) kellett a BIOS mod (találtam a neten)
ASUS P31 chipsettel (nemtudom fejből a típust) elindult, de mod nélkül ismeretlen CPU-t írt (órajeleket, 4 magot felismerte) (találtam a NET-en)
Gigabyte EP35 DS4 legutolsó BIOS-hoz is kellett a mod (én módosítottem)
Gigabyte EP 43DS3L, ment, de kellett a mod (találtam a NET-en) -
robyg
senior tag
válasz
sgergi #42151 üzenetére
Tápot kap dvd jó volt.
Másik sata kábellel nem próbáltam azt lehet kicserélem megnézem másik fajtával mit csinál. Azért köszi a helpet
(#42150) chatran:
Úgy tudom nem kell bios frissítés hozzá nekem F4 bios volt rajta.
És két kártyám volt ilyenből egy Gigabyte meg egy Zotac mindkettővel ment.
A gigával volt gondom de csak a BF3-mal. A gyárilag emelt órajelet nem birta fagyott tőle a game. Vissza kellet vennem 1Ghzről 950Mhzre.
De mindegyik ment mikor beraktam nem csinált ilyen hibát.
A tápod pedig márkás.
Próbáld meg levenni a vga drivereit és úgy berakni. Ne a legújabb drivert rakd fel hanem egy régebbit.
Mondjuk a gyári lemezről valót. -
robyg
senior tag
válasz
sgergi #42147 üzenetére
Kipróbáltam minden variácót. Nem megy. Nem látom sehol se amit mondtál.
A biosba az integrated menübe a fölső résznél kikapcsoltam az ACHI/RAID. A lila vezérlőt IDE-re raktam nem megy.
Valamelyiknél ki is akadt a WIN8.
(#42148) chatran: Milyen a táp márkája? Mikor beraktad nyomtál játékot is vagy csak sima üres járatba használtad a gépet?
Én tápra gyanakszok, hogy nem birja a vgát meghajtani.
A GTX 560 Ti-nek a minimum 500W ; A 9800GT meg 400W
-
J.J. András
őstag
válasz
sgergi #39024 üzenetére
nem terrás korong van benne ? Nem ez az első sikeres terrás koronggal szerelt vinyója a SAMSUNGnak ?
bár mindegy...., de jobb ha tudom...amúgy Karácsonyra kapott egy ilyet öcsém, és íme a tapasztalataink vele:
1. iszonyat halk
2. gyorsabb a fájlmozgatás rajta, mint a régi Seagate-n
3. alig melegszikjah, is az a CNQ vagy micsoda, meg AHCI drivere (ha egyáltalán kell
) nincs is telepítve hozzá, csak betettük, és voalá
-
veber
tag
válasz
sgergi #38157 üzenetére
Hi
Sajnos így van beállítva de nem lehet kikapcsolt állapotból indítani, nekem nem az kell ha elmegy az áram újra induljon az se rossz, de nekem az kell hogy ha logmeinnen keresztül belehessen kapcsolni, mert afunkció mükődik ez tuti másik gépen, csak annak nem tudom milyen lap van benne.
-
szemese
tag
válasz
sgergi #35693 üzenetére
szia!
megnéztem az 1 opció a tuning ezek vannak
mb intelligent tweaker(mit)
robust graphics booster---auto
cpu clock ratio---7
fine cpu clock ratio---+0.5
cpu freq---2500 333x7.5
cpu host clock control---disable
cpu host freq---333
a többi a vga,memoria stb tweak a 6 nem találom sehol -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
sgergi #32572 üzenetére
Na ha hazaérek megpróbálom a bővítettSPD-t megmondani a bios-nak és NB-nek mennyit adjak? 1. nem tudom, hogy alapból mennyin megy, meg ugye GB-éknál csak +0.1, +0.2 van, szóval szerintetek mennyi +tizedet adjak a NB-nek?
Előre is köszi.
Más, ha nincs gondom a lapom-mal akkor érdemes felrani a f13-as bios-t pl? -
Mans20
addikt
válasz
sgergi #25781 üzenetére
kösz szerintem DS3 lesz.a ddr3nak meg nincs értelme még szerintem sem.Amire én megint gépet akarok összerakni,addigra biztos normalizálódik az ddr3 ára.A P45 nek meg nemtudom mi értelme,Év vége felé jönnek a Nehalemek(ha jönnek) az alá meg már nem lesz jó a P45 lap 775 ös foglalattal.
Ja az EP35 ös lapoknál a biosba lehet ki-be kapcsolni azt az energiatakarékos bizbaszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest