Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
- 

Pompi nagyúr Megteltünk. Itt a folytatás: [link] 
- 

rob210 nagyúr A modok szunyókálnak  
- 

- 

Stalker-2572 veterán Új topikot kéne nyitni  
- 

g@bo nagyúr ds4-ben van egy giga ramom, hopp, gondol egyet, és eltűnik cirka 750 mega. 
 következő újrainditásnál simán van 256 mb.
 na, erre varrjatok gombot.   
- 

Pocok9b aktív tag Helló! 
 Tudna nekem valaki segíteni Az az én nagy bajom h. nem tudom tuningolni a C2D-s procim E6300 mert nem tudom jól beállítani a biost. Vagyis nemtom sehgysem mert nem tudom állítgatni a HT-t mert nem találom vagy mert nincs! vagy béna vagyok Az az én nagy bajom h. nem tudom tuningolni a C2D-s procim E6300 mert nem tudom jól beállítani a biost. Vagyis nemtom sehgysem mert nem tudom állítgatni a HT-t mert nem találom vagy mert nincs! vagy béna vagyok 
 És így csak alapon megy a procim!
 Tiszta ideg vagyok tegnap vettem és nemmegy!
 Valaki Help PLS!!!     
- 

joshua7 veterán Használ valaki ezekben a lapokban OCZ PC2-6400 Platinum ramokat? 
- 

Pietrosz addikt Ráteheted, hogy megnyugtasd magad, hogy nem fűt, de más értelme nem lesz  
 1. venti nélkül is teljesen stabil.
 2. tuningot is bírja szépen. Nekem sokáig ment 464-es FSB-n, emelt MCH fesszel passzívan, azért csak ennyin, mert nem bír többet a ramom. Azóta raktam rá egy kis 4 centis ventit, hogy nyugodtabb legyek 
 Persze ha lenne felesleges 5k-m dobnám is rá a TT hűtőt 
 persze ez csak saját tapasztalat, várom azok jelentkezését, akiknek a gyári passzív borda miatt esetleg fagyott volna a lap, nem ment a tuning, stb stb 
 Azok is írhatnak, akik váltottak TT vagy más hűtőre, vízre. Hogy javult-e a tuning, ilyesmi.
 [Szerkesztve]
- 

Sárpac nagyúr A SATA akkor is gyorsabb amúgy nekem 4winyó megy a gépbe 2 ebből 80MB/S 2 pedig 70MB/s el másol ha 2őt összeadok akkor is min 140MB/s! 
 De tegnap haver volt nálam 1pendrivról, 2dvd meghajtóról és 4 winyóról másoltunk gyakorlatilag egyszerre! 
 A Raidről meg már nem is beszélek!
 És bocsi nem belekötés miatt írtam csak amit állítottál az nem teljesen igaz!
 Peace! Sárpac
 [Szerkesztve]
- 

rob210 nagyúr Na urak hölgyek asszonyok. 
 Egy S3-as lett a nagy lapdöglődés után a gépemben.
 /visszaadta a teremtőnek a DS4es a lelkét,most van garon.utánna eladó lesz / /
 Nagyon jó kis lap ez, talán még jobban is tetszik a DS4-esnél,jobb az elrendezése.
 Viszont iszonyat hogy melegszik a chipsett hűtése.
 Ha minden jól megy rá is teszem ma a vizet 
 /ez már csak kedv kérdése./
 Utánna kíváncsi leszek mit fog menni, mert a gyári hűtővel 450Fbnél iszonyat forró volt a borda. 
- 

sz.j nagyúr válasz  Stalker-2572

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreGarit mennyit ad rá, és ha gond van hogy tudod érvényesíteni? 
- 

péter007 senior tag válasz  Stalker-2572

üzenetére Stalker-2572

üzenetérepersze  
- 

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreszólj oda holnap mert ha nincs aakkor tudnak hozni szerdára v. csütörtökre de sztem. van nekik ilyen készleten 
- 

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreipon  
- 

Stalker-2572 veterán Tudtok mondani egy olyan boltot Budapesten, ahol biztosan lehet kapni kedden/szerdán Gigabyte DS3 alaplapot jó áron? 
- 

AtG aktív tag Sziasztok! Használ valaki RAID-et a Giga lappal? Én pénteken raktam össze a cuccost (S3-as lap /F6-os bios/ + core2duo E6400) és nem tudom belőni a raid-et. Bios-ban beállítottam a RAID/IDE opciót (fasza, ilyenkor az optikai cuccok el is tűnnek), csináltam raid driveres floppy lemezt, és xp lemezről indítás után nyomtam F6-ot, kiválasztottam a raid drivert, de semmi extra nem történt. Az alaplap szerint meg kellene jelenni a POST képernyőn egy CTRL+G opciónak, de sajna ilyen nincs. 
 Akinek van tapasztalata, pls. segítsen már. Előre is köszi!
- 

