- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
Valaki kiváncsi volt erre!
Memoria olvasás eredmény![link]
Lehet überelni!Ki kéne probálnom meddig lehet huzni a Ramot!
Szerintetek 1200 at viszi??? -
Atla
senior tag
Hellotok!
Felraktam én is a trialt!
+0.2V on 2.13V-ot ir!
+0.3Von 2.26V-ot ir[link]
A Ram-ra 2.2V van irva!
Most megy 1000mhz-en 2.50x400!
Mennyivel lesz melegebb igy?? -
Csapi007
veterán
Nekem Hyper TX2-m van és rendesen, magától szabályozza a lap.
Gorneck23:De sose gondoltam volna hogy az lenne az, mért nincs rendes neve?
Ráadásul nekem az most 2.1, elvileg 2.0-ának kéne lennie, nem? +0.2V
Vagy a Geil Ultra 1.9-ről indul?
#190: Azért ha vízhűtése van a lapot se könnyű kivarázsolni.
[Szerkesztve] -
lrobertoc
tag
sajna nincs! A lapot az edigitalnál vettem, a többi cuccost innen-onnan + a gép nem egy mobil masina, chifi nagytorony beépített vizhűtéssel és azt a mamutban lévő edigitalhoz becuccolni nem nyerő! És nem hagynám ott, a fél eladó bagázs nő. Az lenne a legjobb, hogy bevinném és ráfizetéssel elhoznék egy Dq6-ot, úgyis ráfizetés nekem ez az egész, mivel a zalmi tápom senkinek sem kell
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
lrobertoc #186 üzenetére
üdv, hasonló konfigom van mint neked, IP-35 DS3 és 4x512 A-data V.EE 1000+ ,nekem a memóriákat nem tudja rendesen kezelni és ezért vihetem gariztatni
megpróbáltam már mindent, de semmi javulás orthos,memtest kiakad, játékok fagynak/kilépnek, kékhalál (irq_not_less_or_equal // memory_management) ...lehet nem szeretik ezek a lapok ezt a memót ? vagy csak egyszerűen sz*rt fogtunk ki
a lap rev 1.0-ás remélem nem kell tényleg 2 hetet várni a cserére mint mondták..
[Szerkesztve] -
lrobertoc
tag
Nos szomorú hír, minden próba NEGATÍV!!!!
1.) szereztem 2*256 MB Kingston DDRII-t, már majdnem megörültem, mert elsőre elindult, nem állítottam semmit csak kikapcsolatam a gépet 15 perc után újra be és klikk-klapp vagy 5x
2.) alap órajelen memók 3-as szorzóval (800Mhz) 5-5-5-15, ddr fesz +0,30V, Vcore: 1,35V, 15 perc szünet, aztán Be és a szokásos RESET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! picsába a q.....
3.) végső elkeseredés Audigy ki, bár sejtettem az eredményt.................................
Most már csak a proci maradt és a lap. Inkább el sem indulna az egész és könnyebb lenne gariztatni, most szórakozhatok vele ki tudja mennyi ideig így 3 hét kemény szopás után jóhet 3 hét várakozás. Lehet, hogy egy DQ6-ra kellene cseréltetni, ha a bolt belemegy!
Most már a procit szivesen kipróbálnám valahol!
Egyébként a konfigom az adatlapon szerepel, csak a táp már egy chif cft-750-14c
Szóval ennyi! -
Cs(|)be
tag
te kérdezted a hőfokokat, a ramokat meg elfelejtettem átírni, mert már annyi ram megfordult a gépemben az elmúlt pár héten, hogy ihajj
Ha meglesznek a normális ramok, és végre kész lesz ez a nyomorult gép, majd akkor megkereslek az eredményekkel ,amik mehetnek táblázatba. -
Cs(|)be
tag
-
_ArNi_
csendes tag
sziasztok ! nincs itt valaki olyan, aki 4-4-4-12-es értékekkel hajt DS4-es lapot 800-as memókkal ? ja, a proci e6750. mennyit kellene kapni everestben ? 7300körül megy nekem, kevesellem. üdv !
-
Bagira01
veterán
Nekem lenne egy olyan gondom hogy nem ismeri fel a lapom az everest és a dimm feszt sem írja ki
-
IreN!CuS
őstag
hello!
lenne 1 olyan kérdésem h van 1 p35 dq6 lapom benne 1 6750 és crucial 1066mhz ram hozzá és bioszban a p.c. health statusban 1 olyan h ddr18v és annak elméletileg ok-nak kéne lenni és nálam iszonyat nagy piros fail hivja fel magára a tekintetemez nagy para?
köszi elöre is!
udv! -
bim
veterán
hogy a rákba lehet pár ora alatt teleirni ennyi oldalt?
gorni: 1 hsz -
Rosep
senior tag
Üdv!
Kinéztem magamnak a P35-DS3-as lapot. Nézem a manualját, de nem látok benne 'boot other device'... Így ezzel nem is fogok tudni bootolni a SCSI kártyámról?
Használ valaki valamilyen Gigabyte P35-ös lapban SCSI kártyát?
Még egy kérdés: sebességben van-e különbség egy G33 és P35-ös lap között, ha mindkettőbe ugyanaz a VGA kerül, és mindkét lapon ICH9 van? -
szesa
senior tag
Nekem volt vizem meg a korabbi konfigomon (x2+x1950pro), a CPU + GPU +vidkari ramok voltak hutve, de most hogy lecsereltem DS3-ra ugyan ugy nincs hangja semminek szinte csak a vinyoknak pedig mindenen erdeti hűtés van...a vizes tuningrol meg roviden annyit kell tudni hogy ugysem lehet annyit huzni rajta hogy megérje az egész, max lesz nemileg tobb pontszam, és +2fps aztan lol nem er semmit az egesz, hangtalan meg csak akkor lesz a vizhutes ha a sziattyu olyan (vagyis draga
) és nagy a passziv radiatorunk van vagy nagy ventik lassan forognak rajta, de azok se hangtalanok teljesen...
A vinyo a hangos !
és amugy a platform csere is kozrejatszott abban hogy megvaltam a vizhutestol mert ami felment az x1950re az nem megy fel a 8800-asra (bar gányolással meg lehetne oldani, de a ramokat mar nehezbb lenne...) raadasul az X2-es CPU blokk rogzites se stimmelt volna, de ezeket meg lehet oldani olcsbban egy kis furas faragassal +par csavarral is biztonsagosan...csak mar nem volt kedvem veszdoni vele 3 eve hasznaltam vizet és azt nem lehet, hogy csak egyszeruen kikapja az ember azt be a masik és kész, tökölni kell vele rendesen, aztan feltölteni stb stb ha valakinek ez a hobbija az ok, de hogy en mar nem fogok tobbe ilyen csinalni az is tuti -
Csapi007
veterán
Mi az FSB Voltage és a G(MCH) Voltage alap értéke?
Gorneck23: Nekem a 4.00.976 Ultimate van meg. Melyik a legújabb?
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Na kipróbáltam auto beállításon(1,4v cpu-z szerint) 9x377-nél az e4300-m ebbe a lapba és ment. Sztem elérhetném megint a 3,6Ghz-t csak nem merem
-
Cs(|)be
tag
Raid 5
Ez a megoldás! -
Gorneck
legenda
Nekem egy teljes passzív cucc Q procira és 2900XT-re picivel többre jött ki...de Én mindenre blokkot szórnék...mondjuk nekem már van egy szép nagy tágas házam...kicsivel nem érdemes kezdeni...
50-60 talán 70k-ból van meg egy nem passzív...abba szintén mindenre blokk kerülne.. -
Cs(|)be
tag
Amit meséltem régebben....a gyilkos sata kábel meg ilyesmi, elszállt 1TB adat, közte (miért is ne) családi fotók, melók stb..stb..
Kiderült nem a sata kábel volt a szar, hanem fizikailag elromlott a 3 hetes WD RE2 , gari meg ugrik ugye, mert Kürtnél szétszedik a vinyót.
Ez a kibaszott tanulópénz, hogy ne tarts fontos adatokat stripe-os vinyókon.
Az meg már tényleg nagyon offtopic, hogy 200e -ért hozzák vissza 98%-át a teljes tartalomnak.
szerk: helyesírás
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Őszinte leszek...nekem bőven elég lenne a VGA-ra rendes vizes hűtés...a többire értelmetlennek tartom. Ha rossz a kupakja vagy FSB limites a proci, akkor csak polír vagy kompi segít...szal hiába bizonyos esetekben a víz...