Lipton őstag Amikor kiürül a cace (ami elég hamar megtörténik), akkor megint ugyanott vagy a két vincsivel. 
 A lényeg az, hogy nem igazán gyorsít a rendszeren az, ha SATA vincsiket használ az ember. Csupán a ezzel a váltással nem lesz érezhető különbség.
 A kébelezése viszont jobb, nem akadályozza annyira a házban a levegő mozgását.
- 

ati2 őstag Speciális esetben számit a busz sebesség is, amikor a vinyó csak a cache-be dolgozik: 
 Pl:
 VBScriptel feldolgozva egy csomó kis méretű fálj (olvasás + irás + másolás + törlés).
 P4 3 Ghz/IDE vinyó kb 0.5 sec
 E6400/SATA2 vinyó kb 0.0 sec (majdnem hamarabb, kész mint ahogy leütöm az entert ) )
 Superpivel mérve az e6400 kb 2.5x gyorsabb, mint a P4, és a script meg vagy 10x gyorsabban fut a SATA2-n 
- 

Lipton őstag Ugyan miért? 
 Maradjunk a realitásoknál. Ha egyszerre 3 vincsi megy maxon, még az is csak nagyon optimális esetben használja a 133 megát. Ilyen pedig nem hiszem, hogy túl sokszor előfordulna egy átlagos felhasználónál. A legtöbb gépben két vincsi van, ennyit bőven ki tud szolgélni a sima IDE is.
 Minek a mai világban 4 vincsi egy gépbe?
 Amúgy pedig nem azt írtam, hogy az összesített sávszélessége ugyanannyi. Azt írtam, hogy egy SATA vincsi semmivel se gyorsabb mint egy sima IDE. Én a sebességről írtam, nem pedig a buszrendszereket hasonlítottam össze. A mechanika teljesen megegyezik, csak a csatólófelület más, attól pedig nem lesz gyorsabb.
 Kár volt ebbe belekötni.
- 

péter007 senior tag de nekem egyenlőre nem is a vinyó sebességével lenne abajom hanem a hangjávla és már csak azért is sata kéne hogy haladjunk egy kicsit a korral  
 de lényeg az hogy inkább ramot vegyek igyaz?
 ja és lenne még egy kérdésem:
 Ha csak simán lecserélem az ide vinyót 1 db satasra akkor ugye nem kell floppy az xp telepítéshez a satara?
 az csak akkor kell ha raidet akarok
- 

bim veterán ma szereltem a gépet. a procihütővel vacakoltam.a végén összerktam és semmi.se kép se hang.  
 kicsit erősebben meghuztam a blokkrögzitő csavart és nem indut el.miután lazitottam rajta rögtön bepöccent. 
 tehát érzéssel tépje meg mindenki a hütőjét. 
- 

Muréna őstag áááááááá  
 én ezt nem értem
 beállitok a biosba +0.4V-ot erre az everest 2.10V-nak irja a 2.20V helyett, mi a ...-t csináljak? 
- 

slett27 addikt Megjegyzés : következő beruházásom egy gyors hdd lesz, mert nagyon gyors a proci, az egész rendszer, viszont a hdd eléggé visszafogja még így is a gépet. A hdd-k terén kellene valami radikális változtatás, mert alapjaiban véve pl a Win betöltés sem lett sokkal gyorsabb mint a 3,2-es P4-el volt ill. a játékok pályái sem jönnek be gyorsabban. 
- 

péter007 senior tag nah felraktam az F8-as biost most megy a tesztelés 
 egynelőre csak 3.4 ghz-en (d805)
- 

lazydog addikt válasz  Stalker-2572

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreE6400 > 3,2 GHz.  
- 

lazydog addikt válasz  Stalker-2572

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreAttól is függ, hogy ki csinálja.  
 [link]
- 

péter007 senior tag hello mindnekinek!!! 
 ha betallózom a @biosba a 965ps3.f8 nevű fájlt akkor fel fogja rakni rendesen a biost?
 csak azért kérdezem mert nem .bin és nem is .rom kiterjesztésű a file
- 

Lipton őstag Egy gyárilag, 2.13 gigás procitól mennyit vártok? Mennyi lenne az az órajel ahol már nem szomorú jeleket írtok?  
- 

slett27 addikt Gorneck23 : Tegnap próbálkoztam a következő beállításokkal : 8x450, RAM-ok 5-5-5-15-ben +0,3V, VCore 1,55V (1,5V-on 2p 22mp után hiba ORTHOS-ban), viszont 1,55V-on már csak 12perc után hibázik, e felett nem merek több feszt adni a procinak (pedig de szeretnék ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) ) )
 úgyogy sztem olyan 3500MHz körül lesz a vége, 8-as szorzóval az ugye 440 körül lesz. 
- 

whitezo88 nagyúr avn egy kis USB gondom: először: az egeret nem ismeri fel, nem is világít az optika. pedig biosban bekapcsoltam az usb-s egér támogatást. 
 másodszor: ráugom a telóm de nem jelzi az új eszközt (ami után indulhatna a driver telepítés) viszont áramot kap mert tölteni kezdi. elöl&hátul ugyanez.
- 

péter007 senior tag felraktam a @BIOS nevű programot és elindítottam de nem tom melyik szerverről szedje le a biost (F8 kéne) 
 a taiwaniak nem mennek az usa-n meg csak f6van
 nem lehet valami külső módon beolvstatni a programmal a már előre letöltött biost?
- 