Rendes rendszer árából még mindig veszek egy VGA-t és egy halk cpu hűtést. Sztem az utóbbi jobb beruházás...számomra. Pár decibelt áldoztam fel...de nyertem sok sok fps-t.
Elég azokat is cserélgetni...ahogy nézegetem az árakat...
100k felett lenne az amit Én legutóbb összeírtam magamnak...vettem helyette egy tájfunt+szpirit 2öt+3 coolink ventit+2 sm ventit meg egy Chieftec nagytornyot és kuss is van a házamba...leghangosabb pont a HDD és a táp. Kb ugyanott vok, mint Te...ha széthúzom a gépet, akkor sincs semmiféle extra hang...elindul egy 12es venti 600-700as fordulaton...ezt sztem mindenki tudja mit jelent.
Tartom magam még mindig ahhoz...mit is jelent számomra egy vízhűtés. -
P00By
nagyúr
Hozzá teszem lehet vízhűtés lesz R.Zolival már felvettem a kapcsolatot!Egyenlőre egy passziv rendszert akarok vagyis inkabb akartam,mert azt mondtam min. 100k lenne
Egyenlőre azt se tom,h barmennyire is belevagjam-e a fejszemet(értsd: nem teljesen passziv rendszer stb.)
[Szerkesztve] -
Cs(|)be
tag
Így van, akár igaza is lehetne. Véleményem szerint csak a procit vízzel hűteni felesleges. Akkor van értelme ha legalább gpu+cpu párost hűti az ember. Abban azért egyetértünk, hogy ha ''szar'' is a proci, vízzel tovább lehet hűteni mint léggel. Na meg a jelenlegi és jövőbeni 4 magos (sok magos) procik meg termelik a hőt mint állat.
Igaz, hogy drága, de egyszeri beruházás, jöhet új alaplap, új socket, csak a blokkokat kell cserélni ha kell.
A leghangosabb alkatrészem jelenleg a táp, de elég erős passzív táp (még) nagyon drága. Majd egyszer....most sajna a Kürt rt elviszi a pénzem. -
P00By
nagyúr
Azért a combo lapok biosaval kicsit csipkedhetnék magukat!Bétát nem szivesen rakok fel és mire megyön uj cpu hutom meg a ram azert illene egy jobb bios
-
Gorneck
legenda
válasz
lrobertoc #128 üzenetére
Csak próba miatt lenne...
Ha beviszed a boltba az egész gépet és megnézik, akkor nemtom 1-2 hét...nekem pl 2-3 nap volt anno...szal bolt válogatja...
Ha igen, akkor lehet rossz az 1ik modul...
Hogy néz ki a pontos konfigod? (adatlapon szerepel minden?) Audigy nélkül is próbáltad?
[Szerkesztve] -
lrobertoc
tag
Friss F6, szerintem mindkét slotba próbáltam (sárga, piros) 2 modullal, de estére megnézem, meg a plussz beállításokat is (bár az sajna nem jelente megoldást, hogy a q6600 alapon és a 1066+ ramjaim 800-on 5-5-5-12 vel hajlandó elindulni)
A lap sajna 1.0-ás!
Na gariztatástól félek, kb mennyi idő?
1 modullal elindulna a lap??? -
szesa
senior tag
A Speedfan nalam mindenfele baromsagokat ir ki a ventik sebessegere - ez azert lehet mert egyelore minden AUTO/DEFAULT a BIOS-ban?
A hőfokot jól mutatja.
Eddig semmilyen progival nem sikerult a ventiket direktbe szabalyoznom (de a biosban nemallitottam meg at semmit). -
Gorneck
legenda
Windows telepítési problémákról:
Ha lehetséges mindenki előre letöltött drivereket tegyen fel és kerülje el a gyári CD-ről való telepítést pláne, ha az Express Install. Valakinél tökéletes a telepítés valakinél nem...ez a rossz telepítés okozhat HDD lassulást is.
Ha valaki mégis a gyári CD-ről telepít, akkor csak azokat a drivereket tegye fel amire ténylegesen szüksége van...ha nincs raid, akkor nem kell a raid driver.
Boot problémákról:
965-ös chipset óta fennáll egy olyan ''probléma'', hogy a lap bizonyos esetekben elindul-leáll-elindul folyamatot hajt végre. Mivel többen kérdezték így illik pár szót szólni a dologról.
2 eset létezik Gigabyte P35-ös lapoknál:
1. Elviekben, ha a tuning beállításaidat elmented. Leáll a gép, majd elindul. Ehhez persze ésszerű beállítások kellenek és több ilyen nem lesz míg nem kezdesz el ismét tuningolni. Ha rossz a beállítás akkor 2-3 újra indulás után a bios vissza áll default-ra.
2. Áramtalanított gép esetén előfordulhat...de ilyenkor esély van egy default értékre való vissza állásra is (a gép elképzelhető, hogy instabil is...érdemes kitesztelni rendesen!).
2 esetről van eddig infó GB P35-ös lapokról, ahol mindig csinálja...úgy néz ki egy esetben a táp csere megoldotta a dolgot. A probléma valós okát nem tudjuk...pár gyártott elméletünk van...de konkrétum semmi.
Minden egyéb elindul-leáll-elindul folyamat beállítási vagy a fentebb írt probléma lehet, persze ha a lap ezek után elindul rendesen.
PH!-s tagok tuning beállításai, észrevételei, tapasztalatai, processzor hűtési megoldásai (kompatibilitási listának is tekinthető), lapjaikról képek és némi összefoglaló tanácsokkal a P35-ös Gigabyte lapokról: [link]--->Bal oldalt helyezkedik el egy csúszómenü...sok hasznos linket és egyben navigációt biztosít az oldalon.
Segéd-, tesztelő programok:
OCCT, stabilás tesztelő program: [link]
Prime 95, stabilás tesztelő program: [link]
Orthos, stabilás tesztelő program: [link]
Tat, hűtés/melegedés tesztelő program: [link]
Windows Memory Diagnostic, ram stabilás tesztelő program: [link]
Windows MemTest, ram stabilás tesztelő program: [link]
CpuZ: [link]
Speedfan: [link]
Everest: [link]
Memset 3.3: [link]
SetFSB: [link]
Sok sikert és jó fórumozást! -
Gorneck
legenda
Sajna nekem anno volt rá precedens...
Minimális tuning volt, de kiegészítem...
Így? Kiegészítés?
Ha lehetséges mindenki előre letöltött drivereket tegyen fel és kerülje el a gyári CD-ről való telepítést pláne, ha az Express Install. Valakinél tökéletes a telepítés valakinél nem...ez a rossz telepítés okozhat HDD lassulást is.
Ha valaki mégis a gyári CD-ről telepít, akkor csak azokat a drivereket tegye fel amire ténylegesen szüksége van...ha nincs raid, akkor nem kell a raid driver.
Boot problémákról:
965-ös chipset óta fennáll egy olyan ''probléma'', hogy a lap bizonyos esetekben elindul-leáll-elindul folyamatot hajt végre. Mivel többen kérdezték így illik pár szót szólni a dologról.
1. Elviekben, ha a tuning beállításaidat elmented. Leáll a gép, majd elindul. Ehhez persze ésszerű beállítások kellenek és több ilyen nem lesz míg nem kezdesz el ismét tuningolni. Ha rossz a beállítás akkor 2-3 újra indulás után a bios vissza áll default-ra.
2. Áramtalanított gép esetén előfordulhat...de ilyenkor esély van egy default értékre való vissza állásra is (a gép elképzelhető, hogy instabil is...érdemes kitesztelni rendesen!).
2 esetről van eddig infó GB P35-ös lapokról, ahol mindig csinálja...úgy néz ki egy esetben a táp csere megoldotta a dolgot. A probléma valós okát nem tudjuk...pár gyártott elméletünk van...de konkrétum semmi.
Minden egyéb elindul-leáll-elindul folyamat beállítási vagy a fentebb írt probléma lehet, persze ha a lap ezek után elindul rendesen.
PH!-s tagok tuning beállításai, észrevételei, tapasztalatai, processzor hűtési megoldásai (kompatibilitási listának is tekinthető), lapjaikról képek és némi összefoglaló tanácsokkal a P35-ös Gigabyte lapokról: [link]--->Bal oldalt helyezkedik el egy csúszómenü...sok hasznos linket és egyben navigációt biztosít az oldalon.