Gorneck legenda válasz  Stalker-2572

üzenetére Stalker-2572

üzenetéreIgen. Igen. 
 ui: Volt egy idő amikor sok volt a hibás. Mostanában nem hallani...
- 

Stalker-2572 veterán Dejo... úgy néz ki csak S3-at tudok szerezni DS3 helyett. Szerintetek megvegyem? F8 BIOS-al van olyan jó, mint DS3 F10-el? 
- 

Gorneck legenda Rendbe ráztam az oldalt...[link] 
 Elvileg 1face-nél is javítottam F6-ról -> F8-ra.
- 

Gorneck legenda válasz  tokfejke

üzenetére tokfejke

üzenetéreS3 és DS3-nál a jmicron vezérlő tudja az NCQ-t, DS4-nél meg az inteles is...ha az emlékeim nem csalnak. 
 Én mértem NCQ-val is HDD sebességet (jmicron vezérlőn), de semmivel se volt gyorsabb. Igazából nálad a DC miatt és nem az DC+NCQ miatt lett zökkenőmentes a kódolás...igazából én nem szoktam csak ritkán ilyennel szütymögni...szal ez ügyben nem az én szavam lesz a perdöntő.
- 

tokfejke csendes tag nos en ugy tudom (de javitsatok ki ha nem igy van) hogy csak azokon a P965-os lapokon mukodik az NCQ ahol az ICH7 es ICH8 csipszettek ''R''-re vegzodnek: ICH7R es ICH8R. 
 a Gigabyte kezikonyveben (S3 DS3 DS4 sajnos a sima ICH7-8 van megjelolve) miszerint nem tudja.
 miert van szuksegem ra (NCQ) feltetlenul ??!!!
 En videoanyagokat digitalizalok mar jo par eve es eddig volt egy nagy problemam:ha eppen capturaltam akkor lehetetlenseg volt mas dolgot is csinalni a geppel anelkul hogy framedroppingom (kepkockavesztesem) legyen!! Nos ez a problemam megoldodott a dual core+NCQ parossal. Nekem egy D805 proci ketyeg 3800-an egy ASUS intel edition nforce4-es lapban,de ez sajnos nem tudja fogadni a core 2 duo csaladot amire valtani szeretnek az idei lagzi szezonra.
- 

stitchie tag nekem 460on szépen mendegélt hibátlanul (mondjuk orthosszal teszteletem csak), de oda már kellett é-híd és 0,2 ramfeszemelés, szóval most 380-n (2.66ghz) ketyeg alapfesz mellett, itt még auto-n a ram: 5-5-5-15 marad és nem kell időzítgetni. most így eladás előtt nem is akarok időzíteni, bár mondjuk azért kiváncsi lennék, hogy mennek e 4-4-4-15 ön.. 
 Amúgy csak 7-es szorzóval próbáltad az fsb növelést vagy 6-oson is?
- 

stitchie tag 2.3V volt a max ( most 2.0V@2.66ghz) , időzítések auto, hűtés: nyitott bukóablakok@15fokos proci és 25fokos alaplap  még a 80gtx is lement 40-38fokra,pedig az 55' üresben. még a 80gtx is lement 40-38fokra,pedig az 55' üresben.
 lehet h egymás utáni 2.3V,2.0V-1-2V ingadozások fingatták ki? de akkor nem értem h miért indult el a lap cmos reset után?
Aktív témák
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

sry
 sry 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 valamiért befagyott cod2, mondom .....ád. nem nagyon szoktam várni a winfos leállásra, mert közel a reset gomb...
 valamiért befagyott cod2, mondom .....ád. nem nagyon szoktam várni a winfos leállásra, mert közel a reset gomb...  nyomok rajta fürgén 2-3at, majd kiírja a főképernyőn hogy 256 mb....
 nyomok rajta fürgén 2-3at, majd kiírja a főképernyőn hogy 256 mb....  reset, újra... aqva... kihúz, előkerül az egy giga.
 reset, újra... aqva... kihúz, előkerül az egy giga. 

mondjuk fura tényleg 70-5k-s ramnál ilyen? nem lehet h valami kigyilkolja vhogy?
 mondjuk fura tényleg 70-5k-s ramnál ilyen? nem lehet h valami kigyilkolja vhogy?