OCCT, stabilás tesztelő program: [link]
Prime 95 stabilás tesztelő program: [link]
Orthos stabilás tesztelő program: [link]
Tat, hűtés/melegedés tesztelő program: [link]
Windows Memory Diagnostic ram stabilás tesztelő program: [link]
Windows MemTest ram stabilás tesztelő program: [link]
Sok sikert és jó fórumozást! -
P00By
nagyúr
Ujra ph csak arohadt fire foxommal még mindig nem muxik....
-
Gorneck
legenda
Felőlem bele is mehetünk
...mert sztem ez erőteljesen függ mit és mivel szeretnél hűteni...
Szal akár igaza is lehet...
Arról meg nem is beszélve, hogy egy rossz proci esetén hajadra kenhetsz egy 100k-s hűtést is...a proci el fogja érni akár a 70-80 fokos maghőt. Egy jó hűvős procinál értelmét veszti a tuning miatt vett akár 50-100k-s rendszer.
Számomra a vízes hűtés ezt jelenti...szinte hangtalan üzemelés, hő elszállítása a házon kívülre, nagyon drága egy rendes rendszer.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
-
szesa
senior tag
Ennel a deszkanal nem szoktak win-ből tuingolni csak főképp biosbol?
(mert az AMD-vel pl X2-kkel jobb eredmenyeket lehetett elerni ha win-alol kulonboző progikkal tuningolt az ember (pl a64tweaker, fsb modositasok stb).
Volt hogy biosbol win betotles kozben behalt, aztan a soft tuninggal meg működött... -
Shadows
senior tag
igen rev1.1. Mi a baj ezekkel a collerekkel?? szerinted?? szerintem passzívan is elviszik a 6750-et nem?? sőt ha tuningolom 3,3-3,5-ig akkor is ott a venti pörög 1200rpm-et.
vagy néztem még az asus silent square és az artic cuccot vagy még a tt big tájfuntvagy esetleg a cm hiper tx2-t de azt hallottam (lehet rosszul, hogy nincs ventiszabályzása)
-
lrobertoc
tag
1 db. modullal - valaki tanácsára kipróbáltam!
az 1,35 V a procinak megy, sőt mivel vizem van 1,55V is, amikor 3600-on használom.
3600-on a ramok 1000-en mennek itt megadtam az 5-5-5-17 időzítéseket, de ugyan az.
Az A-DATA honlapján azt olvastam, hogy 2,3V kell 1066-on 5-5-5-15 időzítéshez.
Azt kellene megnézni, hogy 5 perc kikapcsolás után mi változik meg, mert, ha többet nem várok akkor simán indul húzva is, meg alapon sem, 10 perc off után se alapon se húzva nem indul csak ''resetek'' után. A táp kilőve szerintem, mert mind a zalminál, mind a chifi-nél ezt csinálja. Mind a kettő szar lenne? -
Shadows
senior tag
Abban kéne srácok segítség, hogy - SCYTHE Infinity vagy a NINJA rev B plus egyálltalán rámenne-e a p35-ds4-re vagy egyáltalán lehetetlen ötlet???
-
stigma
addikt
Nemtudom.szerintem az a gond a táptól 2cmre van a táptóla infinity , és lehet nem mozog levegő.Azon gondolkodtan Titan Cooleremről maradt még pár borda amiket fel tudok tenni a Vcore-ra(Amin R50es jelzés van hátha nem lesz ennyire melege).Esetleg emgpróbálom szemláltetni fényképpel hogy áll a helyzet.
Akkor inkább felteszem az F2es bios-t mert F4i-s kicsit instabilnak tűnik , mondjuk még csak beta. -
Gorneck
legenda
Kezdő hsz-nek?
Boot problémákról:
2. Áramtalanított gép esetén előfordulhat...de ilyenkor esély van egy default értékre való vissza állásra is.
PH!-s tagok tuning beállításai, észrevételei, tapasztalatai, processzor hűtési megoldásai (kompatibilitási listának is tekinthető), lapjaikról képek és némi összefoglaló tanácsokkal a P35-ös Gigabyte lapokról: [link]--->Bal oldalt helyezkedik el egy menü...sok hasznos linket és egyben navigációt biztosít az oldalon.
OCCT stabilás tesztelő program: [link]
Tat stabilás tesztelő program: [link]
Orthos stabilás tesztelő program: [link]
Windows Memory Diagnostic ram stabilás tesztelő program: [link]
Windows MemTest ram stabilás tesztelő program: [link]
Sok sikert és jó fórumozást!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest